Επιλογή κεφαλής για Rega Planar 3

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και ήδη αρχίζει να γίνεται πιο ξεκάθαρο το τοπίο για μένα!! Να ρωτήσω μια λίγο τεχνική πληροφορία. Οι εταιρείες που παράγουν κεφαλές, με τις εταιρείες που παράγουν βελόνες διατηρούν μεταξύ τους κάποια συμβατότητα; Κι αν ναι ποιες είναι αυτές; Οι Nagaoka ή οι Audio Technika δουλεύουν με βελόνες άλλων εταιριών; Υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα που γίνεται αυτό; Αν π.χ. πάρω τη Shure και μετά από ένα χρόνο (λέμε) δεν υπάρχει η Jico. Θα μπορέσω να βρω άλλη βελόνα να βάλω πάνω στη Shure;

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και ήδη αρχίζει να γίνεται πιο ξεκάθαρο το τοπίο για μένα!! Να ρωτήσω μια λίγο τεχνική πληροφορία. Οι εταιρείες που παράγουν κεφαλές, με τις εταιρείες που παράγουν βελόνες διατηρούν μεταξύ τους κάποια συμβατότητα; Κι αν ναι ποιες είναι αυτές; Οι Nagaoka ή οι Audio Technika δουλεύουν με βελόνες άλλων εταιριών; Υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα που γίνεται αυτό; Αν π.χ. πάρω τη Shure και μετά από ένα χρόνο (λέμε) δεν υπάρχει η Jico. Θα μπορέσω να βρω άλλη βελόνα να βάλω πάνω στη Shure;

Στη περιπτωση που κλεισει η jico παιρνεις shure.Συνηθως δεν υπαρχει καμμια σχεση αναμεσα στις εταιρειες κατασκευης κεφαλων .Εκτος αν ειναι παραγγελια οπως εκανε η dual με την ortofon και ισως η LInn με την audio technica.

Στην shure ,Nagaoka, Audio Techika και σε οποιαδήποτε που υπάρχει στην παραγωγή ακόμη ,βρίσκεις την γνήσια βελόνα,όχι δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των εταιριών ,η καθεμιά έχει διαφορετικό κούμπωμα... Απλά αν θέλεις να την αναβαθμίσεις ,υπάρχει αυτό εδώ που σου είπε ο Χρήστος ...https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fstylus.export-japan.com%2F&ei=XaOUU-MR8a7sBsbkgPgJ&usg=AFQjCNH6aHVvltNUt8YUC1hoNqOJdo9DxA

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ,ευχαριστώ, το πιστεύεις ?Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη ,η shure m97 ,υπήρχε από την δεκαετια του 90 ,ήταν δεύτερη στην σειρά μετά την V15, είχε γίνει ανάρπαστη (V15) ότι και να πω για αυτήν την κεφαλη θα είναι λίγο ...Καπια στιγμή βγήκε off και μπήκε στο χρονοντουλαπο της ιστορίας ,λόγω έλλειψης ,αντικαταστασης βελόνας . Αυτό που μπορώ να πω, την shure m97 την αγόρασα πριν ένα χρόνο ,ήταν παραγωγής 2011και με εξέπληξε ευχάριστα,από την συσκευασία της οδηγίες χρήσεως ,μέχρι και κατσαβίδι είχε ...Αλλά το κυριότερο με το άκουσμα της ,προσωπικά δεν την βρήκα ζεστή όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο ...Την βρήκα ουδέτερη ,συχνοτικα πλήρης ,και με άκρα που δεν σε κουράζουν ,και όλα αυτά στο σύστημα μου τερματισμένη στα 220 pf.Πιστεύω ότι μέχρι τα 600 ευρώ ,είναι ανταγωνιστικη ,και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύεις αυτό που ακούς στα 80 και 90 ευρώ που ζητάει και ο λόγος προφανής ,μαζική παράγωγη και κατασκευασμενη στο Μεξικό .

Ναι ειναι πολυ καλη κεφαλη .Την εχω κι εγω αν και εγω θα την ελεγα ζεστη με την εννοια της μουσικοτητας αλλα την εχω σε ενα dual 505 και ισως γι αυτο .Αν εχεις ενα καλυτερο πικαπ φανταζομαι οτι πιθανοτατα θα ακουγεται ουδετερη .

