Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

Re: Απάντηση: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

50"! Δεν θα χωράει στο έπιπλο. Είναι απλά τα πράγματα. Οι 42" είναι 1 μέτρο σε πλάτος. Οι 50", που δεν θα είναι 50 αλλά 55, θα είναι 1,30 τουλάχιστον. Χωράει δεν χωράει στο έπιπλο.

Για την ακρίβεια η 50άρα θα είναι 1,25μ...

Αλλά πήγαινε με το έταιρον να δείτε τις τηλεοράσεις πρίν αγοράσεις. Εγώ όταν ήταν να αγοράσω πήγα μαζί της και απο εκεί που ψάχναμε για 46 LCD τελικά καταλήξαμε στην 50άρα ΚURΟ με τις ευλογίες της!!!!:award:

Ναι, κάτι τέτοιο θα γίνει και μόνο σε μαγαζιά όπως το Saturn, media markt. Οι άλλοι στο κέντρο της Αθήνας δείχνουν σα να μην ενδιαφέρονται να πουλήσουν. Οχι ότι θα ψωνίσω κι ολας από το Saturn, Media Markt αλλά έχει πολλές τηλεοράσεις και μπορεις να τις "πειράξεις"

Τελικά, να προτιμήσω 3D ή να παραμείνω στο LED με local dimming ή Edge LED;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

Οχι δεν ειναι το ιδιο. Το 2.35:1 εχει αναλογια 21:9 και ταιριαζει μονο στη philips cinema που σχεδιαστηκε γι αυτο το φορματ. Σε ολες τις αλλες τηλεορασεις 16:9 εχουμε τις αντιαισθητικες μαυρες μπαρες στην οθονη περιοριζοντας κατα πολυ τις ιντσες που βλεπουμε τελικα γι αυτο και ειναι λογικο να παμε για περισσοτερες ιντσες ωστε να κερδισουμε λιγο...απο το χαμενο εδαφος
Νικος

Γιατι να μην τα συνδυασεις και τα 2?
Δηλαδη και led με local dimming & 3D
Δυο εχω να σου προτεινω,
1. Samsung 40C8000 (εχει local dimming αλλα περιορισμενο)
2. LG42LX9500 (full local dimming)
Καλες αγορες,

PS Θα σου προτεινα σημερα με το 3D να παιζει μπαλα να παρεις μια τηλεοραση που να εχζει τη δυνατοτητα ασχετα αν δεν την χρησιμοποιησεις αμεσα, Οσο για το κοστος των γυαλιων θα πεσει ελπιζω συντομα.

Οχι δεν ειναι το ιδιο. Το 2.35:1 εχει αναλογια 21:9 και ταιριαζει μονο στη philips cinema που σχεδιαστηκε γι αυτο το φορματ. Σε ολες τις αλλες τηλεορασεις 16:9 εχουμε τις αντιαισθητικες μαυρες μπαρες στην οθονη περιοριζοντας κατα πολυ τις ιντσες που βλεπουμε τελικα γι αυτο και ειναι λογικο να παμε για περισσοτερες ιντσες ωστε να κερδισουμε λιγο...απο το χαμενο εδαφος
Νικος

Τότε ποιος ο λόγος να έχεις τηλεόραση 2.35:1 αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι 16:9;

Γιατι να μην τα συνδυασεις και τα 2?
Δηλαδη και led με local dimming & 3D
Δυο εχω να σου προτεινω,
1. Samsung 40C8000 (εχει local dimming αλλα περιορισμενο)
2. LG42LX9500 (full local dimming)
Καλες αγορες,

PS Θα σου προτεινα σημερα με το 3D να παιζει μπαλα να παρεις μια τηλεοραση που να εχζει τη δυνατοτητα ασχετα αν δεν την χρησιμοποιησεις αμεσα, Οσο για το κοστος των γυαλιων θα πεσει ελπιζω συντομα.

Αυτές ξεπερνάνε κατά πολύ το budget. Το πολύ να πήγαινα στην LG 42LE8500 Infinia στα 1190 ευρώ. Η Samsung πάει 1590! Εκτός κι αν το αφήσω για μετά τις διακοπες, προς Σεπτέμβρη, Οκτώβρη που θα έχουν πεσει καλύτερα οι τιμές στις 3D.

Γνώμη μου (αλλά και αρκετών μελών που κατέχουν το θέμα παραπάνω) είναι ότι 3D σε τηλεόραση κάτω των 50 ιντσών δεν αξίζει έχει προβλήματα. Για μένα καλύτερα να πάρεις μια καλή LCD και αργότερα να προβείς σε μια αγορά 3D που θα έχουν πέσει και οι τιμές.

Και στα 1200 ΕΥΡΩ υπάρχουν αρκετά καλές τηλεοράσεις να πάρεις ακόμα και στις 50 ίντσες

Γενικά για το 3D είναι πολύ νωρίς....

Το αργότερα μπορεί να είναι και σε 8 χρόνια. Το θέμα είναι τωρα τι παίρνουμε. Ισως καταλήξω σε μία καλή LED.
Πάντως δεν με ενδιαφέρει να βλέπω αναλογικά κανάλια σε τέτοια τηλεόραση. Θα ήταν σκέτη βλακεία να δώσεις τόσα λεφτά και στο τέλος να βλέπεις τις ανοησίες που εκπέμπουν τα ελληνικά κανάλια και μάλιστα σε φορμά 4:3 ακόμη! Και θα έλεγα να μην ξεπεράσω τα 850 ευρώ που είχα δώσει το 2003 για την Philips. Αντε με σημερινά δεδομένα να πάει στα 1000 ευρώ.

