επιλογη ηχειου μεχρι 1000 ευρω

και ο ηχος εαν θυμαμαι καλα ειχε review στο οποιο το παρουσιαζε ως εξαιρετικη λυση σε αυτα τα χρηματα. Το μονο αρνητικο που ανεφερε ηταν θορυβο απο το σωληνα του reflex, σου εγινε αυτο αντιληπτο στην ακροαση;;

και ο ηχος εαν θυμαμαι καλα ειχε review στο οποιο το παρουσιαζε ως εξαιρετικη λυση σε αυτα τα χρηματα. Το μονο αρνητικο που ανεφερε ηταν θορυβο απο το σωληνα του reflex, σου εγινε αυτο αντιληπτο στην ακροαση;;

Οχι, και επειδη ειχα διαβασει και τη δοκιμη, δοκιμασα κομματια με πλουσιο χαμηλο για να ακουσω το συντονισμο της οπης, αλλα δεν ισχυει κατι τετοιο. Το ηχειο ειναι τοσο καλο out of the box που δεν μπορω να φανταστω ποσο καλυτερο γινεται οταν στρωσει κιολας. Και κατι αλλο, για μενα σημαντικο, για αλλους οχι. Ειναι κοσμημα απο αισθητικης αποψεως, για ενα συγχρονο σαλονι.

Επίσης στα ίδια χρήματα μπορείς να ακούσεις και της KEF το IQ90.Αν δεν απατώμαι βγαίνει ακριβώς στο χιλιάρικο.
πάνω κάτω στα 1000 παίζουν και τα B&W 683 τα οποια για μένα είναι εξαιρετικά.
edit:logika pano apo ta 1000 alla oxi polu

Τώρα από κει και πέρα σαν επιλογές μέσα στο πακέτο αυτόν που θα ήθελα να ακούσω είναι και τα Klipsch rf62,monitor audio rx6
αλλα και τα QUAD 22L(τα οποια και μου άρεσαν πολύ όταν τα άκουσα)

Επίσης στα ίδια χρήματα μπορείς να ακούσεις και της KEF το IQ90.Αν δεν απατώμαι βγαίνει ακριβώς στο χιλιάρικο.
πάνω κάτω στα 1000 παίζουν και τα B&W 683 τα οποια για μένα είναι εξαιρετικά.
edit:logika pano apo ta 1000 alla oxi polu

Τώρα από κει και πέρα σαν επιλογές μέσα στο πακέτο αυτόν που θα ήθελα να ακούσω είναι και τα Klipsch rf62,monitor audio rx6
αλλα και τα QUAD 22L(τα οποια και μου άρεσαν πολύ όταν τα άκουσα)

quad 21l & 22l δυστυχως πλεον τελος παραγωγης

Απάντηση: Re: επιλογη ηχειου μεχρι 1000 ευρω

Μη στεναχωριεσαι φιλε μου... Υπαρχει τετοια πληθωρα, που δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να μη βρεις κατι που θα σε ικανοποιησει (ισως κ περισσοτερο απο τη σειρα L της Quad).

Σχετικα με οσα ανεφερθηκαν...

Monitor Audio δεν θα πλησιαζα κανενα απο τις μικρομεσαιες σειρες.
Το RS6 μου εδωσε την αισθηση οτι θα μπορουσε να μπουμαρει ακομα και στο...ΟΑΚΑ. Οι υψηλες του ειναι οπως ακριβως τις περιεγραψε ο Παντελης (προβολικες). Εντυπωσιακο τα πρωτα 20-30 λεπτα, αλλα απο εκει κι υστερα ιδιαιτερα κουραστικο...

Roister 8.2 ...Ψαξε-ψαξε, δεν θα το βρεις...
Κινηθηκα πολυ προσφατα για ηχεια δαπεδου σ' αυτη τη κατηγορια τιμης, και για αντιστοιχο με το δικο σου χωρο (~35τμ).
Ηταν πρωτο στη λιστα μου. Δεν υπαρχει ομως διαθεσιμο, ουτε για αγορα, και -εννοειται- ουτε για ακροαση...

Chario Delphinus Κοσμημα (απο καθε αποψη). Αν αντεχα το χιλιαρικο θα το ειχα ηδη αποκτησει.
Το ακουσα σε μικρο χωρο, αλλα η αισθηση μου ηταν οτι μπορει να γεμισει και μεγαλο πολυ ανετα...

