Επιλογή νέας τηλεόρασης

bize

New member
5 May 2014
5
Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο.
Αυτή την στιγμή έχω μια FirstLine 28’’ αγορασμένη το 2002 και λέω να πάρω μία 46’’ LED LCD.

Απόσταση θέασης: 2.2 - 3.4 μέτρα (αναλόγως που κάθεσαι).
Καθημερινή χρήση για 4-8 ώρες. Έχω nova με ότι αυτό ακολουθεί (τηλεοπτικά κανάλια, ταινίες, HD κανάλια, αθλητικά). Θα συνδέω laptop, usb stick και εξωτερικό σκληρό για προβολή ταινιών κλπ. Υπάρχουν και κονσόλες παιχνιδιών αλλά η χρήση τους δεν είναι τόσο συνηθισμένη.

Με ενδιαφέρει μια smart tv με όλα τα καλούδια που μπορεί να μου προσφέρει μια τηλεόραση του σήμερα (3D, internet, φωνητικές εντολές κλπ) και πάνω απ’ όλα καλή και ευχάριστη εικόνα.

Με μια πρώτη ματιά βρήκα 2 tv της Samsung.
1) SAMSUNG 46F6500 στα 759 ευρώ από εδώ: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.157289
2) Samsung UE48H6400 στα 890 http://www.skroutz.gr/s/4639711/Samsung-UE48H6400.html

Το budget είναι στα 800 ευρώ. Αξίζουν τα 130 ευρώ παραπάνω της 2[SUP]ης[/SUP] σε σχέση με την 1[SUP]η[/SUP]; οι 2 ίντσες παραπάνω και ο 4πύρηνος εμένα δεν μου λένε κάτι, αλλά αν υπερτερεί και σε εικόνα ίσως να αξίζει.
Επίσης, υπάρχει τρόπος να αποφύγω κάποιο ελαττωματικό προϊόν; Δηλαδή μπορεί να γίνει κάποιος έλεγχος στο κατάστημα για την τηλεόραση που θα επιλέξω για το αν είναι όλα κανονικά (μην έχει καμένα pixels ή οτιδήποτε) ή παίζουμε με την τύχη μας;

Καλωσόρισες. Κοίτα και την F6400. Αν βλέπεις περισσότερο HD υλικό παρά SD, ίσως να είναι καλύτερα να δεις κάποια στις 50".

Θέλω να πάρω μια 47αρα 3d tv μάλλον LG για το σαλόνι να βλέπω τενιες 3d και με υπότλιτλους 3d (idx/sub) να μπενει γρήγορα στα μενου άμεση ανταπόκριση , στο internet να βλέπω και από εκει τενιες να κάνω τα πάντα. Έχει βγάλει μοντέλα με google tv αλλά δεν ξέρει κανεις τίποτα πότε θάρθουν και αν θάρθουν Ελλάδα , και η sony έχει κάποια καλά μοντέλα αλλά δεν τα ξέρω καλά, και οι πωλητές δεν τα ξέρουν καλά. Η τηλεόραση θα είναι συνδεδεμένη κυρίος με το PC και από εκεί θα παίζονται τα πάντα όλα σε full HD

Είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα 50'' la860v και σε lb670v θέλω να βλέπω πολύ 3d με 3d subtitles full HD, pc gaming να κάνει τα πάντα με τέλεια εικόνα και χρώματα

Να κάνει ΚΑΙ τα πάντα ΚΑΙ γρήγορο στο internet ΚΑΙ 3D ΚΑΙ ωραία εικόνα και χρώματα.
Με sos η γιαούρτι?
Πρέπει φιλε να διαλέξεις ανάμεσα σε , ΕΙΚΟΝΑ/ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ INTERNET/3D.
Η samsung είναι ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ( και πολύ καλή βεβαια) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ GAMING.
Για gaming ( που πέρα από αυτό , συνοδεύεται ίσος με την κορυφαία εικόνα/χρώματα στην αγορά ) είναι η sony.
Για Αριστη εικόνα/χρώματα ΚΑΙ internet ΑΛΛΑ ΟΧΙ GAMING , τότε samsung.
Αν θες INTERNET και ίσος λίγο καλά χρώματα και κύριος ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΘΕΑΣΗΣ ( που απευθύνονται κύριος σε οικογένειες και όχι εργένηδες ) τότε πας LG.

Διάλεξε και πάρε φιλε.

Αυτό πραγματικά που με ενδιαφέρει κυρίος ειναι το 3d θέλω fullHD 3d movies (mkv) κατά κύριο λόγω, αλλιώς μένω όπως είμαι με μια philips lcd απλή του 2005 42αρα hd ready, μετά με pc games να έχει καλή ευκρίνεια να γουστάρο αυτό που βλέπω να το φχαριστιέμαι το μαύρο ασ μην είναι τέλειο δεν με ενοχλή τόσο όσο να εφχαριστηθώ τενιες τρισδιαστατες και τένιες από smart tv. Σήμερα δοκήμασα στον κοτσόβολο μια la620 να δω με δικά μου 3d αλλά από κοντά ξενέρωσα, θολώνει θέλει πιο μακρινη απόσταση λέει το παθητικό αυτή είναι η πρώτη που δοκίμασα. Στο κέντρο όταν είδα ήταν πάρα πολύ καλή από λίγο χαμηλά ή ψηλά χάνει το 3d θολώνει.

Καταρχήν να σου πω ότι μιας και βλέπω ότι η συζήτηση παρατείνεται , ίσος θα έπρεπε να ανοίξεις καινούριγο , δικό σου , νήμα.
Τέλος πάντων.