Ναι ειναι πολυ καλη κεφαλη .Την εχω κι εγω αν και εγω θα την ελεγα ζεστη με την εννοια της μουσικοτητας αλλα την εχω σε ενα dual 505 και ισως γι αυτο .Αν εχεις ενα καλυτερο πικαπ φανταζομαι οτι πιθανοτατα θα ακουγεται ουδετερη .
Μην φανταστείς ...Ένα Technics mk2 αλλά με εξωτερική τροφοδοσία custom edition,αλλά αυτό έχει να κάνει με το phono που έχεις να τερματίσεις την κεφαλη ,πάντως ένα είναι σίγουρο, δεν είναι κουραστική,αλλά να πω την αλήθεια ...μου μπαίνουν υποψίες ,μήπως η shure ,έχει αλλαξει κάτι στην παράγωγη της ,έχει το δικαίωμα όπως κάθε εταιρία χωρίς προειδοποίηση,γιατί την βρίσκω πολύ καλή για τα λεφτά που ζητάει ...

Μακη, για πες, ποια κεφαλή των 600 ευρώ συνεκρινες με την Shure 97 και βρηκες οτι η 97 ειναι καλύτερη η έστω παραπλήσια

Denon dl 103 ,Grado statement platinum ξύλινη χαμηλοεξοδη ,stanton 680e v3...Αυτές της έχω στην κατοχή μου ,και από φίλους ,ortofon την μαύρη,sumiko blue point special evo ,και κατά καιρούς την audio techica σχεδόν όλες,και ξεχωρίζω την dynavector κ' ZYX για υψηλά βαλάντια,όπως και την shure v15 που είχα παλιά στην κατοχή μου .

AAA....Συγνώμη ...Ξέχασα και τις παλιές stanton όχι τις σημερινές ...Είχα στην κατοχή μου και την 881ς mkιι ,πάρα πολύ καλή κεφαλη ,δυστυχώς....Δεν υπάρχει και αυτή σήμερα ...

Μακη, είπες οτι την συγκρινες με κεφαλη των 600 ευρω, και εχεις μια Denon (200), μια Grado (300) και μια σχετικα φτηνη ιστορικη Stanton. Μια χαρα κεφαλη για τα 80 ευρω της η Shure 97, καπου εχω και εγω μια μαλιστα, αλλα απο εκει στο να λες οτι την συγκρινες με μια των 600 και παιζει καλύτερα η εστω το ιδιο δεν το βρισκεις λιγο υπερβολικο?

Οταν λεμε κατι τετοιο πρεπει πρώτα να εχουμε κανει την συγκριση (Α-Β) και να μην στηριζόμαστε στην οποια αμφίβολη ανάμνηση κάποιας ακρόασης.

Παναγιώτη επέτρεψε μου να σου πω οτι είμαι 44 χρονών έχω μεγαλώσει με το βινύλιο όπως και εσύ,κατά καιρούς έχω πειραματιστει με κεφαλές ακόμη και φίλων ,με πικάπ με βραχίονες,phono και με κεφαλές που έχω ακούσει ,όσες αναφέρω ,αλλά θεωρώ ότι mm και συγκεκριμένα η shure ακόμη και η nagaooka που αναφέρεις ,παίζουν πολύ καλά για το είδος μουσικής που αναφέρω πιο πάνω άλλα αν ήθελα να ακούσω και κλασική μουσική η ακόμη και jazz ,σίγουρα θα πήγαινα και στις δυο που είναι για υψηλά βαλάντια .

Δεν αμφιβαλω για τις ακροασεις που εχεις κανει, αλλα το να βγενεις και να λες οτι μια κεφαλη των 80 παιζει οσο μια των 600 ειναι υπερβολικο. Ειδικα αν την συγκριση αυτη δεν την εχεις κανει και προφανως δεν μπορεις να πεις ποια ειναι αυτη η (προφανως μαπα) κεφαλη των 600.

Για να παρεις μια ιδεα εδω σπιτι εχω και την shure 97, και την V 15 III (μαλιστα ειχα 2, η μια με Jico), μια Nagaoka 555, μια Goldring 1012, κανα 2 audiotechnica (η μια κορυφαια), κανα 2 shure ακομα, και αρκετες λιγο πιο ακριβες. Αλλα ποτε δεν ακουσα μια κεφαλη των 600 να παιζει οπως μια των 80 γιατι απλα δεν ειναι κατι που υφίσταται.