Q Acoustics 2050i Ηταν στη λιστα μου αλλα δεν το βρηκα για ακροαση. Ουτε και το βασης επισης. Ακομα κι αν το ακουγα ομως και μου αρεσε, δυσκολα θα το επελεγα, λογω της μεγαλης (κατα την αποψη μου) διαφορας κοστολογησης σε σχεση με τη χωρα παραγωγης.

JBL Studio Ακουσα το βασης της σειρας και ομολογω πως περιμενα περισσοτερα. Δεν ξερω αν και ποσο καλυτερα μπορει να ειναι τα δαπεδου, αφου αυτο που με απογοητευσε περισσοτερο βρισκοταν (ή δεν βρισκοταν) απο τις μεσαιες και πανω...

XTZ 99.36 Δεν το εχω ακουσει παρα το γεγονος οτι η εταιρεια το εδινε για δοκιμη κατ' οικον (στη Γερμανια τουλαχιστον. Εδω δεν γνωριζω αν ισχυει το ιδιο). Εχω τον ολοκληρωμενο της ομως, ο οποιος ειναι ασυζητητι "κελεπουρι". Μ' αυτη τη λογικη (vfm), στη θεση σου μαλλον θα τους εδινα μια ευκαιρια...

Tannoy Ειχα για λιγες μερες το Sensys2. Καταπληκτικο τουιτερ - αν ματσαριστει σωστα. Χαμηλα δεν με συγκινησε παρα το μεγεθος και τις μοναδες...

Quad σειρα L Εχω ακουσει τα 12 και 22, κι εζησα κι ενα εξαμηνο με το 21. Τιμιοτατα ηχεια. Παιζουν "σωστα" χωρις φρουφρου κι αρωματα, και χωρις να κουραζουν ποτε. Περα ομως απο το γεγονος οτι δεν υπαρχουν πλεον, αν ειχα ζησει μαζι τους για καιρο (οπως εσυ) και ψαχνομουν για νεα αγορα, θα το εβλεπα και σαν μια ευκαιρια να αλλαξω "ηχο".

Focal Κατεχω μονο απο 807V. Καλο ηχειο σε γενικες γραμμες, λιγο "στρογγυλο" ομως χαμηλα, και με καπως "ιδιοτροπο" τουιτερ. Θελει προσοχη στο ματσαρισμα.

Klipsh Δεν εχω ακουσει, αν και θα ηθελα. Απο πληροφοριες παντως, ο δυναμισμος που αναζητας μαλλον δεν θα σου ελειπε.

Epos m22 Επισης δεν το εχω ακροαστει, αλλα για 8 κατοσταρικα μεταχειρισμενο που λες οτι το βρηκες, θα επεδιωκα σιγουρα να το ακουσω...

Dali Zensor 7 Ηταν δευτερο στη λιστα αγορας μου, και τελικα ηταν και αυτο που αποκτηθηκε... :)
Δυστυχως στις εκθεσεις που επισκευθηκα δεν υπηρχε demo. Ακουσα ομως το βασης, και δεν πιστευα στ' αυτια μου (κι οταν ακουσα και τη τιμη του, εκει πια τρελαθηκα τελειως!).
Δειχνοντας (κουφη) εμπιστοσυνη στο μεγεθος της καμπινας και στα δυο 7ιντσα μιντ, αγορασα το 7. Στην αρχη (out of the box) μου φανηκε καπως "σφιγμενο" ψηλα, "σκοτεινο", και με καποια αισθηση "βυθισης" στη μεσαια περιοχη. Μετα απο 3 μερες (περιπου 40 ωρες αναπαραγωγης) και με την ευγενικη χορηγια του καταλληλου καλωδιου ηχειων απο το συντροφο Tyler (θενξ μπρο) τα παραπανω εξαλειφθησαν...
Το ηχειο ειναι μουσικοτατο, ισορροπημενο, αναλυτικο - οχι υπεραναλυτικο ("μονιτορέ"), με σωστη δοση υψηλων (ακομα και ματσαρισμενο με ΧΤΖ). Ζουμερη και καθαρη μεσαια περιοχη, και ογκωδεις αλλα πεντακαθαρες χαμηλες (εννοειται χωρις "μπουμ μπουμ" και "καραμουζες" - δεν μπουμαρει ουτε με γερμανικη techno).
Nα σημειωσω εδω οτι ετυχε παλαιοτερα να ακουσω δαπεδου της σειρας που αντικατεστησε (Concept), και τολμω να πω οτι οι διαφορες τους ειναι οσες της μερας με τη νυχτα...

