Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

ok κοιτάξω και τις προτάσεις σας σίγουρα. δλδ με λίγα λόγια με ένα ολοκληρωμένο ενισχυτή 1500-2000 θα είμαι καλυμένος? Και πολύ ποιο καλυμένος με ένα αντίστοιχο σετ 4000 τελικού και pro. Γενικά αυτό με τις αναβαθμίσεις μου έχει μείνει μάλλον με τους υπολογιστές σαν νοοτροπία ότι πάντα πρέπει να έχεις στα συστήματα του ένα διέξοδο για μελλοντικές αναβαθμίσεις η να γεφυρώσεις μελλοντικά τους τελικούς με έναν ίδιο τελικό σαν αυτόν που έχεις η να αλλάξεις τον pro. Ενώ ο ολοκληρωμένος σε εγκλωβίζει και αυτός είναι με αυτόν θα ζήσεις και για ότι αλλαγή θα πρέπει απλά να τον αλλάξεις.

Στους τελικούς η λίστα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με το ψάξιμο που έχω κάνει είναι η εξής

- Vincent sp 331-MkII
- Densen B-310+
- adcom GFA-555SE
- Tsakiridis Apollo
- Cambridge Audio 851W

Τεχνικά ποιές είναι οι αδυναμίες μια λάμπας δλδ θέλουν αλλαγές συχνά? έχουν άλλους περιορισμούς? Και μουσικά ποιες είναι οι αδυναμίες τους αν υπάρχουν τέτοιες?

Σε πολύ δύσκολα φορτία ίσως έχουν πρόβλημα οδήγησης σε υψηλές εντάσεις. Στην δική σου περίπτωση όμως δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. Από κει και πέρα οι λάμπες έχουν πολύ παιχνίδι. Μπορείς να πειραματιστείς αρκετά. Κάθε φορά που βάζεις διαφορετικές, αλλάζει και ο χαρακτήρας το μηχανήματος. Σαν να έβαλες καινούριο τελικό. 1500 με 2000 ώρες κρατάει η λάμπα.

Στους τελικούς η λίστα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με το ψάξιμο που έχω κάνει είναι η εξής

- Vincent sp 331-MkII
- Densen B-310+
- adcom GFA-555SE
- Tsakiridis Apollo
- Cambridge Audio 851W

επειδή μίλησες για καινούργια και όχι μεταχειρισμένα πρέπει να βγάλεις τον Άντκομ ... είναι χρόνια που σταμάτησε η παραγωγή του ...
Ρίξε μια ματιά και στους ποιοτικότατους κινέζους της xindak ... εξαιρετικός λόγος VFM ...είχα τρία κομμάτια και ήμουν πολύ ευχαριστημένος ...

αφού το adcom το έχουν στο site τους σε νέα έκδοση

http://www.adcom.com/products.html

από τι καταλαβαίνω τα adcom είναι ο ορισμός του τελικού τέρας μαζί με το vincent αλλά με το δεύτερο να είναι από κίνα με γερμανική σχεδίαση και τεστάρισμα από τι κατάλαβα. Θα τα ακούσω και τα δύο καθώς και τα άλλα που ανάφερα.
Προσθέτω και τον Usher R-1.5 και Parasound A21
Νομίζω η λίστα έχει κλείσει και δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο και είναι υπεραρκετές όλες αυτές οι επιλογές. εκτός φυσικά αν έχεται κάποια πολύ καλή πρόταση στα λεφτά που αναφέρω.

αφού το adcom το έχουν στο site τους σε νέα έκδοση

http://www.adcom.com/products.html

από τι καταλαβαίνω τα adcom είναι ο ορισμός του τελικού τέρας μαζί με το vincent αλλά με το δεύτερο να είναι από κίνα με γερμανική σχεδίαση και τεστάρισμα από τι κατάλαβα. Θα τα ακούσω και τα δύο καθώς και τα άλλα που ανάφερα.
Προσθέτω και τον Usher R-1.5 και Parasound A21
Νομίζω η λίστα έχει κλείσει και δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο και είναι υπεραρκετές όλες αυτές οι επιλογές. εκτός φυσικά αν έχεται κάποια πολύ καλή πρόταση στα λεφτά που αναφέρω.

ωπ, λυπάμαι που σε μπέρδεψα, δεν γνώριζα ότι είναι ακόμη ενεργή η σειρά ...

καλές αγορές !

Μήπως σε κάτι πιο φτηνό να σου έκανε τη δουλειά; Πχ μονομπλόκια της xindak (υπάρχουν και σε τάξη α και αβ) Ειδικά μεταχειρισμένα κυκλοφορούν σε πολύ δελεαστική τιμή και μη φοβάσαι που ναι κινέζικα. Τα υλικά που έχουν μέσα είναι από τα "καλά". Ο από πάνω χρήστης :music-smiley-005: νομίζω είχε οπότε μπορεί να σου πει και καμιά γνώμη

να πω την αλήθεια με φοβίζουν τα κινέζικα. Θα μου πείτε και τα vincent κινέζικα είναι η τα usher ταιβανέζικα αν δεν κάνω λάθος αλλά στα πρώτα βρίσκεται και ένας γερμανός πίσω για υποστήριξη. Αν πάω σε καθαρά κινέζικα όπως λέτε και πάθουν κάτι που θα βρω υποστήριξη? Τα έχει κανείς αντιπρόσωπος εδώ Ελλάδα τουλάχιστον να τα ακούσω πρώτα?

Ειδικά για τον Densen που ειναι στην λίστα,εγω θα πρότεινα να παραμείνει μόνο αν το ηχείο ειναι σχετικά εύκολο σαν φορτίο και δεν προβλέπεται άγριο γκαζωμα.
Επίσης,καλό θα ήταν το ηχείο να ειναι γενναιόδωρο χαμηλά.
Το γράφω σαν κάτοχος ενιςχυτικών της και φαν του ήχου της.
Αλλιώς,ή διαλέγεις κάτι άλλο ή πας σε μεγαλύτερο μοντέλο αν σου αρέσει ο ήχος της.

Τελικά η λίστα είναι αυτή εδώ

- Vincent sp 331-MkII
- Densen B-310+
- adcom GFA-555SE
- Tsakiridis Apollo
- Cambridge Audio 851W
- Usher R-1.5
- Parasound A21
- NAD C 275BEE

και xindak ποιο μηχάνημα προτείνετε σε αυτό το εύρος από 1000-2000?
Θα ήθελα να μου πείτε από αυτή την λίστα ποιο θα επιλέγατε εσείς και για ποιο λόγο? Και προπάντων ποιο θα απορρίπτατε και πάλι για ποιο λόγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειδικά για τον Densen που ειναι στην λίστα,εγω θα πρότεινα να παραμείνει μόνο αν το ηχείο ειναι σχετικά εύκολο σαν φορτίο και δεν προβλέπεται άγριο γκαζωμα.
Επίσης,καλό θα ήταν το ηχείο να ειναι γενναιόδωρο χαμηλά.
Το γράφω σαν κάτοχος ενιςχυτικών της και φαν του ήχου της.
Αλλιώς,ή διαλέγεις κάτι άλλο ή πας σε μεγαλύτερο μοντέλο αν σου αρέσει ο ήχος της.

δλδ με τα triangle color που έχω λες να μην ταιριάξει? Και όταν λές δεν προβλέπετε άγριο γκάζωμα? Δεν παίζει δυνατά δλδ?

Μιλάω για συνδυασμό.δυσκολου φρουρίου και υψηλών εντάσεων.
Δεν γνωρίζω το ηχειο σου,οι φίλοι παραπάνω όμως λένε πως ειναι εύκολο.
Αν ειναι έτσι,κανένα πρόβλημα,αγνόησε αυτο που είπα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

*φορτιου

Καλοριζικα τα ηχεία και καλες ακροάσεις.
Με 3,9 ohm ελάχιστη αντίσταση συμφωνα με τον κατασκευαστή και 90db ευαισθησια εφόσον δεν εχεις πολύ μεγαλο χώρο, δε νομιζω οτι θα χρειαστεις κανενα τερας για να τα οδηγήσει.
Απλα στα σετάκια προ τελικού η ελευθερία κινήσεων και η δυνατότητα αναβάθμισης είναι δικοπο μαχαίρι κατα την άποψη μου. Εχω τον nad c275 και μονο όταν τον παντρεψα με τον c165 επαιξε αυτά που μπορούσε.
Επειδή προσανατολιζεσαι και στις λάμπες μπορείς να εξετάσεις και τη μέση λύση ενος υβριδικού ολοκληρωμένου τύπου xindak. Δεν τους έχω ακούσει προσωπικά αλλά έμπειρα μέλη του forum λένε τα καλυτερα.
Οι safe επιλογές κατα τη γνώμη μου είναι ειτε ολοκληρωμένος ειτε σετακι προ τελικού της ιδιας εταιρείας ώστε να αποφύγεις τους πονοκεφάλους της συνέργειας.
Μπορείς να αρχίσεις ακροάσεις απο καταστήματα που εμπορεύονται τα ηχεία σου μιας και ως δαπέδου είναι δύσκολα στο κουβαλημα.

o χώρος είναι σχετικά μεγάλος και ενιαίος 55τμ αλλά ως συνήθως ακούω μουσική κοντά στα ηχεία αν και θέλω να τον γεμίζει κάπως και τον χώρο. Θα τα ακούσω τα xindak αν και δεν γνωρίζω σε ποια να πάω σε αυτή την κατηγορία. Τα review και στο internet είναι σπάνια.
Στα nad c275 τι δεν σου άρεσε αρχικά που το βρήκες όταν τα πάντρεψες όπως είπες με τον pro της ίδιας εταιρείας? Πάντως αυτό που λέτε για ματσάρισμα στον ορφέα που άκουσα τα ηχεία τους τελικούς τους τους είχαν μαζί με άλλους pro αν θυμάμαι.

o χώρος είναι σχετικά μεγάλος και ενιαίος 55τμ αλλά ως συνήθως ακούω μουσική κοντά στα ηχεία αν και θέλω να τον γεμίζει κάπως και τον χώρο. Θα τα ακούσω τα xindak αν και δεν γνωρίζω σε ποια να πάω σε αυτή την κατηγορία. Τα review και στο internet είναι σπάνια.
Στα nad c275 τι δεν σου άρεσε αρχικά που το βρήκες όταν τα πάντρεψες όπως είπες με τον pro της ίδιας εταιρείας? Πάντως αυτό που λέτε για ματσάρισμα στον ορφέα που άκουσα τα ηχεία τους τελικούς τους τους είχαν μαζί με άλλους pro αν θυμάμαι.

Αυτό μπορεί να έγινε γιατί απλά δεν είχαν ομόσταυλο προ. Πάντως αν πας στον Ορφέα βάλε να ακούσεις τα ηχεία σου με προ-τελικό Densen. Μετά άκουσέ τα με ολοκληρωμένο Densen, πχ. τον Β-130. Οι πιθανότητες είναι ότι εκεί θα μείνεις και θα γλιτώσεις 1-2 χιλιάρικα. Densen και Triangle είναι match made in heaven που λέμε και στο θεσσαλικό κάμπο.

θα το κάνω σίγουρα γιατί θα περάσω από τον ορφέα και από τι είδα έχει όλη την σειρά densen για demo και θα τα ακούσω. Πάντως το B-130 ξεφεύγει στην τιμή που θέλω καθώς αγγίζει τα 3000 ενώ τώρα έλεγα να πάω ποιο άμεσα σε αγορά. Θα μου πεις και με το σετ παω στα 4 χιλιάρικα αλλά εκεί θα το κάνω ποιο σταδιακά.

Εγω θα σου προτεινα για τελικο να κοιταξεις και τον xtz ap100. Τον εχω και παιζει με λαμπατο προ εναν conrad johnson classic και ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Νομιζω στα λεφτα του δεν υπαρχει αντιπαλος!

Τον 275 τον είχα δοκιμάσει και χωρίς προ απευθείας απο το dac και με κάποιους προ φίλων. Οι κυριότερες διαφορες ηταν στη μουσική σκηνη , στα σώματα και στα δυναμικά. Είναι βέβαια και θέμα ποσο θα το ψαξεις, απλα με τους ομοσταυλους εχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι παίρνεις το αποτελεσμα που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές τους. Ήθελα να στραφω και στο βινύλιο οποτε το πολύ καλό phono του 165 ηταν άλλο ενα συν για να συμπληρωσω το σετάκι.
Μιας και αναφερθηκε και η xtz δες και τον ολοκληρωμένο της εταιρείας τον a100d3 που μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία σου και είναι αρκετά τίμιος για τα λεφτά του.