EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Απάντηση: Re: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Παρ' όλα ταύτα, έχω την εντύπωση ότι εσύ τα παίζεις με gryphon που σίγουρα είναι πολύ καλύτερη και ενδεδειγμένη λύση ...

Τεσπα, δεδομένου ότι ο Διονύσης δεν θα αλλάξει προς το παρόν χώρο η λύση του ΙΚ είναι σίγουρα βήμα προς το καλύτερο ....

Σαν λύση την έχω σκεφθεί κι ήταν μάλιστα κι η αρχική μου επιλογή,επειδή πράγματι τα Proac είναι πολύ καλά σ' αυτό που μπορούν να κάνουν.

Υπάρχουν δυό θέματα:Το πρώτο είναι,ότι ένα καλό υπογούφερ κοστίζει επίσης ένα σκασμό λεφτά ,είναι απαιτητικό σε τοποθέτηση και σε περίπτωση αναβάθμισης,δυσκολεύουν τα πράγματα για πώληση-ανταλλαγή του αρχικού συνόλου (χάνεις περισσότερα,πιό δύσκολα φεύγουν απο ένα καλό ζευγάρι ηχείων).
Το δεύτερο,είναι ότι η Proac δεν διαθέτει ένα πολύ καλό υπογούφερ στην γκάμα της (έχει μόνο για home theater) κι επομένως γεννάται θέμα σωστού τεχνικού κι ακουστικού ματσαρίσματος-το οποίο μαζί με τον χώρο είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος...

Last edited:

Φίλε Νικόλα,
Το κάρμα μπορεί να παίξει με set όπως αναφέρεις παραπάνω ;

ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του ;

αν δεν θα το κουνήσει ο pp θα το κουνήσει το set ;

Ο Jadis είναι ένας από τους πιό διάφανους και μουσικούς ενισχυτές που υπάρχουν ... τι παραπάνω να ψάξει κανείς σε ενισχυτή .... Δεν θα είναι κρίμα να πάει χαμένος, είναι νομίζω και πρόσφατη αγορά ;

καλημερα δημοκηδη-bye-

δεν εχω ακουσει jadis, αλλα δεν ειμαι απο αυτους που θεωρουν οτι με κτ88 θα παρεις τον ηχο μιας τριοδου.

απο αυτα που διαβαζω απο εσας σιγουρα θα προκειται για ενα εξαιρετικο ενισχυτη, αλλα η αγαπη μου στρεφεται στις τριοδους, οταν σκεπτομαι κατι πραγματικα κορυφαιο.
και επειδη οπως αναφερα θεωρω το 3.2r ως κορυφαιο , γιαυτο ειπα οτι για να παρεις το 100% του ηχειου αυτου θα το παρεις με τριοδους.

δεν θυμαμαι να ειπα οτι δεν μπορει να το κουνησει ενα π-π.
αλλα το εχω ακουσει με set 845 αν θυμαμαι καλα και το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο!

το ηχειο αυτο ειναι σχετικα ευκολο φορτιο.
δεν ειναι βεβαια και spicom αλλα δεν ειναι και 802Ν.
κατεβαινει μεχρι τα 4,5 Ωμ αλλα στιγμιαια, με την αντισταση του να μην μενει σε αυτες τις τιμες για μεγαλο ευρος συχνοτητων.

ετσι νομιζω οτι ενα set με 40-50 βαττ θα το κανει να κελαηδησει δεδομενου του εξαιρετικου κροσοβερ και των μεγαφωνων του!

ομως μην ξεχναμε οτι ενα ηχειο δεν παιζει ποτε μονο του ετσι το ζητουμενο μας σε τετοιες ειδικα κατηγοριες τιμης και δυνατοτητων ειναι το δεσιμο με τον ενισχυτη.
ακριβως για αυτο σκεφτομαι οτι η λυση των π-π ειναι πιο ασφαλης.
(επ'αυτου δες, και ο γιωργος λεει οτι με τα set- 9W μιας 300Β δεν τα καταφερνει και τοσο καλα).

τελειωνοντας, να ευχηθω στον φιλο που ψαχνει, να μπορεσει να το αποκτησει αυτο το ηχειο αν πραγματι του ταιριαζει ο ηχος του, αν ψαχνει δηλαδη την ουσια και δεν θελει κατι σε πιο εντυπωσιακο (αλλα σιγουρα λιγοτερο μουσικο) αφου απο οτι ειδα σκεπτεται και sub.