Οποτε καλο θα ηταν να περιορισεις λιγο τον ενθουσιασμο σου και να γραφεις για δοκιμες που εχεις κανει, στον χωρο σου, σε βαθος χρονου και τα αποτελεσματα μπορεις με σιγουρια να τα αναγαγεις στις καθεαυτο κεφαλες η οποια μηχανηματα εχεις συγκρινει διεξοδικα.

Για να γυρίσουμε στο θεμα που απασχολει τον φιλο, αυτη η shure ειναι καλη για τα χρηματα της, και θα την προτιμουσα απο μια ortofon μπλε-κοκκινη αλλα οχι απο μια Nagaoka. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι μια κεφαλη που αξιζει 600 ευρω αλλα παραμενει τιμια και ευχαριστη.

Για να ξέρεις ...Έχω σκοπό να ακούσω την shure 97 με jico ,ακόμη και την Nagaoka θα δούμε πια ,θέλω ψαγμενη mm ,και οχι τις καπριτσιοζικες mc,πιστεύω να καταλαβαινεις τον λόγο...

Oχι, δεν τον καταλαβαίνω (χαμηλοεξοδες εννοείς?) αλλα δεν εχει σημασια γιατι σε αυτο το νημα προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε ενα φιλο στην αγορα κεφαλής με συγκεκριμένο budget.

ok ... Λάθος δικό μου .Πιστεύω ο φίλος μας ,έστω και με τις διαφωνίες...Αυτό που μετράει είναι να τον έχουμε βοηθήσει .

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για όλη την προσπάθεια!! Παρήγγειλα τη Shure και ελπίζω μέσα στην επόμενη βδομάδα να έχει έρθει! Παρακαλώ για βοήθεια με τα καλώδια!! Θέλω πώτα να την ακούσω για να κάνω σύγκριση με τη Rega. Aν κανείς έχει jico βελόνα λίγο χρησιμοποιημένη θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να την αγοράσω αφού βεβαίως στρώσω πρώτα τη Shure. Να είστε όλοι καλά!!

Καλορίζικη και καλοάκουστη!! -bye-

Η Shure θέλει να ρυθμιστεί επάνω στον βραχίονα, είτε μόνος σου χρησιμοποιώντας τον προτράκτορα της Rega που έρχεται με το πικάπ, ή με κάποιον άλλον προτράκτορα άλλης γεωμετρίας, εννοείτε επίσης ότι πρέπει να ρυθμιστεί σωστά το VTF και antiscating.

Φυσικά όπως και είπαμε πιο πάνω αυτό μπορεί να σου το κάνει και κάποιο κατάστημα.

Τονίζω ότι σε περίπτωση που πάρεις jico, να προσέξεις ξανά το VTF με ότι δίνει η jico, διότι δεν είναι το ίδιο βάρος ανάγνωσης για τις δύο βελόνες.

Θα σου πρότεινα όμως μην βιαστείς... ευχαριστήσου πρώτα την Shure όπως είναι πέρνα σιγά σιγά τους δίσκους σου... και αργότερα πάρε μια Jico..., με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις δύο "χαρές"... μια τώρα και μια αργότερα..., ενώ αν βάλεις μία jico επάνω από τώρα... δεν θα την ξαναβγάλεις...-bye-

Σ' ευχαριστώ πολύ! Την περιμένω! Προτράκτορα έχω. Τα καλώδια δεν ξέρω αν μπαίνουν με την ίδια σειρά, όπως με τη Rega, αλλά φαντάζομαι θα έχει οδηγίες ...

Μην σε απασχολεί αυτό, έχουν χρωματιστούς δακτυλίους επάνω οι ακίδες τις κεφαλής, απλά θα ταιριάξεις τα χρώματα...

shu-m97xe_rear.jpg

Καλορίζικη κ' από μένα .Χρήστο πόσα γραμμάρια θέλει η jico με το stamblizer κατεβασμένο ....

Όλες οι SAS έχουν γενικά 1,25 +/- 0,25 gr (maximum 1,5gr) πιστεύω με το βουρτσάκι κάτω θες 0,25gr παραπάνω δηλαδή maximum 1,75γρ

Θέλει λίγο πειραματισμό, και φυσικά και με το antiscating, θέλει λίγο παραπάνω ίσως.