EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
KHARMA CRM 3.2 FE kharma3_web.jpg

PEAK CONSULT PRINCESS peak_consult_princess_floor_stander.jpg

WLM DIVA hero_pac3.jpg
3controls.jpg

Αυτές είναι οι πρώτες επιλογές μου για ακρόαση.Αλλες ιδέες ή απόψεις πάνω σ´αυτά;
Θα οδηγηθούν απο ολοκληρωμένο ΡΡ με ΚΤ 88 και 60w σε τάξη Α,σε μικρό και "δύσκολο" χώρο.Ζητούμενα:εύκολα φορτία,ευκολία στην τοποθέτηση, ουδετερότητα ήχου.
Θα αντικαταστήσουν τα ήδη πολύ καλά βάσης PROAC 1SC,με σκοπό την ουσιαστικά υψηλότερη απόδοση σε σχέση μ' αυτά.

Wilson%20Duette%20index.jpg WILSON DUETTE

Με γοητεύει σαν ιδέα κι αυτό,αλλά πέφτει στα 3 ohm...

Last edited:
Καλό ξεκίνημα και καλό κουράγιο.
Στο πρώτο 3μηνο του νέου έτους αναμένονται και νέες αφίξεις νέων μοντέλων, θα έχεις πολλές ακροάσεις........

Χώρος ο γνωστός έτσι?

Απάντηση: Re: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Καλό ξεκίνημα και καλό κουράγιο.
Στο πρώτο 3μηνο του νέου έτους αναμένονται και νέες αφίξεις νέων μοντέλων, θα έχεις πολλές ακροάσεις........

Χώρος ο γνωστός έτσι?

Ναί ο γνωστός...
Περιμένω δεν βιάζομαι.Για μερικούς μήνες μόνο θα ακούω και μετά θα μπεί το χέρι στην τσέπη.

Διονύση, δεδομένων των προβλημάτων του χώρου, δεν είναι απαραίτητο να κινηθείς σε πολύ υψηλές κατηγορίες τιμών, για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από το σημερινό.

Μπορείς να κοιτάξεις και κάτι πιο all around και εύκολα εκμεταλλεύσιμο, χωρίς ιδιοτροπίες...

Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις τα Paradigm Studio 20 V3. Θα εκπλαγείς ευχάριστα.

Αγαπητε φιλε Dipie,

Με βαση τα στοιχεια για τον χωρο σου και τον ενισχυτη σου που προανεφερες το Kharma CRM 3.2 Reference FE ειναι το καλυτερο ηχειο του κοσμου και με τεραστια διαφορα μαλιστα.

Με την μοναδικη εξαιρεση βεβαια του Kharma Mini Exquisite.....

Θα το διαπιστωσεις αλλωστε κι ο ιδιος μολις ξεκινησεις τις ακροασεις...

Θα σου πω και το εξης για την διαφορα ....κλασης:

To Kharma "σηκωνει" ανετα συνοδα (καλωδια-ενισχυτες-πηγες) πολλαπλασιας κατηγοριας τιμης απο αυτο! Και σου δειχνει αμεσα τις διαφορες με την ακριβεια διαβητη. Πραγμα που δεν συμβαινει με τα ηχεια που προανεφερες.

Η διαφορα σε μικροδυναμικες αντιθεσεις, ελλειψη χρωματισμων, high definition στα μεσουψηλα, αναλυσης, κρουστικοτητας και πληρους εξαφανισης στον χωρο (ας ειναι και ΠΟΛΥ μικρος) ειναι κυριολεκτικα αβυσσαλεα και κεφαλαιωδους σημασιας για την τελικη επιλογη σου.

Περα απο την πλακα το kharma ειναι ΣΑΦΩΣ καλυτερο ηχειο απο τα αλλα που αναφερεις. Θα παιδευτεις βεβαια μεχρι να παιξει oπως θες ΑΛΛΑ οταν παιξει δεν θα ξανακοιταξεις αλλου. Για μενα εκτος απο καποιους μικρους περιορισμους ειναι απο τα καλυτερα ηχεια στο κοσμο. Period

Last edited:
δεν χρειαζεται να πω πως συμφωνω και εγω, τουλαχιστον για το 3.2R που εχω ακουσει.

ισως ομως ο ενισχυτης σου (π-π με κτ88) να μην μπορει να αφησει το ηχειο να ξεδιπλωσει το μεγαλειο του στην ολοτητα του.

φιλε μου αυτο που θα ακουσεις θα ειναι ο ενισχυτης σου.
οταν τον αλλαξεις με κατι καλυτερο θα ακουσεις καλυτερα!:grinning-smiley-043

η συμβουλη μου ειναι οτι αν εχεις σκοπο να μεινεις με αυτον τον ενισχυτη στο μελλον, δες και το φτηνοτερο 3.2.
αν ομως επιλεξεις το R τοτε να ξερεις οτι αυτο που θα ακουσεις θα ειναι ενα κλασμα αυτου του ηχειου!

γιωργο (θεοφιλακο) το μινι τι περισσοτερο απο το 3.2R εχει ακουστικα?

παντως το R ειναι το μονο ηχειο απο οσα εχω ακουσει στη ζωη μου που απλα δεν υπαρχει μεσα στην ακουστικη αλυσιδα.
νομιζεις οτι ολα τα αλλα φρεναρουν τον ηχο!
το r εχει το ακαριαιο του φυσικου ηχου!!! :grinning-smiley-043-bye-

μια ακομα ερωτηση προς τον γιωργο.
το ειχες συνδυασει με τον cary211?

Ισως να φαίνονται παράλογες,οι αποκλίσεις τιμών στις πρώτες επιλογές μου.Γιατί το κάνω;Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο χώρος ακροάσεων δεν θα αλλάξει.Πρόθεσή μου,είναι να ακούσω καλά ηχεία απο διαφορετικές κατηγορίες τιμών(αλλά πάντως υψηλότερης κατηγορίας-απόδοσης απο τα πολύ καλά Proac,που ήδη μου έχουν στοιχίσει περίπου 2500 με τις βάσεις),έτσι ώστε να επιλέξω αυτό που αποδίδει καλύτερα στον συγκεκριμένο μικρό χώρο, αλλά παράλληλα,που θα παραμείνει και στο μέλλον παίζοντας ακόμα καλύτερα σε μεγαλύτερο χώρο.
Γι αυτό τον λόγο,ότι επιλέξω τελικά,θα γίνει μετά απο επισταμένες ακροάσεις μόνο στο σπίτι,τόσο στο μικρό γραφείο μου αλλά και στο σαλόνι,ακριβώς για να ξέρω πως τα πάει και σε μεγαλύτερο χώρο και να μην πετάω πάλι χρήματα στο μέλλον.
Δηλαδή πάω για μιά μακρόχρονη λύση:grandpa:,ικανή να ανταποκριθεί και σε μεγαλύτερα μελλοντικά συστήματα και χώρους.

δεν χρειαζεται να πω πως συμφωνω και εγω, τουλαχιστον για το 3.2R που εχω ακουσει.

ισως ομως ο ενισχυτης σου (π-π με κτ88) να μην μπορει να αφησει το ηχειο να ξεδιπλωσει το μεγαλειο του στην ολοτητα του.

φιλε μου αυτο που θα ακουσεις θα ειναι ο ενισχυτης σου.
οταν τον αλλαξεις με κατι καλυτερο θα ακουσεις καλυτερα!:grinning-smiley-043

η συμβουλη μου ειναι οτι αν εχεις σκοπο να μεινεις με αυτον τον ενισχυτη στο μελλον, δες και το φτηνοτερο 3.2.
αν ομως επιλεξεις το R τοτε να ξερεις οτι αυτο που θα ακουσεις θα ειναι ενα κλασμα αυτου του ηχειου!

γιωργο (θεοφιλακο) το μινι τι περισσοτερο απο το 3.2R εχει ακουστικα?

Ο ενισχυτής που τώρα έχω(Jadis DA 88 Signature),μου αρέσει πολύ και μου κόστισε επίσης πολλά...
Για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια δεν πρόκειται να τον αλλάξω.Τον επέλεξα ακούγοντάς τον και με ηχεία των 20000(Avalon) κι έπαιζε εξαιρετικά μ' αυτά.Απλά τα Avalon δεν μπαίνουν κάν στον χώρο μου.

Ισως να φαίνονται παράλογες,οι αποκλίσεις τιμών στις πρώτες επιλογές μου.Γιατί το κάνω;Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο χώρος ακροάσεων δεν θα αλλάξει.Πρόθεσή μου,είναι να ακούσω καλά ηχεία απο διαφορετικές κατηγορίες τιμών(αλλά πάντως υψηλότερης κατηγορίας-απόδοσης απο τα πολύ καλά Proac,που ήδη μου έχουν στοιχίσει περίπου 2500 με τις βάσεις),έτσι ώστε να επιλέξω αυτό που αποδίδει καλύτερα στον συγκεκριμένο μικρό χώρο, αλλά παράλληλα,που θα παραμείνει και στο μέλλον παίζοντας ακόμα καλύτερα σε μεγαλύτερο χώρο.
Γι αυτό τον λόγο,ότι επιλέξω τελικά,θα γίνει μετά απο επισταμένες ακροάσεις μόνο στο σπίτι,τόσο στο μικρό γραφείο μου αλλά και στο σαλόνι,ακριβώς για να ξέρω πως τα πάει και σε μεγαλύτερο χώρο και να μην πετάω πάλι χρήματα στο μέλλον.
Δηλαδή πάω για μιά μακρόχρονη λύση:grandpa:,ικανή να ανταποκριθεί και σε μεγαλύτερα μελλοντικά συστήματα και χώρους.

Φιλε μου το σπιτι μου ειναι ανοικτο οποτε θες να περασεις να τα ακουσεις.

Φιλε μου το σπιτι μου ειναι ανοικτο οποτε θες να περασεις να τα ακουσεις.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.Στην διάρκεια των γιορτών,θα είμαι εδώ.Αν κι εσύ δεν φύγεις το κανονίζουμε.Απλά στείλε μου ένα pm.
ΒΤW με τα καλώδια επίσης θεωρώ ότι "τελείωσα" -το έχω "ντυμένο" με Siltech.

σιγουρα θα ειναι ενας εξαιρετικος ενισχυτης!

αλλα νομιζω οτι το R, επειδη κατα την αποψη μου ειναι TOP, θελει τριοδο για να σου δειξει τι μπορει να κανει.

το κροσοβερ του ειναι κορυφαιο, τοσο πολυ που σε μπερδευει και νομιζεις οτι ακους fullrange!

επιπλεον, η αμεσοτητα του, η ταχυτητα του, ειναι ασυλληπτη!
το δε μπασο του ειναι το πιο φυσικο μπασο που εχω ακουσει ποτε.
αυτο το ηχειο εχει μια τελειοτητα σε οτι κανει που πραγματικα δεν θα σε εντυπωσιασει με τις πρωτες νοτες (οπως τα θηρια) αλλα προσεχοντας το θα πεις: δεν μπορω να σκεφτω κατι πλησιεστερο στον φυσικο ηχο!!!

αναφερθηκα στον ενισχυτη, γιατι ισως ο πιο τελειος ενισχυτης για αυτο θα ηταν ενα κορυφαιο SET.
ισως ομως και ενα κορυφαιο π-π με τριοδες (οπως ο cary211 που κρυβει την π-π φυση του) ή καποιος αλλος αντιστοιχος, να μπορουν να αναδειξουν αυτο το εκπληκτικο ηχειο.

ο ηχος του ειχε βαλει 4.8, σιγουρα επειδη αν του εβαζε παραπανω θα γινοταν της ποπης με τους αλλους εισαγωγεις!:slapface:
ομως διαβαζοντας τον παναγοπουλο μπορεις να καταλαβεις τι θα ηθελε να του βαλει :grinning-smiley-043

δεν εχει την αντιστοιχη εντυπωσιακη παρουσια ενος μεγαλου ουτοπια, αλλα ειναι το ηχειο, κατα την αποψη μου, που προσεγγιζει τον φυσικο ηχο περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο.

μην διστασεις να ακουσεις και το απλο, καθως ο ενισχυτης σου που ειναι σιγουρα καλος αλλα οχι κορυφαιος ισως να ακουστει με πολυ μικρη διαφορα μεσα απο το απλο, το ιδιο καλος.
και θα γλυτωσεις τα μισα χρηματα περιπου, καθως περα του κοστους του ηχειου, το απλο ειναι λιγοτερο απαιτητικο σε συνοδα (οχι οτι και αυτο δεν θα εχει τις απαιτησεις του λογικα)

αλλα οτι και να σου πω εγω, αν δεν το ακουσεις με ενα καλο-καλο SET δεν θα μπορεσεις να το καταλαβεις, καθως νομιζω οτι δεν υπαρχει αλλο ηχειο που να του μοιαζει!