Επιλογή νέας τηλεόρασης

οι σειρα d es kai f εχουν 0.05 μαυρο και σχεδον ιδια εικονα η οποια απεχει πολυ απο το μαυρο της 956 και την αντιθεση αυτης.Μονο σε επεξεργασια δειχνει τα χρονια της.Οτι βλεπεις στην 905 απο μαυρο θα δεις και σε f7000 και 8000 και αυτο απεχει πολυ απο την 956.Η 956 εχει χειροτερο μαυρο και πολυ μικρη διαφορα απο τις 7και 8 μονο οταν κλεισεις το smart led και παλι εχει τελεια ομοιογενεια.Υστερει σε επεξεργασια.Ολη η σειρα f εχει μια μαυρη τρυπα στο κεντρο πιο σκουρα.Μονο αν κανει καποιος εκει μετρηση θα βγαλει καλυτερο μαυρο απο τα es μοντελα.[/QUOTE

Μάλιστα...
Πάντως η 905 έχει και λίγο καλύτερο μαύρο σε μετρήσεις, όχι μέρα με τη νύχτα, αλλά έχει απο τις F7000 & 8000 ( δε θυμάμαι να σου πω ακριβώς, τα έβλεπα τότε που τα έψαχνα για αγορά) αλλά σίγουρα και καλύτερη ομοιογένεια με αυτό το έστω << ερμαφρόδιτο Direct Led >> που έχει.
Αυτές λοιπόν οι διαφορές , σίγουρα δεν δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα στην εικόνα και αυτό στο λέω και εγώ με απόλυτη βεβαιότητα, γιατί το είχα ψάξει πολύ και συγκρίνει με τα ίδια μου τα μάτια, και κάνουν υπέρ της 905 μια αρκετά αισθητή διαφορά.
Πέρα όμως από το << μαύρο >> που δε είναι μόνο αυτό που κάνει μια τηλεόραση να ξεχωρίζει, είναι σαφώς και η σωστή επεξεργασία σε όλους τους τομείς, που για μένα είναι εξίσου σημαντικό με το πολύ καλό μαύρο, θα έλεγα και περισσότερο. Τι να το κάνω το άριστο μαύρο, αν από κίνηση , upscaling κτλ πάσχει;
Τώρα θα μου πεις γούστα είναι αυτά και εγώ τα σέβομαι.

oχι Λεωνιδα εχεις δικαιο για την επεξεργασια το γραψα κινηση δεν ειναι χαλια καλυτερη απο την σειρα b θα λεγα.Εχω φωτο απο την φ7000 στην σελ8 αν θυμαμαι. δες τες.Η 905 εχει μπλε χροια και clouding εστω και λιγο απλα χειριζεται πιο κομψα τον οπισθιο απο την f8000 οπως και η f800 εχει καλυτερη μηχανη επεξεργασιας με την σειρα της

oχι Λεωνιδα εχεις δικαιο για την επεξεργασια το γραψα κινηση δεν ειναι χαλια καλυτερη απο την σειρα b θα λεγα.Εχω φωτο απο την φ7000 στην σελ8 αν θυμαμαι. δες τες.Η 905 εχει μπλε χροια και clouding εστω και λιγο απλα χειριζεται πιο κομψα τον οπισθιο απο την f8000 οπως και η f800 εχει καλυτερη μηχανη επεξεργασιας με την σειρα της
Συγνώμη, αλλά θα πρέπει να ήσουν βιαστικός όταν έγραφες τα παραπάνω και δε κατάλαβα τι ακριβώς λες.
Αν θες ξανά πες το λίγο πιο απλά να το καταλάβω, βλέπεις για εμένα, << ου γαρ έρχεται μόνον >> :operator:

εγραψα οτι εχεις δικαιο για την 956 οσον αφορα την επεξεργασια, σε κινηση εχει θεμα αλλα δεν ενοχλει.
Οσον αφορα σειρα f7kai 8 στο νημα της 7000 σελ 8 εχω βαλει φωτο απο 55φ7000 αν θελεις να τις δεις.
Η 905 μπλε χροια και clouding θα εχει δεν ειναι δυνατον να μην εχει απο εκει και περα αυτο εγραψα οτι εκτος απο την επεξεργασια η μεταβαση απο την 956 σε edge led f7000 f8000 kai 905 τι αλλο θα του δωσει εκτος απο ανομοιομορφοια και clouding;μονο καλυτερη επεξεργασια και σε hd η καινουρια θα υστερει´

εγραψα οτι εχεις δικαιο για την 956 οσον αφορα την επεξεργασια, σε κινηση εχει θεμα αλλα δεν ενοχλει.
Οσον αφορα σειρα f7kai 8 στο νημα της 7000 σελ 8 εχω βαλει φωτο απο 55φ7000 αν θελεις να τις δεις.
Η 905 μπλε χροια και clouding θα εχει δεν ειναι δυνατον να μην εχει απο εκει και περα αυτο εγραψα οτι εκτος απο την επεξεργασια η μεταβαση απο την 956 σε edge led f7000 f8000 kai 905 τι αλλο θα του δωσει εκτος απο ανομοιομορφοια και clouding;μονο καλυτερη επεξεργασια και σε hd η καινουρια θα υστερει´

παντως σε 786a led που δοκιμασα τεστ clouding σε πισσα σκοταδι δεν ειχε ιχνος clouding.ουτε για πλακα!!!

