Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Το οτι πουλάνε τα ακριβά πλυστικά με ρυθμιζόμενο μπεκ και τα φθηνά χωρίς, είναι θέμα μάρκετινγκ.
Από το user's manual:
Τα D140, E145, E150 και E160 έχουν και σταθερό και ρυθμιζόμενο. Το D-PG140 έχει δύο σταθερά.
Ψωνίζουμε πάντα βάσει των αναγκών μας.
Για το αν καθαρίζει αυτοκίνητο μόνο με αφρό, ο Μπάμπης έχει δίκιο, η απάντηση είναι αρνητική. Υπήρξα πλύντης σε βενζινάδικο παλιά και μιλάω βάσει πείρας.
Αν ρίξεις μόνο αφρό και το ξεπλύνεις, όταν πας να το στεγνώσεις με το δέρμα, θα δεις το δέρμα να βρωμίζει όπως το περνάς από τις λαμαρίνες.
Μαζί με το νερό που μαζεύει, παίρνει και τη σκόνη και το χώμα που έχει μείνει στη λαμαρίνα και στα τζάμια.
Και ισχύει και σε αυτοκίνητα που τα έπλενα κάθε εβδομάδα.
Αν περάσεις σαπουνάδα με σφουγγάρι, το ξεπλύνεις με νερό και το στεγνώσεις μετά με το δέρμα, τότε το δέρμα θα μείνει καθαρό.
Τα είχα προσέξει τα επαγγελματικά που έχει μπεκ με ρυθμιζόμενη δέσμη.
Είδα την διαφορά τιμής μια γέλασα η οποία τιμή ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογείται από τα έξτρα που σου δίνει.
Μιλάμε αγοράζεις ΤΡΙΑ !!!

Δες τιμή το 140άρι το επαγγελματικό και καλά. Αγοράζεις ακριβώς 3 πάλι 140αρια! Σόρυ αλλά κάπου να έχει και ένα όριο η αρπαχτή....

Ο Μπάμπης έχει δίκιο.Η λασποβροχή των προηγούμενων ημερών,σε καμία περίπτωση δεν θα έφευγε με ενεργό αφρό.
Τάσο για τα πολλά "τετραγωνικά" του Vito και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που το πλένω σχεδόν 2 φορές την ημέρα,με έχει σώσει το brushless πλυστικό μπαταρίας της Ryobi.To είχα αγοράσει ΄γυρω στα 90 δολλάρια από το Home Depot στην Βοστώνη και μου το είχε φέρει η ξαδέλφη μου.Εννοείται ότι το ρεύματος Nilfisk έχει μπει στο χρονοντούλαπο και το χρησιμοποιώ 1-2 φορές τον χρόνο για να καθαρίζω τα πλακάκια του κήπου και 1-2 φορές ακόμα για το αυτοκίνητο,αν δεν βαριέμαι.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σκούπισμα εννοείται με τις θαυματουργές πετσέτες από Temu με 11 ευρώ περίπου,που εδώ τις πουλάνε από 25 ευρώ και πάνω και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες (τις έχω ζυγίσει).

• Like
Reactions: Χιωτης
Κάνεις όντως δουλειά με 40 bar (600psi); Αυτό γράφει ότι η μπαταρία κρατάει 25 λεπτά στην μεσαία σκάλα δηλαδή ούτε καν 40bar. Σε φτάνει για τόσο μεγάλο αμάξι; Συν ότι ότι σιγά σιγά θα πέφτει και η διάρκεια της μπαταρίας.
Στο τέλος θα ειναι σαν να έβαλες στο λάστιχο ένα κλασσικό "πιστόλι" .
Είναι και το βαρος. Σε βολεύει να κινεις πάνω κατω 2 κιλά πράγμα;

Ναι είναι γεγονός θέλουν μια ιεροτελεστία τα πλυστικά. Βγάλε μπαλαντέζα ρεύματος, σύνδεσε νερό, ξεδίπλωσε σπιράλ, σύνδεσε μαρκουτσια κλπ. Αλλά σε ανταμείβει η δύναμη με την πρώτη πιστολιά φεύγουν τα μυγάκια για πλάκα.

Φεύγουν τα κολλημένα μυγάκια με το ηλεκτρικό; Θα μου πεις με 2 φορές την μέρα δεν προλαβαίνει να κολλήσει τίποτα.

Οι πετσέτες τι φάση είναι; Τέλος το δέρμα; Στιβεις 50 Χ 80 κάθε τόσο; Αν ρουφήξει τέτοια επιφάνεια νερό δεν θα στιβεται γρήγορα. Μήπως έχεις 3-4 και όταν γεμίσουν νερό απλά τις παρατάς;

