Επιλογή τηλεόρασης LCD LED vs LCD vs PLASMA

Καλημέρα και καλή χρονιά,

Έχω μπει στη διαδικασία αγοράς τηλεόρασης και διαθέτω πάνω κάτω 1.000 ευρώ για μια 40άρα. Μετά από σχετική αναζήτηση δεν έχω καταφέρει να κατασταλάξω σε είδος (LCD, LED, PLASMA) και μάρκα. Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι κυρίως για παρακολούθηση ταινιών, ψηφιακών καναλιών και λίγο gaming. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,7 μέτρα.

Σε αυτή που έχω προς το παρόν καταλήξει είναι η Samsung LE40C650 αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος, για αυτό κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη.

Τί γνώμη έχετε; Τι άλλο έχετε να προτείνεται;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κατ'αρχας καλημερα! και συγνωμη αν γινω κουραστικος!

Οσον αφορα το θεμα σου φιλε μου, για την αποσταση των 2,7 μετρων θα σου προτεινω 40ρα η 42αρα αναλογα με τη μαρκα για τον πολυ απλο λογο του οτι θα σου <<φαει>> ολο το σαλονι!
Ανετα μπορεις να βαλεις και 46 ή 47 ιντσες απο θεμα αναλυσης.. αλλα πρεπει να το ξεκαθαρησεις αυτο γιατι αν την αγορασεις μετα δεν την αλλαζεις!

Για 3D τηλεοραση δεν θα στο προτεινα, γιατι πρεπει να πας σε 46αρα για να το απολαυσεις με την καρδια σου. (Η καλυτερη επιλογη ειναι η 46VT20 της Panasonic). +οτι ειναι νωρις ακομα, αναμενονται καινουργια μοντελα σε λιγο καιρο!

Για μια 2D τηλεοραση, θα σου προτεινα την σειρα 6000 της samsung η οποια ειναι εξαιρετικη τηλεοραση! (επιλογη LED)
Για Plasma θα σου προτεινα μονο Panasonic και μαλιστα την 42s20 ή την 42s30 που θα κυκλοφορησει συντομα οπως εμαθα.

http://www.hdtvtest.co.uk/Article/How-Far-Should-I-Sit.php

μην τσιγκουνευεσαι σε ιντσες! 2,80 μετρα αποσταση θεασης στο σαλονι μου και μου φαινεται μια χαρα η θεαση, αν και μετα την περελευση της 2ετιας σχεδον η τηλεοραση μου φαινεται οτι μικραινει! Samsung 55Α956D1M, (τελη Μαρτιου 09)

Δεν έχεις λόγο να το σκέφτεσαι αν δεν έχεις κολλημένο ενα PC στην TV
Καλημέρα και από εμένα.
Διαβάζω το νήμα γιατί με ενδιαφέρει και εμένα ακριβώς το ίδιο. Χάλασε προχθές μια 42άρα Philips plasma που την είχα πάρει το 2003. Ψάχνω και εγώ για κάτι άλλο. Η απόσταση θέαση είναι και σε μένα από 2,7 έως 3 μέτρα. (αναλόγως που κάθεσε)

Γιατί γράφεις για το pc? Εγώ είχα μόνιμα ένα laptop επάνω στην Philips.

Ναι...άλλο να έβλεπες ταινίες και άλλο να έκανες browsing.Εάν έκανες το δεύτερο θα την είχες θρηνήσει εδώ και πολύ καιρό!

Ναι...άλλο να έβλεπες ταινίες και άλλο να έκανες browsing.Εάν έκανες το δεύτερο θα την είχες θρηνήσει εδώ και πολύ καιρό!

Το τελευταίο 1 χρόνο έκανα και browsing κάνα μισάωρο (άλλοτε παραπάνω και άλλοτε καθόλου) την ημέρα. Λέτε να έφταιξε αυτό που παρέδωσε πνεύμα?
Αν ναι μπορείτε να μου πείτε για να ξέρω πληροφορικά γιατί επηρεάζει?
Με την καινούργια μάλλον το ίδιο θα κάνω. δηλαδή είναι καλύτερα να μην πάρω πάλι plasma?
Ρωτάω πολλά αλλά δεν γνωρίζω τίποτα από TV και διαβάζω διάφορα thread για να καταλάβω τι γίνεται.

Με πολύωρο browsing κινδυνεύεις να πάθεις burn-in, όχι να παραδώσει το πνεύμα η τηλεόραση...

Burn in = μόνιμη ''στάμπα'' στην εικόνα.Αυτό εννοώ και παραπάνω.Εάν αφήσεις 2-3 ώρες πχ το παράθυρο ανοιχτό θα αποκτήσεις πολύ επίμονο IR...εάν το παρακάνεις γίνεται burn in.