ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

Μόλις γύρισα.... (ναί, ξαναπήγα και είδα μόνο τον 50-άρη).
Ήταν σαν κάτι να με πείραζε, σαν κάτι να μου έλειπε... Μπορείτε να μαντέψετε τι είδα; :worshippy:

Van%20Helsing%202.jpg

Πάντως, άμα θέλεις ζόρικη σκηνή....μας έχει δώσει ο γάτος (JL) μια σκηνή μ' ένα φίδι στα 0,00000001 IRE που μπροστά του ο Van Helsing είναι για να φοράς γυαλιά ηλίου!!!:laugh::laugh:

Στο σπίτι μου βλέπω από 4,8 μέτρα 123 ίντσες σε 16:9 και 117 σε 2,35:1

Εχθές στην παρουσίαση του 4Κ (πήγα νωρίς το μεσημέρι) έβλεπα 180 ίντσες , κάδρο 2,35:1 , από 5 μέτρα περίπου. Πιστεύω ότι η πρώτη σειρά καθισμάτων ήταν κοντά στα 3.8 μέτρα και καθόμουν στην τρίτη ..
Δεν ένιωσα την παραμικρή ενόχληση. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Μάλιστα χωρίς να είμαι και ο super ειδικός μου άρεσε ο Κ4 με κάποιο upscale που έκανε στα συνηθισμένα Blu-ray.
To 3D με άφηνε, με αφήνει (και εχθές που είδα) , και ΘΑ με αφήνει πλήρως αδιάφορο. Ενα κουραστικό view master σε 3-4 επίπεδα με βαρύδια στα μάτια ..Χώρια ότι υπάρχουν μόνο ταινίες για κοινό του Justin Bieber.

Για να είμαι ειλικρινής έστειλα , σήμερα το πρωί , ήδη ένα e-mail στη Vutec αν μου στέλνουν κατ ευθείαν από ΗΠΑ μία οθόνη 2,35:1 , 153 ίντσες .

Btw υπάρχει κανείς, στους καιρούς αυτούς, που εισάγει αυτή την οθόνη στην Ελλάδα. ? (δεν αλλάζω την Vutec με τίποτα).

Last edited:
Πάντως, άμα θέλεις ζόρικη σκηνή....μας έχει δώσει ο γάτος (JL) μια σκηνή μ' ένα φίδι στα 0,00000001 IRE που μπροστά του ο Van Helsing είναι για να φοράς γυαλιά ηλίου!!!:laugh::laugh:

Ζόρικες σκηνές υπάρχουν πολλές... πάρα πολλές... Εδώ όμως μιλάμε για κάτι παραπάνω, μιλάμε για Traditional. -bye-

Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

Έχω την εντύπωση ότι καθόσασταν υπερβολικά κοντά. Σε κανονική απόσταση θέασης πιθανολογώ πως δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά. Δύσκολο είναι να ανοίξει κανείς στο σπίτι του 180 ίντσες, ακόμα πιο δύσκολο να βρει 4Κ υλικό, τελικά όμως ακατόρθωτο (για την πλειονότητα) να κουνάει το κεφάλι πάνω-κάτω για να δει μια ταινία. Θα μου πεις, γούστα είναι αυτά...

Γιάννη είμασταν όντως και εγώ στον δικό μου βλέπω και κοντά. Πέρα από το θέμα της μεγάλης εικόνας που δεν είναι εύκολο να στήσει ο καθένας στο σπίτι του (δύσκολο να βρεθεί τοίχος 4 μέτρα βάλε και άλλο 1+ για τα ηχεία δεξιά αριστερά πάμε σε 5+, με λευκούς τοίχους δεν ξέρω πως θα αντιδράσει μια τόσο μεγάλη εικόνα) και το υλικό, θές και υποστήριξη σε player, καλώδια αλλά και αποθηκευτικό χώρο.

Το κλιπάκι με το τραίνο ήταν 2-3 λεπτά και αν δεν κάνω λάθος μας είπαν ότι το αρχείο ήταν περίπου 600Mb και συμπιεσμένο. Φαντάσου σε ταινία τι έχει να γίνει από αποθηκευτικό χώρο όταν και αν αρχίσει να βγαίνει υλικό.

Απάντηση: Re: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

To 3D με άφηνε, με αφήνει (και εχθές που είδα) , και ΘΑ με αφήνει πλήρως αδιάφορο. Χώρια ότι υπάρχουν μόνο ταινίες για κοινό του Justin Bieber.

Μαζί σου... κι εμένα το 3D δεν μου λέει απολύτως τίποτε. Εκτός αυτού, η πολύ μεγάλη οθόνη μου δημιουργεί ζαλάδα, στον κινηματογράφο κάθομαι πάντα απ´τη μέση και πίσω.
Χθές όμως.... Αααα χθές.... Με το που είδα 180 ίντσες σ' αυτή τη ποιότητα λέω "το θέλω τώρα... Γρεμίζω μεσοτοιχία και το θέλω τώρα!!!!"

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

Γιάννη είμασταν όντως και εγώ στον δικό μου βλέπω και κοντά. Πέρα από το θέμα της μεγάλης εικόνας που δεν είναι εύκολο να στήσει ο καθένας στο σπίτι του (δύσκολο να βρεθεί τοίχος 4 μέτρα βάλε και άλλο 1+ για τα ηχεία δεξιά αριστερά πάμε σε 5+, με λευκούς τοίχους δεν ξέρω πως θα αντιδράσει μια τόσο μεγάλη εικόνα) και το υλικό, θές και υποστήριξη σε player, καλώδια αλλά και αποθηκευτικό χώρο.

