Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Καλημέρα. Κατάλαβα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτά που μαθαίνω. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση βουρ για audiotechnica έτσι; Αυτή τοποθετείται χωρίς πατέντες για έξτρα βάρος, σωστά;

Έψαξα λοιπόν αλλά δεν τη βρήκα σχεδόν πουθενά παρά μόνο εδώ
https://www.odes.gr/el/hi-fi/audio-technica-at95ex-kefali-me-velona.html

όπου με ενημέρωσαν πως την καλύτερη θέλει 20 εργάσιμες ημέρες και αυτό δεν είναι σίγουρο μπορεί και παραπάνω.

Καμία επιλογή για το Από πού να την πάρω για να μου έρθει συντομότερα;
Ας είναι και από εξωτερικό δεν έχω θέμα. μήπως αξίζει κάποια άλλη κεφάλοβελόνα πού την βρίσκεις στην Ελλάδα για άμεση παραλαβή....

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

https://www.odes.gr/el/audio-technica-at95ex-kefali-me-velona.html

Με 5,7 γρ βάρος η 95ΕΧ, δηλαδή 7 γρ με τις βίδες και 6,5 dynamic compliance, βγάζει 14-15Hz στο VE
https://www.vinylengine.com/cartridge_resonance_evaluator.php?eff_mass=12&submit=Submit
Στα 10HZ, υπολογίζεται σε 13, σωστά;

μάλλον θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 7,5γρ βάρους του headshell και τότε πάμε μαζί με τα καλώδια στα 15γρ περίπου.
άρα όχι κάτω από 8,5-9Hz.
αγαπημένη συχνότητα αν αγαπάμε το ζεστό, σφιχτό, "γεμάτο" μπάσο...

Έψαξα λοιπόν αλλά δεν τη βρήκα σχεδόν πουθενά παρά μόνο εδώ
https://www.odes.gr/el/hi-fi/audio-technica-at95ex-kefali-me-velona.html

όπου με ενημέρωσαν πως την καλύτερη θέλει 20 εργάσιμες ημέρες και αυτό δεν είναι σίγουρο μπορεί και παραπάνω.

Καμία επιλογή για το Από πού να την πάρω για να μου έρθει συντομότερα;
Ας είναι και από εξωτερικό δεν έχω θέμα. μήπως αξίζει κάποια άλλη κεφάλοβελόνα πού την βρίσκεις στην Ελλάδα για άμεση παραλαβή....

σου έβαλα πιο πάνω λίνκ του Thakker.
συνήθως σε μια εβδομάδα την έχεις στα χέρια σου. 2 το πολύ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

μάλλον θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 7,5γρ βάρους του headshell και τότε πάμε μαζί με τα καλώδια στα 15γρ περίπου.
....

Γιατί, η ενεργή μάζα κάθε βραχίονα δίνεται χωρίς αυτά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Γιατί, η ενεργή μάζα κάθε βραχίονα δίνεται χωρίς αυτά;

έχω την εντύπωση πως στους S δίδεται χωρίς.
γι'αυτό αλλάζει αν βάλουμε βαρύτερο ή ελαφρύτερο

Η μαζα του βραχιονα περιλαμβανει και το βαρος του headshell που δινει ο κατασκευαστης.
Αν ο sony εχει μαζα περιπου 12γρ με την 95ΕΧ θα εχει συχνοτητα συντονισμου περιπου 10.4 Hz.
Η AT95 (Ε & ΕΧ) ζυγιζει 6.5γρ οχι 5.7 gr. H ενδοτικοτητα της στα 10 Ηz ειναι περιπου 12
Η μαζα του βραχιονα αλλαζει αν βαλουμε πιο ελαφρυ η πιο βαρυ headshell απο αυτο του κατασκευαστη του βραχιονα.

Η μαζα του βραχιονα περιλαμβανει και το βαρος του headshell που δινει ο κατασκευαστης.
Αν ο sony εχει μαζα περιπου 12γρ με την 95ΕΧ θα εχει συχνοτητα συντονισμου περιπου 10.4 Hz.
Η AT95 (Ε & ΕΧ) ζυγιζει 6.5γρ οχι 5.7 gr. H ενδοτικοτητα της στα 10 Ηz ειναι περιπου 12

ευχαριστώ για την διόρθωση :a0210:

Η μαζα του βραχιονα αλλαζει αν βαλουμε πιο ελαφρυ η πιο βαρυ headshell απο αυτο του κατασκευαστη του βραχιονα.