Last edited:
Ναι, το καταλαβαίνω αλλά δεν παίρνω μόνο εγώ την απόφαση. Διαφορετικά στις 42 θα πήγαινα άμεσα :smile: Επίσης ταινίες σε 2.35:1 δεν θα δω. Δεν υπάρχει πια ταινία που να προβληθεί σε 2.35:1 όσο αφορά download από Internet. Για TV δεν το συζητώ γιατί οι πανέξυπνοι καναλάρχες το έχουν ακόμα αυτό το format αλλά και πάλι σε όλη την οθονη μπορεί να παίξει χωρίς να αφήνει περιθώρια δεξιά αριστερά και πάνω κάτω

Φίλε μου κάνε αυτό που έκανα εγώ Ακριβώς ίδια απόσταση έχουμε
Την πήγα σε κατάστημα και της έδειξα μια μικρότερη
Έπαθε πανικό μόλις είδε την κούτα της 50 άρας αλλα μετά απο μια εβδομάδα κατάλαβε το λάθος της (Μου είπε οτι σε BR και μεγαλύτερη δεν θα ήταν υπερβολή :bang:) Οπως σου είπαν και παραπάνω δύσκολα βρίσκεις 1:85:1
Με τηλεοπτικό δεν ασχολούμαι...

Το αργότερα μπορεί να είναι και σε 8 χρόνια. Το θέμα είναι τωρα τι παίρνουμε. Ισως καταλήξω σε μία καλή LED.
Πάντως δεν με ενδιαφέρει να βλέπω αναλογικά κανάλια σε τέτοια τηλεόραση. Θα ήταν σκέτη βλακεία να δώσεις τόσα λεφτά και στο τέλος να βλέπεις τις ανοησίες που εκπέμπουν τα ελληνικά κανάλια και μάλιστα σε φορμά 4:3 ακόμη! Και θα έλεγα να μην ξεπεράσω τα 850 ευρώ που είχα δώσει το 2003 για την Philips. Αντε με σημερινά δεδομένα να πάει στα 1000 ευρώ.

Σου έχω ήδη δώσει κάποιες προτάσεις στο ποστ 19...

Δες τες και απο κοντά μπορεί να σε ικανοποιεί κάποια

Ευχαριστώ πολύ πάντως. Αυτές που πρότεινες τις έχω υπόψην μου

Τότε ποιος ο λόγος να έχεις τηλεόραση 2.35:1 αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι 16:9;

Εννοεις η συντριπτικη πλειοψηφια των τηλεορασεων ειναι 16:9. Ολες εκτος απο την cinema philips.
Αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια των ταινιων ειναι γυρισμενη σε 21:9 (2.35:1) οποτε σε ολες τις τηλεορασεις θα βλεπεις μαυρες μπαρες εκτος απο την cinema
Νικος

Εντάξει. Θα βολευτώ με μια 42άρα και ας έχει και μαύρες μπάρες πάνω κάτω. Αν και οι τηλεοράσεις έχουν smart zoom και επεκτείνουν πάνω κάτω την εικόνα χωρίς παραμορφώσεις ή τουλάχιστον χωρίς ορατές παραμορφώσεις. :afro:
Εδώ τόσο καιρό βλέπω 16:9 στην 29άρα 4:3 Philips Matchline που είναι CRT και δεν με πείραζε και τόσο. Αυτό θα με χαλάσει τώρα; Άσε που έχω μόνιμα το ΣΚΑΙ ανοιχτό και ρίχνω και καμιά ματιά στο MTV που επίσης παίζει 16:9 που και στα δύο κανάλια το αλλάζει αυτόματα η Philips.

Last edited:
Τέλος, η Philips 56PFL9954H/12, που είναι η μοναδική τηλεόραση που παίζει 21:9 για ταινίες έχει 2899 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Kαι είναι 1,42 σε πλάτος, που σημαίνει ότι δεν χωράει στο έπιπλο και είναι πάρα πολύ μεγάλη για 2,8 μέτρα απόσταση θέασης. Ε, μην τρελαθούμε κιόλας :smile:

Τέλος, η Philips 56PFL9954H/12, που είναι η μοναδική τηλεόραση που παίζει 21:9 για ταινίες έχει 2899 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Kαι είναι 1,42 σε πλάτος, που σημαίνει ότι δεν χωράει στο έπιπλο και είναι πάρα πολύ μεγάλη για 2,8 μέτρα απόσταση θέασης. Ε, μην τρελαθούμε κιόλας :smile:

Δεν ειπα να παρεις τη cinema, πλα συζηταμε για το τι μπορει να κανει καθε συσκευη.
Επισης δεν θα σου συνιστουσα την 56PFL9954H/12 αλλα την 58PFL9955H/12 η οποια ειναι η νεα cinema ειναι full led + local dimming + 3D ready.
Nikos

Σε αυτο κανεις μεγαλο λαθος μια χαρα ειναι για την αποσταση αυτη...

Απάντηση: Re: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

Ίσα ίσα,δεν σου φένεται καθόλου μεγάλη,έχει μεγάλο πλάτος και μικρό ύψος,οπότε να φανταστείς,όταν την δείς θα την ήθελες μεγαλύτερη.Το 3D σε 21:9 δεν το βρήκα τόσο εντυποσιακό πάντως.