Αν θες ενα απολυτο vfm ηχειο, πραγματικο all rounder, με υψηλο waf, και να σου μεινουν και αρκετα ρεστα απο το χιλιαρικο, τοτε σου συνιστω ανεπιφυλακτα να ακουσεις Zensor 7.
Αν παλι δεν σε ενδιαφερουν τα ρεστα, τοτε το Delphinus ειναι πιθανοτατα απο μιση εως μια κλαση πανω απο ολα τα υπολοιπα (τουλαχιστον απο αυτα που ετυχε να γνωριζω).
Επισης δεν θα αφηνα το m22 να φυγει στα χρηματα που ανεφερες χωρις να το ακουσω.

Καλη επιτυχια και απολαυση, σε ο,τι τελικα επιλεξεις...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: επιλογη ηχειου μεχρι 1000 ευρω

Μη στεναχωριεσαι φιλε μου... Υπαρχει τετοια πληθωρα, που δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να μη βρεις κατι που θα σε ικανοποιησει (ισως κ περισσοτερο απο τη σειρα L της Quad).

Σχετικα με οσα ανεφερθηκαν...

Το RS6 μου εδωσε την αισθηση οτι θα μπορουσε να μπουμαρει ακομα και στο...ΟΑΚΑ. Οι υψηλες του ειναι οπως ακριβως τις περιεγραψε ο Παντελης (προβολικες). Εντυπωσιακο τα πρωτα 20-30 λεπτα, αλλα απο εκει κι υστερα ιδιαιτερα κουραστικο...

Κινηθηκα πολυ προσφατα για ηχεια δαπεδου σ' αυτη τη κατηγορια τιμης, και για αντιστοιχο με το δικο σου χωρο (~35τμ).
Ηταν πρωτο στη λιστα μου. Δεν υπαρχει ομως διαθεσιμο, ουτε για αγορα, και -εννοειται- ουτε για ακροαση...

Chario Delphinus Κοσμημα (απο καθε αποψη). Αν αντεχα το χιλιαρικο θα το ειχα ηδη αποκτησει.
Το ακουσα σε μικρο χωρο, αλλα η αισθηση μου ηταν οτι μπορει να γεμισει και μεγαλο πολυ ανετα...

Q Acoustics 2050i Ηταν στη λιστα μου αλλα δεν το βρηκα για ακροαση. Ουτε και το βασης επισης. Ακομα κι αν το ακουγα ομως και μου αρεσε, δυσκολα θα το επελεγα, λογω της μεγαλης (κατα την αποψη μου) διαφορας κοστολογησης σε σχεση με τη χωρα παραγωγης.

JBL Studio Ακουσα το βασης της σειρας και ομολογω πως περιμενα περισσοτερα. Δεν ξερω αν και ποσο καλυτερα μπορει να ειναι τα δαπεδου, αφου αυτο που με απογοητευσε περισσοτερο βρισκοταν (ή δεν βρισκοταν) απο τις μεσαιες και πανω...

XTZ 99.36 Δεν το εχω ακουσει παρα το γεγονος οτι η εταιρεια το εδινε για δοκιμη κατ' οικον (στη Γερμανια τουλαχιστον. Εδω δεν γνωριζω αν ισχυει το ιδιο). Εχω τον ολοκληρωμενο της ομως, ο οποιος ειναι ασυζητητι "κελεπουρι". Μ' αυτη τη λογικη (vfm), στη θεση σου μαλλον θα τους εδινα μια ευκαιρια...

Tannoy Ειχα για λιγες μερες το Sensys2. Καταπληκτικο τουιτερ - αν ματσαριστει σωστα. Χαμηλα δεν με συγκινησε παρα το μεγεθος και τις μοναδες...

