Επιλογή νέας τηλεόρασης

Ηδη παιζω και βλεπω σε προβολεα optoma hd67 3d vision nvidia active 3d. Απο υπολογηστη. Οποτε δεν εχω προβλημα μετο ενεργο 3d. Τι ομως θα πρεπει να διαλεξω? Samsung 55αρα σε6400, 6500? Μεχρι 1300ε το πολυ.

Για lg δεν το συζηταμε καθολου?

Για LG το συζητάμε αν βάζουμε στην κουβέντα τον παράγοντα service-εγγύηση, μια και η σειρά είναι :
LG (υποδειγματικό service - αντικατάσταση - ειδικά τώρα που οι τηλεοράσεις εμφανίζουν μειωμένη διάρκεια ζωής σχετικά με τα προηγούμενα μοντέλα ) + εγγύηση μηδενικών καμμένων pixel (συνήθως, χωρίς να είναι κανόνας, είναι διαπιστώσιμο στις πρώτες μέρες λειτουργίας της)
Samsung (καλό service αν και θέλει σπρώξιμο πολλές φορές. Εμφανίζονται περιορισμένα τεμάχια κατά καιρούς με καμμένα pixel. Πάνω από 5-7 δέχεται αλλαγή- αντικατάσταση. Πιο κάτω.... σούκατσε)
Sony (ποιό service ?)
Προσωπικά αν και Sonάκιας μετά από 2 καμμένα τεμάχια με υψηλό κόστος επισκευής , εγκατάλειψα την μάρκα.
Οπωσδήποτε όμως ΠΡΙΝ από οποιαδήποτε αγορά συμβουλεύεσαι το forum (γιαυτό είναι άλλωστε..) και ΒΛΕΠΕΙΣ την τηλεόραση όπου και αν είναι λαμβάνοντας υπόψη και τις προσωπικές σου ιδιατερότητες (απόσταση θέασης, υλικό που θα βλέπεις πιο πολύ - game, movies, 3D, TV, δορυφόρική κλπ - φωτεινότητα χώρου και τοποθέτηση της τηλεόρασης σε αυτόν, κλπ) .
Μετά την αγορά της .... καλορίζικη και εφόσον δεν εμφανίσει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα (άρα και δεν χρειαστεί το χρήσιμο DOA), καλοθέατη και dont look back, go on με το νέο σου απόκτημα και λιώστο να το ευχαριστηθείς.
(οι τιμές πάντα θα αλλάζουν και πάντα θα βγαίνουν νέα μοντέλα που θα βελτιώνουν τα παλιά σε ουσιαστικούς και μη τομείς)
Ελπίζω να βοήθησα.

Last edited:
Sony (ποιό service ?)
Προσωπικά αν και Sonάκιας μετά από 2 καμμένα τεμάχια με υψηλό κόστος επισκευής , εγκατάλειψα την μάρκα.

:hanged:

You made my day :p

Αφού λοιπόν ΚΥΡΙΟΙ , διασταυρώνεται και από μια ακόμη μεριά αυτή η μέχρι τώρα ΦΗΜΗ για εμενα....( Ένας ακόμη σεισμός/τσουνάμι εκεί πέρα στην ιαπωνία ( συγκεκριμένα , τοπικά στην sony...) δεν θα με χάλαγε τώρα.... >.> ) σας lego ΤΟΥΤΟ.
Τι γίνετε με το input lag?
Ας έρθει μια δίμετρη ξανθιά γαλανομάτα και ας μου δώσει και καινούργια τηλεόραση και τα λεφτά μου πίσω , ΔΕΝ ΠΑΟ LG.
Αλλα και στην samsung γίνετε χαμός.
Ειδικά στις UHD το ms φτάνει τα 150 βάλε.
Θα μου πεις , εσείς ωραία την έχετε , είστε cinephile και άντε κανένα ματσάκι , oi '' gamers '' είναι μειονότητα.