αυτο το αναφερω καθως για τα δικα μου γουστα, ενα sub μπορει να κανει τον ηχο πιο εντυπωσιακο αλλα η χρονικη του αστοχια, θα χαλα (στα αυτια μου) το μεγαλειο του ηχειου αυτου (την μονοδρομη σχεδον αποδοση του) -bye-

Σαν λύση την έχω σκεφθεί κι ήταν μάλιστα κι η αρχική μου επιλογή,επειδή πράγματι τα Proac είναι πολύ καλά σ' αυτό που μπορούν να κάνουν.

Υπάρχουν δυό θέματα:Το πρώτο είναι,ότι ένα καλό υπογούφερ κοστίζει επίσης ένα σκασμό λεφτά ,είναι απαιτητικό σε τοποθέτηση και σε περίπτωση αναβάθμισης,δυσκολεύουν τα πράγματα για πώληση-ανταλλαγή του αρχικού συνόλου (χάνεις περισσότερα,πιό δύσκολα φεύγουν απο ένα καλό ζευγάρι ηχείων).
Το δεύτερο,είναι ότι η Proac δεν διαθέτει ένα πολύ καλό υπογούφερ στην γκάμα της (έχει μόνο για home theater) κι επομένως γεννάται θέμα σωστού τεχνικού κι ακουστικού ματσαρίσματος-το οποίο μαζί με τον χώρο είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος...

Αυτό σκεφτόμουν...

TorusSubAmpcopycopy.jpg WILSON BENESCH TORUS INFRASONIC GENERATOR & AMP.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Αυτό σκεφτόμουν...

View attachment 18487 WILSON BENESCH TORUS INFRASONIC GENERATOR & AMP.
Έχεις υπόψη σου το καινούργιο και πιο μικρό ηχείο της Soundlab;
Υβριδικό ηλεκτροστατικό, 94db, 8ohm κλπ. Λ.Σ.

@Nicholas ακούγωντας τα Kharma με γνωστό 211 που ανέφερες το αποτέλεσμα -προσωπικά- δεν μου άρεσε, με τον Diablo πολύ καλύτερα, με τον Jadis δεν το άκουσα δεν μπορώ να πω, αν το φανταστω μια χαρά μπορεί να είναι. Θέλω να πω ότι τα εύκολα συμπεράσματα δεν μας οδηγούν πουθενά.
Με Lamm 2.1 θα ήθελα πολύ να το ακούσω.
Προσοχή δεν αμφισβητώ την ποιότητα του Kharma αλλά το matching είναι υπεράνω.

@musiclover, φίλε Γιώργη, ΙΜΗΟ τη σύγκριση Magico Mini με Kharma χωρίς να την ακούσουμε δια ζώσης, δεν μπορούμε να την προδικάσουμε. Μάλιστα κι ο ´φίλος σου ο J. Valin προτιμά το Magico, εγώ θα προτιμούσα το Exquisite αλλά τεράστια διαφορά χρηματικών κατηγοριών.
Τώρα στο δωμάτιο του Dipie ντεν ξέρω αν χωράει κάποιο από αυτά.
Και εμένα μου αρέσει το Arrakis.....αλλά που να το βάλω (χαχαχαχα)

Πολλούς χαιρετισμούς.

XAVIAN XN 125 Evoluzione

Technical specification:
Mid-bass frequency unit: 149 mm Vifa-Peerless Premium Line, paper membrane.
High frequency unit: 29 mm Scan-Speak impregnated fabric soft dome, low - distortion "motor" no ferrofluid.
System type: 2way damped bass-reflex, massive Aluminium bass-reflex port.
Cabinet: 22 mm MDF handly crafted.
Frequency response: ( -3 dB on reference axis ): 50 - 32000 Hz
Connection: 1 pair of singly mounted WBT Platinum Signature binding posts.
Nominal impedance: 6 ohms
Crossover frequency: 2600 Hz
Sensitivity ( 2V / 1m ): 86 dB
Recommended power amplification: 30 - 120 W
Dimensions (HxWxD): 285 x 180 x 275 mm
Net weight (1 unit): 8 kg

Αγαπητε Κοψ.,

Καλα δεν τα μαθες τα νεα? Τα φερε ο Κωνσταντινου....

H Μagico ηρθε πλεον στην Ελλαδα.