Quad σειρα L Εχω ακουσει τα 12 και 22, κι εζησα κι ενα εξαμηνο με το 21. Τιμιοτατα ηχεια. Παιζουν "σωστα" χωρις φρουφρου κι αρωματα, και χωρις να κουραζουν ποτε. Περα ομως απο το γεγονος οτι δεν υπαρχουν πλεον, αν ειχα ζησει μαζι τους για καιρο (οπως εσυ) και ψαχνομουν για νεα αγορα, θα το εβλεπα και σαν μια ευκαιρια να αλλαξω "ηχο".

Focal Κατεχω μονο απο 807V. Καλο ηχειο σε γενικες γραμμες, λιγο "στρογγυλο" ομως χαμηλα, και με καπως "ιδιοτροπο" τουιτερ. Θελει προσοχη στο ματσαρισμα.

Klipsh Δεν εχω ακουσει, αν και θα ηθελα. Απο πληροφοριες παντως, ο δυναμισμος που αναζητας μαλλον δεν θα σου ελειπε.

Epos m22 Επισης δεν το εχω ακροαστει, αλλα για 8 κατοσταρικα μεταχειρισμενο που λες οτι το βρηκες, θα επεδιωκα σιγουρα να το ακουσω...

Dali Zensor 7 Ηταν δευτερο στη λιστα αγορας μου, και τελικα ηταν και αυτο που αποκτηθηκε... :)
Δυστυχως στις εκθεσεις που επισκευθηκα δεν υπηρχε demo. Ακουσα ομως το βασης, και δεν πιστευα στ' αυτια μου (κι οταν ακουσα και τη τιμη του, εκει πια τρελαθηκα τελειως!).
Δειχνοντας (κουφη) εμπιστοσυνη στο μεγεθος της καμπινας και στα δυο 7ιντσα μιντ, αγορασα το 7. Στην αρχη (out of the box) μου φανηκε καπως "σφιγμενο" ψηλα, "σκοτεινο", και με καποια αισθηση "βυθισης" στη μεσαια περιοχη. Μετα απο 3 μερες (περιπου 40 ωρες αναπαραγωγης) και με την ευγενικη χορηγια του καταλληλου καλωδιου ηχειων απο το συντροφο Tyler (θενξ μπρο) τα παραπανω εξαλειφθησαν...
Το ηχειο ειναι μουσικοτατο, ισορροπημενο, αναλυτικο - οχι υπεραναλυτικο ("μονιτορέ"), με σωστη δοση υψηλων (ακομα και ματσαρισμενο με ΧΤΖ). Ζουμερη και καθαρη μεσαια περιοχη, και ογκωδεις αλλα πεντακαθαρες χαμηλες (εννοειται χωρις "μπουμ μπουμ" και "καραμουζες" - δεν μπουμαρει ουτε με γερμανικη techno).
Nα σημειωσω εδω οτι ετυχε παλαιοτερα να ακουσω δαπεδου της σειρας που αντικατεστησε (Concept), και τολμω να πω οτι οι διαφορες τους ειναι οσες της μερας με τη νυχτα...

Αν θες ενα απολυτο vfm ηχειο, πραγματικο all rounder, με υψηλο waf, και να σου μεινουν και αρκετα ρεστα απο το χιλιαρικο, τοτε σου συνιστω ανεπιφυλακτα να ακουσεις Zensor 7.
Αν παλι δεν σε ενδιαφερουν τα ρεστα, τοτε το Delphinus ειναι πιθανοτατα απο μιση εως μια κλαση πανω απο ολα τα υπολοιπα (τουλαχιστον απο αυτα που ετυχε να γνωριζω).
Επισης δεν θα αφηνα το m22 να φυγει στα χρηματα που ανεφερες χωρις να το ακουσω.

Καλη επιτυχια και απολαυση, σε ο,τι τελικα επιλεξεις...

Πραγματικα σε ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσες να περιγραψεις τις εμπειριες σου τοσο αναλυτικα !!
Τα dali θα τα βαλω σε προτεραιοτητα στην λιστα μου μου ( μιας και το budget πρεπει πλεον να το κατεβασω λογω στραβης που εκατσε).

Πραγματικα σε ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσες να περιγραψεις τις εμπειριες σου τοσο αναλυτικα !!
Τα dali θα τα βαλω σε προτεραιοτητα στην λιστα μου μου ( μιας και το budget πρεπει πλεον να το κατεβασω λογω στραβης που εκατσε).

