Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις προς το παρόν, είναι να τοποθετήσεις κάτω από τα ποδαράκια στήριξης κάποιους κώνους απομόνωσης από τους κραδασμούς, κάποια "παπουτσάκια", όπως θα έλεγε και ο φίλος μας ο Βλαδίμηρος, που είναι πιο ειδικός για να σε καθοδηγήσει.

Απάντηση: Re: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις προς το παρόν, είναι να τοποθετήσεις κάτω από τα ποδαράκια στήριξης κάποιους κώνους απομόνωσης από τους κραδασμούς, κάποια "παπουτσάκια", όπως θα έλεγε και ο φίλος μας ο Βλαδίμηρος, που είναι πιο ειδικός για να σε καθοδηγήσει.

Αν το κανει και σε χαμηλες εντασεις , δεν νομιζω οτι ειναι θεμα απομονωσης.

Μπορεί να είναι έτσι, πολύ πιθανόν, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να κάνει τώρα;
Να μην αρχίσει πάλι να λύνει και να δένει. Πιστεύω, θα είναι πρόωρο.
Η άποψή μου είναι να αφήσει να περάσει λίγος καιρός, να εξοικειωθεί με το σύστημα του και να το απολαύσει και κατόπιν το ξαναβλέπει...

Μπορεί να είναι έτσι, πολύ πιθανόν, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να κάνει τώρα;
Να μην αρχίσει πάλι να λύνει και να δένει. Πιστεύω, θα είναι πρόωρο.
Η άποψή μου είναι να αφήσει να περάσει λίγος καιρός, να εξοικειωθεί με το σύστημα του και να το απολαύσει και κατόπιν το ξαναβλέπει...
Οχι αλλο λυσιμο...............:flipout:
Συμφωνω στο να ακουσει το συστημα και να το απολαυσει και αναλογα βλεπει :a0210:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον παιδιά ! Η αλήθεια ει άι το απολαμβάνω και με το παραπάνω! Ειδικά που απ' την στιγμή το low σε αυτόν τον ενισχυτή δεν μου κόβει μπάσα (τουλάχιστον απ'οσο καταλαβαίνω) και ο ήχος χαμηλά είναι πολύ πλούσιος και ξεκουράζει και τα ηχεία από αυτή τη χαμηλή συχνότητα που φαντάζομαι τα κουράζει χωρίς λόγο το απολαμβάνω και με το παραπάνω... Διαμόρφωσα λίγο και τον χώρο με τα ηχεία... Θα ανεβάσω βιντεάκι σε λίγο να δείτε... Δεν έχω πολλά περιθώρια βέβαια γιατί είμαι στην σοφίτα του σπιτιού μου και είναι αδύνατον να αναμορφωσω όλο τον χώρο. Αλλά τα έβαλα δεξιά και αριστερά απεναντι από τον καναπε με απόσταση μεταξύ τους γύρω στα 5 μέτρα και η απόδοση του ήχου είναι εξαιρετική. Πανέμορφη !

Το πρόβλημα αυτό το παρουσιάζει και σε χαμηλές εντάσεις ναι. Το πικάπ το έχω πάνω στο επιπλο που είδατε στο βίντεο και κάτω από τα 3 από τα 4 ποδαράκια του έχω βάλει φύλα Α4 κομμένα όμορφα σε τετράγωνα για να πάρει ύψος εκεί που έπρεπε το πικάπ για να δείξει σωστές τιμές το αλφάδι καθώς κάποια από τα ποδαράκια του είναι καθισμένα και δεν ρυθμίζονται παρά τις προσπάθειες μου.

Έκανα και πατέντα επειδή ο ενισχυτής δεν έχει aux ούτε έξτρα rca in και έφτιαξα καλώδιο 5din που το βάζω στο tape 2 και από την άλλη καρφί για μουσική από κινητό η ταινια από την τηλεόραση ( η οποία δεν έχει κανένα audio out εκτός από οπτική - αλλά πήρα μετατροπέα. Η πατέντα της πατέντας δηλαδή , αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό , οπότε... )

Τα συγκεκριμένα ηχεία για κάποιο λόγο έχουν στα αυτιά μου τουλάχιστον πολύ δυνατό tweeter. Ενώ μου αρέσουν πολύ τα πρίμα και πάντα τα είχα και τα έχω στο + έως και ++++ με αυτά τα ηχεία έχω κατεβάσει το trable ελαφρώς. Ο ήχος μου αρέσει πάρα πάρα πολύ έτσι όπως έχω κάνει την διαμόρφωση και όντως είναι κλάσης ανώτερος με πριν που τα είχα πιο κοντά. Δυνατότητα τώρα δυστυχώς για 2.5 μέτρα μεταξύ τους δεν έχω, γιατί όμως μάξιμουμ 2.5 μέτρα απόσταση ;

