evoxslay13
AVClub Enthusiast
Κώστα το ιδιο ειναι...(αν κάνω λαθος να με διωρθωσετε). Αυτη ειναι η δουλεια της ανεπιστροφης...εχει stop στην επιστροφη, δηλ. κατεβάζει το "πιπινι" στην εξοδο, βγαζοντας την παροχη αυτο επιστρέφει, κλεινει την σταγόνα και ταυτοχρονα δεν επιτρεπει στο υπο πιεση νερο να γυρίσει πισω στην βάνα. Το D-140 E εχω και εγω και εβγαλε συντομα προβλημα (το εχω τώρα 3-4 χρόνια...μπορεί να ήταν και θεμα της "μανας" του ή εσυ να εισαι τυχερός ή στο δίκτυο σου να εχεις χαμηλότερη πίεση, δεν θυμαμαι τι ειχα εγω αλλα και η ΕΥΔΑΠ μετρησει σε εμενα. μου το ειχε πει και ο τεχνικος της NIlfisk αυτο οτι εδω Αθηνα ΟΧΙ σε ανεπιστροφη ακόμα και τς ιδιας εταιριας γιατι ειναι για αλλους λογους η χρήση της).
Κώστα το ιδιο ειναι...(αν κάνω λαθος να με διωρθωσετε). Αυτη ειναι η δουλεια της ανεπιστροφης...εχει stop στην επιστροφη, δηλ. κατεβάζει το "πιπινι" στην εξοδο, βγαζοντας την παροχη αυτο επιστρέφει, κλεινει την σταγόνα και ταυτοχρονα δεν επιτρεπει στο υπο πιεση νερο να γυρίσει πισω στην βάνα. Το D-140 E εχω και εγω και εβγαλε συντομα προβλημα (το εχω τώρα 3-4 χρόνια...μπορεί να ήταν και θεμα της "μανας" του ή εσυ να εισαι τυχερός ή στο δίκτυο σου να εχεις χαμηλότερη πίεση, δεν θυμαμαι τι ειχα εγω αλλα και η ΕΥΔΑΠ μετρησει σε εμενα. μου το ειχε πει και ο τεχνικος της NIlfisk αυτο οτι εδω Αθηνα ΟΧΙ σε ανεπιστροφη ακόμα και τς ιδιας εταιριας γιατι ειναι για αλλους λογους η χρήση της).
Νίκο όταν εννοείς ότι σου έβγαλε πρόβλημα το συγκεκριμένο και κόλλαγε η βαλβίδα του μοτέρ μήπως εννοείς την βαλβίδα που του έλεγε να ξεκινήσει το μοτέρ όταν παταγες την σκανδάλη?εμένα ένα πρόβλημα έχει βγάλει (και εμενα πολυ νωρις,στα 10 πρωτα πλυσιματα περιπου) και ήταν αυτή η βαλβίδα(επισκευαστηκε εντός εγγύησης.Σαν ανταλλακτικό έχει 10 ).
Εκει που δούλευε και ενώ έπλενα κανονικά,σε τυχαία στιγμή αν άφηνα την σκανδάλη και έκανα pause,μετά δεν ξανα ξεκίναγε.αν είναι η ίδια βλάβη,να ξερεις οτι το είχα κανονικά στην παροχή τοτε χωρίς βαλβίδα στοπ και έχω και ρυθμιστή πίεσης στην παροχή του σπιτιού μου.
Anyway,εγώ αυτό που είδα ότι κάνει το συγκεκριμένο stop της gardena είναι ότι όταν το συνδέσεις στο ρακορ του πλυστικου,το ίδιο το ρακορ πιέζει προς τα μέσα την βαλβίδα στοπ και την κρατάει ανοιχτή με συνεχή παροχή νερού όσο αυτά τα δύο είναι συνδεμενα μεταξύ τους.η ανεπιστροφη όπως το έχω καταλάβει εγω,ανοίγει πάντα προς την μια πλευρά(του πλυστικου πχ.) και μόνο όταν υπάρχει ''διάφορα κενού'' να το πω..?προς αυτήν την πλευρά.αν το κενό υπάρξει στην πλευρά της παροχής,κλεινει.εγω πιστεύω οτι το συγκεκριμένο δεν κλείνει προς τα πισω όσο είναι πάνω στο ρακορ.αν κάποιος πάντως ξέρει όντως αν είναι το stop της gardena ανεπιστροφη βαλβιδα ας μας εξηγήσει γιατί σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στα πλυστικα και δεν θέλω να έχω κάποιο πρόβλημα με το nilfisk.
Πάντως τράβηξα ένα βιντεακι με το συγκεκριμένο stop βάζοντας επάνω ένα ρακορ για δεις ότι έχει συνεχή ροή όσο είναι συνδεμενα (ρακορ-gardena stop).
Τώρα έτσι το αντιλαμβανομαι εγώ και μπορει να είμαι λάθος.
https://youtu.be/AtRGNI8AEMY
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk