ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!!

damigos

New member
2 May 2008
33
Θεσσαλονίκη
Κατ'αρχήν καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους και συγχαρητήρια για αυτο το καταπληκτικό φόρουμ.

Μετά απο πολύ ψάξιμο και διάβασμα σε αυτό αλλά καί σε άλλα φόρουμ έχω καταλήξει σε 3 προβολείς και θα ήθελα την βοήθειά σας στο να επιλέξω έναν!

BENQ W5000
SONY VW40
EPSON TW2000

Ο χόρος προβολής θα είναι το σαλόνι μου και η οθόνη είναι η Μ-electric 106' της BEAMAX με 1.5 gain. Δεξιά της οθόνης δέν υπάρχει τίποτα, αριστερά τοίχος με σκούρη επένδυση και ανοιχτόχρωμο ταβάνι. Η τοποθέτηση του προβολέα δέν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί υπάρχει χώρος. Η κυρίως χρήση του θα είναι για ταινίες μέσω HTPC αλλά και δορυφορική τηλεόραση.

Μετά απο πολύ σκέψη μάλλον έχω καταλήξει στον BENQ W5000 (βέβαια μόνο απο αυτά που έχω διαβάσει γιατί δέν έχω δεί κανένα ζωντανά - κάτοικος Θεσσαλονίκης - εκτός και άμα υπάρχει κάποιος χώρος και δέν το γνωρίζω) αλλά θα ήθελα και πολλές δεύτερες και τρίτες γνώμες...!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σπύρος

Κατ'αρχήν καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους και συγχαρητήρια για αυτο το καταπληκτικό φόρουμ.

Μετά απο πολύ ψάξιμο και διάβασμα σε αυτό αλλά καί σε άλλα φόρουμ έχω καταλήξει σε 3 προβολείς και θα ήθελα την βοήθειά σας στο να επιλέξω έναν!

BENQ W5000
SONY VW40
EPSON TW2000

Ο χόρος προβολής θα είναι το σαλόνι μου και η οθόνη είναι η Μ-electric 106' της BEAMAX με 1.5 gain. Δεξιά της οθόνης δέν υπάρχει τίποτα, αριστερά τοίχος με σκούρη επένδυση και ανοιχτόχρωμο ταβάνι. Η τοποθέτηση του προβολέα δέν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί υπάρχει χώρος. Η κυρίως χρήση του θα είναι για ταινίες μέσω HTPC αλλά και δορυφορική τηλεόραση.

Μετά απο πολύ σκέψη μάλλον έχω καταλήξει στον BENQ W5000 (βέβαια μόνο απο αυτά που έχω διαβάσει γιατί δέν έχω δεί κανένα ζωντανά - κάτοικος Θεσσαλονίκης - εκτός και άμα υπάρχει κάποιος χώρος και δέν το γνωρίζω) αλλά θα ήθελα και πολλές δεύτερες και τρίτες γνώμες...!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σπύρος

Σπύρο καλωσόρισες στη μεγάλη μας παρέα και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Όσον αφορά τους προβολείς, τον SONY δεν έχει τύχει να τον δω ακόμη αλλά για τους άλλους 2 θα σε παραπέμψω σε ένα συγκριτικό που κάναμε πρόσφατα, από το οποίο πιστεύω ότι θα ενημερωθείς και θα πάρεις μια καλή ιδέα για τις
δυνατότητες τους :

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25858

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να δεις με τα ίδια σου τα μάτια πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά.

Ευχαριστώ για την απάντηση και για το καλοσώρισμα.

Τα συγκριτικά αυτά τα έχω διαβάσει, για την ακρίβεια έχω διαβάσει ότι συγκριτικό υπάρχει για τον BENQ αλλά δέν μπορώ να καταλήξω κάπου ειδικά μετά τα reviews που διάβασα για τα εκπληκτικά αποτελέσματα του SONY VW40. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η χαμηλή φωτεινότητά του σε σχέση με τον BENQ γιατί το σαλόνι μου δέν είναι dedicated home cinema και θα βλέπω και με λίγο φώς, οπότε ίσως χρειαστώ την έξτρα φωτεινότητα.. Κάποιος ίσως που να τους έχει δεί καί τους 2?? Είναι το μόνο συγκριτικό που δέν βρήκα!

