Επιλογή τηλεόρασης LCD LED vs LCD vs PLASMA

u722

New member
13 January 2011
9
Καλημέρα και καλή χρονιά,

Έχω μπει στη διαδικασία αγοράς τηλεόρασης και διαθέτω πάνω κάτω 1.000 ευρώ για μια 40άρα. Μετά από σχετική αναζήτηση δεν έχω καταφέρει να κατασταλάξω σε είδος (LCD, LED, PLASMA) και μάρκα. Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι κυρίως για παρακολούθηση ταινιών, ψηφιακών καναλιών και λίγο gaming. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,7 μέτρα.

Σε αυτή που έχω προς το παρόν καταλήξει είναι η Samsung LE40C650 αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος, για αυτό κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη.

Τί γνώμη έχετε; Τι άλλο έχετε να προτείνεται;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Για ποιόν λόγο εφόσον η απόσταση θέασης σου το ''σηκώνει'' δεν πας σε 46'';Την 46C650 πχ;
Επίσης πολύ καλή είναι η Panasonic 46S20.

Last edited:
Πιστεύεις οτι όντως το "σηκώνει"; Είμαι λίγο επιφυλακτικός ως προς αυτό.

Κατά τα άλλα αυτό το μοντέλο τί λέει ;

Είναι η καλύτερη ccfl lcd 2d τηλεόραση της χρονιάς κατά πολλούς.Σε hd περιεχόμενο χρειάζονται ίντσες...οπότε 46+

Ναι...κάποιοι ενδεχομένως να σου πουν και 50'',αλλά εγώ πιστεύω ότι οι 46'' αρκούν.Σε 21:9 υλικό...με μπάρες η 40'' θα γίνει αμέσως αμέσως 37''...

Αφου σε παίρνει η τσέπη σου για 46άρα η 50άρα την απόσταση θέασης που έχεις μην την σκέφτεσαι. Τα 2.7μ είναι κανονική (προς μεγάλη) απόσταση για αυτά τα μεγέθη. Εκτός αν μιλάμε για υπνοδωμάτιο.

OK για το μέγεθος με πείσατε και μάλλον πάω για 46άρα.

Έχω όμως ενδοιασμούς για LCD ή PLASMA, τις LED τις αποκλείω γιατί κατάλαβα οτι δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω.

Και το δίλημμα μου προς το παρόν είναι μεταξύ της Samsung LE46C650 και της Panasonic 46S20.

Τί γνώμη έχετε; Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Οι LED προσφερουν κατι παραπανω. Συγκεκριμενα ειναι λεπτες και εχουν ωραιο σχεδιασμο.

Ακομη "ψαρωνουν" τους φιλους-γνωστους που τις εχουν σε εκτιμηση λογω διαφημισης και αγνοιας.

OK για το μέγεθος με πείσατε και μάλλον πάω για 46άρα.

Έχω όμως ενδοιασμούς για LCD ή PLASMA, τις LED τις αποκλείω γιατί κατάλαβα οτι δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω.

Και το δίλημμα μου προς το παρόν είναι μεταξύ της Samsung LE46C650 και της Panasonic 46S20.

Τί γνώμη έχετε; Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Η Panny έχει καλύτερη εικόνα ενώ η Samsung έχει καλύτερο media player οπότε σταθμίζεις και αποφασίζεις αναλόγως....

Απάντηση: Re: Επιλογή τηλεόρασης LCD LED vs LCD vs PLASMA

Για κάποιο λόγο δυσκολεύομαι να πάρω PLASMA....
Όπως όλοι όσοι δεν ξέρουμε την πρώτη φορά. αν βλέπεις ταινίες δεν θα το μετανιώσεις, εγώ πλέον στη συγκεκριμέμη χρονική περίοδο μόνο plasma. Δεν έχεις κάποιο φίλο να τη δεις στο σπίτι του;

Για κάποιο λόγο δυσκολεύομαι να πάρω PLASMA....

Δεν έχεις λόγο να το σκέφτεσαι αν δεν έχεις κολλημένο ενα PC στην TV
Καλύτερη εικόνα , αντίθεση, μαύρο , κίνηση , αίσθηση στο gaming με LCD αντίστοιχης αξίας
Μια φορά να δείς σε σπίτι σου φεύγουν όλες οι φοβίες

Anyway εσύ αποφασίζεις

Και αυτά περί "στρωσίματος" και μεγαλύτερης κατανάλωσης ισχύουν...;

Και αυτά περί "στρωσίματος" και μεγαλύτερης κατανάλωσης ισχύουν...;
στρώσιμο για καλό και για κακό τις 200 πρώτες ώρες.. κατανάλωση λίγο μεγαλύτερη,δεν είναι εργοστάσιο... έτσι κ αλλιώς η διαφορά που θα πληρώσεις επιπλέον για την led και θα υπερκαλύψει την κατανάλωση και θα συμβιβαστείς στην εικόνα.

Έχω σχεδόν πειστεί για τις plasma. Το θέμα μου τώρα είναι οτι τα μοντέλα τις Panasonic είναι αρκετά παλιά.

Έχετε πληροφορίες για το αν θα κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα και πότε;

Οι plasma υποστηρίζουν 3D;

Plasma = 3D τέλος.
Τα πιο καινούργια μοντέλα θα ανέβεις λίγο σε τιμή.

Έχω σχεδόν πειστεί για τις plasma. Το θέμα μου τώρα είναι οτι τα μοντέλα τις Panasonic είναι αρκετά παλιά.

Έχετε πληροφορίες για το αν θα κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα και πότε;

Οι plasma υποστηρίζουν 3D;

Στα λεφτά που θέλεις να δώσεις κοιτάς 50s20 αν τη βρεις (g20 με μια υπερβολή), και lg50pk550. H καλύτερη 3d είναι plasma αλλά θέλεις διπλάσια λεφτά. Πάντως πιο πολύ θα ευχαριστηθείς την 50αρα 2d, παρά μια 40αρα 3d.