Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Re: τι προτεινεται για δισκοπριονο χειρος

Μπερδευτήκατε λίγο σχετικά με τον παλαιότερο λόγο δημιουργίας του συγκεκριμένου topic.
Ο καινούριος φίλος ψάχνει για οικονομικό δισκοπρίονο και όχι για το πανάκριβο που έψαχνε ο δημιουργός αυτού του topic.

οχι δεν με ενδιαφερει βαθια κοπη μεχρι 4-5 ποντους καπου εκει....μπαταριας δεν μου χρειαζεται,γωνιακη κοπη θα ηταν καλο να εχει ....

χεχε, αυτο το "4-5 ποντους" μπερδευει λιγο τα πραματα!

Πρεπει να διαλεξεις ειτε κοπες εως 4 ειτε κοπες πανω απο 4 ποντους, καθως τα δισκακια των 130μμ κοβουν συνηθως μεχρι 4 ποντους.

Για 4cm και πανω χρειαζεται μεγαλυτερος δισκος (160mm), μεγαλυτερο δισκοπριονο και περισσοτερα χρηματα βεβαια.

οχι οκ τοτε μεχρι 4 cm ειμαι οκ,η χρηση θα ειναι περιστασιακη και δεν θα του πινω το αιμα να κοβω για ωρες....θελω να ειναι οικονομικο αλλα να μην μου μεινει και στα χερια.

οχι οκ τοτε μεχρι 4 cm ειμαι οκ,η χρηση θα ειναι περιστασιακη και δεν θα του πινω το αιμα να κοβω για ωρες....θελω να ειναι οικονομικο αλλα να μην μου μεινει και στα χερια.
Πανω από 10 χρονια με τετοιο και σε λιγοτερα watt,
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7804#texnika και κανενα πρόβλημα.

Ναι, βασικό αυτό. Αν χρειάζεσαι συχνά πάνω από 4cm πας για μεγαλύτερο. Εγώ για να έχω περιθώριο πήρα το maktec mt582 το οποίο κόβει μεν πολύ άνετα και καθαρά (έχει δίσκο makita πάνω) αλλά είναι σχετικά βαρύ και ογκώδες εργαλείο και σε πολλές περιπτώσεις δε με βολεύει, σε βαθμό που σκέφτομαι να πάρω το μικρό δεκάβολτο μπαταρίας της bosch για τα πιο ψιλά.
Δες λοιπόν πρωτίστως τις ανάγκες σου πριν επιλέξεις διάσταση, μην πάρεις το μεγαλύτερο αν δεν το χρειάζεσαι.
Για τα skil θα συμφωνήσω ως προς το vfm.

Το φτηνοτερο που εχω δει με 185 δισκο( 65mm κοπη) ειναι ενα dexter στο Leroy , κατω απο 50 . Δεν θυμαμαι ακριβως τιμη. Αλλα μου φανηκε βαρυ σε σχεση με ενα αντιστοιχο bosch που επιασα.

Το φτηνοτερο που εχω δει με 185 δισκο( 65mm κοπη) ειναι ενα dexter στο Leroy , κατω απο 50οŸ‚. Δεν θυμαμαι ακριβως τιμη. Αλλα μου φανηκε βαρυ σε σχεση με ενα αντιστοιχο bosch που επιασα.
Εψαχνα για μεγαλο και το πηρα πριν δυο εβδομάδες.Το πηγα πισω γιατι κουναγε η βαση του.

Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Καλησπέρα,
Απο τα Χριστούγεννα έχω στην κατοχή μου ένα δισκοπρίονο χειρός DEWALT - DWE576K.
7906021_0_b.jpg

Έχω καταλάβει μετά από πολύ ώριμη σκέψη ότι δεν μου ταιριάζει εμένα προσωπικά ένα τέτοιο εργαλείο.
Το μηχάνημα είναι φανταστικό και φοράει και από την μαμά του και πολύ καλό δίσκο 1,6mm που ξυρίζει το ξύλο.
Αυτό που χρειαζόμουν ήταν πολλές επαναλαμβανόμενες κοπές μικρότερων κομματιών. Το έχω βάλει αγγελία για πούλια μιας που είναι ακόμα
σε εγγύηση και είναι και αδούλευτο.