Ειδες, το φιλαρακι μου επεστρεψε δρυμιτερο με καινουρια αγορα και πολυγραφοτατος! :aktion033: Μην τα φοβηθεις με τον Rotel, θα του κατσουν γαντι μιας και ειναι πολυ ελεγχομενος και γρηγορος χαμηλα.

Last edited:
Κατα συμπτωση τα χω προτεινει και τα δυο στον φιλο ...ωραια ηχεια αρκετα πιο πανω απο αλλα που κοιταει ,καλο θα ηταν να ριξει μια ματια ή μαλλον να περασει για μια ακροαση...

Πραγματικα σε ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσες να περιγραψεις τις εμπειριες σου τοσο αναλυτικα !!. Τα dali θα τα βαλω σε προτεραιοτητα στην λιστα μου μου ( μιας και το budget πρεπει πλεον να το κατεβασω λογω στραβης που εκατσε).

Να'σαι καλα φιλε μου. Οι αποψεις βεβαια ειναι παντοτε προσωπικες και υποκειμενικες. Εσυ κρινε τις, φτιαξε τη λιστα σου...και καλες ακροασεις ;)

Ειδες, το φιλαρακι μου επεστρεψε δρυμιτερο με καινουρια αγορα και πολυγραφοτατος! :aktion033: Μην τα φοβηθεις με τον Rotel, θα του κατσουν γαντι μιας και ειναι πολυ ελεγχομενος και γρηγορος χαμηλα.

Απλως "στραβωσα" με τη δικια μου μπρο και ειπα να ξεσκασω λιγο γραφοντας... :)
Εννοειται να μη φοβηθει τον Rotel... Μια χαρα θα τα σπρωξει...

Αμα πάτε στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ να ακούσετε τα Audio Vector, ακούστε και αυτά http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=43&prID=2466

Όσα περισσοτερα μπορει να ακουσει, τοσο το καλυτερο...
Με ενδιαφερει και η αποψη του για το Audio Vector, το οποιο εφτασε να πωλειται 6 κατοσταρικα στο παρακαλετο.

Κατα συμπτωση τα χω προτεινει και τα δυο στον φιλο ...ωραια ηχεια αρκετα πιο πανω απο αλλα που κοιταει ,καλο θα ηταν να ριξει μια ματια ή μαλλον να περασει για μια ακροαση...

Ναι, σε τιμες καταλογου ειναι σιγουρα πιο πανω... Αυτο ομως δεν λεει κατι. Ειναι γνωστο οτι οι κ.κ. των περιοδικων βαθμολογουν με βαση τις τιμες κι οχι με βαση το τι ακουνε. Ο ιδιος εχω ακουσει και ηχεια 4 χιλιαδων, με εξαιρετικες βαθμολογιες, τα οποια κυριολεκτικα τσιριζαν.
Οπως ειπα και νωριτερα, οσα περισσοτερα μπορεσει να ακουσει ο φιλος happymondays, τοσο το καλυτερο.
Αν παντως καταληξει σε μεταχειρισμενο, ο -προ αγορας- ελεγχος (καμπινες, αναρτησεις, βιδες) ειναι επιβεβλημενος.

Να'σαι καλα φιλε μου. Οι αποψεις βεβαια ειναι παντοτε προσωπικες και υποκειμενικες. Εσυ κρινε τις, φτιαξε τη λιστα σου...και καλες ακροασεις ;)

Απλως "στραβωσα" με τη δικια μου μπρο και ειπα να ξεσκασω λιγο γραφοντας... :)
Εννοειται να μη φοβηθει τον Rotel... Μια χαρα θα τα σπρωξει...

Όσα περισσοτερα μπορει να ακουσει, τοσο το καλυτερο...
Με ενδιαφερει και η αποψη του για το Audio Vector, το οποιο εφτασε να πωλειται 6 κατοσταρικα στο παρακαλετο.

