ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,261
Παλλήνη
Ολοκληρώθηκε πριν 2 ωρες η επίσημη παρουσίαση της Sony Ελλας για τον Τύπο για τον flagship 4Κ προβολέα της (αλλά και τον μικρότερο VW-50) η οποία έγινε σε ειδική διαμορφωμένη αίθουσα του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι.
Ήμουν παρών για το απαραίτητο ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό. Ο κόσμος πολύς για την μικρή αίθουσα και η διοργάνωση άψογη (θερμές ευχαριστίες στην Sony Ελλας για την πρόσκληση & την περιποίηση). Παρόντες οι άνθρωποι της Sony αλλα και ο project manager απο Αγγλία.
Δεν θα σας πω ακόμα τις εντυπώσεις μου για τον 4K γιατι θα περιμένω να μαζευτούμε και οι υπολοιποι Avclubιτες αυριο στις 18:00 να τον δούμε παρέα! Οποιος πιστός προσέλθει!
Μερικές φωτό απο την παρουσίαση και περισσότερα αύριο.

IMG_0327.jpgIMG_0325.jpgIMG_0320.jpgIMG_0342.jpg

Ώρες ώρες λέω α ρε και να έμενα Αθήνα. Τι στιγμές χάνω..

Περιμένουμε εντυπώσεις.

Υπενθυμίζω την συναντηση μας σήμερα στις 18:00 στο Golden Hall στον πρωτο όροφο (Sony Center διπλα στον Καισαρη)

1)Takisot
2)Babis K
3) Panman
4) DimDim
5) Spcav (με ?)
6) Καστρουνης (με ?)
7)Afam
8)Kosh
9)vas_papavas
10)makis1973
11)warewolf73
12) Che

Πέρασα σήμερα το μεσημέρι.

Ετυχε να είμαι …τελειως μόνος μου και να δω σε σύγκριση τον Κ4 με τον 50 κλπ
Οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί δεν μου χάλασαν κανένα χατίρι σε όσες εναλλαγές 1-2 τους ζήτησα.

Συνιστώ σε όλα τα μέλη να περάσουν και να δουν. Αξιζει πραγματικα.

Μς 250 ιντσες στο 4/3 η εικονα ηταν τεραστια. Ο 50αρης καταφερε να ανταπεξελθει σε φωτεινοτητα σε αυτες τις ιντσες. Αυτο και μονο λεει πολλα. Το συστημα "sharpness" της sony ακρως εντυπωσιακο. Γενικα το setup 200 ιντσες με τον 50αρι ειναι ονειρικο. Ποιος το φανταζονταν πριν κατι χρονια οτι με 3000 θα παιρναμε εικονα 200 ιντσες αυτης της ποιοτητας. Στο 3d τα πραγματα ηταν ακομη καλυτερα. Ακρως εντυπωσιακη η εικονα και κινηση. Εντυπωση μου εκανε η "υφη" των προσωπων στο 3d. Απιστευτη αληθοφανεια, καθολου "ψηφιακιλα"...

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Tάκη που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης.

Η οθόνη προβολής ήταν μια 4:3 με εύκολες διαστάσεις για να μην την ξεχνάμε. Πλάτος 4 μέτρα - ύψος 3. Αυτό αν δεν κάνω λάθος μας κάνει 181 ίντσες σε 16:9. Όπως μας διευκρίνησε ο υπεύθυνος της παρουσιάσης ήταν μια απλή οθόνη νοικιασμένη από κάποια εταιρία ενοικιάσεως οθονών και το χρώμα της ήταν λευκό.

Πηγές αναπαραγωγής ήταν ένα htpc και το sony playstation ενώ οι προβολείς ήταν ακαλιμπράριστοι.

Η απόσταση θέασης μας πρέπει να ήταν 4-5 μέτρα.

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον Μπάμπη. Εξαιρετικό μηχανάκι ο μικρούλης με αναλογική εικόνα. Πολύ φώς σε τέτοιο κάδρο σε συνδυασμό με καλό μαύρο. Στο 3d είχε αρκετή φωτεινότητα αν και στην κίνηση είχε κάποια τμήματα με σπασίματα και κάποια τμήματα όπου φαινόταν να υπάρχει ενεργοποιημένο σύστημα frame interpolation. Τελικά απότι κατάλαβα ήταν ενεργοποιημένο σε ρύθμιση low.

Στον μεγάλο οκ τα κλιπάκια 4k ήταν εντυπωσιακά και κυρίως το 2ο με τα τραίνο (δέντρα κλπ) το οποίο όμως έπαιζε με σπασίματα (ήταν 50άρι και δεν πέρναγε από το hdmi 1.4???).

Σε σκηνές 1080 μου φάνηκε ότι ο μικρούλης έδινε καλύτερη ευκρίνεια και πιο punch εικόνα. Στον μεγάλο σαν να ήταν θολές σαν να έχει πειραχτεί το focus κάτι τέτοιο. Γενικά ο μικρούλης μου φάνηκε πιο φωτεινός αλλά βέβαια μιλάμε για προβολείς ακαλιμπράριστους με διαφορετικές ρυθμίσεις και με διαφορετικές ώρες στην λάμπα. Αν δεν κάνω λάθος στον μικρό είχε 50κάτι ώρες και στον μεγάλο είχε περάσει τις 100.

Φωτογραφίες σε λίγο.

Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

Είδατε και κάποιες σκηνές από ταινίες ή μόνο demo κλιπάκια?

Μήπως είδατε τίποτα demo πατερνάκια??:flipout:

Πατερνάκια τσου... σκηνές ναι από τον Τουρίστα το Total Recall και μία γλυκανάλατη που άρεσε στον Τάκη !!!!:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

Πατερνάκια τσου... σκηνές ναι από τον Τουρίστα το Total Recall και μία γλυκανάλατη που άρεσε στον Τάκη !!!!:grandpa:

Thank you!!

Εντυπώσεις από τις ταινίες?

Οι φωτογραφίες είναι από κινητό. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για την ποιότητα.

50άρης

DSC_0094.jpgDSC_0100.jpgDSC_0103.jpgDSC_0096.jpg

Ακόμη και η sony με πήρε χαμπάρι και είχε την τιμητική της η ατζολίνα. Άντε πιάσε κανένα τούβλο απόψε you never know

Last edited: