Επιλογή τηλεόρασης 50+ ιντσών για θέαση ταινιών

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή τηλεόρασης 50+ ιντσών για θέαση ταινιών

Η καλύτερη λύση είναι μια LED στο 1000άρικο κι ένας projector. Θέλει δουλειά και μεράκι όμως το συγκεκριμένο. Μένουν και κάτι λιγότερο από 2 χιλιάρικα για ενισχυτή, ηχεία, καλώδια, πανί.
Όσο το σκέφτομαι και διαβάζω τις απαντήσεις σας τόσο προσανατολίζομαι στην ιδέα ενός projector που θα μου δώσει τεράστια διαγώνιο και ταυτόχρονα θα έχω και μια TV μικρότερου μεγέθους για τηλεοπτικές θεάσεις. Και θα βγει και πιο οικονομικά. Καλή η OLED αλλά ίσως είναι υπερβολή στις 5500 .

Όλα αυτά είναι new territory για μένα και θέλω πολύ διάβασμα για να κάνω τη βέλτιστη επιλογή.

Εκτός απ το διάβασμα καλό έιναι να πας να δείς απο κοντά την OLED καθώς και κάποιους projectors και να δεις και τι extra χρειάζεται μια εγκατάσταση (πανί, κατασκευές κλπ).

Εκτός απ το διάβασμα καλό έιναι να πας να δείς απο κοντά την OLED καθώς και κάποιους projectors και να δεις και τι extra χρειάζεται μια εγκατάσταση (πανί, κατασκευές κλπ).
Πολύ σωστά τα λες. Όταν φτιαχνόταν το νέο σπίτι προέβλεψα να περαστούν καλώδια για ηχεία στις 2 πίσω γωνίες, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να περάσω και άλλες γραμμές για άλλα σήματα... Αν βάλω projector αυτός θα είναι πίσω, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφέρω σήματα audio από τον projector στον ενισχυτή, που θα είναι στην άλλη άκρη του δωματίου αφού θα πρέπει να συνδεθεί και με την τηλεόραση και ίσως με έναν media player και με άλλες πηγές κτλ... Πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω με τις διάφορες γραμμές (ίσως με κάποια κανάλια στο δάπεδο ή στους τοίχους).

Ευτυχώς που υπάρχουν forums σαν αυτό και μπορούμε να λύνουμε τις απορίες μας και να παίρνουμε γνώμες έμπειρων χρηστών. :2thumb22sup:

παρε ενα Makita και αρχισε να σκαβεις ολουθε....

ωχ !!! θα παισει πατοφλα απο το εταιρο υμηση....εγω προσπαθω να την πισω για προτζεκτορα αλλα με περημενη πατοφλα ειδικα οταν ακουσε περιπου το κοστος ......

Επειδή συνήθως όταν ποιάνουμε ξαφνικά ζεστό χρήμα στα χέρια μας ενθουσιαζόμαστε και σταματάμε να σκεφτόμαστε με τη λογική, άκου τι τρομερή ευκαιρία έχεις στα χέρια σου με αυτό το budget που διαθέτεις:
Κομμάτι ήχου:
Αγοράζεις ένα δυνατό home cinema της τάξης των 1000 έως το πολύ 1500 ευρώ το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο.Χωρίς να γνωρίζω από ιδία εμπειρία αλλά διαβάζοντας και ακούγοντας άτομα του χώρου (του ποιοτικού ήχου), το να ανέβεις ποιοτικά σκάλες από ηχοσύστημα των 1000-1500 ευρώ κα να πας στην επόμενη βαθμίδα, χρειάζεσαι πολλαπλάσιο ποσό.Από κάποιο σημείο και μετά, τα χρήματα που δίνεις συγκριτικά με το ποιοτικό σκαλοπάτι που ανεβαίνεις ακολουθεί εκθετική συνάρτηση.Δίνεις δηλαδή δυσανάλογα μεγαλύτερα ποσά για μικρή (αναλογικά) αύξηση ηχητικής ποιότητας.
Κομμάτι εικόνας:
Αγοράζεις μια τηλεόραση ή προβολέα σημερινής τεχνολογίας (είτε LED,είτε Plasma) χρηματικού εύρους επίσης 1000-1500 ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό που μένει, ας πούμε 2.000 ευρώ με την παραδοχή οτι διέθεσες παραπάνω 1500 για ηχοσύστημα και 1500 για προβολέα,τηλεόραση, το κρατάς στην άκρη.
Με την παραπάνω σύνθεση περνάς ανετότατα και ευχάριστα τουλάχιστον 2-3 χρόνια...
Εντωμεταξύ η σούπερ-ντούπερ τεχνολογία OLED έχει περάσει τις πρώτες παιδικές αρρώστιες της, και ταυτοχρόνως έχει προσγειωθεί απότομα η τιμή της σε πιο γήινα επίπεδα...
Σε 2-3 χρονάκια λοιπόν, έχεις την κάβα σου γεμάτη να τη διαθέσεις ολόκληρη πλέον ΜΟΝΟ σε τεχνολογία εικόνας και όχι ήχο μιας και από ηχοσύστημα θα είσαι καλυμμένος.
Παίρνεις λοιπόν OLED βελτιωμένη σε αρκετά σημεία καθώς στην πορεία θα έχουν διορθωθεί τα όποια πιθανά προβληματάκια της, και είσαι ξανά καβάλα στο άλογο για τα επόμενα άλλα 2-3 χρόνια.
Επιλογή Νο2: (μη προτεινόμενη)
Πας σκάς και τα 5000 σε οτι πιο νέο και ακριβό μπορείς να πάρεις τώρα, και σε 2-3 χρονάκια όλοι οι γύρω σου θα παίρνουν πιο νέες OLED οθόνες και εσύ πιθανώς να μην μπορείς να ξαναδιαθέσεις αυτά τα χρήματα και κάθεσαι κοινώς στον "άξονα".
Από την άλλη, εαν πας και πάρεις τώρα μια OLED, συμφέρει εμένα και όλους τους υπόλοιπους μιας και βοηθάς στο να κατέβει η τιμή της σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα και να γίνει και το δικό μας όνειρο μια πραγματικότητα....

Επειδή συνήθως όταν ποιάνουμε ξαφνικά ζεστό χρήμα στα χέρια μας ενθουσιαζόμαστε και σταματάμε να σκεφτόμαστε με τη λογική, άκου τι τρομερή ευκαιρία έχεις στα χέρια σου με αυτό το budget που διαθέτεις:

Οταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο θεός γελάει..:grandpa:. Ο άνθρωπος τώρα θέλει και τώρα μπορεί να φτιάξει το HT του, όποιος ξέρει που, πως, τι, θα είναι η ζωή του σε 3 χρόνια ας περιμένει.

Πάντως αν πάρεις έστω και ένα entry level προβολέα (πχ benq 1070, optoma 31) και ανοίξεις 100+ ίντσες από τα 3 μέτρα το πιθανότερο είναι να αφήσεις την 55άρα πίσω σου είτε είναι oled είτε oledled είτε oledplasma είτε όπως αλλιώς ονομαστεί. Το πιθανότερο είναι μετά να αναβαθμίσεις τον προβολέα και όχι την τηλεόραση. Τα μοντέλα που σου πρότεινα παραπάνω αξίζει να τα δείς πως παίζουν και έχουν και ευκολίες εγκατάστασης λόγω lens shift που σου δίνει σχετική ελευθερία στην εγκατάσταση του προβολέα σε σχέση με το κάδρο του.

παρε ενα Makita και αρχισε να σκαβεις ολουθε....