Τωρα βεβαια ασχετα απο το τι λενε οι φιλοι μας οι reviewer ας ειναι και του επιπεδου του Valin, οι οποιοι εκ των πραγματων αναγκαστικα λενε και ξελενε διοτι ως γνωστον κινουνται στο ακρως ανταγωνιστικο περιβαλλον της αγορας (ο αναγνωστης οφειλλει να αποκωδικοποιει σωστα τα λεγομενα τους), εγω ΠΟΤΕ δεν θα εδινα ενα σκασμο λεφτα για ενα τοσο μικρο ηχειο..Απλα ΥΣΤΕΡΕΙ σε πληροτητα αναπαραγωγης του φασματος απο το kharma βασει των νομων της φυσικης.

Τωρα οσον αφορα τα Proac επιτρεψτε μου να σας πω οτι ανηκουν σε αλλη κατηγορια σαφως υποδεεστερη

Τωρα οσον αφορα τα Proac επιτρεψτε μου να σας πω οτι ανηκουν σε αλλη κατηγορια σαφως υποδεεστερη[/quote]

Aν ήταν διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να ανοιχθεί το παρόν θέμα και να ψάχνω για νέα ηχεία.-bye-

Αγαπητε Κοψ.,

Καλα δεν τα μαθες τα νεα? Τα φερε ο Κωνσταντινου....

H Μagico ηρθε πλεον στην Ελλαδα.

Τωρα βεβαια ασχετα απο το τι λενε οι φιλοι μας οι reviewer ας ειναι και του επιπεδου του Valin, οι οποιοι εκ των πραγματων αναγκαστικα λενε και ξελενε διοτι ως γνωστον κινουνται στο ακρως ανταγωνιστικο περιβαλλον της αγορας (ο αναγνωστης οφειλλει να αποκωδικοποιει σωστα τα λεγομενα τους), εγω ΠΟΤΕ δεν θα εδινα ενα σκασμο λεφτα για ενα τοσο μικρο ηχειο..Απλα ΥΣΤΕΡΕΙ σε πληροτητα αναπαραγωγης του φασματος απο το kharma βασει των νομων της φυσικης.

Τωρα οσον αφορα τα Proac επιτρεψτε μου να σας πω οτι ανηκουν σε αλλη κατηγορια σαφως υποδεεστερη

Γιώργη το έμαθα, αλλά απλά πολύ πρόσφατα πήρε την αντιπροσωπεία, δεν έχει ανοίξει demo.
Ορθώς λες αυτό που λένε και ξελένε, τη δουλειά τους κάνουν άλλωστε.
Σίγουρα πάντως και τα Kharma & Magico & Rockport & S.F. Homage & Dynaudio Temptation series κλπ κλπ είναι σε ανώτερες κατηγορίες.-bye-

Re: Απάντηση: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Oποιος θελει να δωσει 17000 για να παρει ηχεια βασης ας παρει τα magico.

Μιχαλάκη δεν έμαθες τη νέα τιμή για τα Magico Mini II (άλλαξε και μοντέλο) παρά κάτι ψιλά 30.000 $ με τις βάσεις τους (δεν παίζουν χωρίς αυτές, είναι περίπου 75 kg).

Οπότε....:grandpa:

Επισης KOPS ο Valin εχει για reference τα κharma και οχι τα magico! Kαρατσεκαρισμενο....

Μιχαλάκη πλέον ούτε το ένα ούτε το άλλο, Symposium Panorama.

δες εδώ και τον ίδιο να το λέει καθώς και την σειρά του (καρατσεκαρισμένη από τον ίδιο.. :BDGBGDB55: στις 13/12/07 :
J. Valin :"Well, I guess it had to happen sooner or later, but I’ve finally heard a loudspeaker that substantially betters—at least in the regards that matter most to me—the MAGICO Mini II, the MBL 101 E, the Magneplanar 20.1, the Rockport Hyperion, the Nearfield Pipedreams, the Avantgarde Trios, the Quad 2805s, the Sound Lab M-1s, the Kharma Exquisite 1Ds, and every other great loudspeaker it’s been my good fortune and great pleasure to hear, own, review, or use as a reference..........................."

Η συνέχεια εδώ:http://forums.avguide.com/viewtopic.php?t=3438

:grandpa::guitarist::operator:

Απάντηση: Re: Απάντηση: EΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ

Μιχαλάκη δεν έμαθες τη νέα τιμή για τα Magico Mini II (άλλαξε και μοντέλο) παρά κάτι ψιλά 30.000 $ με τις βάσεις τους (δεν παίζουν χωρίς αυτές, είναι περίπου 75 kg).

...είναι ευκαιρία να πάρω δύο ζευγάρια,για να μην τα κουβαλάω απο το γραφείο στο σαλόνι.:BDGBGDB55:

the proof:
http://forums.avguide.com/viewtopic.php?t=3432