Επιλογή φακού για πολλές περιστάσεις

Παιδιά ξαναρωτάω: οι διαφορές στην ποιότητα της φωτογραφίας μεταξύ sigma/tamron και Canon L είναι σαν να λέμε bluray και divx;

Παρακαλώ απαντήστε μου ειλικρινά, χωρίς ενθουσιασμό και πόρωση γιατί παίζονται πολλλλάα λεφτά...

Εγώ θα έλεγα από HD σε SD...

Δυστυχώς δε μπορεί κάποιος να σου απαντήσει.

Είχα δοκιμάσει τον 17-40L της Canon, τελικά ψώνισα 17-50 Tamron.

Με τα μισά λεφτά εφάμιλλη ποιότητα φωτογραφίας, ένα κλικ πιο φωτεινός, ένα κλικ πιο...ευρύς, πιο αργό και θορυβώδες νετάρισμα (σε σχέση με τον L πάντα) και μπέρδεμα στο autofocus σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα έβαλα κάτω, τα ζύγισα και είδα ότι αξίζει τον κόπο.

Αν είχα όμως πολλά megapixels ή καμιά full frame τότε μάλλον οι L θα ήτω μονόδρομος...

O Τάσος θέλει έναν φακό. Επομένως οι λύσεις 70-200 αποκλείονται.

Λοιπόν, αγοράζεις ή τον SIGMA 18-200 OS ή τον CANON 24-105 l . Ο πρώτος έχει τις περισσότερες δυνατότητες και ο δέυτερος ποιότητα. Άλλη λύση δεν υπάρχει .Και δεν ακους κανέναν άλλο. Πάνω σε CANON 20D/30D δεν θα μπούνε;

Και δηλώνω υπεύθυνα ότι οι διαφορές σε καμιά περίπτωση δεν είναι BR/divx.

Last edited:
Τασο οποτε τον θες σφυρα. Εγω παντως και με τον 17-70 αλλα και με τον 70-300 (και οι 2 sigma) ειμαι υπερευχαριστημενος με την ποιοτητα που μου δινουν.
Ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα να λεμε οτι ενας sigma 18-200os ειναι σαν να παιζει divx ενω ενας canon ειναι bluray.... Θεωρω οτι ειναι τελειως λαθος η συσχετιση.

Απάντηση: Re: Επιλογή φακού για πολλές περιστάσεις

O Τάσος θέλει έναν φακό. Επομένως οι λύσεις 70-200 αποκλείονται.

Λοιπόν, αγοράζεις ή τον SIGMA 18-200 OS ή τον TAMRON 28-300. Και δεν ακους κανέναν άλλο. Πάνω σε CANON 20D/30D δεν θα μπούνε;

40D

H διαφορά είναι 35% Χ1,6 (ο συντελεστής εστιακής απόστασης).

Και όχι εμένα δεν μου φαίνονται divx. Καθόλου. Βλέπεις αυτό που μετρά είναι ´πρώτα ο φωτογράφος και μετά ο εξοπλισμός.

τη διαφορά που έχουν τα 70 από τα 105mm μπορείς να τη δεις σε αυτή τη σελίδα της tamron

δεν είναι και τόσο ασήμαντη, σε ψηφιακή μηχανή ο πρώτος δίνει κάλυψη περίπου 21,8 και ο δεύτερος 14,8 μοίρες. Στην 40D τα 105mm δίνουν κάλυψη αντίστοιχη με 168mm, δηλαδή πλησιάζουν την κάλυψη που δίνει σε φιλμ ένας κλασικός φακός 180mm.

Φυσικά ο 24-105L έχει σταθεροποίηση, σταθερό διάφραγμα f/4 (κάπως αργό στο ευρυγώνιο αλλά όχι και τόσο άσχημο τελικώς στα 105mm σε σχέση με τους υπερ-ζουμ) και αποδίδει και από ανοικτός, σε αντίθεση με τους "κοινούς" ζουμ που πρέπει κατά κανόνα να τους κλείνεις 1-2 στοπ για να δώσουν οξεία εικόνα.

Re: Απάντηση: Επιλογή φακού για πολλές περιστάσεις

Συγνώμη ρε παιδιά , αυτές σας φαίνονται divx;

είναι με τον 18-200 OS
http://www.pbase.com/apratt/root

και η μηχανή είναι η 350D.

Το θέμα είναι πώς θα βγάζει στους κλειστούς χώρους που θα παίζει κατά κανόνα με ανοικτά διαφράγματα, όπου ειδικώς η μεσαία του περιοχή (35-100mm) μάλλον πάσχει. Στον ήλιο χαίρω πολύ, τον κλείνει κανείς f/9 ή f/10 και βγάζει τοπία τζάμι.

