Επιλογή ποιας Plasma

Νεότερες ειδήσεις:

PANASONIC 42PX70: 7
PANASONIC 42PX7: 1
PANASONIC TH-65PV600! 1
PHILPS 42PFP5532: 2
SAMSUNG PS42C96: 2
SAMSUNG PS42Q96: 1

Η προτάσεις (και οι αιτολογήσεις) συνεχίζονται...

Kαι κατι διαφορετικο. Χτες στο MediaMarkt ειδα την Hitachi Plasma στις 50''.
Μοντελο δεν θυμαμαι, εχει αναλυση 1280x1080 και η ποιοτητα εικονας ηταν εξαιρετικη. Χωρις να εχω δει τα αλλα μοντελα που προταθηκαν και εχοντας την Hitachi 42PD9700 απο περσι τετοιο καιρο (απολυτα ευχαριστημενος) την αναφερω ως μια αλλη επιλογη σε Plasma.

ΤΗΝ PHILIPS.THN EXΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΤΗ.Η ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ 850ΕΥΡΩ .ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΣΟΒΩΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ.

αν μπορεί να βρει κανείς την C96 με 900 ή την 5532 με 850 τότε να μη το σκέφτεται (βέβαια και τα 1150 για την ΡΧ70 δεν είναι πολλά αλλά είναι 250-300 μακριά! ή ~ 25% κάτω!)
από εκεί και πέρα,

ΡΧ70:
> ανθεκτικότητα στο burn in αποδεδειγμένη (από αυτό το σχετικό thread)
> 100Hz (για όσους ενοχλούνται από το flickering σε άλλες τηλεοράσεις)
> στην αρχή ελαφρά "πρασινίζουσες" αποχρώσεις που μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας μάλλον παύουν να είναι "πρασινίζουσες" και γίνονται "ρεαλιστικές" (από τη δική μου εμπειρία)
> όχι μεγάλες δυνατότητες για λεπτομερείς ρυθμίσεις (δεν με ενοχλεί και πολύ)

Q96:
δεν την έχω δει, όσοι την έχουν είναι πολύ χαρούμενοι.

C96:
> flickering (για όσους τους απασχολεί το θέμα)
> ελαφρά "κοκκινίζουσες" αποχρώσεις σε σχέση με τις ελαφρά "πρασινίζουσες" της ΡΧ70 (καθαρά θέμα προσωπικών προτιμήσεων)

5532:
> λίγο άτονα - περίεργα χρώματα (και πάλι θέμα προσωπικών προτιμήσεων)
> δεν έχει έξοδο ήχου

ΡΧ7:
έχει μόνο μια HDMI

Μετά από αυτά, νομίζω ότι η επιλογή πρέπει να βασιστεί στο γούστο του καθενός και βέβαια στο κόστος (δυνατότητα και συγκυρίες).

Ήμουν έτοιμος να πάρω την Πάννυ, καθώς ήταν (και είναι) αντικείμενο λατρείας εδώ στο φόρουμ, αλλά όταν την είδα να παίζει στο σπίτι κάποιου φίλου, δεν σας κρύβω ότι ψιλοαπογοητεύτηκα (εικόνα πιο πολύ σοφτ σε σχέση με τα γούστα μου, χρώματα μάλλον μουντά, φωτεινότητα μέτρια), κι έτσι αποφάσισα να αλλάξω ρότα και στράφηκα στη SAMSUNG PS42Q96HD, η οποία, για τα δικά μου μάτια πάντα, υπερέχει της Panasonic σε όλα τα παραπάνω σημεία, ενώ παράλληλα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες ρυθμίσεων από την Πάννυ - κάτι που για μένα είναι σημαντικό.

Καλημέρα.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως προηγείται η, πολύ δημοφιλής στο forum, PANASONIC 42PX70. Δειλά - δειλά όμως αναδεικνύονται κι άλλες προτάσεις, με την outsider SAMSUNG PS42Q96 να δείχνει τα δόντια της.

Συνεχίζουμε...

Να προσθέσω σ'αυτά που γράφει ο Baniko για την Panasonic ότι πράγματι μετά απο λίγες ώρες παιξίματος/στρωσίματος η εικόνα της "βγάζει μάτι"
Υ.Γ.;Έχω την PX-7

________
Βασίλης

Re: Απάντηση: Επιλογή ποιας Plasma

Νομιζω οτι πρεπει να διεκρινιστει εδω οτι ουσιαστικα η C96 ειναι μια λιγο πιο φθηνη Q96 με 2 HDMI αντι για 3 και λιγο διαφορετικο αντιανακλαστικο φιλτρο οθονης.
Πρακτικα δηλαδη και η C96 αποτελει πολυ καλη προταση.

