Σορυ για το διπλο ποστ, αλλα για να μην κανω ξεχωριστο thread συνεχιζω εδω. Καποιοι μου λενε βαλε ported καποιοι μου λενε sealed. Δινω περισσοτερες πληροφοριες για το χωρο. Η μεγαλη πλευρα του δωματιου είναι 6,30 και η μικρη 4,30. Ο καναπες είναι στον τοιχο της μικρης πλευρας και η τηλεοραση με τα ηχεια στο μεσο του χωρου, αποσταση οθονης απο θεση καθισματος 2,5-3 μετρα. Αρα αυτο μικραινει αρκετα ισως το τριγωνο ηχειο-ηχειο-καθισμα. Σς τετοιες διαστασεις μηπως το pb 3000 είναι υπερβολικό και θα boomαρει φουλ; Μήπως το sb 3000 είναι καλυτερο για αυτο το χωρο δεδομενου ότι θα εχω και room gain? To subwoofer δεν θα μπει σε αποσταση μεγαλυτερη των 3-3,2 μετρων απο μενα.
Σ'ευχαριστώ πολυ για τη γνωμη! Γιατι προτείνεις να παω σε cinema 50 και όχι 60; Για sub αρα καλυτερα να παω σε ported αντί για sealed?
Το πρώτο και κυριότερο θέμα είναι να μπει ποιοτικό subwoofer και επαρκές για τον χώρο.
Ο χώρος μετράει σαν σύνολο για το μπάσο, όχι το "υποχώρο" που αφιερώνεις εσύ στο ηχοσύστημα - καναπέ σου.
Μια απάντηση για τα πάντα δεν υπάρχει, πόσο μάλλον δίχως πλήρη γνώση του χώρου σου, των απαιτήσεων, την ακουστική του χώρου σου, που μπορεί να μπει/μπουν, αν μπορεί να μετακινηθεί η θέση ακρόασης (καναπές/καρέκλα/whatever).
Πάντως, αν σε νοιάζει να έχεις καλό μπάσο σε πέραν από μια θέση ακρόασης, ξεκινάς για 2 subwoofer. Το 1 μπορεί να καλύψει καλά μια θέση, αρκεί να μπουν και τα 2 (το sub και η θέση) στα κατάλληλα σημεία. Ειδάλλως πάλι θα έχεις κάπου κάποιο κενό (null/dip) που θα χάνεις κάποιες συχνότητες.
Γιατί στους Marantz σε αυτό το σημείο αλλάζει η πλατφόρμα σε όλα. Από τις δυνατότητες και το DSP μέχρι το EQ που μπορούν να δεχτούν. Α, ναι. Και έχει και αλουμινένια πρόσοψη.
Ported ή sealed, κατ' αρχάς πρέπει να μας πεις πόσο θέλεις να ξοδέψεις σε χώρο που θα πιάνει το subwoofer.
Λοιπόν.Εχεις δικιο σε αυτο που λες, είναι πολυ παραμετροι και σιγουρα δεν υπαρχει μια απαντηση. Γιαυτο θελω να ελαττωσω οσο μπορω τις επιλογες για να εχω περισσοτερες πιθανοτητες να καταληξω σε κατι σωστο για το χωρο μου. Ο καναπες δεν κουνιεται απο κει που είναι, στον τοιχο δηλαδη. Αυτό που μπορει να μετακινηθει είναι όλο το συστημα HT γιατι η τηλεοραση είναι πανω σε ενα TS1891 της Onkron. Και μπορει να κινηθει μονο μπρος πισω και όχι να αλλαξω θεση δεξια αριστερα. η θεση αποστασης ηχειων-καθισματος θα είναι απο 2 εως 3,50 το πολυ μετρα.
