Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

θα τον προσθέσω και αυτόν αλλά νομίζω θα είναι και το τελευταίο που θα προσθέσω καθώς μετά μεγαλώνει επικίνδυνα και θα χάσω την μπάλα. Το class A που γράφουν μέχρι κάποια wat τι είναι? Εχει διακόπτη που το γυρνάς η απλά δουλεύουν μέχρι αυτά τα watt με αυτό τον τρόπο?

για τους quad τι γνώμη έχετε. Είδα και τα monoblock τα elite ότι μπορείς να τα βρεις στην κατηγορία τιμής που αναφέρω. Τα αντιπροσωπεύει κανείς εδώ στην Ελλάδα?
είδα και αυτό εδώ το μοντέλο αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και δεν ξέρω καν και την τιμή του αν και λένε ότι θα είναι περίπου στα 1900 ευρώ.

http://www.quad-hifi.co.uk/product-detail.php?pid=27

θα βγει μάλλον μέσα στους επόμενους μήνες

Απο την λιστα που εβαλες βάζω με σειρα πρωταιρεότητας

1 Tsakiridis που δεν τα έχω ακουσει αλλα εχω ακουσει τοσα καλα λογια απο όλους.
2 Densen
3 Parasound - Nad

Tα Quad ειναι σιγουρες αξίες αλλα γενικά πολυ neutral, δηλαδη ενω ειναι πολυ σψστα σε όλο το φασμα μπορει να μην σε γοητεψουν οποτε ακουσε τα.

Αν εισαι σε τέτοια φάση που να μπορεις να πληρωσεις μονομπλοκ της Quad τοτε σκυψε και πανω στις δημιουργιες του Paravicini ( EAR Yoshino) (για λάμπες) Kοιταξε μερια Ιταλια για προ τελικο Audio Analogue, η Pathos για λάμπα.

Αλλα γνωμη μου αν ψαχνεις για λάμπα παρε απ τον τοπο σου, οποτε οτιδηποτε ερωτηση εχεις η προβλημα εχεις και την απαντηση διπλα σου.

πάντως γενικά με ψάξιμο που κάνω στο internet βλέπω ότι τους vincent τους αποθεώνει αρκετός κόσμος, μετά σε πολύ θετικά σχόλια έρχονται ο parasound και φυσικά οι densen αλλά όπως είπα μου κάνει εντύπωση ότι σε όποιο θέμα που βρήκα για τελικούς ενισχυτές κάτω από 2000 ευρώ είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα προτείνουν τον συγκεκριμένο vincent. Ετσι και αλλιώς όπως είπα θα τους ακούσω όλους και ειδικα με τον συγκεκριμένο και τους densen μου είναι και ποιο εύκολο γιατί θα τους ακούσω άμεσα με τα ηχεία μου. Πάντως από τον ορφέα που μίλησα μου πρότεινε να μου βάλει και primare αν και τους βλέπω λίγο ακριβούς αυτούς.

παιδιά για τους nuforce reference 9 v2 τι λέτε. Είδα αγγελίες που τους πουλάνε κάτω από δύο χιλιάρικα και είναι μηχανήματα των 5 χιλιάδων. Λέω να μην πάρω μεταχειρισμενα αλλά αυτές οι προτάσεις είναι φοβερά δελεαστικές. Τι παίζει και τα πουλάνε τόσο χαμηλά ενώ ότι έχω διαβάσει στο internet μιλάνε για φοβερούς ενισχυτές?

και γενικά αν έχετε κάποια πρόταση για class d από 2000 ευρώ και κάτω γιατί στην λίστα μου δεν έχω κάποιον τέτοιο. Δεν ξέρω αν θεωρείτε ο καινούργιος της quad ένας τέτοιος ενισχυτής.