Η PX7 προφανως ειναι μια PX70 με 1 HDMI λιγοτερο αλλα η Panasonic φαινεται να εχει βελτιωσει την εικονα καθως η PX70 ειχε μεινει λιγο πισω απο τον ανταγωνισμο (βλεπε C96/Q96).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ποιας Plasma

Νομιζω οτι πρεπει να διεκρινιστει εδω οτι ουσιαστικα η C96 ειναι μια λιγο πιο φθηνη Q96 με 2 HDMI αντι για 3 και λιγο διαφορετικο αντιανακλαστικο φιλτρο οθονης.
Πρακτικα δηλαδη και η C96 αποτελει πολυ καλη προταση.

Η PX7 προφανως ειναι μια PX70 με 1 HDMI λιγοτερο αλλα η Panasonic φαινεται να εχει βελτιωσει την εικονα καθως η PX70 ειχε μεινει λιγο πισω απο τον ανταγωνισμο (βλεπε C96/Q96).
Αν είναι έτσι και αν είναι θέμα firmware (πως να το μάθουμε άραγε; ), τι καλά που θα ήταν να μπορεί να επεκταθεί και στις δικές μας ΡΧ70Ε! (δε λέω, υπόθεση επί μιας υπόθεσης είναι, αλλά από την άλλη γιορτές έρχονται!)

Σήμερα πέρασα από Mediamarkt για να ψάξω για laptop και χάζεψα για κάνα μισάωρο τις τηλεοράσεις. Συγκεκριμένα αφιέρωσα την περισσότερη ώρα στις Q96, C96 και PX7 που έπαιζαν κοντά η μία στην άλλη και το ίδιο τηλεοπτικό σήμα. Εννοείται πως με τις συνθήκες που επικρατούν σε πολυκαταστήματα (υπερβολικό φως) οι σωστές ρυθμίσεις δεν βλέπονται, οπότε δεν μπήκα καν στον κόπο να τις αλλάξω. Για τα δικά μου γούστα η Q96 είναι ένα κλικ καλύτερη από τις άλλες δύο στον τομέα της εικόνας, με μόνο μειονέκτημα τις περισσότερες αντανακλάσεις και κύριο πλεονέκτημα την μεγαλύτερη ευκρίνεια.

@g10rg0s
Αν εβαζες το sport+ και στις 3 TV και εδειχνε ποδοσφαιρο, θα καταλαβαινες τι σημαινει 100Ηz στην PX7/PX70.

@GEJEPM
Στο Μαρουσι παιζουν τηλεοπτικο σημα.

Σε ποια MediaMarkt πηγες που είχε τηλεοραση με τηλεοπτικο σήμα?

Στο καινούριο που άνοιξε στην Βουλιαγμένης πήγα και οι περισσότερες έπαιζαν με τηλεοπτικό σήμα. Διάλεξα το κανάλι που είχε την καλύτερη λήψη (Alter) γιατί στα υπόλοιπα η λήψη ήταν από χάλια ως μέτρια.

Στο καινούριο που άνοιξε στην Βουλιαγμένης πήγα και οι περισσότερες έπαιζαν με τηλεοπτικό σήμα. Διάλεξα το κανάλι που είχε την καλύτερη λήψη (Alter) γιατί στα υπόλοιπα η λήψη ήταν από χάλια ως μέτρια.

Χαλια εικονα δεν υφισταται ποτε σε τηλεοραση πλασμα. Αν σε ακουσει ο Σωκρατης θα εχεις προβλημα.:violent-smiley-030:

Πάντως πλέον μπορώ να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος αφού όλο και περισσότερα μέλη προτιμούν plasma τηλεοράσεις αντί lcd συσκευές.

Πάντως πλέον μπορώ να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος αφού όλο και περισσότερα μέλη προτιμούν plasma τηλεοράσεις αντί lcd συσκευές.

Αρκει να μην παθει burn in κανενας και αρχισει να σε βριζει.:furious3:

Παντως και εγω για πλασμα θα κινηθω μελλοντικα και μαλιστα στις 50".:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ποιας Plasma

:furious3:

Παντως και εγω για πλασμα θα κινηθω μελλοντικα και μαλιστα στις 50".:ernaehrung004:

μηπως να βαλεις το XBOX για δοκιμη και μεινει μονιμα στην πλασμα,γιατι αλλο 40" και αλλο 50"?

:firstprize:

Αρκει να μην παθει burn in κανενας και αρχισει να σε βριζει.:furious3:

Pioneer η Pany
Εξαρτάται από το ποσό που διαθέτεις...