Επιλογή παιχνιδομηχανής... PS3 or 360 και ποιό ???

ΘΕΟΘΑΝ

Senior Member
20 June 2006
577
Θα σας κουράσω λίγο αλλά λόγω εορτών τα παιδιά με έχουν φάει για αγορά παιχνιδομηχανής...Λίγο-πολύ έχει αποφασιστεί η αγορά της αλλά κολλάω στην επιλογή....

Backround-εμπειρία σχεδόν μηδενική....Πρίν μερικά χρόνια πήρα ένα καινούργιο X-BOX το οποίο τσιπαρίστηκε και έχει παίξει μερικές χιλιάδες ώρες με "αντίγραφα" παιχνιδιών χωρίς πρόβλημα και χωρίς να ξανασχοληθώ με το θέμα...

Με τα καινούργια έχω μπερδευτεί...Κατ´αρχάς βλέπω τόσο στο PC3 όσο και στο X-BOX360 διάφορα μοντέλα με διάφορες εξόδους και διάφορους σκληρούς (και φυσικά και διάφορες τιμές....). Ποιο κατά την γνώμη σας να προτιμήσω ??? Υπ' όψιν ότι δεν με ενδιαφέρει το on-line gaming αλλά μιας και η καινούργια μου τηλεόραση έχει δυνατότητα για 1080p HD δεν θα με χάλαγε αραιά και που να μπορώ να βλέπω καμμιά ταινία σε High Definition (αν και φαντάζομαι ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αγοραστεί και κάποιο DVD player με αυτή την δυνατότητα....).

Οποιαδήποτε ΑΜΕΣΗ βοήθεια δεκτή....

Προσωπική άποψη...
Για το θέμα παιχνιδομηχανή το xbox 360 είναι μονόδρομος καθώς οι τίτλοι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για ps3 είναι λίγοι και απαράδεκτοι.
Στο θέμα ταινιών θα προτιμούσα ps3 καθώς το bluray δείχνει να κερδίζει τη μάχη απο το hd dvd.

Αν θες μια καλή και οικονομική αγορά όπου θα τρέχει και αντίγραφα πάρε το XBox360, αν πάλι κοιτάς το μέλλον και θέλεις να αναδείξεις την TV σου με HD υλικό πάρε το PS3.

Και για ψάξε λίγο την κατηγορία... θα δεις πολλά posts (και αντιπαραθέσεις) για το θέμα που σε ενδιαφέρει...

Υπ' όψιν ότι δεν με ενδιαφέρει το on-line gaming αλλά μιας και η καινούργια μου τηλεόραση έχει δυνατότητα για 1080p HD δεν θα με χάλαγε αραιά και που να μπορώ να βλέπω καμμιά ταινία σε High Definition (αν και φαντάζομαι ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αγοραστεί και κάποιο DVD player με αυτή την δυνατότητα....).

Οποιαδήποτε ΑΜΕΣΗ βοήθεια δεκτή....

ετσι οπως το θετεις το θεμα πας για PS3.

Καταρχήν, δες εδώ : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18636
Από εκεί κ μετά, ανάλογα με τα παιχνίδια αγοράζεις.
Κάποια είναι αποκλειστικά στο 360 κάποια στο πσ3.
Αν θες κ ταινίες κατευθείαν σε HD τότε πας για πσ3. Στο 360 θες παραπάνω 170-180 ευρώ για την αγορά του hd-dvd, δεύτερης εξωτερικής συσκευής.
Αντίγραφα ασφαλείας παιχνίδια μόνο στο 360.

Αν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια πας απροβλημάτιστα για 360. Χαμηλότερη τιμή, μεγαλύτερη ποικιλία, καλύτερα παιχνίδια τώρα.

Για PS3 το σκέφτεσαι αν σε ενδιαφέρει το Blu Ray τώρα, ή οι δυνατότητες των μελλοντικών παιχνιδιών (το PS3 λέγεται πως έχει πολύ καλύτερες δυνατότητες στα παιχνίδια από ότι μας έχει δείξει ως τώρα). Πάντως σε 1-2 χρόνια που θα έχει διαδοθεί ευρέως το BR θα έχουν πέσει πολύ και η τιμή των BR players και οι τιμές του PS3.

Αν τα παιδιά σου είναι μικρής ηλικίας και προτιμάνε παιχνίδια διασκεδαστικά και όχι βίας με πρωτοποριακό χειρισμό, και παιχνίδια που αρέσουν και σε αυτούς που δεν είναι σκληροπυρηνικοί gamers αλλά χωρις HD γραφικά, τότε πας για Wii που είναι και η φθηνότερη κονσόλα.

Διάβασα πολλά από χθές και θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβα τι παίζει...

Να τα συνοψίσω λίγο να μου πείτε αν η σκέψη μου είναι σε καλό δρόμο...

Θέλω ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ για τα παιδιά και με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος αγοράς παιχνιδιών και το "τσιπάρισμα" είναι σημαντικός παράγοντας χαμηλού κόστους σε μακροπρόθεσμη βάση...
Δεν με ενδιαφέρει το on-line game ούτε φιλοδοξώ γύρω της να στήσω ένα media-center. Αν θελήσω κάτι τέτοιο στο κάτω-κάτω έχω το καινούργιο pc που μπορώ να το κάνω γύρω του....
Η ικανότητα για BR είναι μεν ελκυστική, αλλά αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει υλικό σε δισκάκια για θέαση - αφήστε που η παιχνιδομηχανή θα βρίσκεται στο παιδικό δωμάτιο και όχι μαζί με τηλεόραση-ηχοσύστημα... Και σε κανένα χρόνο που θα υπάρχουν διαθέσιμα δισκάκια φαντάζομαι ότι η τιμή ενός dedicated ΒΡ ή HD player θα έχει πέσει σε λογικά επίπεδα που να δικαιολογεί μια ξεχωριστή αγορά...

Με αυτά κυρίως κατά νου σκέπτομαι την αγορά της φθηνής κονσόλας 360 με κόστος γύρω στα 280  αν έχω δεί καλά...Μου διαφεύγει κάτι σημαντικό ή έχω κάνει κάποιο λάθος στην παραπάνω λογική ???

Υ.Γ. Με έχει μπερδέψει και η ύπαρξη του PSP...δεν έχω διαβάσει σχεδόν τίποτα για αυτό...

Διάβασα πολλά από χθές και θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβα τι παίζει...

Να τα συνοψίσω λίγο να μου πείτε αν η σκέψη μου είναι σε καλό δρόμο...

Θέλω ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ για τα παιδιά και με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος αγοράς παιχνιδιών και το "τσιπάρισμα" είναι σημαντικός παράγοντας χαμηλού κόστους σε μακροπρόθεσμη βάση...
Δεν με ενδιαφέρει το on-line game ούτε φιλοδοξώ γύρω της να στήσω ένα media-center. Αν θελήσω κάτι τέτοιο στο κάτω-κάτω έχω το καινούργιο pc που μπορώ να το κάνω γύρω του....
Η ικανότητα για BR είναι μεν ελκυστική, αλλά αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει υλικό σε δισκάκια για θέαση - αφήστε που η παιχνιδομηχανή θα βρίσκεται στο παιδικό δωμάτιο και όχι μαζί με τηλεόραση-ηχοσύστημα... Και σε κανένα χρόνο που θα υπάρχουν διαθέσιμα δισκάκια φαντάζομαι ότι η τιμή ενός dedicated ΒΡ ή HD player θα έχει πέσει σε λογικά επίπεδα που να δικαιολογεί μια ξεχωριστή αγορά...

Με αυτά κυρίως κατά νου σκέπτομαι την αγορά της φθηνής κονσόλας 360 με κόστος γύρω στα 280  αν έχω δεί καλά...Μου διαφεύγει κάτι σημαντικό ή έχω κάνει κάποιο λάθος στην παραπάνω λογική ???

Υ.Γ. Με έχει μπερδέψει και η ύπαρξη του PSP...δεν έχω διαβάσει σχεδόν τίποτα για αυτό...

Συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου. Το PSP είναι φορητή παιχνιδομηχανή και θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς. Τα παιχνίδια του είναι καλά για φορητή παιχνιδομηχανή αλλά δεν πλησιάζουν καν το PS3 ή το 360. Τι ηλικία έχουν τα παιδιά σου;

360, PSP και Wii τσιπάρονται, το PS3 όχι ακόμα

Συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου. Το PSP είναι φορητή παιχνιδομηχανή και θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς. Τα παιχνίδια του είναι καλά για φορητή παιχνιδομηχανή αλλά δεν πλησιάζουν καν το PS3 ή το 360. Τι ηλικία έχουν τα παιδιά σου;

360, PSP και Wii τσιπάρονται, το PS3 όχι ακόμα

11 το αγόρι που αυτός έτσι κι αλλιώς παίζει εδώ και χρόνια στο προηγούμενο ΧΒΟΧ, και 7 η μικρή...