Συμφωνώ μαζί σου , μια και εγώ δούλεύα το PS3 και για gaming και ειδικά για Shootemup και racing . Σε online υστερεί γενικότερα το σύστημα (εννοείται ότι έχω γυρίσει την TV σε game mode).
Αποτέλεσμα ... ´τα shootem up (BF 2 και 4 , COD) τα έχω στο pc. Το GT6 στον προτζέκτορα μιά και γουστάρω τα γραφικά και ας μην κάνω και high score (και ποιός κάνει ????)
Το θέμα είναι πόση χρήση κάνεις την TV για gaming...
Υ.Γ. Με δίμετρη ξανθιά και ας μη μου δώσει τα λεφτά μου πίσω..... εεεεε θα πάω Lg (μην είμαι και τόσο απόλυτος... το input μετράει και αλλιώς :Banane0:).

Last edited:
Το 80% είναι καθαρά χρήση gaming....
Το υπόλοιπο μοιράζεται αντίστοιχα στο browsing ( συμπεριλαμβανομενου και του xbmc ) και την παρακολούθηση ταινιών.
Βασικά έτσι όπως το είπα , μου βγαίνει κάπως έτσι:
Browsing : 8% - Xbmc 4% - Movies: 8% = 20%

Το θέμα είναι ότι πέφτει πολύ gaming και η Sony με έχει σιδηροδέσμιο οποτε....

+1.000 τότε κατ´ανάγκη για Sony.
Άρα τελικά η επιλογή TV είναι καθαρά θέμα ιεραρχίας χρήσης της. Ευτυχώς επιλογές υπάρχουν.

Για θέαση νοβα (αθλητικά , ταινίες, παιδικά ) , αποσταση 2,5-3 μέτρα , 3d σπάνια , σκεφτομαι 55' αλλα πια μάρκα-μοντέλο πιστεύεται ταιριάζει στην περίπτωση μου ? ρωτάω επειδή είμαι λίγο άσχετος . Budget 1500 άντε και λίγο παραπάνω

Aφου διαθετεις 1500+ παιρνεις την 55w905,αρκει να τη βρεις,γιατι ειναι μοντελο 2013.Ειναι απο τις καλυτερες led τηλεορασεις που εχουνε κυκλοφορησει ποτε,αν οχι η καλυτερη!

Aφου διαθετεις 1500+ παιρνεις την 55w905,αρκει να τη βρεις,γιατι ειναι μοντελο 2013.Ειναι απο τις καλυτερες led τηλεορασεις που εχουνε κυκλοφορησει ποτε,αν οχι η καλυτερη!
Και να μη ξεχάσουμε να πούμε του ανθρώπου να ελέγξει για καμένα πίξελ αν τη βρει, γιατί σχεδόν όσες 55αρες τουλάχιστον, έχουν μείνει είναι με καμένα πίξελ και η σονυ μετά κάνει το παγώνι...
Για αυτό προσοχή, έλεγχος και αν είναι εντάξει τότε ναι γιατί η τηλεόραση είναι πραγματικά εξαιρετική, η αντιπροσωπεία όμως όχι....

Πήγα σήμερα και είδα από κοντά της 3d tv σε 50 -55 ιντσες. Είδα ένα 3d που είχα μαζί μου με υπότλιτλους 3d ήταν κάτι το φανταστικό τρελαθηκα και με τις 3 μάρκες Sony, samsung, LG. Το παθητικό είναι ίδιο με τα ενεργά απότι είδα με τα ενεργά απλά αυτό που κατάλαβα είναι πιο φωτινό στο ενεργό το 3d, samsung ue55h6400-6500, sony 805-815, lg lb 650v , lb 670v. Όλα καλά ήτανε αλλά μια φορά πέρνεις τόσο ακριβή και τόσες ίντσες για χρόνια. Τι να διαλέξω έλεγα για LG αλλά η samsung ήτανε πιο φωτηνές στο 3d , και θέλω και smart tv να βλέπω και από εκει τενιες και 3d, παιχνιδια παίζω single player για λίγο όχι συχνά. Τηλεόραση με μαύρο πλαίσιο λεπτή είχε κυρίος η LG