ωχ !!! θα παισει πατοφλα απο το εταιρο υμηση....εγω προσπαθω να την πισω για προτζεκτορα αλλα με περημενη πατοφλα ειδικα οταν ακουσε περιπου το κοστος ......
σου προτεινω την 905 σονυ σε 55 ιντσες και ενα καλο home cinema 7.1 9.1 περιπου 2500-3000 ευρω συνολο...θα εισαι αρχηγος

@tarantules, @Ducksong: Ό ένας μιλάει με τη λογική, ο άλλος με το συναίσθημα, αλλά πιστεύω πως και οι δύο είστε σωστοί. Τα 5500 για μια τηλεόραση ακούγονται κάπως κι ας υπάρχουν διαθέσιμα. Θα σκεφτώ σοβαρά την επιλογή 1 του tarantules, καθώς επίσης και την πρόταση των φίλων vas_papavas και hxostil.

@vas_papavas: Για τον Epson EH-TW9200 έχω ήδη διαβάσει αρκετά εδώ στο forum και απ'´ό,τι λέγεται είναι κορυφαίος, με πολύ καλό μαύρο. Το μόνο θέμα μου είναι η μεταφορά των σημάτων μέσα στο δωμάτιο, όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κανάλια στο δάπεδο ή στους τοίχους. Πιστεύω πως με μια καλή μελέτη (και όχι απαραίτητα με Makita, LOL) όλα γίνονται.

@hxostil: Για τη Sony KDL-55W905 επίσης διαβάζω θετικά σχόλια και η λύση σου κουμπώνει με την προσέγγιση του tarantules.

@all: Βγαίνω λίγο off-topic, αλλά υπάρχει και το θέμα των ηχητικών (θα ξεκινήσω ξεχωριστώ thread στο σωστό μέρος). Η βασική επιλογή είναι οι all-in-one λύσεις vs. η επιλογή κάθε κομματιού ξεχωριστά. Το θυμάμαι αυτό το δίλημμα πριν 25 χρόνια που ήμουν τρελαμένος με το Hi-Fi (και προφανώς η βέλτιστη λύση ήταν - και είναι - να το χτίσεις από ξεχωριστά κομμάτια).

Να είστε καλά παιδιά, με έχετε βοηθήσει πολύ!!! :grinning-smiley-043

Σημαντική λεπτομέρεια που παρέλειψα λόγω κεκτημένης ταχύτητας να αναφέρω:
Εαν τα 5000 βρεθηκαν ουρανοκατέβατα και πιστεύεις οτι με βάση τις τωρινές οικονομικές συγκυρίες της χώρας μας καθώς και την προσωπική σου οικονομική κατάσταση δεν θα καταφέρεις να τα ξανασυγκεντρώσεις , τότε με τα χίλια, τουλάχιστον εγώ θα πήγαινα στην 1η επιλογή.
Εαν όμως η δουλειά σου ή γενικότερα τα οικονομικά σου επιτρέπουν να ξαναέχεις αυτό το ποσό, τότε, πάλι με τα χίλια θα πήγαινα στην επιλογή 2.Δηλαδή θα αγόραζα οτι πιο τελευταίο υπήρχε στην αγορά!
Προσωπικά εύχομαι να είσαι στη 2η περίπτωση και να μας κάνεις και ένα προσωπικό review με την καινούρια σου OLED αρκετά σύντομα...
P.S Πάρε και κανένα Oculus Rift Dev2 να γουστάρεις τρελά Virtual Reality!