Last edited:
  • Like
Reactions: #@george@#
Κυρ, μιλάμε για βρώμικο αυτοκίνητο, για αυτοκίνητο μετά από λασποβροχή ή για αυτοκίνητο που γύρισε από ταξίδι με βροχερό καιρό ή μετά από χωματόδρομο.
Αυτό λέγεται πλύσιμο, το άλλο είναι φρεσκάρισμα.
Για το αν καθαρίζει αυτοκίνητο μόνο με αφρό, ο Μπάμπης έχει δίκιο, η απάντηση είναι αρνητική. Υπήρξα πλύντης σε βενζινάδικο παλιά και μιλάω βάσει πείρας.
Αν ρίξεις μόνο αφρό και το ξεπλύνεις, όταν πας να το στεγνώσεις με το δέρμα, θα δεις το δέρμα να βρωμίζει όπως το περνάς από τις λαμαρίνες.
Μαζί με το νερό που μαζεύει, παίρνει και τη σκόνη και το χώμα που έχει μείνει στη λαμαρίνα και στα τζάμια.
Και ισχύει και σε αυτοκίνητα που τα έπλενα κάθε εβδομάδα.
Αν περάσεις σαπουνάδα με σφουγγάρι, το ξεπλύνεις με νερό και το στεγνώσεις μετά με το δέρμα, τότε το δέρμα θα μείνει καθαρό.
Δοκιμαστε με σοβαρους αφρους παιδια και θα το δειτε μονοι σας.
Ξαναλεω πρεπει η δεσμη να περασει απο καθε πιθαμη του αυτοκινητου.
Και στην τελικη το περνας δυο χερια.
Εχω 4-5 χρονια να βαλω σφουγγαρι στο αμαξι μου.
Μονο στην Πατμο μια φορα το χρονο που δεν εχω πιεστικο.

Οποιον αφρο Snow Foam wash βρεις θα κανεις δουλεια.
Εχω της Meguairs και της Chemical Brothers ποθ ειχα φερει απο Αγγλία.
Κανουν φοβερη δουλεια με πυκνο αφρο και δεν βαχω σφουγγαρι.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

22 ευρώ ούτε το μισό λίτρο; Καλά εντάξει. 😁😁
Και όπως φαίνεται και στο βίντεο την επίμονη βρωμιά στο χερούλι την έβγαλε με ένα άλλο σπρέυ.
Πάω στον πακιστανό δίπλα με ένα δεκαρικακι και τελειώνει το θέμα αν είναι να κάνω τον χημικό για ένα πλύσιμο.

Στον πακιστανο το μονο που θα κερδισεις Τασο ειναι αραχνη.
Δεδομενο.

Αλλη πολυ καλη εταιρεια που αγορασα αφρο προσφατα ειναι αυτη.

Last edited:
Αυτό τουλάχιστον έχει λογική τιμή.
Συγνώμη ο τυπος στο φορτηγό δεν έβαλε καθόλου σφουγγάρι;

Παρατηρώ από την στιγμή που ξεκίνησε να το ξεπλένει , σχεδόν έχει διαλυθεί έχει εξαφανιστεί ο αφρός!! Τόσο πυκνός αφρός κι έχει διαλυθει τόσο πολύ;

Έχω απο όλα αλλά τη χαμαλοδουλειά να το πλύνω σπίτι αντέχω να την κάνω το πολύ 1 φορά το χρόνο.
Το πάω στο πλυντήριο κάθε 2-3 μήνες όποτε βολέψει και πολύ του είναι.
Και μιλάω για καινούργιο αμάξι.

Τις αράχνες δεν τις βλέπω (αφού δεν τις ψάχνω) οπότε δεν με ενδιαφέρει να πάρει ο επόμενος το μεταχειρισμένο μου αμάξι σαν καινούργιο :cool:

• Like
Reactions: vasilisp77
Έχω απο όλα αλλά τη χαμαλοδουλειά να το πλύνω σπίτι αντέχω να την κάνω το πολύ 1 φορά το χρόνο.
Το πάω στο πλυντήριο κάθε 2-3 μήνες όποτε βολέψει και πολύ του είναι.
Και μιλάω για καινούργιο αμάξι.

Τις αράχνες δεν τις βλέπω (αφού δεν τις ψάχνω) οπότε δεν με ενδιαφέρει να πάρει ο επόμενος το μεταχειρισμένο μου αμάξι σαν καινούργιο :cool:

Είσαι η συντριπτική πλειοψηφία 👌
Την χαμαλοδουλεια δέχομαι να την κάνω μόνο στο καλό αμάξι. Σιγά μην ασχοληθώ με τις "αράχνες" στο leasing.

• Like
Reactions: teodor_ch
Είσαι η συντριπτική πλειοψηφία 👌
Την χαμαλοδουλεια δέχομαι να την κάνω μόνο στο καλό αμάξι. Σιγά μην ασχοληθώ με τις "αράχνες" στο leasing.

Πλέον ούτε για το δικό μου αυτοκίνητο (1μιση έτους EV) δεν ασχολούμαι τόσο.
Για εμένα δεν αξίζει ούτε το χρόνο μου αλλά ούτε και τον κοπο μου.
Απο τα 2μ δεν φαίνονται οι αράχνες και να τις ψάχνεις οπότε τί συζητάμε.

Ότι αρέσει στον καθένα.
Εγώ προτιμώ να "πετάξω" τον χρόνο μου αλλού.
Αυτόν τον καιρό σχεδιάζω αυτόματο πότισμα γλάστρας απο δεξαμενή-μπετόνι με αντλία και φόρτιση μπαταριών 18650 (απο παλιές συσκευές) με τον ήλιο. Με υγρασιόμετρο και έλεγχο wifi.

Σίγουρα υπάρχει έτοιμη λύση αλλά γουστάρω που βάζω το μυαλό μου να δουλέψει.
Βέβαια δεύτερο δεν θα φτιάξω γιατί βαριέμαι. Η ευχαρίστηση είναι στην ανακάλυψη :p