O θερμοσίφωνας επειδή τραβάει 3-4 kw, θέλει δική του και μάλιστα ενισχυμένη γραμμή απο τον πίνακα (2.5άρι καλώδιο) - και δική του ασφάλεια (γι'αυτό τον ανοίγουμε απο τον πίνακα). Δεν μπορείς να τον τροφοδοτήσεις απο πχ. το ρεύμα για τα φώτα στο οποίο ανήκουν οι περισσότερες πρίζες του σπιτιού (1.5άρι καλώδιο). Ενας ηλεκτρολόγος θα στο εξηγήσει καλύτερα βέβαια.
![]()
Εδώ φαίνεται και το παλιό καλώδιο.
![]()
60 λίτρα είναι τελικά, 4000 W
![]()
Στον πίνακα δεξιά πάνω φαίνεται και η πατέντα που έκανε ο ηλεκτρολόγος για το νέο καλώδιο μεσα στο κανάλι οπου συνδέεται πλέον ο θερμοσιφωνας. Οι δύο τελευταίες αριστερά είναι για να ανοίγει ο θερμοσιφωνας.
![]()
Στο αριστερό μέρος του ups βλέπουμε ότι ανάβει (το πορτοκαλί λαμπάκι) αυτό που ρυθμίζει την ταση/ΑVR
(automatic voltage regulator.)
![]()
Ωραιο το ροζακι στο μπανιο σου btw...:chinese:
Η βαλβίδα είναι διπλού ρόλου.
α)πίεσης (και συμφωνούμε)
β)αντεπιστροφής - δηλαδή αν ανοίξεις την βρύση του ζεστού νερού - οταν η ΕΥΔΑΠ έχει κόψει το νερό λόγω πχ. έργων - δεν θα αδειάσει ο θερμοσίφωνος προς την μπανιέρα ή πίσω προς το δίκτυο πόλης
Το αν θα μπεί η βαλβίδα στο ζεστό ή κρύο, είναι περισσότερο θέμα ασφάλειας. Δες τις φωτογραφίες στην προηγούμενη σελίδα. Αν η βαλβίδα ήταν στο ζεστό νερό κι όχι στο κρύο, αν για κάποιο λόγο (ξεχάστηκε πχ ανοιχτός ο θερμοσίφωνας και όλα πήγαν στραβά με τον θερμοστάτη κλπ) ανοίξει η βαλβίδα, όποιος κάνει μπάνιο θα γίνει βραστός (τουλάχιστον μην είναι παιδί)
H πίεση όπως λες που δημιουργείται απο τηους ατμούς του βρασμού, μεταφέρεται και προς την έξοδο του ζεστού νερού, και προς την είσοδο του κρύου, ακριβώς η ίδια.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. 2 σωλήνες έχει ο θερμοσίφωνας. Ενας που φέρνει κρύο νερό (πάντα στο χαμηλότερο υψομετρικό) κι ένας που παίρνει νερό (πάντα απο το υψηλότερο σημείο) προς τον ζεστό διακόπτη της βρύσης... Γι'αυτό έχουν διαφορετικό μήκος.
Η πίεση είναι ίδια σε όλα τα σημεία του δοχείου ακόμα και αν ο ατμόςδημιουργηθεί στο πάνω μέρος του δοχείου.
(Στην πράξη, δεν υπάρχουν ατμοί. Υπάρχει νερό που θέλει να γίνει ατμός αλλά το δοχείο του θερμοσίφωνα είναι σχεδόν 100% γεμάτο νερό).
Εχεις δεί ποτέ να ανοίγει βαλβίδα θερμοσίφωνα ,βγάζει καυτό νερό ατμοποιημένο και για αυτό τη βάζουν τη βαλβίδα ανακούφισης στο ζεστό Στη πράξη πάντα υπάρχει έστω και λίγος αέρας στο θερμοσίφωνο
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.