Ναι, σε τιμες καταλογου ειναι σιγουρα πιο πανω... Αυτο ομως δεν λεει κατι. Ειναι γνωστο οτι οι κ.κ. των περιοδικων βαθμολογουν με βαση τις τιμες κι οχι με βαση το τι ακουνε. Ο ιδιος εχω ακουσει και ηχεια 4 χιλιαδων, με εξαιρετικες βαθμολογιες, τα οποια κυριολεκτικα τσιριζαν.
Οπως ειπα και νωριτερα, οσα περισσοτερα μπορεσει να ακουσει ο φιλος happymondays, τοσο το καλυτερο.
Αν παντως καταληξει σε μεταχειρισμενο, ο -προ αγορας- ελεγχος (καμπινες, αναρτησεις, βιδες) ειναι επιβεβλημενος.

:captain:

Ετεροχρονισμένη πλάκα είναι, από χτες!!...Μην τρομάζεις Μάνε!

Μόλις χτες το ξαναάκουσα (με ααρον τελικό παθητικό dac και προ/μπάφερ.
Όντως είναι επιρρεπές στο φούσκωμα των χαμηλών και το μπουμάρισμα σε νορμάλ χώρους είναι εύκολο... Επίσης μπορεί να κουράσει σε βάθος χρόνου το twiter.
Όμως με το κατάλληλο ταίριασμα γλυκόηχης πηγής - μάζεμα χαμηλών και ρολλ οφ ψηλά γίνεται εξαιρετικό. Επίσης για χρήση σε HC είναι ταμάμ.
Υπο προυποθέσεις εγώ θα το σύστηνα!

Εξαιρετικό vfm. Yπό άλλη ταμπέλα και πιο "in" φινίριρμα θα κόστιζε τα διπλά χρήματα.

καημός Μάνο! Συμπεριφορά ηχείου δαπέδου περιγράφεις και συμφωνώ.

+1

Δυστυχώς κορνάρουν αυτά της μεσοχαμηλής κατηγορίας και διέκρινα και "κουρτίνα" στις μεσαίες... Εύκολα ξεγελιέσαι με την ευκολία οδήγησής τους απο σχετικά αδύναμους ενισχυτές και μετά ψάχνεις την ανάλυση...

+1

Καλές ακροάσεις και ευτυχή κατάληξη και απο μένα.

Οντως τρομαξα καπετανιε! "Ωχ" σκεφτηκα "καποια μ@λ@κια θα εγραψα και παω καρφι για κροουλ με τους καρχαριες" :flipout:

Νικολα συμφωνουμε σε ολα... Δεν θα διαφωνησω και για τα περι του RS6... Μονο που αν για ηχειο 7 κατοσταρικων χρειαζεται κανεις "επιστημονικο" και περιπλοκο ματσαρισμα, τοτε κλαφ'τα.
Οι Ααρον ειναι κομματι στεγνοι, με καποια οξυτητα μεσοψηλα, και πονανε χαμηλα (ειχα το ρημαδι το σετ προ-τελ αν θυμασαι). Υποθετω οτι ο πονος χαμηλα "εδεσε" με το ηχειο, ενω οι αλλες δυο αδυναμιες "ηρθαν" λογω πηγης/προ (αν υποθετω λαθος διορθωσε με).
Παντως νομιζω οτι σε καθε περιπτωση οτι οσοι κινουνται σε αυτη τη κατηγορια τιμης, δεν επιθυμουν ενα ηχειο που θα τους "σκασει" ή θα τους βαλει σε διαδικασια αεναου ψαξιματος ή αλλαγης ολου (ή μερους) του υπολοιπου εξοπλισμου τους (αν νομιζω λαθος ξαναδιορθωστε με).

Όπως τα λες είναι Μάνο. Θέλει ιδιαίτερο ταίριασμα.

Εδώ δεν ισχύει βάλε τα ηχεία με καλό ενισχυτή και μια καλή πηγή και τελειώσαμε. Ακόμα και στο καλώδιο θα πρέπει να ψαχτείς αρκετά.

Αν δε, "πονάει" και ο χώρος... τότε θέλει "επιστημονική" προσέγγιση το πράγμα.