Συγνώμη ρε παιδιά , αυτές σας φαίνονται divx;

είναι με τον 18-200 OS
http://www.pbase.com/apratt/root

και η μηχανή είναι η 350D.

Μερικές δείχνουν εξαιρετικές (από όσο μπορεί να κρίνει κανείς σε ανάλυση 500Χ800 και αν λένε αλήθεια τα exif).
Οπως και μερικά divx είναι εξαιρετικά ... παίζει ρόλο ο μάστορας.

Ρε παιδιά, είναι δυνατόν με διάφραγμα f/6,3 @ 200mm να βγαίνει νέτ το στήθος του σκίουρου και ταυτόχρονα να φλουτάρει η ουρά του, ακόμα και μουσούδα του ??? (Ground Skuirrel).

Last edited:
Τασο, σε φυσικο φωτισμο ημερας ειναι ολοι απο καλοι εως αριστοι, το προβλημα ειναι σε εσωτερικους χωρους που σε ενδιαφερουν.
Αν ειναι τερμα ανοιχτοι, τοτε ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα ειναι soft στα ακρα και αργοι στην εστιαση .
Δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

Ρε παιδιά, είναι δυνατόν με διάφραγμα f/6,3 @ 200mm να βγαίνει νέτ το στήθος του σκίουρου και ταυτόχρονα να φλουτάρει η ουρά του, ακόμα και μουσούδα του ??? (Ground Skuirrel).

Εάν το θέμα είναι στο 1,5 μέτρο (νομίζω μπορεί ο συγκεκριμένος να εστιάσει τόσο κοντά), γίνεται, πώς δεν γίνεται... Ο υπολογιστής βάθους πεδίου βγάζει για 200mm@f/6.4@150cm βάθος πεδίου μόλις 1,18 εκατοστά (συνολικώς, 0,59 μπρος και 0,59 πίσω). Στα 2 μέτρα δίνει 2,17 εκατοστά και στα 3 μέτρα δίνει 5,07εκ.

Quote:
Originally Posted by Γιαρίμης Ηλίας View Post

Εάν το θέμα είναι στο 1,5 μέτρο (νομίζω μπορεί ο συγκεκριμένος να εστιάσει τόσο κοντά), γίνεται, πώς δεν γίνεται... Ο υπολογιστής βάθους πεδίου βγάζει για 200mm@f/6.4@150cm βάθος πεδίου μόλις 1,18 εκατοστά (συνολικώς, 0,59 μπρος και 0,59 πίσω). Στα 2 μέτρα δίνει 2,17 εκατοστά και στα 3 μέτρα δίνει 5,07εκ.

Αν τον έχεις βάλει και λίγη ώρα στην κατάψυξη τον σκίουρο για να μην κινείται και να σε αφήσει να τον πλησιάσεις στο ενάμιση μέτρο, ακόμα καλύτερα...

Χεχε... πάντως απο προσωπική εμπειρία, τα σκιουράκια, ειδικά όσα ζούν σε πάρκα με συχνή ανθρώπινη παρουσία, έιναι τόσο ήρεμα που τρων απο το χέρι σου...

Αν τον έχεις βάλει και λίγη ώρα στην κατάψυξη τον σκίουρο για να μην κινείται και να σε αφήσει να τον πλησιάσεις στο ενάμιση μέτρο, ακόμα καλύτερα...

αν είναι δυνατό τέτοιο φλουτάρισμα με διάφραγμα 6.3 ρώτησε, τώρα πώς του έκατσε ο σκίουρος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πάντως ένα ζευγάρι σκίουρων που ζει έξω από το εξοχικό του πατέρα μου στη Χαλκιδική, πάνω από τα 4 μέτρα δεν τους έχω πλησιάσει, έχουν επιτάχυνση καλύτερη και από Φεράρι.

Συγνώμη αλλά ο canon 70-200/4 is με τον sigma 18-200 os στις περιοχές που σχετίζονται στις εστιακές αποστάσεις έχουν καμιά σχέση???

http://www.photozone.de/

http://www.the-digital-picture.com/...mp=0&APIComp=0&Lens=404&Camera=9&LensComp=376

http://www.fredmiranda.com/reviews/index.php?cat=45

Μιλάμε ίσως για τον καλύτερο τηλεφακό σε απόδοση σε σχέση με έναν απλώς καλό allaround που σημαίνει από μόνο του ήδη περιορισμούς σε ποιότητα.

Ρίξε μια ματιά.