Επισης αυτο που μου πες οτι ο χωρος μετραει σαν συνολο και όχι ο υποχωρος, μολις μου ελυσες απορια που ειχα! παρόλαυτα δεν παιζει ρόλο καθόλου η αποσταση του subwoofer απο μενα; Δηλαδη εαν θεωρητικα το εχω στο 30 ποντους μπροστα μου ή στα 3 μετρα δεν θα νιωθω διαφορετικα τις χαμηλοτερες συχνοτητες;
Καταλαβα για τον ενισχυτη και θα ακολουθησω τη γνωμη σου. Για το sub όπως είχα αναφερει στο πρωτο ποστ δεν με νοιαζει το ποσο μεγαλο χωρο θα καλυψει γιαυτο και θα μπορουσα να βαλω ακομα και 2 pb 3000 εαν ημουν ο μηδας. 2000 ειναι το μαξ που μπορω να δωσω σε sub. Το θεμα μου είναι να μη κανω μια τετοια αγορα και μετα εχω ενα βρωμικο μπουμαρισμα σε ολα τα χαμηλα λογω υπερβολικού room gain. (αν και διαβασα ότι το συγκεκριμενο sub της SVS είναι φτιαγμενο ετσι ωστε να διορθωνει αυτοματα τετοιες καταστασεις ελαττωνοντας το output στα χαμηλα.
Απομακρύνοντας το κεφάλι σου από τον πίσω τοίχο που είναι high pressure zone, μειώνεται το μπουμαρισμα και ταυτόχρονα επειδή πλησιάζεις προς τα μπροστά ηχεία, βελτιώνεται και ο ήχος που λαμβάνεις από τα ηχεία.Πολύ χρήσιμα αυτά που μου λες. Αυτό με τον καναπέ στον τοίχο δεν το είχα καν σκεφτεί. Και γενικά όπως μου τα πες έφαγα τάπες.. δηλαδη εν ολίγοις δύσκολα θα έχω το μπάσο που θέλω. Τι θα αλλάξει αν παω τον καναπέ 30 πόντους μπροστά; Το θέμα είναι απλά να μην ακουμπάει ο καναπές τον τοίχο;
Α! το link από το σάιτ της SVS, στο άρθρο τους περί room gain εκεί που λέει για την αρνητική πλευρά του room gain. Εκτός κιαν εγώ δεν κατάλαβα κάτι καλά.
Οκ σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες. Αυτό λοιπον που σκεφτομαι τωρα είναι να αλλαξω τη διαρρυθμιση και να μπει ο καναπες στη μεση του δωματιου οπου ο τοιχος θα είναι 3 μετρα πισω απο τον καναπε, εγω 2,5-3 μετρα απο την τηλεοραση και οι πλαινοι τοίχοι σε αποσταση1 μετρο ο καθενας απο τις πλευρες του καναπε. Η τηλεοραση θα παει στον τοιχο. Σε αυτη τη διαρυθμιση το αριστερο ηχείο δαπεδου (focal theva no3-D) θα είναι πολυ κοντα σε γωνια τοίχου. Το επηρρεαζει;Απομακρύνοντας το κεφάλι σου από τον πίσω τοίχο που είναι high pressure zone, μειώνεται το μπουμαρισμα και ταυτόχρονα επειδή πλησιάζεις προς τα μπροστά ηχεία, βελτιώνεται και ο ήχος που λαμβάνεις από τα ηχεία.
Κανονικά για να γλιτώσεις από το φαινόμενο πρέπει να είσαι στο μέτρο από τον πίσω και τους πλαϊνούς τοίχους. Αν μπορείς έστω 30-60εκ κάτι γίνεται. Από το χαλί του κολλητά στο τοίχο πολύ καλύτερα και τα 40εκ μπροστά.
Οκ σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες. Αυτό λοιπον που σκεφτομαι τωρα είναι να αλλαξω τη διαρρυθμιση και να μπει ο καναπες στη μεση του δωματιου οπου ο τοιχος θα είναι 3 μετρα πισω απο τον καναπε, εγω 2,5-3 μετρα απο την τηλεοραση και οι πλαινοι τοίχοι σε αποσταση1 μετρο ο καθενας απο τις πλευρες του καναπε. Η τηλεοραση θα παει στον τοιχο. Σε αυτη τη διαρυθμιση το αριστερο ηχείο δαπεδου (focal theva no3-D) θα είναι πολυ κοντα σε γωνια τοίχου. Το επηρρεαζει;
Και για να επανελθω στο θεμα του sub με τη νεα διαρυθμιση θα ηταν οκ ενα pb 3000; Η να παω σε sealed 3000; Επίσης σκεφτομαι και την επιλογη των 2 pb-2000pro που μου ανεφερες εφοσον είναι καλυτερη.