Λοιπόν , ορίστε και ένα βιντεάκι τώρα που τα τακτοποίησα όλα , καλώδια διαρρύθμιση κτλ και απολαμβάνω. Στο βίντεο δυστυχώς δεν μπορούν να αποδοθούν τα εξαιρετικά μπάσα και ο γεμάτος ήχος.
Πασχάλης φυσικά (από τους αγαπημένους μου μουσικοσυνθέτες αν όχι ο πιο αγαπημένος μου!!) με πολύ αγάπη σε όλους σας:

https://youtu.be/2CQ_RVADmo0

πιστεψέ με Μιχάλη, ο πιο ειδικός εδώ είναι ο AUDIOLYTIC!
Δάσκαλος, μέντορας, φίλος, μη σου πω αδερφός παρόλο ότι έχουμε συναντηθεί μόνο μια φορά.
η μηχανολογικές/μηχανικές μου γνώσεις που έχω από παλιά, δεν φτάναν... πριν μπω στο κλαμπ ήξερα μόνο το vta, το αζιμούθιο και το βάρος ανάγνωσης.. κάτι λίγα ήξερα και για το overhang.
ο Πάνος με μύησε στα ενδότερα και με την τρέλα που κουβαλάω δεν έχω σταματημό στις δοκιμές με υλικά από όποιον χώρο μπορείς να φανταστείς...
μέχρι και από τις οικοδομές έχω "χώσει" στο πικάπ μου... (όχι μπετόν δεν είναι :flipout:)

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Ολα φυσιολογικα κατα τη γνωμη μου.

ένα μικρό τιουνάρισμα θα έλεγα ότι το θέλει...
κοίτα πόσο κοντά είναι το αριστερό ηχείο στο ρακ με το πικάπ..
κοίτα που έχει τα μπάσα..
κοίτα σε τι ένταση ακούει.. το ποτ εννοώ.
σε αυτό που λέει ο sonus για κώνους απομόνωσης, θα συμφωνήσω.
:antlers:

Μπράβο φίλε vlad και σε εσένα και στον audiolytic
,πάντα έτσι να είστε!

Ποιοι είναι αυτοί οι κώνοι;
Το αριστερό ηχείο είναι εκεί γιατί με βόλεψε η διαρρύθμιση επάνω στην σοφίτα. Τα μπάσα τα έχω ενισχυμένα γιατί μου αρέσουν τα έντονα μπάσα και την φωνή την είχα σε τέτοια ένταση που αν μιλούσα με άλλο άνθρωπο απλά δεν μπορούσε να με ακούσει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενισχυτής μου είναι πολύ μικρός σε watt για αυτά τα ηχεία οπότε μάλλον λογικό δεν είναι να έχω αραπανωντην ένταση από έναν πιο σύγχρονο και δυνατό ενισχυτή ;

Κάθε πρόταση - παρατήρηση πάντως ευπρόσδεκτη !

@νηματοθέτη Μιχάλη..
γιατί το balance είναι αρκετά δεξιά;
πες μου ότι έχουν ίδιο μήκος τα καλώδια των ηχείων από τον ενισχυτή και στα 2 κανάλια

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Μπράβο φίλε vlad και σε εσένα και στον audiolytic
,πάντα έτσι να είστε!

Ποιοι είναι αυτοί οι κώνοι;
Το αριστερό ηχείο είναι εκεί γιατί με βόλεψε η διαρρύθμιση επάνω στην σοφίτα. Τα μπάσα τα έχω ενισχυμένα γιατί μου αρέσουν τα έντονα μπάσα και την φωνή την είχα σε τέτοια ένταση που αν μιλούσα με άλλο άνθρωπο απλά δεν μπορούσε να με ακούσει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενισχυτής μου είναι πολύ μικρός σε watt για αυτά τα ηχεία οπότε μάλλον λογικό δεν είναι να έχω αραπανωντην ένταση από έναν πιο σύγχρονο και δυνατό ενισχυτή ;

Κάθε πρόταση - παρατήρηση πάντως ευπρόσδεκτη !

