Τώρα που χαλάρωσε και λίγο η δουλειά καθώς φέτος το καλοκαίρι στην κυριολεξία καήκαμε στον τουρισμό που δουλεύω ξεκίνησα τις ακροάσεις στους ενισχυτές που έχω στην λίστα ώστε πιστεύω στα μέσα του Δεκεμβρίου μπορεί και νωρίτερα να πάω σε αγορά.
Η πρώτη στάση που έκανα σήμερα ήταν στο quad. Πήγα στην αντιπροσωπεία, ευγενέστατος ο κύριος εκεί και μου έβαλε να ακούσω τους elite monoblock σε σύστημα με platinum pro , με platinium πηγή σαν cd player, με ένα πανάκριβο πικάπ που έκανε κάτι χιλιάρικα μόνο η κεφαλή του για βινύλιο και με ηχεία τα quad 25Lclassic.
Τα elite artera που με ενδιέφεραν δεν ήταν διαθέσιμα αλλά μου είπε ότι μπορούμε να τα παραγγείλουμε και να έρθουν από Αγγλία στην τιμή των 2400 ευρώ, μου έκανε προσφορά όμως ετοιμοπαράδοτο τον τελικό elite qsp stereo.
Στις ακροάσεις τώρα.
Είχα πάρει μαζί μου δύο cd και δύο βινύλια. Τα cd ήταν το ένα καθαρά ηλεκτρονική μουσική με βαθιά εκτεταμένα συνεχόμενα μπασα dub reggea και ένα ποιο πειραματικό και αυτό με αρκετά μπάσα και αρκετά περίπλοκή μουσική δύσκολα ακούσματα amon tobin. Στο βινύλιο πήρα μαζί μου τους αγαπημένους μου boards of canada και τον τελευταίο δίσκο της goldfrapp tales of us που ο συγκεκριμένος είναι και ποιο "φυσιολογική" μουσική με γυναικία φωνή, καθαρά μουσική κτλ.
Στην ηλεκτρονική μουσική και στο βινύλιο αλλά και στο cd ενώ στις υψηλές και μεσαίες ήταν το κάτι άλλο να τα ακούς σε αυτό το σύστημα με αρκετά καθαρό και διαυγές άκουσμα στα χαμήλα του να πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα χωρίς όμως να σημαίνει ότι ήταν και άσχημο. Απλά δεν είχε πολύ μεγάλη έκταση το μπάσο μου ακουγόταν σαν αρκετά συγκρατημένο. Δεν ξέρω αν αυτό το έβγαζαν τα ηχεία που από τι έμαθα δεν έχουν και μεγάλη ευαισθησία η το έβγαζε ο ενισχυτής.
Από την άλλη η αποκάλυψη στην κυριολεξία ήρθε με τον δίσκο της goldfrapp. Εκεί δεν υπάρχουν μπάσα η τουλάχιστον τόσο εκτεταμένα και είναι μια κανονική μουσική

Ειλικρινά δεν έχω ακούσει κάτι καλύτερο στην ζωή μου και δεν το λέω φυσικά για πλάκα. Είχα μείνει άναυδος σε αυτό που άκουγα. Τι να σας πω συγκλονιστικό. Ηταν και το πικάπ βέβαια με την ikeda κεφαλή που είχε αλλά και στην ηλεκτρονική των boards of canada το ίδιο είχε αλλά εκεί δεν εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ. Αντιθέτως στους goldfrapp έμεινα μλκ

Αφού όταν ακούσαμε όλους τους δίσκους ειλικρινά ήθειλα να πω να το ξανακούσουμε τόσο πολύ καθηλωτικό ήταν.
Μήπως γενικά τα quad είναι για συγκεκριμένο είδος μουσικής?
Τεσπα. Τα έχω στα υπόψην ο επόμενος που θα ακούσω την επόμενη βδομάδα είναι τον parasound. Να προσθέσω ότι μου άρεσε αρκετά ο pre και το media player της σειράς platinium που έπαιξαν μαζί. Φοβερή ποιότητα κατασκευής.