Δεύτερον.....Δεν ξέρω και πολλά , πολλά , από 3D.
Πάντως , θέλω να καταλάβεις κάτι.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ LG τηλεοράσεις , το 3D είναι PASSIVE.
( δεν ξέρω βεβαια τι γίνετε στα μοντέλα του 2014 ).

Passive: Καλά : Είναι ξεκούραστο τόσο το 3D , όσο και τα γυαλιά.
Κακά: Κόβει την ανάλυση στην μέση , p.x. αν η ανάλυση ( είναι βεβαια 1080 αλλα τώρα λέω παράδειγμα ) ήταν 2000 , τότε στο passive βλέπεις 1000 στο κάθε μάτι.

Active: Καλά: Η ανάλυση είναι Full και στα δυο ματια.
Κακά: Δεν ξέρω πολλά άτομα που έχουν δει έστω και μια ταινία ΟΛΟΚΛΗΡΗ σε active 3D.
Είναι σίγουρα πανέμορφο , αλλα δεν ξέρω αν θα το αντέχουν τα ματια σου

Αυτά έχω να σου πω για το 3D.

Στο smart TV κομμάτι , η SAMSUNG είναι η καλύτερη , αλλα και στο 3D κομμάτι.

Τέλος , όσο για τα pc παιχίδια σου , Είσαι απαιτητικός? Δηλαδή θα παίζεις multiplayer? Αν δεν έχουν τα GAMES προτεραιότητα , τότε πας κατευθείαν SAMSUNG.

Ευχαριστω πολυ εισαι πολυ κατατοπιστηκος με καλυψες οποτε παο για samsung περισοτερο

Re: Απάντηση: Επιλογή νέας τηλεόρασης

Στις 50", με ενεργητικό 3D, μπορείς να δεις και την Sony W805B.
Ναι αλλά με την ανάλυση παθητικού 3d, δηλαδή τη μισή.
Άρα ποιότητα παθητικού, χαμηλή και κούραση ( για όσους κουράζει ) ενεργητικού.
Πιστεύω πως για 3d δεν είναι η καλύτερη επιλογή αυτή. Είναι κάτι ερμαφρόδιτο, και προσωπικά απορώ γιατί η sony έκανε τέτοια επιλογή; Ποιο το κέρδος;

Re: Απάντηση: Επιλογή νέας τηλεόρασης

Η καλή της εικόνα, σε αρκετά καλή τιμή...
Συμφωνώ πως η ποιότητα της εικόνας της σε σχέση με την τιμή της, και όχι μόνο , σε 2D είναι πάρα πολύ καλή.
Εγώ όμως αναφερόμουν για την επιλογή της sony στην ερμαφρόδιτη κατάσταση του 3D, γιατί αφού πέφτει η ανάλυση πέφτει πολύ και ή ποιότητα σε σύγκριση με το ενεργό, αλλά ταυτόχρονα χάνει και το πλεονέκτημα του πιο ξεκούραστου αφού λειτουργεί ως ενεργό.
Αυτό λέω πως εμένα μου κάνει εντύπωση και δεν καταλαβαίνω το κέρδος αυτής της επιλογής για το 3D και μόνο.

ΟΚ, άρα θέμα κόστους και όχι τίποτα για βελτίωση σε αυτό το τομέα.
Έτσι το καταλαβαίνω......

Έχει βέβαια το πλεονέκτημα ότι υποστηρίζει σωστή κίνηση 24p σε 3D, κάτι που δεν κάνουν οι Samsung (το win-win έχει καταντήσει ζόρικη υπόθεση στις μέρες μας, κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις :silly: )...

Προβλέπω διαλόγους του τύπου...
-Γιατί βλέπω σπασίματα και τριπλά τα αντικείμενα?
-Αυτή είναι η σωστή κίνηση , γι' αυτό αγοράσαμε την Sony και δεν πήραμε την Samsung που τα δείχνει λάθος...

:flipout:

Αν θα βλέπει σπασίματα, τότε δεν βλέπει σωστή αναπαράσταση των 24p... ;)

Last edited:
Δεν έχει νόημα να συζητάμε ξανά τα ίδια θέματα στα οποία τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς έχουν εξαντληθεί. Στα παναρίσματα της κάμερας πάντως τα 24 καρέ δεν επαρκούν για να είναι η κίνηση ομαλή.

Αντε τωρα εγω να διαλεξω και να παρω την σωστη για 3d full hd απο αυτα που λετε. Μπερδευτικα τελειως αντε να βρω ακρη

Δεν έχει νόημα να συζητάμε ξανά τα ίδια θέματα στα οποία τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς έχουν εξαντληθεί. Στα παναρίσματα της κάμερας πάντως τα 24 καρέ δεν επαρκούν για να είναι η κίνηση ομαλή.

Δεν επαρκούν τα 24 καρέ για να είναι η κίνηση καθαρή, από κάποια ταχύτητα παναρίσματος και πάνω. Θέμα μη ομαλής ροής, όταν αναπαρίστανται σωστά, δεν τίθεται...

Στην προκειμένη περίπτωση (για να μην μπερδεύονται και τα μέλη που παρακολουθούν το νήμα) και οι δύο τηλεοράσεις διαθέτουν frame interpolation. Αν είναι ενεργό και οι δύο τηλεοράσεις θα δείξουν κίνηση με soap opera effect. Αν το frame interpolation απενεργοποιηθεί, σε υλικό 3D, o κάτοχος της Sony θα δει την κίνηση που θα έβλεπε σε μια κινηματογραφική αίθουσα, ο κάτοχος της Samsung θα δει κίνηση με σπασίματα...