Βρε μπαγάσα θα με κάνεις να μείνω με τα ηχεία της τηλεόρασης στο τέλος!Φεύγεις από το ένα κακό (κολλητά στον πίσω τοίχο) και πας στο άλλο κακό (κέντρο καρφί).
Το 2ο είναι "fixable" με το κατάλληλο treatment... δηλαδή τουλάχιστον 2 subwoofers, τοποθετημένα το ένα στο κέντρο του μπροστινού τοίχου και το άλλο στο κέντρο του πίσω τοίχου ή με 4 μικρότερα (γωνίες ή μεσοτοιχίες όλων των πλευρών)...
Ιδανικά θες και μπασοπαγίδες στις γωνίες και καλή απορρόφηση στον πίσω τοίχο...
Δεν μας διευκολύνεις με τίποτα
Το δωμάτιο που περιγράφεις στις διαστάσεις προηγουμένως, είναι κλειστός χώρος (με πόρτα) ή είναι μέρος ενός μεγαλύτερου open space design ?
Mπορεις να βάλεις ενα σκιτσο-σχεδιαγραμμα του χώρου με τα ηχεία και την τηλεόραση? Θα πάρεις πολύ καλύτερες απαντήσεις.
Γενικά μιλώντας παντως, με 2000 αγοράζεις αρκετά καλα ΣΕΤ απο subs. Δυο τεμάχια. Όχι ενα. Θα είσαι πολύ καλύτερα ειναι το μονο σιγουρο. Στο κόστος του συστήματος προυπολογισε και το φουλ πακέτο του dirac. Το live, το dlbc και, αν μιλάμε για καναπέ με πλατη στον τοίχο, σιγουρα και το art. Αν όχι απο την αρχή για να μη τρομάξεις, σε βαθος χρόνου. Α! Και ενα μικρόφωνο umik.

Εννοείται φίλε μου, κάνω χιούμορ, και εκτιμώ ιδιαίτερα που μου δίνεις το χρόνο σου κι εσύ και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ που βοηθανε.Τηλεόραση με καναπέ είναι ενδιαφέρον swap.
Φθάνει να έχεις πατζούρια και να μπορείς να κάνεις πλήρη συσκώτιση.
Δεν πάω να μείνεις με τα ηχεία της TV, πάω να πάρεις κάτι που να αξίζει τα λεφτά του, να σου δώσει αυτό που θέλεις, και να μην πάνε στράφι τα χρήματα.
Δεν είμαι πωλητής να σου τάξω λαγούς με πετραχείλια και να σου πουλήσω ότι έχω στο στοκ και μετά να γίνω Houdini
Ρεαλιστικά πράγματα, όχι τάξιμο ανέφικτων πραγμάτων ούτε φανφάρες.
Mπορεις να βάλεις ενα σκιτσο-σχεδιαγραμμα του χώρου με τα ηχεία και την τηλεόραση? Θα πάρεις πολύ καλύτερες απαντήσεις.
Γενικά μιλώντας παντως, με 2000 αγοράζεις αρκετά καλα ΣΕΤ απο subs. Δυο τεμάχια. Όχι ενα. Θα είσαι πολύ καλύτερα ειναι το μονο σιγουρο. Στο κόστος του συστήματος προυπολογισε και το φουλ πακέτο του dirac. Το live, το dlbc και, αν μιλάμε για καναπέ με πλατη στον τοίχο, σιγουρα και το art. Αν όχι απο την αρχή για να μη τρομάξεις, σε βαθος χρόνου. Α! Και ενα μικρόφωνο umik.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.