Re: Απάντηση: Επιλογή παιχνιδομηχανής... PS3 or 360 και ποιό ???

ΘΕΟΘΑΝ σε βλέπω για 360. Είναι η καλύτερη λύση για εσένα αφού μπορεί κ διαβάζει αντίγραφα ασφαλείας.

Να τολμήσω να ρωτήσω με ποιόν τρόπο "τσιπάρεται" το ΧΒΟΧ ??? είναι θέμα hardware ή το κάνεις μόνος σου μέσω pc ???

Sony Playstation 3

+
  • value for money (499 )
1.Κονσόλα, 2 χειριστήρια, 1 παιχνίδι
2. Blue Ray (Ελληνικοί υπότιτλοι)
3.Φορτίζει τα χειριστήρια με ένα απλό καλώδιο USB
4.Ασύρματο WiFi
  • Επεξεργαστές 65nm σε όλα τα Ps3 των 40 Gb (λιγότερη ζέστη)
  • Οnline Δωρεάν Αναβάθμιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  • Onlíne Δωρεάν κοινότητα
  • Δεν τσιπάρεται
  • Αδυναμία των προγραμματιστών να φτιάξουν παιχνίδια που αξιοποιούν τον CELL τον επεξεργαστή του PS3
Microsoft XBOX 360

+
  • Μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών (κυκλοφορεί 1 χρόνο περισσότερο)
  • Τσιπάρεται
  • Οι προγραμματιστές αξιοποιούν καλύτερα την γνωστή τεχνολογία που χρησιμοποιεί το 360
  • Μεγαλύτερη και καλύτερη Online κοινότητα
  • Προσωπικά καλύτερο χειριστήριο (για μεγαλύτερες παλάμες, για μικρές παλάμες του PS3 είναι μια χαρά )
-
  • Ακριβό για αυτό που προσφέρει
1.Κονσόλα, 1 χειριστήριο, 2 παιχνίδια 350
2.χειριστήριο 40
3.Play & charge kit (φόρτισμα χειρ.) 20
4.HD DVD Drive 170
5.Ασύρματο WiFi 80
  • Δεν υπάρχουν Ελληνικοί υπότιτλοι στα HD DVD
  • Δυσκολία στο να βρεις αυτήν την περίοδο τις καινούργιες κονσόλες που περιέχουν τον επεξεργαστή των 65nm (λιγότερη ζέστη)

Ένας αμετανόητος Xboxακιας…http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18636

Το PS3 κατά τη γνώμη μου είναι επένδυση που θα αποδώσει μέσα στο 2008 . Φυσικά και υπάρχουν πολύ καλοί τίτλοι (cod4, assasins creed, uncharted και πιο χαλαβετζίδηκα, motorstorm κτλ).

Γενικά το PS3 δείχνει πιο "solid" ,εχει ενσωματωμένα σχεδόν τα πάντα (το xbox πρεπει να το γεμίζεις εξωτερικά κουτάκια :) ) και φυσικά με την νέα τιμή του είναι best buy.

Last edited:
Προσωπική άποψη...
Για το θέμα παιχνιδομηχανή το xbox 360 είναι μονόδρομος καθώς οι τίτλοι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για ps3 είναι λίγοι και απαράδεκτοι.
Στο θέμα ταινιών θα προτιμούσα ps3 καθώς το bluray δείχνει να κερδίζει τη μάχη απο το hd dvd.
:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:....

ΧΒ0Χ αν θες την απολυτη εμπειρια gaming μαζι με την online κοινοτητα.
Συμφωνώ κ διαφωνώ ταυτόχρονια... :operator:
Πολύ Gaming ναι, το απόλυτο δεν ξέρω...όπως κ ότι το online από όσο ξέρω δεν είναι τσάμπα...αν ξέρω σωστά δλδ.

Οχι δεν ειναι τελειως τσαμπα αλλα ειναι τοσο τσαμπα ωστε να μην με απασχολει και να μην κοιταω καν τις χρεωσεις στη καρτα. Νομιζω ειναι 6 ευρω το μηνα η κατι τετοιο.