Πήγα σήμερα και είδα από κοντά της 3d tv σε 50 -55 ιντσες. Είδα ένα 3d που είχα μαζί μου με υπότλιτλους 3d ήταν κάτι το φανταστικό τρελαθηκα και με τις 3 μάρκες Sony, samsung, LG. Το παθητικό είναι ίδιο με τα ενεργά απότι είδα με τα ενεργά απλά αυτό που κατάλαβα είναι πιο φωτινό στο ενεργό το 3d, samsung ue55h6400-6500, sony 805-815, lg lb 650v , lb 670v. Όλα καλά ήτανε αλλά μια φορά πέρνεις τόσο ακριβή και τόσες ίντσες για χρόνια. Τι να διαλέξω έλεγα για LG αλλά η samsung ήτανε πιο φωτηνές στο 3d , και θέλω και smart tv να βλέπω και από εκει τενιες και 3d, παιχνιδια παίζω single player για λίγο όχι συχνά. Τηλεόραση με μαύρο πλαίσιο λεπτή είχε κυρίος η LG
καταρχην καλως ηρθες..απο τα μοντελα που ανεφερες ολα ειναι νεα...η σονυ εχει αποδειξει φετος οτι η 805-815 ειναι πολυ καλη επιλογη..για samsung δεν ξερουμε ακομα τι ψαρια πιανει ενω θα αγνοουσα την lg λογω πανελ ips που στο σκοταδι (κατι που δεν μπορεσες να δεις και να συγκρινεις) εχει χαλια μαυρο...το 3d δεν ειναι κατι σημαντικο ωστε να διαλεξεις με αυτο το κριτηριο μιας και μετα απο δυο-τρεις ταινιες θα το βαρεθεις και σου μενει μονο η κανονικη θεαση

Για LG θα σου έλεγα να είναι η τελευταία σου επιλογή, έχει ips πάνελ και δεν έχει καθόλου καλό << μαύρο >> γενικώς κακή αντίθεση.
Η sony & samsung που κοίταξες έχουν σχεδόν εφάμιλλη εικόνα σε 2d. Πάρε όποια σου αρέσει πιο πολύ στο μάτι, και επί πλέον οι samsung έχουν καλύτερο media Player & Smart δυνατότητες αν αυτά σε ενδιαφέρουν.
Επίσης η samsung σε ποιότητα εικόνας 3D ( ευκρίνεια , καθαρότητα κυρίως ) πρέπει να είναι καλύτερες από τις σονυ που είδες γιατί έχουν καθαρό ενεργό 3d, ενώ οι σονυ μπασταρδεμένο , έχουν ενεργό 3D με ανάλυση παθητικού.
Βλέπεις , διαλέγεις τι σου κάνει περισσότερο και παίρνεις.

Οποτε παμε πιο πολυ για samsung 6500 μοντελο αρκει να βρουμε καλη τιμη να την παρω

Παιδια εσείς με τις γνώσεις σας πια η γνώμη σας για της καμπυλοτες Samsung (8000) .απο τα χαρακτηριστικά της φαίνεται πιο δυνατή απο την sony 905. Αξιζει ? γιατι ειναι και ακριβή

Ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε αν θα είναι πιο καλή από την 905 ( μακάρι, γιατί θα έχουμε εξέλιξη ) είναι νωρίς να πούμε με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Όμως το ότι είναι << καμπυλωτή >> αυτό και μόνο την ακυρώνει, εκτός και αυτός που θα τη πάρει θα τη βλέπει μόνος του οπότε όλα καλά.
Αν όμως έχει και παρέα, οικογένεια ας πούμε, μόνο αυτός που θα κάθετε ακριβώς απέναντι θα βλέπει καλά, οι άλλοι κουκουρούκου. Φαντάσου ότι στις Led lcd υπάρχει ένα μικρό θέμα ακόμα και στις επίπεδες σε αυτούς που κάθονται δεξιά και αριστερά από αυτόν που είναι στην on axis θέση, χάνουν το απόλυτο που μπορεί να δώσει η εικόνα, στις καμπυλωτές αυτό το πρόβλημα καταλαβαίνεις ότι πολλαπλασιάζετε, είναι αυτό που σου είπα , τηλεόραση για έναν. Σαν desing είναι θέμα γούστου.

