επιλογη ηχειου μεχρι 1000 ευρω

Συμφωνουμε απολυτα φιλε μου! Εννοειται οτι κ ο Μανος (wahrheit242) δεν εχει καμια προκαταληψη και ιδιαιτερη προδιαδεση αρνητικη η θετικη σε σχολες, εταιριες, προελευση κλπ. Το χει αποδειξει εμπρακτα μιας και απο τα χερια του εχουν περασει μηχανηματα εταιριων με την γνωστη καραμελα που καλυπτει το ψυχολογικο κομματι μιας αγορας και ονομαζεται pride of ownership. Παρολα αυτα παροτι η προηγουμενη εμπειρια του απο Dali ηταν ασχημη, οταν η εταιρια παρουσιασε κατι διαφορετικο, το εξετασε, το εκτιμησε και το αγορασε. Ετσι ανοιχτομυαλοι πρεπει να ειμαστε ολοι με τις αγορες μας, τον εαυτο μας βοηθαμε. Τιποτα δεν παιζει ομορφα, ασχημα, ιδιαιτερα 'η καπως, εκ πρωιμιου και πρεπει να ειμαστε δεκτικοι στην ταση των κατασκευαστων να αλλαζουν προσπαθωντας να προσαρμοστουν σε αυτο που αφουγκραζονται απο τις αναγκες και τις προτιμησεις του καταναλωτη. Εαν μια εταιρια απο οπουδηποτε προερχεται αυτη, μου προσφερει περισσοτερα απο τον ανταγωνισμο στην εκαστοτε τιμη και προτασει πανω απο ολα και τον ηχο της, οφειλω να ειμαι ανοιχτομυαλος αντικειμενικος κριτης γιατι περισσοτερα εχω να οφεληθω παρα να χασω.

Μα συμφωνώ και εγώ με τις απόψεις του φίλου wahrheit242 το έγραψα ήδη και χαίρομαι μπορώ να πω γιατι βλέπω οτι υπάρχουν στον χώρο που έχουν αφήσει πίσω προκαταλήψεις που επικρατουσαν στον χώρο και μάλλον μόνο κακό κάνουν.
Μου αρέσει επίσης να διευκρινίζω τα πράγματα ωστε οποιος διαβάσει το φόρουν να έχει μια ξεκάθαρη άποψη και να βοηθηθεί πιο έυκολα έτσι!
Στα τελη της δεκαετίας του 80 προσπαθώντας να φτιαξω το πρώτο μου "σοβαρό" σύστημα είχα βγει στην γύρα για αγορα ηχείων .
Στα χρήματα που διέθετα τότς μέσα στις επιλογές μου ήταν και κάποια Ελληνικά ηχεία απο Roister και Audio Spectrum.Έκανα πολλές ακροάσεις στα τότε καταστήματα και εν μεσω των ακροάσεων έιχα και διάφορες προτάσεις και γνώμες ειδικών -πωλητών της εποχης.Ηχητικά μπορω να πω ότι το ηχέιο που με κάλυπτε αρκετα ηταν οι στηλες της Roister και ηταν και σχετικά οικονομικα ,εκει που λέτε έμαθα από πρώτο χέρι τις σημάινει "ξύσιμο" στο hifi ,ότι τα Roister ξύνουν , ξυρίζουν ...η εταιρία είναι Ελληνική και ως εκ τουτου και εν πολλοις ειναι χαμένα χρήματα ως επένδυση κλπ κλπ κλπ...Παρολαυτα τα αγορασα και περασα μαζι τους πολλααά ευχάριστα χρόνια...ούτε χάλασαν ούτε τίποτε.
ΑΚΟΜΑ πάιζουν χαρισμένα στο ξαδερφό μου.Πολύ θα ήθελα να συμβαίνει το ίδο και με κάποια κατα την αποψή μου αρκετά κατώτερα JBL(τρεφω μεγάλο σεβασμο για την μάρκα και την ιστορία της ,μην παρεξηγήσετε) τα οποία και αγόρασε κάποιο άλλο παλικάρι τότε που έκανε ακρόαση στο κατάστημα πριν απο εμενα και που όταν του πρότεινα ..."ακου και αυτα τα Ελληνικά που κοιτάω εγω και είναι και πιο φθηνα, δεν εχεις να χασεις κάτι" μου είπε με μια μικρή δόση ανωτερότητας...δεν έχω σκοπό να χάσω τα χρηματά μου και να μου χαλάσουν σε κανα μήνα,μα τι να περιμένεις να πάρεις Ελληνικό ηχέιο?.εδω μιλαμε φίλε για JBL!! Ασε που ξύνουν λέμε ,όλοι όσοι ξέρουν το λένε.... μπορώ να πάρω Μπουικ και συ μου λες να δοκιμάσω Πονυ??"
Αυτα...:ernaehrung004:

Last edited:
Επι της ουσιας ολοι συμφωνουμε, απλως και μονο διοτι μας χαρακτηριζει η κοινη λογικη του "ακουσε το/τα", κι οχι του "πηγαινε παρ'το".
Κανουμε τις προτασεις μας με βαση το πως κατανοει ο καθενας μας τις αναγκες που περιγραφει ο εκαστοτε φιλος ενδιαφερομενος, και -φυσικα- με βαση το προσωπικο μας γουστο. Ποιος αλλωστε θελει να παιρνει την ευθυνη της επιλογης καποιου αλλου;
Ικανοποιημενους συμφορουμιτες θελουμε, οχι ικανοποιημενους εγωισμους.

