Επιλογη ηχειων για harman kardon 970

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Καλησπερα σας! Θα ηθελα τη γνωμη σας για την αγορα ηχειων. Ο ενισχυτης ειναι ο Η.Κ. 970 και ο χωρος ακροασης ειναι μικρος, 13 τμ. αλλα απο κει και περα υπαρχει και ενιαια τραπεζαρισ αλλο τοσο.
Θελω ηχεια δαπεδου γιατι μου αρεσει το εντονο μπασο, αφου και η μουσικη που ακουω ειναι περισσοτερο μοντερνα (clubιστικη) και disco - 80's!
Το ποσό που θελω να διαθεσω ειναι μεχρι το ΠΟΛΥ 500 ευρω!
Εχω ακουσει τα εξης τα οποια μου αρεσαν
KEF IQ70 τα βρηκα σε τρελη τιμη (350 ευρω) εκθεσιακα.
DALI concept 6 στα 440 ευρω και
CANTON gle 470 στα 450 ευρω.
Ποια απο τα παραπανω μου προτεινεται και γιατι??

Να επισημανω πως θελω οπωσδηποτε το bass reflex να βρισκεται μπροστα γιατι η αποσταση απο τον τοιχο θα ειναι μηδαμινη, και πως τα ηχεια θα χρησιμοποιουνται και απο πολυκαναλο ενισχυτη (με ξεχωριστα καλωδια) για ακροαση ταινιων, και πως προς το παρων δεν υπαρχει sub για αυτη τη χρηση, οποτε καλο θα ηταν να μου δωσουν και οσο γινεται την ψευδαισθηση του sub μεχρι να ερθει και αυτο, αν ερθει.
Ευχαριστω πολυ!! Περιμενω....

Ως παλιος κατοχος klipsch και εχοντας δοκιμασει επανω τους τον 970, εχω να πω οτι ηταν το καλυτερο ματσαρισμα, και οτι τα ηχεια ειναι ακριβως αυτο που θες για τη μουσικη που ακους

http://www.skroutz.gr/s/341709/Klipsch-RB-61.html

για τα 13τμ ειναι τεραστια τα ηχεια που αναφερεις και θα ακους μονο βουητο, ειδικα αν ειναι κλολλημενα στον τοιχο.. Αλλα και παλι αυτο ειναι προσωπικο γουστο.

Tyler καταρχας σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!
Δε σου κρυβω οτι ειμαι κρυφος fan της klipsch και πως τα εχω σκεφτει και αυτα. Μαζι με αυτα ειχα σκεφτει και τα f-10 σε δαπεδου οπως και τα rb-81 σε βασης (αλλα ξεφευγει λιγο η τιμη τους) Ομως φοβηθηκα μηπως μου πεσουν ''μικρα'' αν και για να ειμαι ειλικρινης δε τα εχω ακουσει. Εσυ λες πως θα με ικανοποιησει το χαμηλο τους?
Αυτα ομως υπαρχουν??? Ρωταω γιατι βλεπω οτι εχει βγει η σειρα ΙΙ .
Εχω ακουσει σε φιλο τα 82 (δαπεδου) και επαθα πλακα, αλλα εκει ηταν αναμενομενο το χαμηλο τους με τετοια καμπινα και μεγαφωνα.

Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για harman kardon 970

Εχω πάνω στον 970 ένα ζευγάρι castle knight 3. Είναι πολύ εύκολα στην τοποθέτηση γιατί είναι σχεδιασμένα να βγάζουν τον αέρα από κάτω και δεν μπουμάρουν καθόλου. Το χαμηλό τους βέβαια δεν ξέρω αν θα σε καλύψει, δεν θα το χαρακτήριζα έντονο αλλά πολύ γρήγορο και καθαρό. Υπήχρε κάποτε μια προσφορά στην audioevolution σε σκανδαλιστική τιμή.

Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για harman kardon 970

Tyler καταρχας σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!
Δε σου κρυβω οτι ειμαι κρυφος fan της klipsch και πως τα εχω σκεφτει και αυτα. Μαζι με αυτα ειχα σκεφτει και τα f-10 σε δαπεδου οπως και τα rb-81 σε βασης (αλλα ξεφευγει λιγο η τιμη τους) Ομως φοβηθηκα μηπως μου πεσουν ''μικρα'' αν και για να ειμαι ειλικρινης δε τα εχω ακουσει. Εσυ λες πως θα με ικανοποιησει το χαμηλο τους?
Αυτα ομως υπαρχουν??? Ρωταω γιατι βλεπω οτι εχει βγει η σειρα ΙΙ .
Εχω ακουσει σε φιλο τα 82 (δαπεδου) και επαθα πλακα, αλλα εκει ηταν αναμενομενο το χαμηλο τους με τετοια καμπινα και μεγαφωνα.

