Επιλογή νέας τηλεόρασης

ευχαριστώ πολύ αλλά τις sony τις είδα από κοντά και από εικονα ειναι πολύ καλές αλλά με κέρδισε η 6500 και στο 3d κομάτι δεν τις πιάνει καμία από αυτό που είδα και τσέκαρα δοκιμαζοντας. Οπότε να πάω άφοβα στην 6500.

Καλησπέρα και από μένα. Νομίζω πως δε χρειάζεται να ανοίξω νέο Thread μια και η ερώτηση κυμαίνεται στα επίπεδα του εν λόγω.

Είμαι μεταξύ 2 μοντέλων: LG 55LB670V και Samsung UE55H6500.

Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι 80% Αθλητικά, 20% Ταινίες και 0% gaming.
Ποιο θα έπρεπε να επιλέξω; Αν είναι δυνατό οι απαντήσεις να είναι με λογικά επιχειρήματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αν βλέπεις κυρίως ημέρα ή νύχτα με αρκετό φως στο δωμάτιο σου κάνουν και οι δύο , αν όμως σκοπεύεις να βλέπεις με χαμηλό φωτισμό ή και τελείως σκοτάδι τότε αναγκαστικά πας στην Samsung γιατί το πάνελ της LG είναι IPS και δεν έχει καλό μαύρο και αντίθεση.

Last edited:
Αν βλέπεις κυρίως ημέρα ή νύχτα με αρκετό φως στο δωμάτιο σου κάνουν και οι δύο , αν όμως σκοπεύεις να βλέπεις με χαμηλό φωτισμό και κυρίως νύχτα τότε αναγκαστικά πας στην Samsung γιατί το πάνελ της LG είναι IPS και δεν έχει καλό μαύρο και αντίθεση.

Πολύ καλό το επιχείρημα! Ναι βλέπω κυρίως νύχτα, αν και το Αγγλικό πρωτάθλημα (που είναι αυτό που παρακολουθώ και περισσότερο) έχει πολλά Match μεσημέρι. Πάντως η τοποθεσία της τηλεόρασης θα είναι το σαλόνι.

Μόλις παράγγειλα την UE48H6400 ύστερα από αλλαγή μιας Turbo x που μας έκαναν δώρο.Βλέπω ότι υπάρχει και η UE48H6500 αλλά δεν κατάλαβα τη διαφορές έχει.Ξέρει κάποιος;

Yperion τα φώτα σου!!!!!!!

Μόλις παράγγειλα την UE48H6400 ύστερα από αλλαγή μιας Turbo x που μας έκαναν δώρο.Βλέπω ότι υπάρχει και η UE48H6500 αλλά δεν κατάλαβα τη διαφορές έχει.Ξέρει κάποιος;

Yperion τα φώτα σου!!!!!!!
Εκτός από τις πολύ μικρές διαφορές στην εμφάνιση , στα πλάτης τους και το βάθος, η 6500 έχει και δορυφορικό δέκτη, καμία άλλη διαφορά δεν ξέρω.
Υ.Γ. Ελπίζω να μη σε πειράζει που απάντησα εγώ αντί του Yperion; χα!χα!χα!:ernaehrung004:

samsung h6500 έχει διπλό tuner και επίγεια κ δορυφορικα, μπορείς να βλέπει ο κθένας το δικό του κανάλι π.χ να βλέπει ο ένας αντ1 και ο άλλος μεγκα ταυτοχρονα στην ιδια οθόνη, και στα δορυφορικά γινετε και αυτό και έχει full HD SAT δέχτη και φυσικά απίστευτο 3d που είναι μαγεία στην samsung μετά από δοκίμές που έκανα. Δεν ξέρω αν βοήθησα, αλλα η 6500 είναι ένα σκαλί καλύτερη ένα κλίκ καλύτερη για μένα. Ακαι ο media player που έχει ο ενσωματομένος τα παίζει σχεδόν όλα και όλους τους υπότιτλους και 3d subs.

Τις γράφουν τις διαφορές τα παιδιά παραπάνω , επίσης νομίζω ότι η 6500 είναι edge LED έναντι direct της 6400 (άρα πιο λεπτή) , πράγμα που σημαίνει ότι η 6400 θεωρητικά έχει καλύτερη ομοιομορφία.

και φυσικά απίστευτο 3d που είναι μαγεία στην samsung μετά από δοκίμές που έκανα. Δεν ξέρω αν βοήθησα, αλλα η 6500 είναι ένα σκαλί καλύτερη ένα κλίκ καλύτερη για μένα. Ακαι ο media player που έχει ο ενσωματομένος τα παίζει σχεδόν όλα και όλους τους υπότιτλους και 3d subs.

Και η 6400 έχει 3D, αν όχι ίδιο με την 6500 τουλάχιστον πολύ κοντά. Just sayin'...

Παιδιά ειδικά στο 3D, αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο τηλεοράσεις , που αμφιβάλω, πάρα πολύ δύσκολα θα μπορεί κάποιος να τις διακρίνει και θα είναι ανάξιες λόγου.
Εδώ που τα λέμε γενικώς για το 3D δεν είναι και πολύ θέμα, αλλά αφού υπάρχει έστω και λίγο που το βλέπουμε, ας αναφερόμαστε και σε αυτό.
Είναι αυτό που λένε << ότι έχει κανείς, καλό είναι >> χα!χα!