ΣΑΦΩΣ και εχει μεγαλυτερη φωτεινοτητα ο BENQ και λογω λαμπας, αλλα και λογω τεχνολογιας (DLP)...

Απο την αλλη, αν τον θες μονο για ταινιες κυριως, πιστευω ότι με τον ΣΟΝΥ δεν θα εχεις προβλημα....

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τους δεις και τους δυο απο κοντα, σε ιδιες ιντζες οθονη με τη δικη σου και απο ιδια αποσταση προβολης, και να δεις με τα ματια σου τη διαφορα...:a0210:

Σιγουρα βρε Διονυση...θα ηταν το καλυτερο..ΑΛΛΑ που να βρε Διονυση ιδια οθονη ,ιδια αποσταση προβολης ,με τον ιδιο καναπε και με τους τρεις προβολεις να παιζουν?Πλακα με κανεις βρε Διονυση?Ωραια βοηθεια του εδωσες του ανθρωπου...για μενα φιλε το καλυτερο ειναι να τους δεις στο σπιτι σου ολους...πινοντας...Λουμιδη...διπλα στο τζακι....Πλακα κανω..Εγω θα διαλεγα με κλειστα ματια τον benq γιατι οτι μηχανημα και εαν εχει βγαλει με αυτο το σασι γ.....ει:damnyou:

Εγω θα διαλεγα με κλειστα ματια τον benq γιατι οτι μηχανημα και εαν εχει βγαλει με αυτο το σασι γ.....ει:damnyou:

Θα πρεπει να αναλογιστει και ΟΛΑ τα αρνητικά της DLP τεχνολογιας ομως, οπως το Rainbow, η δυσκολια στην τοποθετηση και λοιπα, και αν μπορει να συμβιβαστει με αυτα ας τον παρει, διαφορετικά, θα μετανιώσει την ωρα και τη στιγμη που τον αγορασε.... :slapface:

Όντως. Αλλά το ίδιο θα πρέπει να κάνει και για τους τρίτσιπους (LCD, SXRD, DiLA, κτλ), και τα δικά τους προβλήματα (πιθανότητα χρωματικής ανομοιομορφίας, προβλήματα σύγκλισης, κτλ.).

Καμία τεχνολογία δεν είναι τέλεια.

Σπύρο το σωστότερο από όλα τα παραπάνω είναι αυτό που είπε ο Κώστας Παπαγεωργίου. Μην ψωνίσεις αν πρώτα δεν δεις με τα ματάκια σου γιατί τελικά οι άνθρωποι βλέπουμε πολύ διαφορετικά ο ένας από τον άλλο και φυσικά έχουμε και διαφορετικές προτιμήσεις. Σίγουρα δεν υπάρχει εκεί έξω το τέλειο μηχάνημα και επίσης σίγουρα όλες οι τεχνολογίες έχουν προτερήματα και μειονεκτήματα.
Προσωπικά είμαι και εγώ υπέρ της DLP τεχνολογίας και συμφωνώ με τον tegonik για τον BenQ 5000, (διαφωνώντας ταυτόχρονα με τον "απόλυτο" τρόπο που εκφράζεται :grandpa:)! Και εγώ αυτόν θα αγόραζα και νομίζω ότι συνολικά είναι τουλάχιστον 1 κλίκ πάνω από τους LCD αυτής της κατηγορίας τιμής, όμως δεν έχω δεί τον Sony 40, αν και δεν πιστεύω πως μπορεί να είναι καλύτερός του, αφού ο πολύ ακριβότερός του Sony 60 μόλις και μετά βίας είναι overall λίγο καλύτερος του BenQ!
Και φυσικά τις πραγματικές δυνατότητες του όποιου μηχανήματος πάρεις θα τις δεις μόνον αν ρυθμιστεί από ειδικό, και επίσης ξέχνα θέαση ταινίας με φώτα αναμμένα. Ξεπλένονται πολύ τα χρώματα και το αποτέλεσμα είναι πενιχρό...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

κι εγω συμφωνω με τους προλαλησαντες,η Θεσσαλονικη δεν ειναι βρε παιδια και στην αλλη ακρη του κοσμου,ενα συντομο ταξιδακι στην Αθηνα αξιζει για να δει κανεις εναν προβολεα που θα τον βλεπει αρκετο καιρο!