με πρόλαβες στο γράψιμο γιατί έπρεπε να διακόψω.
υπάρχουν πολλών ειδών κώνοι, αλλά άσε να δούμε αν θα συμφωνήσουμε με τον Πάνο πρώτα.. μη σε βάλω σε έξοδα.
δεν πειράζει και τόσο το ότι ο ενισχυτής έχει λίγα βατ. τα ηχεία είναι αρκετά εύκολα και φαίνεται να "τα έχει".
αν μπορείς να κάνεις κάτι στο να μειώσεις την απόσταση μεταξύ τους..
πάντως και το δικό σου βίντεο έχει καλύτερο ήχο από όταν "τραβάω" εγώ.. κάτι τσιρίδες ακούγονται στα δικά μου βιντεάκια :flipout:
τι σκ@τ@.. δεν νομίζω να έχω το χειρότερο στέρεο που υπάρχει.
μάλλον το χειρότερο κινητό έχω... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

ένα μικρό τιουνάρισμα θα έλεγα ότι το θέλει...
κοίτα πόσο κοντά είναι το αριστερό ηχείο στο ρακ με το πικάπ..
κοίτα που έχει τα μπάσα..
κοίτα σε τι ένταση ακούει.. το ποτ εννοώ.
σε αυτό που λέει ο sonus για κώνους απομόνωσης, θα συμφωνήσω.
:antlers:

Ναι χτες στο τελευταιο βιντεο του ethnik ειδα και συμφωνω οτι το αριστερο ηχειο ειναι πολυ κοντα στο πικαπ.Με τους κωνους σε πικαπ δεν ασχοληθηκα πολυ, πλην στο thorens td160 hd που εχει απο τη μανα του κωνους .Λιγο αργοτερα να ανεβασω μια φωτο γι αυτα (RDC) που σε δοκιμες που εκανα στο παρελθον μου φανηκαν να κανουν καλη δουλεια και αυτα εμειναν τελικα.

πιστεψέ με Μιχάλη, ο πιο ειδικός εδώ είναι ο AUDIOLYTIC!
Δάσκαλος, μέντορας, φίλος, μη σου πω αδερφός παρόλο ότι έχουμε συναντηθεί μόνο μια φορά.
Κοψε κατι και συμφωνουμε......... οχι το τελευταιο...............χαχαχα

ο Πάνος με μύησε στα ενδότερα και με την τρέλα που κουβαλάω δεν έχω σταματημό στις δοκιμές με υλικά από όποιον χώρο μπορείς να φανταστείς...
μέχρι και από τις οικοδομές έχω "χώσει" στο πικάπ μου... (όχι μπετόν δεν είναι :flipout:)

Αυτο θα το δεκτω.........:laugh:

...............................

Φιλε εθνικ κατσε να απολαύσεις μουσική.
Φυσιολογικο ειναι αυτο που κάνει πικαπ είναι, στο δικο μου project με την jico sas και την 95ex στην αρχη του δίσκου και στο τέλος τα ηχεία παίζανε μέσα εξω στα focal

@νηματοθέτη Μιχάλη..
γιατί το balance είναι αρκετά δεξιά;
πες μου ότι έχουν ίδιο μήκος τα καλώδια των ηχείων από τον ενισχυτή και στα 2 κανάλια

Το balance το έχω +1 στα δεξιά διότι ανέκαθεν μου ακουγόταν το αριστερό κανάλι πιο δυνατά και στο ράδιο και στην κασέτα και στο πικάπ. Όχι πολύ αλλά το καταλάβαινες. Έχοντας το λοιπόν στο +1 μου ακούγεται πιο ευχάριστος ο ήχος.

Τα καλώδια όχι δεν έχουν τα ίδια μέτρα... Το ένα ένα γύρω στα 8ετρα το καλώδιο (δεξιά ) και το έχω μαζεμένο αυτό που περισσεύει και στο αριστερό δεν είναι ούτε ένα μέτρο. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να παίζει ρόλο. Πειράζει; Να πάω να πάρω άλλο ένα 8μετρο και για το αριστερό ;

Δυστυχώς το αριστερό ηχείο δεν έχω κάπου καλύτερα να το βάλω. Τι πειράζει εκεί ; Και είναι τόσο μεγάλο προβλημα ;

το αριστερό με το κοντό ακούγεται πιο δυνατά. σωστά;
αναλογία 1 προς 8... μάλλον άλλη αντίσταση βλέπει ο ενισχυτής στο ένα κανάλι.

τι καλώδιο είναι;

8 μέτρα καλώδιο;
Για ποιο λόγο , δεν καταλαβαίνω;
Επίσης τα ηχεία στα 5 μέτρα = δεν ακούς τίποτα.
Μόνο θόρυβο.
Κλείσε τα ηχεία στα 2-2.5 μέτρα και κάτσε σε ίση περίπου απόσταση απέναντι τους.
Αν θέλεις να ακούσεις μουσική όπως πρέπει.
Ειδάλλως με γεια και να το χαίρεσαι....

Όλα σωστά τα όσα έχουν ειπωθεί... βέβαια και το έπιπλο με το τζαμί ανάμεσα δεν βοηθάει καθόλου, εκτός από την απόσταση...θεωρώ ότι για να πάρει κάποιος αυτό που τα ηχεία έχουν να δώσουν θα πρέπει να αλλάξει τελείως η όλη τοποθέτηση.