Η ερώτηση μου είναι : να πάρω παγκοπρίονο ή φαλτσοπρίονο ?
οι δουλειές που το θέλω είναι για κάποιο παιδικά κρεβάτια και κατασκευές διακοσμητικές στο δωμάτιο τους (κρεβάτια loft και συρτάρια )
τραπέζι κουζίνας, τραπέζι βεράντας, και μικρο-έπιπλα μέσα στο σπίτι.
Γέρνω περισσότερο προς το παγκοπρίονο γιατί απο ότι έχω δεί μπορείς να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα με αυτό και με λίγο κόπο παραπάνω κάνεις ότι θα έκανες με το φάλτσο.
το κακό είναι ότι απο τις γνωστές μάρκες εργαλείον οι τιμές είναι στο θεό !
https://www.skroutz.gr/c/949/diskop...179/Σταθερό.html?keyphrase=δισκοπριονο+παγκου

πείτε καμιά γνώμη ρε παιδιά???

Last edited:
Απάντηση: Δικοπρίονο αλλά τί ?

Εφοσον τεινεις προς το παγκοπριονο και καταλαβαινεις οτι το φαλτσο δεν ειναι αμεσα απαραιτητο, θα ελεγα να χτυπησεις ενα απο αυτα στο θεο...
Θα το ευχαριστηθεις και φυσικα θα κανεις σωστη δουλεια.
Τα λεφτα του θα τα βγαλει με ολα αυτα που εχεις σκοπο να φτιαξεις.
Φαλτσοπριονο εν καιρο αγοραζεις αν ειναι ενα φτηνο parkside για τυχον κοπες σε καδρονια αν χρειαστει.
Εναλλακτικη θα ηταν να βαλεις το dewalt στο παγκο, αλλα θελει δουλεια για να γινει κοπη σωστη εγκατασταση. Δεν ξερω και τι μεγιστο υψος κοπης εχει.

Re: Απάντηση: Δικοπρίονο αλλά τί ?

Αγαπητέ το σκέφτηκα να το βάλω στον πάγκο στην αρχή αλλά μετά είδα σε μερικά βίντεο στο νετ τι μπορεί να πάει στραβά με τα δισκοπρίονα
και σταμάτησα να το σκέφτομαι.
Γενικά πιστεύω ότι τα εργαλεία θέλουν σεβασμό και πρέπει να τα δουλεύουμε για τον σκοπό που φτιάχτηκαν.

Τώρα για αυτό που προτείνεις, δυστιχός δεν υπάρχει η δυνατότητα για τίποτα καλύτερο απο to Bosch PTS 10 που βγαίνει στα 360 .
Άντε πές να το παραγγείλω απο amazon.de που το έχουν σε προσφορά στα 290κάτι.
Λέει σαν μηχάνημα ? Απο ότι καταλαβαίνω ένα από τα ποιο σημαντικά πράγματα σε ένα παγκοπρίονο είναι ο φράχτης. Σε αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ 'βράχος'.
Ξέρουμε κανέναν να το έχει?

Αγαπητέ το σκέφτηκα να το βάλω στον πάγκο στην αρχή αλλά μετά είδα σε μερικά βίντεο στο νετ τι μπορεί να πάει στραβά με τα δισκοπρίονα
και σταμάτησα να το σκέφτομαι.
Γενικά πιστεύω ότι τα εργαλεία θέλουν σεβασμό και πρέπει να τα δουλεύουμε για τον σκοπό που φτιάχτηκαν.

Τώρα για αυτό που προτείνεις, δυστιχός δεν υπάρχει η δυνατότητα για τίποτα καλύτερο απο to Bosch PTS 10 που βγαίνει στα 360 .
Άντε πές να το παραγγείλω απο amazon.de που το έχουν σε προσφορά στα 290κάτι.
Λέει σαν μηχάνημα ? Απο ότι καταλαβαίνω ένα από τα ποιο σημαντικά πράγματα σε ένα παγκοπρίονο είναι ο φράχτης. Σε αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ 'βράχος'.
Ξέρουμε κανέναν να το έχει?

Η καλύτερη τιμή την είχε το e-shop με 350 ευρώ, από ebay η amazon αν βάλεις και τα μεταφορικά βγαίνει περίπου 340-350 οπότε η διαφορά είναι ελάχιστη.
Το έχω εγώ και ο toasted και είμεθα και οι 2 ικανοποιημένοι. Υπάρχει και Review στο αντίστοιχο thread αν θες να ρίξεις μια ματιά.
Ο Φράχτης του πάντως με λίγη προσοχή είναι ακλόνητος.