Leonid
καλησπέρα φύλε μου.διλαδή οι κυρτές είναι μούφα ; για τής οποιές γύνετε μεγάλος λόγος ;σαν κάτοχος samsung 47a956 από τήν οποιά βλέπω άψογα ακόμα την εχω από τόν γενάρη του 2009 την είχα πληρώση 2650
οι κυρτές την οποιά ειδα στο πλαίσιο την η 8500 αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο δεν μπορώ να εκφέρω γνωμη λογο οτι ηταν έντονα τα χρώματα και πολυ φωτηνή
η εικόνα ....αν δεν βάλεις μια ταινία δεν μπορεις φισικά να βγάλης συμπέρασμα κοιτάω βέβαια και την η7500
εχω μια ερώτηση αξηζει να δώσεις τόσα χρήμματα σήμερα ,η να κοιτάξης σε μπάτζετ κατω τον 2000 ευρω... σε μια πολύ δύσκολη επόχη μύπως ειναι υπερβολη;
δέν μάς περυσέυουν χρήμματα βέβαια ,αλλά εχω την μανία να θέλω πολυ καλή εικόνα με οσο γύνετε μικροτερο κόστος
τη μοντέλο θα διαλέγατε σήμερα με αξιοπρεπείς επιδόσεις ; 65-70 %τανίες και 30 % ψηφιακά κανάλια και νόβα
η απόσταση ειναι 3,5-4 μετρα ,μεγαλητερη απο 50 δύσκολα χωράει ειναι γωνία ανάμεσα σε 2 πόρτες
οπιοδήποτε συμβουλή δεκτή απο καθε μέλος ευχαριστώ

Last edited:
και εγω φιλε μου εχω την 956 και την επομενη χρονια πηρα σειρα b6000,μετα d8000 και es8000.Και το 2014 βλεπω ταινια στην 956 πολυ δυσκολο ειναι να πας απο local dimming σε ακροφωτισμου.Μονο σε πλασμα θα παρεις παρομοια και πολυ καλυτερη εικονα

