Επιλογή DVD recorder με upscaling

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

panlask

Established Member
30 September 2007
170
Καλημέρα. Είμαι πολύ μπερδεμένος σχετικά με το ποιά λύση συμφέρει και θα ήθελα απόψεις:

1. Ένα καλό DVD recorder με 1080p upscaling, hdmi, ψηφιακό δέκτη μαζί με ένα Blue Ray player ή PS3
  2. Ένα φτηνό DVD recorder (ίσως μόνο με ψηφιακό δέκτη αν υπάρχει), χωρίς upscaling, πράγμα που θα κάνει η τηλεόραση, ενώ για blue ray και DVD ένα Blue Ray player ή PS3
Η τηλεόρασή μου είναι η Philips 42pfl9732 που είναι εξαίρετη σε scaling κοινού τηλεοπτικού σήματος. Ερώτηση λοιπόν.:huh2:
  1. Αν πάρω ένα 1080p upscaling dvd (1η λύση), μήπως κάνει σε γραμμένο SD σήμα χειρότερη κλιμάκωση, αντί να το στείλω σε SD σήμα και να το αναλάβει η τηλεόραση;
  2. Αν γραφτεί 4:3 τηλεοπτικό σήμα στο dvd recorder και κάνει αυτό το upscaling σε 1080p, η τηλεόραση που θα το πάρει σε 1:1 pixel θα δείξει wide σήμα ή με μπάρες δεξιά και αριστερά;
Υπάρχει πιθανότητα να βγεί κάπου σύντομα blue ray recorder; Και με ενσωματωμένο HD επίγειο δέκτη που σχεδόν καμία τηλεόραση δεν έχει; Και να κάνει φυσιολογικά λεφτά; Λέμε τώρα....

Επιπλέον, επειδή η Philips έχει ένα μικρό θέμα θορύβου από το τροφοδοτικό όταν είναι στο ρεύμα και μάλλον θα κλείνω το πολύπριζο, υπάρχει κάποιο DVD recorder που να μην μηδενίζει το ρολόι;

Ευχαριστώ,

Πάνος

Εαν διαθέτεις χρήματα το (1) ειναι η καλύτερη επιλογή... εγώ θα αγόραζα το Pioneer DVR-LX60D (δες το σχετικό πολυσέλιδο θέμα που έχει ανοίξει ο Νάσος Μανιάτης λίγο πιο κάτω) . Τώρα για το PS3 αν θέλεις να βλέπεις εδώ και τώρα BR προφανώς είναι η καλύτερη λύση

Ναι, ωραία, ευχαριστώ.
Με το 1080p upscaling τί γίνεται, όταν γράφει σήμα 4:3 και προβάλλει σε 1:1 pixel σε wide οθόνη τί γίνεται; Αφού τα dvd θα παίζουν στο ps3, το dvd recorder μόνο κανάλια θα δείχνει. Μην μου τα βγάζει 4:3 με μπάρες δεξιά αριστερά. Ή γυρίζω το πανάκριβο upscaling στο off, ώστε η τηλεόραση να το κάνει wide....

Π.