Παιδιά ειδικά στο 3D, αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο τηλεοράσεις , που αμφιβάλω, πάρα πολύ δύσκολα θα μπορεί κάποιος να τις διακρίνει και θα είναι ανάξιες λόγου.
Εδώ που τα λέμε γενικώς για το 3D δεν είναι και πολύ θέμα, αλλά αφού υπάρχει έστω και λίγο που το βλέπουμε, ας αναφερόμαστε και σε αυτό.
Είναι αυτό που λένε << ότι έχει κανείς, καλό είναι >> χα!χα!

Θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε Leonid, εγώ ήμουν τέρμα αντίθετος στο 3D στο σπίτι, όμως βλέποντας μερικές 3D ταινίες στην 46" ενός φίλο (active 3D της Samsung), άλλαξε η γνώμη μου.

Αν δεν ήταν το 3D στη μέση, και με δεδομένη τη δυσκολία εύρεσης της W905 της Sony, θα είχα καταλήξει στην W829 εδώ και καιρό, η οποία όμως δυστυχώς μειώνει την ανάλυση στο μισό.

</rant>

Δεν έχω δει 3D στις νέες Samsung , στην περυσινή δική μου F6500 όμως το 3D είναι καταπληκτικό (*) , συγκεκριμένα έχω δει τα Pacific Rim , Tintin , Jack the Giant Slayer , Hobbit , Star Trek και ίσως και άλλα που δεν θυμάμαι. Πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι σταδιακά όταν φύγει η αρχική περιέργεια η θέαση ταινιών 3D όλο και μειώνεται , τώρα έχω να δω μερικούς μήνες.

(*) Για θέαση ενεργητικού 3D μόνο σε σκοτάδι γιατί αλλιώς το flicker σε κουράζει αρκετά γρήγορα.

Θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε Leonid, εγώ ήμουν τέρμα αντίθετος στο 3D στο σπίτι, όμως βλέποντας μερικές 3D ταινίες στην 46" ενός φίλο (active 3D της Samsung), άλλαξε η γνώμη μου.

Αν δεν ήταν το 3D στη μέση, και με δεδομένη τη δυσκολία εύρεσης της W905 της Sony, θα είχα καταλήξει στην W829 εδώ και καιρό, η οποία όμως δυστυχώς μειώνει την ανάλυση στο μισό.

</rant>
Μα εγώ δε μιλούσα για σύγκριση 3D ανάμεσα σε σονυ 829 με κάποια άλλη. Μιλούσα για σύγκριση μεταξύ των νέων μοντέλων της samsung της 6400 & 6500, και πάνω σε αυτές έκανα τα σχετικά σχόλια, αφου για αυτές είχες αναφερθεί, κάνω λάθος;
Σαφώς πάντως και το 3D της 829, λόγω της ιδιομορφίας που έχει ( ενργητικό και δείχνει όπως το παθητικό ) είναι πίσω από τις τηλεοράσεις που προανέφερα αλλά και σίγουρα ακόμα πιο πίσω από την 905.

Μα εγώ δε μιλούσα για σύγκριση 3D ανάμεσα σε σονυ 829 με κάποια άλλη. Μιλούσα για σύγκριση μεταξύ των νέων μοντέλων της samsung της 6400 & 6500, και πάνω σε αυτές έκανα τα σχετικά σχόλια, αφου για αυτές είχες αναφερθεί, κάνω λάθος;
Σαφώς πάντως και το 3D της 829, λόγω της ιδιομορφίας που έχει ( ενργητικό και δείχνει όπως το παθητικό ) είναι πίσω από τις τηλεοράσεις που προανέφερα αλλά και σίγουρα ακόμα πιο πίσω από την 905.

Βασικά πιάστηκα από τη φράση σου "Εδώ που τα λέμε γενικώς για το 3D δεν είναι και πολύ θέμα", θέλοντας να δείξω ότι για κάποιους το καλό ή το βέλτιστο δυνατό 3D αποτελεί σημαντικό κριτήριο αγοράς τηλεόρασης! ;)

Το κατ' ουσίαν είναι καλή αγορά η 6400; Έβαλα 460 ευρώ λόγω πιστωτικού απ' το πλαίσιο και δεν είχα αλλά λεφτά.Η επιλογές μου ήταν:

1.LG 3D LED 47'' 47LA660S
2.Sharp 50'' LC50LE751V
3.Samsung TV 48'' UE48H6400

Διάλεξα την 3.Θα το μετανιώσω;

Θα λες μπραβο που πηρα αυτη ισως η καλυτερη επιλογη στην κατηγορια της. Καλοριζικη απο μενα και οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα

Θα λες μπραβο που πηρα αυτη ισως η καλυτερη επιλογη στην κατηγορια της. Καλοριζικη απο μενα και οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα

Ευχαριστώ φίλε μου.

"Όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα" το ξέρω, ισχύ και αλλού!!!!!!!!!:Banane0:

Η 55' πήγαινε πολλή μακριά η τιμή (1.319,00 ).

Με γειά φίλε neof1z, ανάμεσα σε αυτές που είπες, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή. Γενικώς είναι πολύ καλή τηλεόρση, να τη χαρείς!

Το κατ' ουσίαν είναι καλή αγορά η 6400; Έβαλα 460 ευρώ λόγω πιστωτικού απ' το πλαίσιο και δεν είχα αλλά λεφτά.Η επιλογές μου ήταν:

1.LG 3D LED 47'' 47LA660S
2.Sharp 50'' LC50LE751V
3.Samsung TV 48'' UE48H6400

Διάλεξα την 3.Θα το μετανιώσω;

ποτε...με διαφορα η καλυτερη