Leonid
καλησπέρα φύλε μου.διλαδή οι κυρτές είναι μούφα ; για τής οποιές γύνετε μεγάλος λόγος ;σαν κάτοχος samsung 47a956 από τήν οποιά βλέπω άψογα ακόμα την εχω από τόν γενάρη του 2009 την είχα πληρώση 2650
οι κυρτές την οποιά ειδα στο πλαίσιο την η 8500 αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο δεν μπορώ να εκφέρω γνωμη λογο οτι ηταν έντονα τα χρώματα και πολυ φωτηνή
η εικόνα ....αν δεν βάλεις μια ταινία δεν μπορεις φισικά να βγάλης συμπέρασμα κοιτάω βέβαια και την η7500
εχω μια ερώτηση αξηζει να δώσεις τόσα χρήμματα σήμερα ,η να κοιτάξης σε μπάτζετ κατω τον 2000 ευρω... σε μια πολύ δύσκολη επόχη μύπως ειναι υπερβολη;
τη μοντέλο θα διαλέγατε σήμερα με αξιοπρεπείς επιδόσεις ; 65-70 %τανίες και 30 % ψηφιακά κανάλια και νόβα
η απόσταση ειναι 3,5-4 μετρα ,μεγαλητερη απο 50 δύσκολα χωράει ειναι γωνία ανάμεσα σε 2 πόρτες
οπιοδήποτε συμβουλή δεκτή απο καθε μέλος ευχαριστώ
Φίλε μου οι καμπυλωτές , έχουν το πρόβλημα που περιέγραψα παραπάνω και όπως είπες και εσύ για μένα είναι << μούφα >>. Το λέω με βεβαιότητα γιατί πριν δύο με τρεις μήνες περίπου που ψαχνόμουν και εγώ για αλλαγή της samsung 46C8000 , κοιτούσα στην αρχή με δυσπιστία τις κυρτές, αλλά μετά βεβαιώθηκα ότι δεν...... είναι μαρκετινίστικα κόλπα για να πουλήσουν. Θα δεις θα τη πατήσουν και θα πάρουν όσοι πάρουν θα βγει η << βρώμα >> της μούφας ακόμα και από τους άσχετους και σιγά σιγά θα σβήσει, ή θα πάψει να εφαρμόζεται στις Led και θα εφαρμόζεται μόνο στις Oled που εκεί δεν υπάρχει παρά ελάχιστα το πρόβλημα γωνίας θέασης όπως στις πλάσμα.
Τώρα αν αξίζει να δώσεις 2000 + ευρώ για να πάρεις μια κορυφαία τηλεόραση, είναι πολύ σχετικό με τη τσέπη του καθενός. Εγώ ας πούμε πριν μερικά χρόνια δε με ένοιαζε να πάρω το καλύτερο όσο και αν είχε σχεδόν αμέσως όταν έβγαινε, και για να είμαι ειλικρινής και τώρα θα το έκανα αλλά δε με παίρνει τόσο εύκολα πια. Έτσι λοιπόν προσαρμόστηκα και πήρα , κατά την άποψή μου το καλύτερο σε εικόνα, την sony 55W905 , ένα χρόνο και παραπάνω μετά τη κυκλοφορία της πολύ μα πολύ πιο κάτω από τη τιμή που είχε όταν βγήκε, από 2800 περίπου 1600 και με 24 άτοκες.
Οπότε αυτό που λέω είναι εφόσον είσαι λάτρης του καλύτερου ποιοτικά, ναι να το πάρεις, για μένα αξίζει αν μπορεί κανείς να έχει το κορυφαίο για πολλούς λόγους, αλλά εσύ θα αποφασίσεις το πόσα θα δώσεις και πότε, και φυσικά πιο είναι αυτό το << κορυφαίο >> που πραγματικά καλύπτει τις δικές σου απαιτήσεις και όχι τις απαιτήσεις του μάρκετινγκ και κατά συνέπεια των πωλήσεων των εταιρειών.....
Τώρα η τηλεόρασή σου πολύ καλή , ειδικά για την εποχή της, ακόμα και τώρα έχει για lcd πάρα πολύ καλό μαύρο, όμως πιστεύω ότι υστερεί σημαντικά σε άλλα όπως η κίνηση το upscaling και από τα σύγχρονα καλούδια αν σε ενδιαφέρουν όπως Smart & media Player. Επίσης η σειρά F7000 & F8000 από όσο ξέρω ακόμα και στο μαύρο δεν υστερούν, παρά πολύ λίγο έναντι της 956, οι οποίες F7000 & F8000 είναι σαφώς πολύ πιο βελτιωμένες σε αυτό το τομέα από την σειρά D kai ES. Επίσης και μόνο η αναβάθμιση στο μέγεθος που θες να κάνεις σε συνδιασμό με τη καινούργια κορυφαία της samsung ( όχι τη καμπυλωτή ) η 7500 θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική. Κατά την άποψή μου όμως , αν δε σε επείγει περίμενε να δούμε και άλλες απόψεις - κριτικές και αν είναι έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα, εσύ αποφασίζεις πότε θα τη πάρεις, όποια πάρεις, ανάλογα με το τι λέει η τσέπη σου. Εγώ πάντως στη θέση σου με τις δικές σου συνθήκες αν δε είχα βιάσει για κάποιο λόγο, θα περίμενα μέχρι να πέσουν αισθητά.
Βλέπεις μεγαλώνω και βάζω μυαλό ή να το πω αλλιώς << ανάγκα και οι Θεοί πείθονται >> χα!χα!χα!

Last edited:
οι σειρα d es kai f εχουν 0.05 μαυρο και σχεδον ιδια εικονα η οποια απεχει πολυ απο το μαυρο της 956 και την αντιθεση αυτης.Μονο σε επεξεργασια δειχνει τα χρονια της.Οτι βλεπεις στην 905 απο μαυρο θα δεις και σε f7000 και 8000 και αυτο απεχει πολυ απο την 956.Η 956 εχει χειροτερο μαυρο και πολυ μικρη διαφορα απο τις 7και 8 μονο οταν κλεισεις το smart led και παλι εχει τελεια ομοιογενεια.Υστερει σε επεξεργασια.Ολη η σειρα f εχει μια μαυρη τρυπα στο κεντρο πιο σκουρα.Μονο αν κανει καποιος εκει μετρηση θα βγαλει καλυτερο μαυρο απο τα es μοντελα.