H χρωματική ανομοιομορφία είναι κάτι που ο ανυποψίαστος θεατής δυσκολα θα παρατηρήσει. Το ίδιο και ενα ελαχιστο προβλημα συγκλισης. (αν ειναι μεγαλο φυσικα και φαινεται, αλλα πολυ σπανια σε βαθμο παρατηρησιμο.)

Αντιθετα, το rainbow ειναι λογος να μην ξαναναψεις ποτέ τον προβολέα σου. Αν το βλέπεις, ειναι κατι το τραγικο. Δε θα μπορεις να δεις ουτε 5 λεπτα μιας ταινιας.

Οποτε, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τσεκαρεις πρωτα τον Benq πριν τον αγορασεις. Εγω πχ σε DLP φιλου, δεν εχω καταφερει να δω ουτε σε επισκεψη ταινια, ποσο μαλλον σπιτι μου.

Συμφωνα με όσα ακουω, ο Sony πρεπει να λέει... ωστόσο οι εμπειρίες μου με το service ειναι τουλάχιστον κωμικοτραγικές. Πρεπει ολα αυτα να τα λαβεις υπόψιν..

υπαρχει κανενας καλυτερος προβολεας απο αυτον που πουλαει ο Διονυσης σε αυτα τα χρηματα?
ο ανθρωπος ειναι τοσο διακριτικος που ουτε καν τον ανεφερε αλλα γιατι το ψαχνεις αναμεσα σε lcd,dlp κτλ και δεν πας για τον DILA?

Ελεγξε για rainbow και την αποσταση θεασης (εχει μικρο zoom 1,2 μονο ) και αγορασε τον W5000(1900 euros τωρα) και ξεμπλεκεις για καμμια 2-3ετια
Ο SONY 40 ποσο εχει ;

re paidia epeidi eimai kainourgios sxetika sto xoro... i texnologia sxrd den einai kalyteri apo tin DLP? opote giati benq kai oxi vw40? ego dld pou eimai anamamesa s autous tous 3 kai thelo na provalo tainies mono Full HD kai mono se apolyto skotadi, ti mou protinetai?

re paidia epeidi eimai kainourgios sxetika sto xoro... i texnologia sxrd den einai kalyteri apo tin DLP? opote giati benq kai oxi vw40? ego dld pou eimai anamamesa s autous tous 3 kai thelo na provalo tainies mono Full HD kai mono se apolyto skotadi, ti mou protinetai?

Φίλε stalpico καλωσόρισες στην παρέα μας.

Θα σε παρακαλούσα να χρησιμοποιείς Ελληνικά στην γραφή σου για να είναι ευανάγνωστα.

Επίσης εφόσον ενδιαφέρεσαι και εσύ για κάποιο προβολέα καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα νέο thread ώστε όποιος απαντήσει να εστιάσει στις δικές σου ανάγκες.

Υ.Γ. Όλες οι τεχνολογίες έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Χρειάζεται επισταμένη έρευνα και τελικά με γνώμονα την δική σου αρέσκεια να αποφασίσεις τι σε καλύπτει περισσότερο.

Sorry Κώστα! Πιστεύω ότι με καλύπτει αυτό το θέμα προς το παρόν μιας και γω είμαι ανάμεσα σ' αυτά τα τρία προβολικά! Περιμένω να ακούσω κάποιο σοβαρό λόγο ώστε να με πείσει να αγοράσω κάποιο απ τα τρία!

Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!!

2:twoguns:
Ελεγξε για rainbow και την αποσταση θεασης (εχει μικρο zoom 1,2 μονο ) και αγορασε τον W5000(1900 euros τωρα) και ξεμπλεκεις για καμμια 2-3ετια
Ο SONY 40 ποσο εχει ;

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τισ συμβουλές σας..

Δυστηχώς όμως είναι αδύνατο λόγω δουλειάς να κατέβω Αθήνα... Απο την στιγμή όμως που έχω έναν Inocus LP600 που έχει ταχύτητα τροχού 2χ και δέν βλέπω RBE πιθανολογώ πως δέν θα βλέπω και στον Benq, σωστά;

Σημειωτέο δέ οτι ο προβολέας θα παίζει κυρίως Divx ταινίες σε νορμάλ αναλύσεις όχι HD αλλά για να μή ξαναχρειαστεί αλλαγή σύντομα αποφάσισα να πάω σε HD προβολέα.

Johny1989 γιατί τόσο καψούρα με τον Benq;;!!