Επιλογή ενισχυτή για Klipsch sf1 και επιπλέον ηχείων για μπάσα

Stelios_Rjk

New member
14 March 2021
28
Χαιρετώ την ομάδα!

Καινούριος στο χώρο, μπήκα στην διαδικασία να προσθέσω ήχο στο σαλόνι και έχω χάσει τη μπάλα στο διάβασμα.

Η χρήση του συστήματος που θέλω να στήσω είναι κάτι το οποίο παίρνει ήχο από την τηλεόραση, youtube αλλά θα παίζει και cd/πικαπ.

Δε με ενδιαφέρει home cinema ούτε θα σταθούμε στον ήχο για ταινίες ή youtube.

Θα ήθελα να εστιάσω σε rock, blues, jazz και όταν τύχει μουσική για πάρτυ (χα χα καλό έ? να δω πότε θα στρώσει το πράγμα).

Οπότε τσίμπησα τα Klipsch SF1 2ο χέρι, μου άρεσαν αλλά βλέπω ότι θα ήταν χρήσιμο να τα πλαισιώσω με κάποιο βοηθητικό σύστημα για να γλυκάνω τον ήχο και να προσθέσω μπάσο. Είτε sub που δέχεται stereo input είτε κάποια ηχεία (καλύτερα διακριτικά σε μέγεθος γιατί βλέπω την παντόφλα κι ερχεται..) Αν υπάρχει κιτ θα μπορούσα να φτιάξω κάτι.

Και το βασικό. Ο ενισχυτής. Κοιτάω 2ο χέρι κάτι σε yamaha a-s300/1 ή 500/1, Onkyo A-RV401, Yamaha AX-496 ή κάποιον denon. Το budget είναι στο 300αρι max.
Έχω μια τάση να κοιτάω στα 90s όπου θέλω να πιστεύω ότι διατηρείται κάποια ποιότητα υλικών και θα υπάρχει τηλεκοντρόλ. Τους νεότερους yamaha τους βάζω στη συνάρτηση γιατί έχουν sub out. Δεν ξέρω αν κάνω καλά.

Κάθε πρόταση/κατευθυντήρια οδηγία δεκτή.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Στέλιος

Αν θελήσεις να προσθέσεις sub στο σύστημα, θα πρέπει να δεις κάτι που να έχει τη δυνατότητα να κόβει και τα ηχεία. Σε ενισχυτή ολοκληρωμένο δικάναλο κάπως δύσκολο.

Με αυτούς όμως μπορείς.

https://www.marantz.com/en-us/product/av-receivers/nr1200

https://www.denon.com/el-gr/shop/amplifier/dra800h

Αλλιώς κοιτάς κάποιον πολυκάναλο ενισχυτή AV μάλλον μεταχειρισμένο.

Ευχαριστώ για την απάντηση, τείνω προς τη λύση του δεύτερου σετ ηχείων.

Επίσης δύσκολο να φτάσω σε αυτά τα κόστη που ζητάνε οι παραπάνω ενισχυτές.

Θα προτιμήσω μάλλον κάποιο μοντέλο γηραιότερο..!

Το δεύτερο σετ ηχείων δεν θα σου δώσει περισσότερο μπάσο, αυτό είναι δουλειά ενός subwoofer. Έστω κι αν το συνδέσεις σε κάποιον δικάναλο χωρίς high pass φίλτρο για τα ηχεία.

Το δεύτερο σετ ηχείων πως σκέφτεσαι να το συνδέσεις σε δικάναλο ενισχυτή; Φαντάζομαι όχι παράλληλα γιατί θα γονατίσει ο ενισχυτής.

Κοιτάζω να έχει εξόδους για δυο σετ ηχείων. Εάν το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο με ένα sub κοιτάω τότε είτε να έχει ο ενισχυτής έξοδο για sub είτε το sub να έχει high level input.

Εάν π.χ. ένας Denon του 1992 είναι ποιοτικότερος από έναν Yamaha του 2019, τότε βολεύει να πάω για vintage ενισχυτή με sub που να έχει high level input.

Τα λέω καλά?

Είτε ακόμα καλύτερα ο ενισχυτής να έχει τη δυνατότητα να δεχτεί μεταξύ των προενισχυτικών και τελικών του σταδίων (Pre-out, Amp-in) ένα sub που έχει και high pass filter, που είναι και η καλύτερη συνθήκη.

Για παράδειγμα

Advance Paris X-i75

X-i75-rear.png

SVS SB/PB-1000

81ocF1%2BN48L._AC_SX679_.jpg

Τελικά στήθηκε το συστηματάκι με Yamaha AX-496, Sansui FR-1080 και τα Klipsch SF-1.

Προσπαθώ να επισκευάσω ένα Sony RDR-GX7 DVD Recorder όπου το βρήκα με πιθανόν καμένο ένα ολοκληρωμένο στην πλακέτα τροφοδοσίας. Το παρήγγηλα Κίνα και ελπίζω να το έχω σε κανένα μήνα, θα κοιτάξω και τοπικά. Άμα στρώσει αυτό ύστερα βλέπουμε αν δουλεύει το drive..!

Στο παραπάνω σετ ποια είναι τα watt που πρέπει να έχει ένα subwoofer? Δεν ψάχνω ακρότητες, ισορροπημένος ήχος είναι το ζητούμενο και λίγο παραπάνω μπάσα όταν το ζητάει η μουσική.

Άρα ψάχνεις sub με εισόδους High Level in (όπως στη φωτογραφία)

Σίγουρα κάτι όχι κάτω από 10 ιντσες θα χρειαστείς, και λάβε υπ' όψη ότι επειδή χρειάζεται ισχύς για τις χαμηλές συχνότητες, μη λυπηθείς τα Watt.

Τα οικονομικότερα των οικονομικότερων που όμως προσωπικά θα προτιμούσα να μην ξεκινήσω από εκεί αλλά από ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, είναι περίπου αυτά.
Κατά πως το βλέπω, το PSW10 που είναι και η πρόταση του reviewer βάσει μετρήσεων, είναι εκείνο με Hi-level in (& out).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Stelios_Rjk