Το κλιπάκι με το τραίνο ήταν 2-3 λεπτά και αν δεν κάνω λάθος μας είπαν ότι το αρχείο ήταν περίπου 600Mb και συμπιεσμένο. Φαντάσου σε ταινία τι έχει να γίνει από αποθηκευτικό χώρο όταν και αν αρχίσει να βγαίνει υλικό.

Αυτά είναι θέματα που καλούνται να λύσουν οι εταιρείες στο μέλλον. Το χθεσινό, απλώς, ήταν τυράκι. Τώρα...αν δεν υπάρχει ούτε μισό κρακεράκι διαθέσιμο για συνοδεία αλλά όσοι το παίρνουν το χτυπούν ξεροσφύρι, είναι άλλη κουβέντα.

Δεν είμαι κατά της εξέλιξης στην εικόνα, απλά, είμαι λίγο επιφυλακτικός στο πόσο μπορεί να έχει εφαρμογή σε οικιακό περιβάλλον, πλην όλων των άλλων που σωστά αναφέρεις. Εντάξει. Μέλλον είναι και ένας μήνας μπροστά, μέλλον είναι και μια δεκαετία παραπέρα...

Απάντηση: Re: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

Ξανακυλάει ο Μπικος....

(κατι μου λεει οτι δεν πηρε iPhone 5)

:p

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις... :eviltongue:

(Ούτε καν 4s. Στο 4 είμαι ακόμα...)

Τελικά τι εγινε με το Van Helsing? Το αφηνεις για έκπληξη;

Όχι... Τι έκπληξη; Μια χαρά ήταν, δεν τρελάθηκα αλλά οι ίντσες είναι πάρα πολλές. Κι ο χώρος δεν είναι ο ιδανικός, όπως θυμάσαι, απ´την πίσω πλευρά έχει φως.

Όχι... Τι έκπληξη; Μια χαρά ήταν, δεν τρελάθηκα αλλά οι ίντσες είναι πάρα πολλές. Κι ο χώρος δεν είναι ο ιδανικός, όπως θυμάσαι, απ´την πίσω πλευρά έχει φως.

Σου έδωσαν καθόλου το χειριστήριο να πειράξεις κανά brightness/contrast ή τσου?

Σου έδωσαν καθόλου το χειριστήριο να πειράξεις κανά brightness/contrast ή τσου?

Γιάννη, οι άνθρωποι είναι άψογοι σε όλα τους... Ό,τι θες κάνεις κι ότι θες δοκιμάζεις, απλά επειδή ήμουν σκαστός απ´το γραφείο δεν μπορούσα να κάνω και πολλά.
Οι ρυθμίσεις και οι συνδιασμοί είναι τόσοι πολλοί που θές μέρες-νύχτες ν´ασχολείσαι και πάλι με την απορία θα μείνεις.
Άσε που εκεί ήταν και κάποιος πολύ πιο ειδικός από μένα (ονόματα δεν λέμε...:flute:) Κάποια στιγμή - ελπίζω οτι - θα μας τα πεί.:grinning-smiley-043

Άσε που εκεί ήταν και κάποιος πολύ πιο ειδικός από μένα (ονόματα δεν λέμε...:flute:) Κάποια στιγμή - ελπίζω οτι - θα μας τα πεί.:grinning-smiley-043
Αρκεί να μην πει στον τυπακο εκει ''Mr. Asian gΑy, I want to calibrate your machine''....:p :p :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sony VPL-VW1000ES 4K/3D στο Golden Hall

γιατι να θες αλλο ενα μετρο δεξια κι αριστερα;
Ισα ισα,που αν η εικονα ειναι μεγαλη και τα ηχεια τοποθετηθουν εντος των διαστασεων αυτης,τοτε εχεις πιο φυσιολογικο ηχο.

Ψιτ, συγκεντρώσου! :p

Υγ. Καστρουνομάτης ο Μεγαλοπρεπής.
Αστον ρε Τακη, μη το ''γυρισει'' τωρα στα γεραματα....:p

Ναι, λεω ομως αν θα μπορουσε (θεωρητικά έστω) να ειναι με passive στα 1080.

Θα ηταν ενα + στο 3D του (γενικά των 4k).

Και θα μειωνε τις απαιτησεις σε φως.

Αν ήταν τηλεόραση... :p

Στους προβολείς, το παθητικό 3D δεν μπλέκεται με τα της ανάλυσης. Το αμιγώς παθητικό 3D, που θα μας έδινε κέρδος σε φωτεινότητα, απαιτεί διπλή οπτική μηχανή. Με μονή οπτική μηχανή (βλ. πλειοψηφία κινηματογραφικών αιθουσών), έχουμε στην ουσία ενεργό 3D με παθητικά γυαλιά (το κλείστρο έχει μεταφερθεί από τα γυαλιά στον φακό του προβολέα).

Επίσης, χρειάζεται ειδικό (ακριβό) πανί για το σύστημα της RealD ή γυαλιά που δεν είναι σημαντικά φτηνότερα από τα ενεργά για το σύστημα της Dolby.