Αν το καταφέρεις και συνδυαστεί σε σετ απ πολυκάναλου το ηχείο αυτό μπορεί να αποζημιώσει... άλλωστε κάποια στιγμή το είδα στα 600Ε... λόγω αντικατάστασής του βέβαια απο το RX

Last edited:
ο χαρακτηρας του συγκεκριμμενου ηχειου για πολυκαναλα συστηματα ειναι ιδανικος. Αν κριθει σαν ηχειο αναπαραγωγης μουσικης, θα το χαρακτηριζα ανισορροπο, χωρις ελεγχο στο χαμηλο το οποιο ισως ειναι επιτιδευμενα φουσκωμενο μαζι με τις υψηλες για να σε συνεπαιρνουν τα πρωτα λεπτα ακροασης. Το κακο με ενα uneven τονικα ηχειο ειναι οτι οσο ανεβαζεις εντασεις ολα αυτα τα χαρακτηριστικα του μεγενθυνονται. Οσο για το ματσαρισμα , περιοριζεσαι πολυ. Δεν εχει πολυ διαφορα απο το να ματσαρεις klipsch. Θες ενισχυτη μαζεμενο ψηλα, χωρις ογκο χαμηλα αλλα με ελεγχο και ταχυτητα, ετσι ωστε να αντισταθμισεις τα αρνητικα του ηχειου. Απο την προσωπικη μου εμπειρια μπορω να φερω στο μυαλο μου τουλαχιστον 4 δαπεδου πιο ισορροπημενα και μουσικα στην ιδια κατηγορια τιμης.

Με το βουβάλι μου και τον ααρον ήρθε μια χαρά Παντελή. Απλά συμπιέστηκε η σκηνή.......

Re: Απάντηση: επιλογη ηχειου μεχρι 1000 ευρω

Με το βουβάλι μου και τον ααρον ήρθε μια χαρά Παντελή. Απλά συμπιέστηκε η σκηνή.......

ΟΚ, λογικο το buffalo να "φερει" την οξυτητα των Aaron. Aλλα μαλλον ειναι και θεμα πως σ'αρεσει να ακους, επειδη ειμαι μπασακιας το χαμηλο μεχρι ενος σημειου το αντιπαρερχομαι, στις υψηλες ομως το παραδεχομαι εχω προβλημα. Εγω το ηχειο το απεριψα στο μυαλο μου οταν το ακουσα με τα χαρακτηριστικοτερα για το ζεστο τους χαρακτηρα και τη σκοτεινη υψηλη περιοχη τους Nad.

...τωρα που το λες οτι το buffalo ηρθε και ισορροπησε το συστημα, θυμασαι τι ειχα πει σε ανυποπτο χρονο, οτι το συγκεκριμμενο dac ειναι "ειδικων αποστολων" ;-)

Ε ναι τα είπαμε αυτά... απλά αυτές οι "ειδικές αποστολές" γίνονται πάντα με φουρτούνα... και θεωρώ ότι όσοι έχουν βρει πιο γαλήνιες θάλασσες να ταξιδεύουν θα δυσκολευτούν με το κουπί στο γιαούρτι...... δεν φυσάει κιόλας να σπρώξει το πανί....

Περισσότερα το βράδυ....

Φυσικά και δεν λέει κάτι φίλε μου αυτα που γραφεις ειναι σωστα ...αλλά δεν καταλαβάινω που κολλάει αυτό με τις προτάσεις μου.
Δεν προτεινω ποτέ κάτι βάσει των τεστ των περιοδικών ΟΥΤΕ βασει της τιμής αγορας.
Επίσης την έννοια "τσιριχτο" κλπ επετρεψέ μου να την αντιμετωπιζω με σκεπτικισμο κάποιες φορες και φυσικά πάντα με την απαρειτητη υποκειμενικοτητα.
Εκτος αν θεωρουμε οτι ένα Υamaha ηχείο θα "τσιριζει" a priori ...επειδή είναι ...Υamaha και "που να ξερει απο ηχεία η Yamaha" οπως μου έλεγε καποιος γνωστος .
Ειμαι εναντιον αυτης της λογικης πχ αγοραζω ηχέιο εγγλεζικο (και καλα) , αμαξι γερμανικό γιατι δεν χαλανε κλπ...το soavo για μενα ειναι ένα καλό ηχέιο για αυτο και το προτεινω.
Εννοέιται ότι πρεπει ο φίλος να ακουσει οσο δυνατον περισσότερα ηχέια και φυσικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι πρεπει να ελεγξει σε περιπτωση αγορας αυτα που αναφερεις .