αυτή είναι η αιτία που είχα άλλη εντύπωση.

Επειδή εγώ μπερδεύτηκα, τελικά μάθετε καλά και στο sony και στο dual η 95ex ; Χωρίς βαριδιακια ;

(Αύριο την παραγγέλνω από thakker)

Παιδιά όπως βλέπω το headsell του DUAL ,νομίζω ότι αν βάλω βαριδιακι από πάνω από το hs δεν θα κουμπώνει στην θέση του.... Πρέπει να είναι ίσιο για να κουμπώσει...

Το sony τελικά το άκουσα και έχει θέμα με τα καλώδια του οπότε πάει κι αυτό... Προς το παρών κρατώ dual και service το kenwood. Αλλά σίγουρα θέλω κι άλλο πικάπ...

Αφού πιάνουν τα χέρια σου, τι θέμα έχει με τα καλώδια (ρεύμα ή RCA) το SONY που δεν μπορείς να φτιάξεις;
Το πηγάδι και η σταθερότητα περιστροφής να είναι ΟΚ.

Για να είμαι ειλικρινής παιδιά ο ίδιος ο πωλητης δεν ηθελε να μου το δώσει έτσι και τελικά το αφήσαμε... Ελπίζω να μην έκανα βλακεία γιατί η αλήθεια είναι δεν σκέφτηκα καθόλου να επέμβω να το φτιάξω και τελικά πήρα πικάπ ... Ναι βρίστε με άλλα τι να κάνω αρρώστια έχω με τα πικαπ... Ένα άριστο Pioneer pl 514. Για την κεφαλή ισχύουν οι ίδιες προτάσεις; at95ex ;

ΥΓ.Βρήκα και βαριδιακι σε φύλλο που χωράει στο dual . Μένει να το ζυγισω γιατί δεν ξέρω πόσο είναι.

Παιδιά καλημέρα το βαριδιακι που έχω είναι 2.5 γρ οπότε μάλλον μας κάνει.

Για το pioneer AT95EX, ή Ortofon m2 red η οποία πρέπει να ταιριάζει καλά απ'οσα έμαθα...; σωστά ;
Κάποια άλλη ; Πχ goldring e3;

Στον dual cv1400 θα συνδεθεί το pioneer που πρώτα ο Θεός αύριο θα το έχω και θα πω εντυπώσεις.

Παιδιά καλημέρα το βαριδιακι που έχω είναι 2.5 γρ οπότε μάλλον μας κάνει.

Για το pioneer AT95EX, ή Ortofon m2 red η οποία πρέπει να ταιριάζει καλά απ'οσα έμαθα...; σωστά ;
Κάποια άλλη ; Πχ goldring e3;

Στον dual cv1400 θα συνδεθεί το pioneer που πρώτα ο Θεός αύριο θα το έχω και θα πω εντυπώσεις.

η 95ΕΧ έχει τα μισά σχεδόν λεφτά από την 2m red και παίζει πιο σωστά ακόμα και από την bronze που έχει 300 + !!
δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά και φίλου που τις έχει και τις 2.
εκτός αν κάποιος αρέσκεται στον εντυπωσιασμό... εκεί η bronze διαπρέπει.. όχι όμως η red ή η blue που απλά "φωνάζουν" σε σχέση με την ΕΧ

Γίνεται σε λίγο η παραγγελία από thakker. Το γεγονός ότι είναι 3.5 Vm αντί για 5.5 που είναι η 2Μ δεν την κάνει να μειονεκτεί έτσι ;

Τι άλλο να πάρω από thakker από αξεσουάρ; Προτρακτορα ; Όλοι ίδιοι είναι ; Για τον καθαρισμό της κεφαλής τι είναι καλύτερο ; (Το τζελ ακριβό μου πέφτει...εκτός κ αν αξίζει τόσο πολύ)