Κατάλαβα τι λες.
Τώρα όσο αφορά αν κάποιος θα επιλέξει ανάμεσα σε σωστή επεξεργασία ή ανομοιομορφία, είναι θέμα τι θέλει ή τι τον ενοχλεί το καθένα προσωπικά πιο πολύ.
Εμένα πάλι με ενοχλούν και τα δύο ( όπως φαντάζομαι τους περισσότερους εδώ μέσα ) και για αυτό διάλεξα την 905, που όσο αφορά επεξεργασία είναι και αυτή άριστη όπως και οι F7000 & 8000, και όσο αφορά μπλε χροιά , λάθος φαντάζεσαι με σωστές ρυθμίσεις δε υπάρχει , όπως και σύννεφα δεν έχει, σε ένα σημείο ( το είχα ξαναγράψει ) μόνο, τόσο ελάχιστο που εγώ τουλάχιστον δε το βλέπω, ο Μανόλης το είχε δει όταν του είχα πει να τη ψάξει, εγώ ακόμα δε το βλέπω.

Δηλαδη η 905 καταργει την μπλε χροια των samsung panel ακομα και αν καθησεις υπο μικρη γωνια;

@hxostil μονο halo εχει και η 956.

Last edited by a moderator:
Δηλαδη η 905 καταργει την μπλε χροια των samsung panel ακομα και αν καθησεις υπο μικρη γωνια;
Οπ , όχι δεν είπα αυτό, είπα ότι δεν υπάρχει και εννοούσα στην on axis θέαση. Αν φύγεις από αυτή τα πράγματα αρχίζουν και αλλάζουν, όπως σε όλες τις led lcd ( ίσως όχι τόσο σε αυτές με ips πάνελ, το μόνο καλό τους ).
Να πω όμως ότι σε αυτό το κομμάτι, και είναι κάτι που μου έκανε εντύπωση, σε σύγκριση με τη samsung 46C8000 που έχω, το κάνει πραγματικά πολύ λιγότερο, σε σημείο που με εντυπωσίασε. Στη C8000 δεν είναι υπερβολή να πω ότι και 5 μοίρες να έφευγες από το on axis, άρχιζε ή αλλοίωση να φαίνεται, στην 905 το ίδιο φαινόμενο αρχίζει πάνω από τις 15 μοίρες και όχι τόσο πολύ.

...Αν φύγεις από αυτή τα πράγματα αρχίζουν και αλλάζουν, όπως σε όλες τις led lcd ( ίσως όχι τόσο σε αυτές με ips πάνελ...

[troll_mode_on] Ε, ναι... Αφού σε αυτές on-axis βλέπεις αυτό που βλέπεις υπό γωνία στα VA, λογικό είναι... :silly: [/troll_mode_off]

:laugh:

[troll_mode_on] Ε, ναι... Αφού σε αυτές on-axis βλέπεις αυτό που βλέπεις υπό γωνία στα VA, λογικό είναι... :silly: [/troll_mode_off]

:laugh:
+1 xa!xa!xa!

Στα παιχνίδια έχει πρόβλημα? Παίζω single player μόνο κανένα Call of duty , motogp, καλά και δυνατά παιχνίδια αλλά όχι τόσο συχνά, αν υπάρχει πρόβλημα ποιό είναι αυτό?
Τελικά είναι να παίρνω την ue55h6500 τελικά αξίζει? Θα την πάρω από κοτσόβολο ή από Media Markt.

τελικά τι αξιζει να πάρει κανεις στις 55' σ'ημερα? επειδη η sony 905 μόνο εκθεσιακή υπάρχει ? κατι ισάξιο μήπως ή κατι καλύτερο ?

Re: Απάντηση: Επιλογή νέας τηλεόρασης

τελικά τι αξιζει να πάρει κανεις στις 55' σ'ημερα? επειδη η sony 905 μόνο εκθεσιακή υπάρχει ? κατι ισάξιο μήπως ή κατι καλύτερο ?
Για καλύτερο πολύ δύσκολο, για σχετικά ισάξιο, ίσως οι κορυφαίες σειρές της samsung, πάντα για full HD μιλώντας, που μπορεί να αποδειχτούν και καλύτερες, ακόμα δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα περί του θέματος.
Αν τώρα πάμε σε Ulrta HD, τότε με εξαίρεση το UHD υλικό ( αλλά που να το βρεις ...... ) δεν νομίζω να την αγγίζει καμία.

αρα να κοιταξω samsung 7000.....? αλλα τώρα είδα και την sony KDL-55W828BB η οποία εχει καλά reviews.μια απο αυτές τις δύο. κουραστικά το ψάξιμο και άκρη δεν βγάζεις

Re: Απάντηση: Επιλογή νέας τηλεόρασης

αρα να κοιταξω samsung 7000.....? αλλα τώρα είδα και την sony KDL-55W828BB η οποία εχει καλά reviews.μια απο αυτές τις δύο. κουραστικά το ψάξιμο και άκρη δεν βγάζεις
Πολύ καλές και οι δύο που κοιτάς.

Αξίζει αυτή ue55hu7500 σε σχέση με την ue55h6500? Εκτός από την 4κ ανάλυση αξίζει να περιμένω να την πάρω αργότερα? Γιατί δεν αγοράζεις συχνά τηλεοράσεις και τόσο ακριβές, να πάρω με 4κ αν αξίζει

Αξίζει αυτή ue55hu7500 σε σχέση με την ue55h6500? Εκτός από την 4κ ανάλυση αξίζει να περιμένω να την πάρω αργότερα? Γιατί δεν αγοράζεις συχνά τηλεοράσεις και τόσο ακριβές, να πάρω με 4κ αν αξίζει
Για 4Κ κοιτάς μετά από 2 χρόνια ( εγώ πιστεύω 3 +, αλλά τέλος πάντων ). Τζάμπα λεφτά ακόμα. Πολύ καλή είναι η 6500 που λες, επίσης μια πολύ καλή πρόταση είναι και η σειρά 8 της σονυ του 2014.