Φιλε mirage, κακο για το Yamaha δεν ειπα... Ανεφερα μονο οτι η τιμη ενος ηχειου δεν μου λεει τιποτα για το πως παιζει, κι οτι αν ο φιλος θελει να κινηθει σε μεταχειρισμενο, να προσεξει 2-3 πραγματα.
Ο ιδιος το Yamaha δεν το εχω ακουσει. Πιθανον να εχεις ακουσει τοσο το Delphinus οσο και το Soavo ή το Audiovector, και να θεωρεις τα τελευταια αρκετα πιο πανω. Ειναι προσωπικη αποψη και ειναι σεβαστη...ιδιαιτερα δε οταν βασιζεται σε ακροασεις.
Το τετραχιλιαρο ηχειο που στα αυτια μου "τσιριζε" (σορρυ αλλα στη διαρκεια εκεινης της -μαρτυρικης- ακροασης αναρωτιομουν αν ειχε οντως μιντγουφερ) δεν ηταν Yamaha... Να με συμπαθας ομως αλλα δεν θα αναφερω εδω ποιο ηταν (σε pm ευχαριστως). Στη τελικη δεν μας πολυενδιαφερει, και κινδυνευουμε (με δικη μου ευθυνη) να χαθουμε σε οφ τοπικ........ και ο καπταιν καραδοκει!
Επισης, οπως ορθοτατα ανεφερε ο Παντελης, οι φιρμες και τα proud of ownershit δεν μου λενε απολυτως τιποτα. Δεν θα με ενδιεφερε ποσως να εχω ηχειο απο το Μπαγκλαντες, αρκει να εχ@ζε απο ψηλα οτιδηποτε αλλο υπαρχει στη κατηγορια τιμης του.
Πρωτο ηχειο στη τελευταια λιστα αγορας μου ηταν το 8.2. Δυστυχως ομως δεν βρεθηκε για ακροαση. Roister ηταν και τα πρωτα μου ηχεια το '93. Εζησα μαζι τους 12 ευτυχισμενα χρονια και τα εκτιμω αφανταστα. Επισης ειχα κινεζικα (κατ' αλλους "ιταλοκινεζικα") ηχεια (τα Aucantus V2M), τα οποια οταν τα προτεινα στο φορουμ μου εγραφαν οτι χρειαζομαι ψυχιατρο.
Οσο για τις "Μπουικ", αυτες που "οδηγησα" τελευταια μου φανηκαν εντελως μπουρουχες...κι ας μην εξυναν.

Μποτομ λαιν...
Μπορει ο φιλος happymondays να ακροαστει ολες τις προτασεις αλλα και τις (οποιες) δικες του προσωπικες "εμπνευσεις"; Χαρα για τον ιδιο θα ειναι, αφου θα εχει επιλεξει αυτο που τον ικανοποιει περισσοτερο αναμεσα στη μεγαλυτερη δυνατη γκαμα... Και χαρα δικη μας επισης... :)

παντα φιλικα :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: επιλογη ηχειου μεχρι 1000 ευρω

Πάντως αν ενδιαφέρεται κάποιος από εσάς για τα Roister 8.2 μπορώ να περάσω από τον Κολομβούνη που είναι στο δρόμο μου κάθε πρωί και να ρωτήσω αν τα έχει για ακρόαση αφού δείχνει ότι έχει stock διαθέσιμο.Μη περιμένετε primare και rotel στο audio show room του Κολομβούνη!

Εχει αληθεια audio show room ο Κολομβουνης; :D

Να' σαι καλα φιλε Bateman αλλα, ο ιδιος τουλαχιστον, ψωνισα.
Μηπως να το κοιταζε ο happymondays; :)

Re: Απάντηση: επιλογη ηχειου μεχρι 1000 ευρω

Εχει αληθεια audio show room ο Κολομβουνης; :D

Ο θεός να το κάνει, απλά αν ενδιαφέρεται κάποιος και δε το βρίσκει είναι μια εναλλακτική.

@wahrheit242

Oντως ας μην το πλατιάζουμε το θέμα ...αφου εχουμε κοινές αποψεις επι της ουσίας.

:ernaehrung004:

ΥΓ. επειδή είμαι περιεργος όμως ..έχεις pm :flute:

+1 για monitor audio rx6.

Ισως θα μπορουσες να κοιταξεις και focal chorus 716 η 816 (τα τελευταία ισως να ξεφευγουν λιγο πανω απο 1000) τα οποια εχουν καπως τονισμενα τα πριμα.

Τα focal 716 είναι εξαιρετικά!