Αν δεν σε ικανοποιησει το χαμηλο των klipsch για τετοια ακουσματα, δεν θα σε ικανοποιησει κανενα. Τα μοντελα αυτα παιζουν πολυ πιο μπασατα απο οτι περιμενεις απο το μεγεθος τους. Για το χωρο σου το 81 ειναι μεγαλο, οχι μικρο. Το ηχειο ειναι για 20τμ+. Το ιδανικο για να εχεις μπασσο χωρις βομβους συντονισμους και θολουρα, ειναι το 61. Η σειρα 2 καλη φαινεται αλλα η διπλασια τιμη δεν ξερω αν δικαιολογειται στην πραξη οποτε θα πηγαινα στην Ι και θα δινα και ενα 100ρικακι για μια βαση για το ηχειο που θα του εξασφαλισει τη βελτιστη αποδοση.

ναι τα 82 ειναι σουπερ, σε 30τμ χωρο και βαλε..

Tyler, κοιτωντας τα χαρακτηριστικα του rb-61 σκεφτηκα μηπως μπορει να τα οδηγησει και ο denon avr-1910 που εχω για av χρηση, και δε μου χρειαζεται καν ο Η.Κ. μιας και τα βλεπω με υψηλη ευαισθησια.
Υπαρχει τετοια περιπτωση?

Αν δεν σε ικανοποιησει το χαμηλο των klipsch για τετοια ακουσματα, δεν θα σε ικανοποιησει κανενα. Τα μοντελα αυτα παιζουν πολυ πιο μπασατα απο οτι περιμενεις απο το μεγεθος τους. Για το χωρο σου το 81 ειναι μεγαλο, οχι μικρο. Το ηχειο ειναι για 20τμ+. Το ιδανικο για να εχεις μπασσο χωρις βομβους συντονισμους και θολουρα, ειναι το 61. Η σειρα 2 καλη φαινεται αλλα η διπλασια τιμη δεν ξερω αν δικαιολογειται στην πραξη οποτε θα πηγαινα στην Ι και θα δινα και ενα 100ρικακι για μια βαση για το ηχειο που θα του εξασφαλισει τη βελτιστη αποδοση.

ναι τα 82 ειναι σουπερ, σε 30τμ χωρο και βαλε..

Μιας και τα RF-82II βρίσκονται ήδη στο σαλόνι μου,των 42 τμ (μόνα τους προς το παρόν) υποθέτω πως
θα συμφωνείς για το ματσάρισμά τους με κάποιον από τους HK-980 ή C356BEE......

Tyler, κοιτωντας τα χαρακτηριστικα του rb-61 σκεφτηκα μηπως μπορει να τα οδηγησει και ο denon avr-1910 που εχω για av χρηση, και δε μου χρειαζεται καν ο Η.Κ. μιας και τα βλεπω με υψηλη ευαισθησια.
Υπαρχει τετοια περιπτωση?

Θα τα οδηγησει ο Denon αλλα ο 970 σε ακροαση μουσικης πολυ μπροστα σε σχεση με τον AV

Μιας και τα RF-82II βρίσκονται ήδη στο σαλόνι μου,των 42 τμ (μόνα τους προς το παρόν) υποθέτω πως
θα συμφωνείς για το ματσάρισμά τους με κάποιον από τους HK-980 ή C356BEE......

356BEE πρωτιστως

356BEE πρωτιστως

Roger, Tyler -bye-
Μήπως ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάπου στημένος ο Nad C356Bee
και ποιές οι διαφορές του με τον παλιότερο C355Bee ???
Και εδώ σταματώ το off-topic.....

Tyler, πηγα σημερα και ακουσα τα rb-61... και ΝΑΙ!!!!!!
Αυριο θα τα εχω στο ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ!!!!!!
Πραγματικα ηταν αυτο που ηθελα!!!! Σευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!!!!
Απο αυριο νεοτερα και εντυπωσεις απο τα ηχεια στο σπιτι μου.

Tyler, πηγα σημερα και ακουσα τα rb-61... και ΝΑΙ!!!!!!
Αυριο θα τα εχω στο ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ!!!!!!
Πραγματικα ηταν αυτο που ηθελα!!!! Σευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!!!!
Απο αυριο νεοτερα και εντυπωσεις απο τα ηχεια στο σπιτι μου.

Αναμενομενο...

Να σαι καλα να τα χαρεις :ernaehrung004:

Γνωριζει καποιος καποια site ή καποια καταστηματα για να δω βασεις για τα klipsch???