Last edited:
@DrAV, δεν είναι συναίσθημα φίλε μου, η πραγματικότητα είναι και το επιβεβαιώνεις και εσύ με το hi-fi που έχεις 25 χρονια να ασχοληθείς αν και κάποτε είσουν τρελαμένος. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς τώρα για να το χαρείς τώρα που θέλεις-μπορείς. Σιγουρα η γνώμη μου είναι ότι αφού φτιάχνεις HT room καλό είναι να βάλεις projector και σύστημα ήχου με ξεχωριστά κομμάτια αλλά και 55' LED TV και HTPC και 2 La-Z-Boy και και και.. αλλά δικό σου θα είναι, βάλε ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Παιδιά έχετε δίκιο σε όσα λέτε. Θα δω τι θα κάνω. Τα οικονομικά μου είναι καλά, αλλά απ' την άλλη δεν θέλω να κάνω και αλόγιστη χρήση. Για το Oculus Rift είναι και για μένα ένα όνειρο να γευτώ την εμπειρία του και εύχομαι να βγει στην παραγωγή σύντομα. Δεν ήξερα ότι έχει βγει το DK2, ήξερα για το παλιό με τα $300. Περιμένω πώς και πώς το παιχνίδι Obduction της Cyan (δημιουργοί του Myst - είμαι αθεράπευτος fan της σειράς), που θα υποστηρίζει OR.

Τελικά καταλήγω στο ότι η βέλτιστη επιλογή είναι projector + TV για τον απλούστατο λόγο ότι μία TV μεγάλων διαστάσεων δεν θα είναι επαρκής για θέαση ταινιών (θα είναι μικρή, ακόμα και στις 55"). Άρα αγοράζω μια ποιοτική TV στις 50-55" με ~1500 και δίνω ~2000 για τον Epson EH-TW9200. Τα ~1500 που μου μένουν τα επενδύω στα ηχητικά (και συμπληρώνω και λίγα ακόμα αν χρειαστεί). Έτσι το σύστημα θα είναι αξιοπρεπέστατο, βέλτιστο για θέαση τόσο ταινιών όσο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και καλό value for money ταυτόχρονα. Το πανί του projector μπορώ να το τοποθετήσω σε σημείο να κατεβαίνει μπροστά απ' την TV για οικονομία χώρου.

Για τη Sony KDL-55W905 που πρότεινε ο φίλος hxostil τι λέτε; Είναι καλή επιλογή ή θα προτείνατε κάτι άλλο στις 55" και στα 1500-2000 ;

Last edited:
Τελικά καταλήγω στο ότι η βέλτιστη επιλογή είναι projector + TV για τον απλούστατο λόγο ότι μία TV μεγάλων διαστάσεων δεν θα είναι επαρκής για θέαση ταινιών (θα είναι μικρή, ακόμα και στις 55"). Άρα αγοράζω μια ποιοτική TV στις 50-55" με ~1500 και δίνω 2000 για τον Epson EH-TW9200. Τα 1500 που μου μένουν τα επενδύω στα ηχητικά (και συμπληρώνω και λίγα ακόμα αν χρειαστεί). Έτσι το σύστημα θα είναι αξιοπρεπέστατο, βέλτιστο για θέαση τόσο ταινιών όσο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και καλό value for money ταυτόχρονα. Το πανί του projector μπορώ να το τοποθετήσω σε σημείο να κατεβαίνει μπροστά απ' την TV για οικονομία χώρου.

Για τη Sony KDL-55W905 που πρότεινε ο φίλος hxostil τι λέτε; Είναι καλή επιλογή ή θα προτείνατε κάτι άλλο στις 55" και στα 1500-2000 ;

με ανεση η 905 για θεαση ταινιων ,input lag,αποδοση κινησης ειναι η κορυφαια επιλογη για edge led...ιδιαιτερα σε αυτην την τιμη αν αναλογιστουμε οτι εκανε 2800 στο λανσαρισμα της

Απάντηση: Re: Επιλογή τηλεόρασης 50+ ιντσών για θέαση ταινιών

Και που θα τη βρει εδω? Πραγματικα παντως δελεαστικη τιμη.. το μονο που με χαλαει ειναι πως ειναι κυρτη.. μελλοντικα η επομενη μου αγορα που θα ηθελα να κανω ειναι: 75αρα flat oled 8k 3d χωρις γυαλια..!!!.. και να τη βρω περιπου στα 2 χιλιαρικα απο κανενα σκρουτζομαγαζο.! Μεχρι να ερθει αυτη η εποχη δε ξανα αγοραζω τηλεοραση