Γιατί είναι στο σύνορο. Μόλις ανοίξει η βαλβίδα και βγεί μια σταγόνα καυτό νερό, θα μπεί ταυτόχρονα ακριβώς δίπλα της μια σταγόνα κρύο (απο το δίκτυο). Δηλαδή, ουσιαστικά θα βγεί νερό με μείξη ζεστου-κρύου εκείνη την ώρα. Αντίθετα, αν η βαλβίδα ήταν στο ζεστό σωλήνα, θα βγεί μόνο καυτό. Εννοείται οτι όσο μια μακριά απο τον θερμοσίφωνα μπεί η βαλβίδα (στον σωλήνα του κρύου νερού πάντα) το νερό θα βγεί τόσο πιο κρύο.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Υποθέτω οτι - αν χρησιμοποιείς θερμοσίφωνα - την βαλβίδα την έχεις στο ζεστό, έτσι ?)
Καλά, στο πατάρι δεν σε νοιάζει που πάει η βαλβίδα, αρκει ν'ανοίξει. Αν και στο πατάρι το ζεστό μπορεί να ρίξει και μιά αποστείρωση...![]()
Μια που μιλατε για θερμοσιφωνες, εγω που για χροχια εχω συνηθησει να κανω μπανιο με ανοιχτο τον θερμοσιφωνα, κανω καλα η οχι? Υπαρχει καποιος κινδυνος?
Εγώ έκλαψα πολύ πράμα απο την διαρροή στο πατάρι. Ενθύμια, ηλεκτρονικά και θερμοσίφωνας, ποτέ ξανά στον ίδιο χώρο. Η πλάκα είναι οτι για κάμποσα χρόνια συμβίωναν μαζί εκεί. Μια φορά έτυχε το κακό...
Μια που μιλατε για θερμοσιφωνες, εγω που για χροχια εχω συνηθησει να κανω μπανιο με ανοιχτο τον θερμοσιφωνα, κανω καλα η οχι? Υπαρχει καποιος κινδυνος?
Με τους ταχυθερμαντήρες τι παίζει.. που παραμένουν ανοιχτεί καθώς κάνουμε μπάνιο;
έχουν σχεδιαστεί βέβαια για αυτή τη χρήση.
οι απλοί αλλά σύγχρονοι θερμοσιφωνες δεν εξελίχθηκαν σε αυτό το θέμα;
Γνωρίζει κανείς γιατί προτιμούν στο εξωτερικό τους Ταχυθερμαντήρες αντί του απλού θερμοσιφωνα;
Πέρα από τα προφανή πλεονέκτηματα. Άμεσα ζεστό νερό και υποτιθεμενη μικρότερη κατανάλωση.
Απλά παράγουν τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεσαι ,για κατανάλωση δεν ξέρω
Καλά είναι να τον κλείνεις
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Χώρια το χώρο πού πιάνει
Δεν κάνεις καλά γιατί και επικίνδυνο είναι και περισσότερο ρεύμα καταναλώνεις.
Μου έχει τύχει σε άσχετο χώρο να πλένω τα χέρια μου και σε μικρογρατζούνισμα που είχα στο χέρι να αισθάνομαι τσίμπημα και ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα να περνάει. Οταν ρώτησα αν ήταν ανοιχτός ο θερμοσίφωνας μου είπαν ναι. Ζήτησα να τον κλείσουν για 1 λεπτό και η προηγούμενη αίσθηση χάθηκε αμέσως. Τώρα το τι συνέβαινε με γείωση, φάση και ουδέτερο, δεν έχω ιδέα.
Eκανα λάθος εν τη ρύμη του λόγου. Δεν καταναλώνεις περισσότερο ρεύμα δραχμικά - είναι οικονομικότερος απο τον θερμοσίφωνα στον λογαριασμό της δεη. Καταναλώνεις όμως στιγμιαία περισσότερο ρεύμα. Το συζητήσαμε στα πρώτα ποστς. Δηλαδή, ένας μικρός ταχυθερμοσίφωνας θέλει 5-6 kw και πάνω κάθε φορά που ανάβει και η δεη δίνει περίπου 8,8kw για μονοφασική γραμμή. Το οποίο σημαίνει οτι όταν δουλεύει ο φούρνος για παράδειγμα, μπάνιο δεν κάνεις. Επίσης κάθε φορά που ανάβει να ζεστάνει συχνά τρεμοπαίζουν τα φώτα, κλπ.. Το τι παροχή δίνει η δεη φαίνεται απο την ασφάλεια στο ρολόι σου. Στο μονοφασικό είναι σχεδόν πάντα 40άρα. 40Αx220V=8800W.
Tώρα το τι να πάθεις είναι σχετικό. Αν σκεφτεις οτι περνάει νερό με πίεση 3 cm δίπλα απο τα καλώδια τροφοδοσίας και οτι οι συνδέσεις της παροχής νερού είναι όπως μιας βρύσης... δείχνει όση εμπιστοσύνη θέλει ο καθένας. Βασίζεται στην μόνωση. Εντάξει δεν είναι δραματικά τα πράγματα, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος σε βάθος χρόνου...
Στο περίπου τα ίδια και για τον θερμοσίφωνα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.