Είναι πολύ παρήγορο ότι έχεις να πεις καλά λόγια για το μηχάνημα.
Εχω φάει τον τόπο να βρώ to thread αλλα δεν το βρίσκω. Παίζει να μου ρίξεις κάνα λινκ ?

Ο Φράχτης του πάντως με λίγη προσοχή είναι ακλόνητος.
Είναι και παράλληλος ?

Last edited:
Re: Δικοπρίονο αλλά τί ?

Καλώς τον Βασίλη, αν δεις πριν δημοσιεύσεις έβαλα την αγγελία σου στις προσφορές που αξίζει να δει κανείς!
Καλοπουλητο εύχομαι αν και εγώ θα το γυραναγα τούμπα στον πάγκο να το κάνω παγκοπριονο!
Επίσης καλώς μας ήρθες!!!

Δικοπρίονο αλλά τί ?

Καλώς τον Βασίλη, αν δεις πριν δημοσιεύσεις έβαλα την αγγελία σου στις προσφορές που αξίζει να δει κανείς!
Καλοπουλητο εύχομαι αν και εγώ θα το γυραναγα τούμπα στον πάγκο να το κάνω παγκοπριονο!
Επίσης καλώς μας ήρθες!!!

Κι εγω το ίδιο θα κανα Κυριάκο. Αλήθεια τι διάμετρο δίσκου εχει ;

ρε παιδιά το συγκεκριμένο είναι με οδηγούς στην πλάκα για να μπεί σε ράγα (που στην Αμερική κοστίζει 30$ και εδώ 80ευρώ γμτ).
Και Δεν έχει και πίσω μαχαίρι για να μην δαγκόσει το ξύλο και στο φέρει στα μούτρα.
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αμα είναι να γυρίσω ανάποδα ένα δισκοπρίονο (που δεν θα γυρίσω) θα γυρίσω ένα πολύ φτηνότερο με τα μισά και λιγότερα λεφτά.

παγκοπρίονο σε κάθε περίπτωση .Το παραπάνω Bosch βρίσκεται σε μια τιμή -κράχτη , για κάποιον που θέλει ένα παγκοπρίονο και είναι έτοιμος να κάνει συμβιβασμούς .Σε κάποιο μπλόκ ελληνικό έίχα δει ένα review , ψάξτο. Από κει και πέρα το επόμενο μοδέλλο - μάρκα , για να μπεις στον ¨μαγικό" και αρκετά επικίνδυνο κόσμο των παγκοπρίονων είναι το Dewalt 745 με ατού τον καταπλητικό φράχτη του , αλλά πάμε πλέον σε 500+ euros .
εδώ είσαι :http://averik-workshop.blogspot.gr/2015/04/bosch-pts-10.html
Τι πράμα είναι το ιντερνέτ (που λέει και ένας γνωστός μου ) βρε παιδί μου. Ιντερνέτ , όνομα και πράμα .

Last edited:
Απάντηση: Δικοπρίονο αλλά τί ?

Βασίλη, μετά από αρκετή εμπειρία σαν DIYer με διάφορους τύπους δισκοπρίονων (ασχέτως μάρκας) έχω να σου πω τα εξής.
Αν θέλεις να πάρεις μία τάβλα 1-2μ και να την κόψεις/σχίσεις ξύλα κατά μήκος, το παγκοπρίονο είναι μονόδρομος. Κόβει και κατά πλάτος και φάλστα.
Υπάρχουν βέβαια και οι λύσεις με ανάποδες σέγες και diy πάγκους αλλά δεν... ημίμετρα.
Ενα καλό vfm παγκοπρίονο κατά την γνώμη μου αξίζει παραπάνω.
Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό και θέλεις να έχεις ένα πριόνι που να μπορείς να κόβεις ξύλα στο ίδιο μήκος με μέγιστο φάρδος 30cm παίρνεις συρόμενο φαλτσοπρίονο.
Και οι δύο τύποι απαιτούν σεβασμό κατά την χρήση τους και ενοποιείται φοράμε και τα είδη προστασίας.

Και να το διασκεδάσουμε λίγο, μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει για δικοπρίονο. Τι ακριβώς κάνει;:flipout::flipout::flipout::flipout: