EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

σιγουρα θα ειναι ενας εξαιρετικος ενισχυτης!

αλλα νομιζω οτι το R, επειδη κατα την αποψη μου ειναι TOP, θελει τριοδο για να σου δειξει τι μπορει να κανει.

το κροσοβερ του ειναι κορυφαιο, τοσο πολυ που σε μπερδευει και νομιζεις οτι ακους fullrange!

επιπλεον, η αμεσοτητα του, η ταχυτητα του, ειναι ασυλληπτη!
το δε μπασο του ειναι το πιο φυσικο μπασο που εχω ακουσει ποτε.
αυτο το ηχειο εχει μια τελειοτητα σε οτι κανει που πραγματικα δεν θα σε εντυπωσιασει με τις πρωτες νοτες (οπως τα θηρια) αλλα προσεχοντας το θα πεις: δεν μπορω να σκεφτω κατι πλησιεστερο στον φυσικο ηχο!!!

αναφερθηκα στον ενισχυτη, γιατι ισως ο πιο τελειος ενισχυτης για αυτο θα ηταν ενα κορυφαιο SET.
ισως ομως και ενα κορυφαιο π-π με τριοδες (οπως ο cary211 που κρυβει την π-π φυση του) ή καποιος αλλος αντιστοιχος, να μπορουν να αναδειξουν αυτο το εκπληκτικο ηχειο.

ο ηχος του ειχε βαλει 4.8, σιγουρα επειδη αν του εβαζε παραπανω θα γινοταν της ποπης με τους αλλους εισαγωγεις!:slapface:
ομως διαβαζοντας τον παναγοπουλο μπορεις να καταλαβεις τι θα ηθελε να του βαλει :grinning-smiley-043

δεν εχει την αντιστοιχη εντυπωσιακη παρουσια ενος μεγαλου ουτοπια, αλλα ειναι το ηχειο, κατα την αποψη μου, που προσεγγιζει τον φυσικο ηχο περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο.

μην διστασεις να ακουσεις και το απλο, καθως ο ενισχυτης σου που ειναι σιγουρα καλος αλλα οχι κορυφαιος ισως να ακουστει με πολυ μικρη διαφορα μεσα απο το απλο, το ιδιο καλος.
και θα γλυτωσεις τα μισα χρηματα περιπου, καθως περα του κοστους του ηχειου, το απλο ειναι λιγοτερο απαιτητικο σε συνοδα (οχι οτι και αυτο δεν θα εχει τις απαιτησεις του λογικα)

αλλα οτι και να σου πω εγω, αν δεν το ακουσεις με ενα καλο-καλο SET δεν θα μπορεσεις να το καταλαβεις, καθως νομιζω οτι δεν υπαρχει αλλο ηχειο που να του μοιαζει!

Η λογική επιλογή για μένα,απο κάθε άποψη κι άν καταλήξω σ' αυτά, θα ήταν το απλό.

Φίλε Νικόλα,
Το κάρμα μπορεί να παίξει με set όπως αναφέρεις παραπάνω ;

ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του ;

αν δεν θα το κουνήσει ο pp θα το κουνήσει το set ;

Ο Jadis είναι ένας από τους πιό διάφανους και μουσικούς ενισχυτές που υπάρχουν ... τι παραπάνω να ψάξει κανείς σε ενισχυτή .... Δεν θα είναι κρίμα να πάει χαμένος, είναι νομίζω και πρόσφατη αγορά ;

Διονύση, νομίζω ότι είσαι ήδη πολύ καλά από μηχανάκια, απόλαυσε τα και όταν με το καλό πάς σε μεγαλύτερο χώρο, ξαναζυγίζεις τα δεδομένα της τότε εποχής και πράττεις....

Μάλλον λόγω Χριστουγέννων σε τρώει η τσέπη σου :grandpa: (που είναι βέβαια απόλυτο δικαίωμα σου )

Απάντηση: Re: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Φίλε Νικόλα,
Το κάρμα μπορεί να παίξει με set όπως αναφέρεις παραπάνω ;

ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του ;

αν δεν θα το κουνήσει ο pp θα το κουνήσει το set ;

Ο Jadis είναι ένας από τους πιό διάφανους και μουσικούς ενισχυτές που υπάρχουν ... τι παραπάνω να ψάξει κανείς σε ενισχυτή .... Δεν θα είναι κρίμα να πάει χαμένος, είναι νομίζω και πρόσφατη αγορά ;

Διονύση, νομίζω ότι είσαι ήδη πολύ καλά από μηχανάκια, απόλαυσε τα και όταν με το καλό πάς σε μεγαλύτερο χώρο, ξαναζυγίζεις τα δεδομένα της τότε εποχής και πράττεις....

Μάλλον λόγω Χριστουγέννων σε τρώει η τσέπη σου :grandpa: (που είναι βέβαια απόλυτο δικαίωμα σου )

Ο Jadis ήρθε για να μείνει...
ΙΜΗΟ κανένας Carry δεν παίζει έτσι.

Τώρα για την φαγούρα,δεν έχεις κι άδικο.Απλά τα τωρινά ηχειάκια είναι καλά κι άγια,αλλά απ' άλλη γειτονιά...

Ακου και τα Hyperion 938 και 968 . Ειναι αρκετα πιο φτηνα και παιζουν ανετα με λαμπατους ενισχυτες ...

Re: Απάντηση: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Εγώ πάντως αυτά τα wilson θα ήθελα πολύυυυυυ να τα ακούσω...

Τα Watt Puppy τα είχε στημένα στην έκθεση ο Ζωδιάτης.

Μ' άρεσαν, αν και άκουσα μόνο λίγα λεπτά.

Απάντηση: Re: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Ακου και τα Hyperion 938 και 968 . Ειναι αρκετα πιο φτηνα και παιζουν ανετα με λαμπατους ενισχυτες ...

Τωρα συγκρινεις το βολει με το τρολλευ.

Για μενα ο Παναγοπουλος εκανε review στο ποδι. Αυτό το ηχειο θελει 5 σελιδες review.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Ο Jadis ήρθε για να μείνει...
Τώρα για την φαγούρα,δεν έχεις κι άδικο.Απλά τα τωρινά ηχειάκια είναι καλά κι άγια,αλλά απ' άλλη γειτονιά...
ΟΚ, αφού είναι και Χ/γεννα, voila δυο προτάσεις (αφού δε πας ακόμη για να τα χώσεις) αλλά και ένα σύντομο savoir faire περί ηχείων...

Πρόταση 1&2:
Ακουσε τα μικρά Ακαπέλλα, που αναφέρθηκαν πιο πάνω (κάτι μικρά βάσης, με 3 μεγάφωνα). Αυτό είναι σοβαρό ηχείο. Επίσης σοβαρό μικρό ηχείο (όχι μοδάτο όμως) πουλάει η Χαρμπεθ (ηχείο βάσης) -- ένα διδρομο με αριθμό (7; ). Μνημονεύτηκε σε άλλη συζήτηση πρόσφατα. Ωραίο κι'αυτό.

Ηχεία, μόδα και savoir fair:worshippy::
Τα ηχεία πρέπει ναγοράζονται με γνώμονα (π.χ. trendiness, design,...).
Σημαντικότερο όλων είναι η αναγνωρισιμότητα (awareness) συνεπικουρικά και τα γραφόμενα των reviewers. Σημαντικότατο στοιχείο, το πόσο σταθερά μοδάτη
είναι η μάρκα

Το Κάρμα είναι σαφώς το πιό μοδάτο απ'όλα που αναφέρεις και αναφέρω -- σταθερά ένα απ'τα πίο μοδάτα μεγάφωνα.

Επισκιάζεται πλέον από τα Magico (βλέπε magico.net) και αυτό πρέπει να ληφθεί υπ'όψη.

Βέβαια, μάρκες που συνδυάζουν το σικ (εννοώ chic), το μοδάτο και το χλίδεν είναι, για τους ψαγμένους ευρωπαίους, Άβαλον (πως λέμε τ'Αϊβαλί) ή το προαναφερθέν Magico. Διότι και τα δύο περνάν τον Ατλαντικο για να φτάσουν, ενώ το Κάρμα κατηφορίζει απ'Αϊντχοφεν μεριά -- not so exotic.

In extremis, μπορεί να πάιξει και κανα Μάρτεν (πούναι κι'εκδότης στο αρχικό επάγγελμα, άρα κουλτουρο-χάϊ). Προσοχή όμως, χάϊ Μάρτεν είναι μόνο τα μοντέλλα με το πλαστικό / πολυμερές κουτί -- όχι τα ξύλινα. {Υπ'όψη, τα Μάρτεν είναι το επίσημο αουτσάιντερ των ηχείων: έχεις Μάρτεν, είσαι "εναλλακτικός".}

Βέβαια τρέντυ είναι και τα Γουίλσον αλλά μόνο τα μεγάλα δηλ τα εξής δύο: Αλεξάνδρια και ΜΑΞ. Για ευνόητους λόγους, οι έλληνες οφείλουμε να ακούμε μόνο Αλεξάνδρια.

Σημείωση:
Ολα τα τρέντυ ηχεία {πλην του Γουίλσον} φοράνε παρόμοιες ή τις ίδιες κεραμικές μονάδες που πουλάει η Thiel & Partner (Τήλ & Σια ΟΕ, Κεραμεικός-Πουλχάϊμ-Ν.Υόρκη ;) ).

Υποσημείωση:
Στην ίδια λογική κεραμεικο-διαμαντένιων μονάδων υπάρχει και η εναλλακτική αυτή που προσφέρεται με το ακαταμάχητο επιχείρημα "πουλάμε πιο φτηνά απ'ότι να το diy! Ετοιμο, βιδωμένο και παίζει". Δε μέμφομαι το επιχείρημα, κάθε άλλο. Το ηχείο δεν το έχω ακούσει βέβαια.

BTW, αστειεύομαι έτσι:2thumb22sup:. (Επίσης έχω ακούσει και ηχεία εταιριών που αναφέρω:ears:)

Ανυγουέϋ, καλές ακροάσεις:ernaehrung004:

Last edited:
Τον μεγάλο ηλιαετό τον σκέφτεσαι Διονύση;

haliaetus_ha325_firebird_0.jpg

Δες και τη δοκιμή στο avmentor

H Jadis ειναι μια απο τις εταιριες που σεβομαι και συμφωνω μαζι με τον ενδιαφερομενο φιλο για την συγκριση με τα Cary. Θεωρω οτι με τον ενισχυτη σου δεν θα εχεις κανενα προβλημα να κανεις το Kharma να κελαηδησει.

Σαφως με ενα SET θα επαιρνες ακομα καλυτερο αποτελεσμα αλλα και με το αναλογο κοστος π.χ. LAMM 2.1.

Τα συγκεκριμενα ηχεια ειναι SET friendly παρ'ολο που η ευαισθησια τους ειναι σχετικα χαμηλη. Παιζουν ακομα και με 300Β αλλα εκει σε αφηνουν με την αισθηση του ανικανοποιητου γιατι 9 watt δεν του φτανουν για να οδηγηθει οπως πρεπει. Για μικρους ομως χωρους ειναι ok..

Τωρα οσον αφορα τα συνοδα, σαφως το ηχειο ειναι αριστοκρατης οσον αφορα τις παρεες, δεν θα πει ομως οχι και σε παρακατιανους...

Μαλιστα ειναι προτιμοτερο ενα Kharma παρεα με πληβειους παρα ενα απο τα ηχεια που προανεφερες εστω και με πολυ ακριβοτερα συνοδα.

Δεν ειναι τυχαιο οτι αυτη την στιγμη τα συνδιαζω με ενα SET με ΚΤ88 2Χ12W (Consonance Cyber 10-1300 ευρω) και ενα λαμπατο (Consonance REF 2.2 linear cd) player-1600 ευρω....και παιζει....παπαδες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

ΟΚ, αφού είναι και Χ/γεννα, voila δυο προτάσεις (αφού δε πας ακόμη για να τα χώσεις) αλλά και ένα σύντομο savoir faire περί ηχείων...

Πρόταση 1&2:
Ακουσε τα μικρά Ακαπέλλα, που αναφέρθηκαν πιο πάνω (κάτι μικρά βάσης, με 3 μεγάφωνα). Αυτό είναι σοβαρό ηχείο. Επίσης σοβαρό μικρό ηχείο (όχι μοδάτο όμως) πουλάει η Χαρμπεθ (ηχείο βάσης) -- ένα διδρομο με αριθμό (7; ). Μνημονεύτηκε σε άλλη συζήτηση πρόσφατα. Ωραίο κι'αυτό.

Ηχεία, μόδα και savoir fair:worshippy::
Τα ηχεία πρέπει ναγοράζονται με γνώμονα (π.χ. trendiness, design,...).
Σημαντικότερο όλων είναι η αναγνωρισιμότητα (awareness) συνεπικουρικά και τα γραφόμενα των reviewers. Σημαντικότατο στοιχείο, το πόσο σταθερά μοδάτη
είναι η μάρκα

Το Κάρμα είναι σαφώς το πιό μοδάτο απ'όλα που αναφέρεις και αναφέρω -- σταθερά ένα απ'τα πίο μοδάτα μεγάφωνα.

Επισκιάζεται πλέον από τα Magico (βλέπε magico.net) και αυτό πρέπει να ληφθεί υπ'όψη.

Βέβαια, μάρκες που συνδυάζουν το σικ (εννοώ chic), το μοδάτο και το χλίδεν είναι, για τους ψαγμένους ευρωπαίους, Άβαλον (πως λέμε τ'Αϊβαλί) ή το προαναφερθέν Magico. Διότι και τα δύο περνάν τον Ατλαντικο για να φτάσουν, ενώ το Κάρμα κατηφορίζει απ'Αϊντχοφεν μεριά -- not so exotic.

In extremis, μπορεί να πάιξει και κανα Μάρτεν (πούναι κι'εκδότης στο αρχικό επάγγελμα, άρα κουλτουρο-χάϊ). Προσοχή όμως, χάϊ Μάρτεν είναι μόνο τα μοντέλλα με το πλαστικό / πολυμερές κουτί -- όχι τα ξύλινα. {Υπ'όψη, τα Μάρτεν είναι το επίσημο αουτσάιντερ των ηχείων: έχεις Μάρτεν, είσαι "εναλλακτικός".}

Βέβαια τρέντυ είναι και τα Γουίλσον αλλά μόνο τα μεγάλα δηλ τα εξής δύο: Αλεξάνδρια και ΜΑΞ. Για ευνόητους λόγους, οι έλληνες οφείλουμε να ακούμε μόνο Αλεξάνδρια.

Σημείωση:
Ολα τα τρέντυ ηχεία {πλην του Γουίλσον} φοράνε παρόμοιες ή τις ίδιες κεραμικές μονάδες που πουλάει η Thiel & Partner (Τήλ & Σια ΟΕ, Κεραμεικός-Πουλχάϊμ-Ν.Υόρκη ;) ).

Υποσημείωση:
Στην ίδια λογική κεραμεικο-διαμαντένιων μονάδων υπάρχει και η εναλλακτική αυτή που προσφέρεται με το ακαταμάχητο επιχείρημα "πουλάμε πιο φτηνά απ'ότι να το diy! Ετοιμο, βιδωμένο και παίζει". Δε μέμφομαι το επιχείρημα, κάθε άλλο. Το ηχείο δεν το έχω ακούσει βέβαια.

BTW, αστειεύομαι έτσι:2thumb22sup:. (Επίσης έχω ακούσει και ηχεία εταιριών που αναφέρω:ears:)

Ανυγουέϋ, καλές ακροάσεις:ernaehrung004:

Ωραίο στυλ! :cool:

BTW, ο Ζωδιάτης στην έκθεση δεν είχε τα watt/pappys, αλλά τα duette και παίζαν πολύ ελκυστικά οδηγούμενα από τις λάμπες της AR.

Με βάση τις απαιτήσεις του DiPie, στη θέση του θα προσπαθούσα ν' ακούσω και κάποιο ανοιχτής μπάφλας, σαν το Viper IA της Nola. Αυτή είναι η παλιά Alon αν δεν κάνω λάθος, του τύπου που υπήρξε και ο σχεδιαστής των πάλαι ποτέ Dahlquist.

Ο τελευταίος αντιπρόσωπος των Alon που θυμάμαι ήταν ο Καραθανάσης στη Γλυφάδα (αυτός με τις Lyra και τα Well Tempered).

Last edited:
Τα Magico minis ουτε κατα διανοια πλησιαζουν το Kharma σε αποδοση στο χαμηλο, ενω κι απο μεσουψηλα δεν ειναι καλυτερα..

Σοβαρο ηχειο μεν, πιο πληρες το Kharma δε..

Η Nola η Alon ειναι εξαιρετη εταιρια και την σεβομαι (περισσοτερο απο τις υπολοιπες που αναφερονται στο thread). Απλα νομιζω οτι η Kharma εχει κατι παραπανω..

Αυτά σου κάνουνε Διονύση?Να τα αφήσω...?:guitarist:

guarneri_memento_pair.jpg

Μυρίζομαι μαγεία σε συνεργία με τον ενισχυτή σου..

μαλλον :slapface: υπερεβαλα με το συγκεκριμενο.Η αποψη μου ειναι μια και εισαι ευχαριστημενος απο την proac να ακουσεις ενα μεγαλυτερο μοντελο της εταιρειας δαπεδου d28 ισως(http://www.proac-loudspeakers.com/d28.php) ,θα εχεις σιγουρα(?) ανaβαθμιση στον ηχο που ηδη εχεις (ως πρωην κατοχος sc1 kai νυν studio 140).
Παρεπιπτωντως το proac 1sc μερικοι το θεωρουν απο τα καλυτερα ηχεια ever ,οποτε αλλαγες με συνεση:grandpa:

Last edited:
Τον μεγάλο ηλιαετό τον σκέφτεσαι Διονύση;

haliaetus_ha325_firebird_0.jpg

Δες και τη δοκιμή στο avmentor

Eκτωρα είναι εντός προδιαγραφών για το γραφειάκι μου.Σε μεγαλύτερο χώρο δεν ξέρω τι θα κάνουν.Αν είναι διαθέσιμα θα τα ζητήσω για ακρόαση στο σπίτι.

DIPIE να μην αλλάξεις ηχεία. Αυτά τα ηχεία που έχεις είναι μια χαρά. Αυτό που τους (σου) λείπει είναι η σωστή περιγραφή και ο όγκος των χαμηλών συχνοτήτων. Ολα τα μικρά ηχεία πάσχουν σε αυτό το σημείο, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο. Σου προτείνω να πάρεις ένα ενεργό subwoofer, όχι αναγκαστικά μεγάλο. Αν διαθέτει και αυτόματη ρύθμιση, θα είναι ακόμα καλύτερα.

Οποιο μικρό ηχείο και να πάρεις, θα είσαι περίπου στα ίδια, ενώ με το sub θα ακούσεις πράγματα που λείπουν αυτή τη στιγμη από το σύστημα.

To Κharma παιζει θεικα με set. Eιναι βεβαια 89 db αλλα ειναι 8ωμο σχεδον σταθερο.

Παρ' όλα ταύτα, έχω την εντύπωση ότι εσύ τα παίζεις με gryphon που σίγουρα είναι πολύ καλύτερη και ενδεδειγμένη λύση ...

Τεσπα, δεδομένου ότι ο Διονύσης δεν θα αλλάξει προς το παρόν χώρο η λύση του ΙΚ είναι σίγουρα βήμα προς το καλύτερο ....