Επιλογή DVD recorder με upscaling

panlask

Established Member
30 September 2007
170
Καλημέρα. Είμαι πολύ μπερδεμένος σχετικά με το ποιά λύση συμφέρει και θα ήθελα απόψεις:

1. Ένα καλό DVD recorder με 1080p upscaling, hdmi, ψηφιακό δέκτη μαζί με ένα Blue Ray player ή PS3
  2. Ένα φτηνό DVD recorder (ίσως μόνο με ψηφιακό δέκτη αν υπάρχει), χωρίς upscaling, πράγμα που θα κάνει η τηλεόραση, ενώ για blue ray και DVD ένα Blue Ray player ή PS3
Η τηλεόρασή μου είναι η Philips 42pfl9732 που είναι εξαίρετη σε scaling κοινού τηλεοπτικού σήματος. Ερώτηση λοιπόν.:huh2:
  1. Αν πάρω ένα 1080p upscaling dvd (1η λύση), μήπως κάνει σε γραμμένο SD σήμα χειρότερη κλιμάκωση, αντί να το στείλω σε SD σήμα και να το αναλάβει η τηλεόραση;
  2. Αν γραφτεί 4:3 τηλεοπτικό σήμα στο dvd recorder και κάνει αυτό το upscaling σε 1080p, η τηλεόραση που θα το πάρει σε 1:1 pixel θα δείξει wide σήμα ή με μπάρες δεξιά και αριστερά;
Υπάρχει πιθανότητα να βγεί κάπου σύντομα blue ray recorder; Και με ενσωματωμένο HD επίγειο δέκτη που σχεδόν καμία τηλεόραση δεν έχει; Και να κάνει φυσιολογικά λεφτά; Λέμε τώρα....

Επιπλέον, επειδή η Philips έχει ένα μικρό θέμα θορύβου από το τροφοδοτικό όταν είναι στο ρεύμα και μάλλον θα κλείνω το πολύπριζο, υπάρχει κάποιο DVD recorder που να μην μηδενίζει το ρολόι;

Ευχαριστώ,

Πάνος

Εαν διαθέτεις χρήματα το (1) ειναι η καλύτερη επιλογή... εγώ θα αγόραζα το Pioneer DVR-LX60D (δες το σχετικό πολυσέλιδο θέμα που έχει ανοίξει ο Νάσος Μανιάτης λίγο πιο κάτω) . Τώρα για το PS3 αν θέλεις να βλέπεις εδώ και τώρα BR προφανώς είναι η καλύτερη λύση

Ναι, ωραία, ευχαριστώ.
Με το 1080p upscaling τί γίνεται, όταν γράφει σήμα 4:3 και προβάλλει σε 1:1 pixel σε wide οθόνη τί γίνεται; Αφού τα dvd θα παίζουν στο ps3, το dvd recorder μόνο κανάλια θα δείχνει. Μην μου τα βγάζει 4:3 με μπάρες δεξιά αριστερά. Ή γυρίζω το πανάκριβο upscaling στο off, ώστε η τηλεόραση να το κάνει wide....

Π.