Τώρα που χαλάρωσε και λίγο η δουλειά καθώς φέτος το καλοκαίρι στην κυριολεξία καήκαμε στον τουρισμό που δουλεύω ξεκίνησα τις ακροάσεις στους ενισχυτές που έχω στην λίστα ώστε πιστεύω στα μέσα του Δεκεμβρίου μπορεί και νωρίτερα να πάω σε αγορά.
Η πρώτη στάση που έκανα σήμερα ήταν στο quad. Πήγα στην αντιπροσωπεία, ευγενέστατος ο κύριος εκεί και μου έβαλε να ακούσω τους elite monoblock σε σύστημα με platinum pro , με platinium πηγή σαν cd player, με ένα πανάκριβο πικάπ που έκανε κάτι χιλιάρικα μόνο η κεφαλή του για βινύλιο και με ηχεία τα quad 25Lclassic.
Τα elite artera που με ενδιέφεραν δεν ήταν διαθέσιμα αλλά μου είπε ότι μπορούμε να τα παραγγείλουμε και να έρθουν από Αγγλία στην τιμή των 2400 ευρώ, μου έκανε προσφορά όμως ετοιμοπαράδοτο τον τελικό elite qsp stereo.
Στις ακροάσεις τώρα.
Είχα πάρει μαζί μου δύο cd και δύο βινύλια. Τα cd ήταν το ένα καθαρά ηλεκτρονική μουσική με βαθιά εκτεταμένα συνεχόμενα μπασα dub reggea και ένα ποιο πειραματικό και αυτό με αρκετά μπάσα και αρκετά περίπλοκή μουσική δύσκολα ακούσματα amon tobin. Στο βινύλιο πήρα μαζί μου τους αγαπημένους μου boards of canada και τον τελευταίο δίσκο της goldfrapp tales of us που ο συγκεκριμένος είναι και ποιο "φυσιολογική" μουσική με γυναικία φωνή, καθαρά μουσική κτλ.
Στην ηλεκτρονική μουσική και στο βινύλιο αλλά και στο cd ενώ στις υψηλές και μεσαίες ήταν το κάτι άλλο να τα ακούς σε αυτό το σύστημα με αρκετά καθαρό και διαυγές άκουσμα στα χαμήλα του να πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα χωρίς όμως να σημαίνει ότι ήταν και άσχημο. Απλά δεν είχε πολύ μεγάλη έκταση το μπάσο μου ακουγόταν σαν αρκετά συγκρατημένο. Δεν ξέρω αν αυτό το έβγαζαν τα ηχεία που από τι έμαθα δεν έχουν και μεγάλη ευαισθησία η το έβγαζε ο ενισχυτής.
Από την άλλη η αποκάλυψη στην κυριολεξία ήρθε με τον δίσκο της goldfrapp. Εκεί δεν υπάρχουν μπάσα η τουλάχιστον τόσο εκτεταμένα και είναι μια κανονική μουσική :P
Ειλικρινά δεν έχω ακούσει κάτι καλύτερο στην ζωή μου και δεν το λέω φυσικά για πλάκα. Είχα μείνει άναυδος σε αυτό που άκουγα. Τι να σας πω συγκλονιστικό. Ηταν και το πικάπ βέβαια με την ikeda κεφαλή που είχε αλλά και στην ηλεκτρονική των boards of canada το ίδιο είχε αλλά εκεί δεν εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ. Αντιθέτως στους goldfrapp έμεινα μλκ :P Αφού όταν ακούσαμε όλους τους δίσκους ειλικρινά ήθειλα να πω να το ξανακούσουμε τόσο πολύ καθηλωτικό ήταν.
Μήπως γενικά τα quad είναι για συγκεκριμένο είδος μουσικής?
Τεσπα. Τα έχω στα υπόψην ο επόμενος που θα ακούσω την επόμενη βδομάδα είναι τον parasound. Να προσθέσω ότι μου άρεσε αρκετά ο pre και το media player της σειράς platinium που έπαιξαν μαζί. Φοβερή ποιότητα κατασκευής.

Άκυρος ο parasound a21 τώρα πήρα τηλέφωνο αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι πάει στα 2700. Ξεφεύγω αρκετά από το budget αρά επόμενη στάση ο ορφέας να ακούσω primare, densen και vincent.,

Άκυρος ο parasound a21 τώρα πήρα τηλέφωνο αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι πάει στα 2700

Είναι όμως 2-3 σκαλιά πάνω από τους άλλους και θα σε καλύψει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

...μου έβαλε να ακούσω τους elite monoblock σε σύστημα με platinum pro , με platinium πηγή σαν cd player, με ένα πανάκριβο πικάπ που έκανε κάτι χιλιάρικα μόνο η κεφαλή του για βινύλιο και με ηχεία τα quad 25Lclassic.

Δλδ για να καταλάβω, ακούς άσχετα ηχεία από τα δικά σου με άσχετο Προενισχυτή σε άσχετο χώρο με άσχετη πηγή και περιμένεις να απομονώσεις την ποιότητα του τελικού;;;

Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να πετύχεις γυναικάρα παίρνοντας τυχαία τηλέφωνα και κρίνοντας την εμφάνιση από τη φωνή που θα ακούς, παρά να πιάσουν τόπο τα χρήματά σου. :slapface:

Απάντηση: Re: Επιλογή τελικού ενισχυτή μέχρι 2000 ευρώ

Είναι όμως 2-3 σκαλιά πάνω από τους άλλους και θα σε καλύψει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Δλδ για να καταλάβω, ακούς άσχετα ηχεία από τα δικά σου με άσχετο Προενισχυτή σε άσχετο χώρο με άσχετη πηγή και περιμένεις να απομονώσεις την ποιότητα του τελικού;;;

Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να πετύχεις γυναικάρα παίρνοντας τυχαία τηλέφωνα και κρίνοντας την εμφάνιση από τη φωνή που θα ακούς, παρά να πιάσουν τόπο τα χρήματά σου. :slapface:

Δεν έχεις άδικο!!!!

εδώ που τα λέμε δεν έχεις και άδικο σε αυτό που γράφεις αλλά την ηχητική ποιότητα τελικά ποιος την καθορίζει σε ένα ηχοσύστημα.

Παιδιά τελικά πήρα την απόφαση να πάω σε αγορά του Musical Fidelity K550 Superchargers. Νομίζω είναι ότι πρέπει γιαυτό που ψάχνω. Σε κανά μήνα λέω να πάω και στο oρφέα μαζί με τους ενισχυτές και καθώς έχει και τα ηχεία μου να του ματσάρω κάποιον pre.

Τους μονομπλοκ λες; Τους εχω ακουσει, εκανες και γαμω τις επιλογες. Και γαμω ομως!

Με το καλο!

Παιδιά τελικά πήρα την απόφαση να πάω σε αγορά του Musical Fidelity K550 Superchargers. Νομίζω είναι ότι πρέπει γιαυτό που ψάχνω. Σε κανά μήνα λέω να πάω και στο oρφέα μαζί με τους ενισχυτές και καθώς έχει και τα ηχεία μου να του ματσάρω κάποιον pre.

Αριστη επιλογή και άριστο value for money.

Μόλις πήρα τους τελικούς αν και τελικά θυμήθηκα ότι δεν έχω μπανάνες για να τους βάλω τα καλώδια :P μικρό το κακό λίγες μέρες ακόμα να το σετάρω σωστά :D