[Επίσημο] Apple TV 4K @2017

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Θα βγουν και κάποιες beta στο ενδιάμεσο, για να είσαι όμως σίγουρος Σεπτέμβρη με υγεία..

Προσοχή αν θα πάρεις NAS, να υποστηρίζει NFS (νομίζω όλα το κάνουν) (μη σε τρομάζει η έννοια είναι file system)
και να είναι αρκετά δυνατό για να στείλει αρχεία μεγάλου μεγέθους 4Κ

Σε SMB ετρεχε νεράκι και τα πιο μεγάλα UHD rip το Apple TV 4K. Δεν χρειάζεται ντε και καλά NFS ο φίλος μας.
Πρεπει να εχει αναιμική cpu για να εχει καποιο όφελος. Στο Apple TV 4K λογικά δεν θα υπάρχει η παραμικρή διαφορά στην αποδοση του streaming. Φοράει δυνατή cpu.

Με οποιοδήποτε NAS, θα κανει μια χαρά τη δουλειά του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Σε SMB ετρεχε νεράκι και τα πιο μεγάλα UHD rip το Apple TV 4K. Δεν χρειάζεται ντε και καλά NFS ο φίλος μας.
Πρεπει να εχει αναιμική cpu για να εχει καποιο όφελος. Στο Apple TV 4K λογικά δεν θα υπάρχει η παραμικρή διαφορά στην αποδοση του streaming. Φοράει δυνατή cpu.

Με οποιοδήποτε NAS, θα κανει μια χαρά τη δουλειά του.

Το πρόβλημα με το SMB είναι ότι πολλές φορές "χάνονται" οι φάκελοι από το Kodi... (έχει γίνει σε πολλούς φίλους και χρήστες - στο NFS δεν υπάρχει τέτοιο θέμα) (μιλάω για μηχανήματα που λειτουργούν ως "servers" (αποθήκευση ταινιών) και τρέχουν Windows)

Ειλικρινά δεν ξέρω αν κάποιος αναιμικός επεξεργαστής (τύπου Celeron) είναι αρκετός για στριμάρισμα μεγάλων αρχείων (φυσικά δεν μιιλάμε να κωδικοποιεί αρχεία on the fly. Εφόσον θέλει να βλέπει ταινία πχ στο κινητό του και λείπει εκτός σπιτιού (πχ μέσω Air Server)) - εκεί θέλει δύναμη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Το πρόβλημα με το SMB είναι ότι πολλές φορές "χάνονται" οι φάκελοι από το Kodi... (έχει γίνει σε πολλούς φίλους και χρήστες - στο NFS δεν υπάρχει τέτοιο θέμα) (μιλάω για μηχανήματα που λειτουργούν ως "servers" (αποθήκευση ταινιών) και τρέχουν Windows)

Ειλικρινά δεν ξέρω αν κάποιος αναιμικός επεξεργαστής (τύπου Celeron) είναι αρκετός για στριμάρισμα μεγάλων αρχείων (φυσικά δεν μιιλάμε να κωδικοποιεί αρχεία on the fly. Εφόσον θέλει να βλέπει ταινία πχ στο κινητό του και λείπει εκτός σπιτιού (πχ μέσω Air Server)) - εκεί θέλει δύναμη.

Oi celeron δεν ειναι οι αναιμικοί που αναφέρω, αλλα οι φτηνοι arm.
Δεν εχω χάσει ποτέ folder με SMB απο KODI. Και σε απειρα μηχανάκια.

Τεσπα, ειμαστε οφτιπικ. Το ζουμί στν υποθεση ειναι εκτος απο ATMOS να δωσει και τα υπολοιπα codec, αν και το βλέπω χλωμό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

........ Το ζουμί στν υποθεση ειναι εκτος απο ATMOS να δωσει και τα υπολοιπα codec, αν και το βλέπω χλωμό.

Passthrough δεν ξέρουμε αν θα δώσει, θα φανεί μόλις κάνουν διαθέσιμο το API στους developers.

Καλή κίνηση από την apple αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να δώσει όλα όσα ένα Nvidia ας πούμε μπορεί να δώσει σε επίπεδο προσβασιμότητας και συμβατότητας... Αλλά αυτά θα φανούν στην πράξη όταν περάσει το νέο λειτουργικό

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλή κίνηση από την apple αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να δώσει όλα όσα ένα Nvidia ας πούμε μπορεί να δώσει σε επίπεδο προσβασιμότητας και συμβατότητας... Αλλά αυτά θα φανούν στην πράξη όταν περάσει το νέο λειτουργικό

Έχεις δει εικόνα Apple TV vs Shield?....

Δεν μιλάω μόνο για 4Κ όπου εκεί το AppleTV παίζει χωρίς αντίπαλο...

Αλλά και στα απλά αρχεία... (1080p ή 720p mkv)...

Όχι...δεν τα έχω δει vs. Ίσως το apple να έχει καλύτερη αλλά δεν το έχω τσεκαρει. Απλά μίλησα για τα θέματα ευκολιών και συμβατότητας. Νομίζω το apple TV έχει πολύ δρόμο να κάνει προς τα εκεί... Αν τον κάνει ποτέ.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Όχι...δεν τα έχω δει vs. Ίσως το apple να έχει καλύτερη αλλά δεν το έχω τσεκαρει. Απλά μίλησα για τα θέματα ευκολιών και συμβατότητας. Νομίζω το apple TV έχει πολύ δρόμο να κάνει προς τα εκεί... Αν τον κάνει ποτέ.

Εκτός απο την προφανή ελλειψη μιας usb, τι σου λείπει?

Λίγο το'χεις αυτό; Εκτός από το Atmos που ακόμα δεν ξέρουμε που θα περνάει και πως θα περνάει...mkv παίζει; iso παίζει; full br παίζει; Ρωτάω .. Δεν ξέρω... Προσωπικά θα περιμένω να δω στην πράξη την νέα έκδοση και μετά να κρίνω.. Αλλά η usb , είναι πολύ βασική.. Πως θα παίξω τις ταινίες μου;;;!!

Last edited:
Επίσης απ' ότι είδα προς το παρόν το Atmos θα υποστηρίζεται μόνο μέσω iTunes.
HDR ? YouTube 4k? Passthrough??

Ήδη μου λείπουν πολλά...

Πώς γίνεται να κάνει τοσο ντόρο η apple όταν προστεθεί κατι μετά από τόσο καιρό που οι άλλοι το έχουν από χέρι... Με ξεπερνάει...

Επίσης απ' ότι είδα προς το παρόν το Atmos θα υποστηρίζεται μόνο μέσω iTunes.
HDR ? YouTube 4k? Passthrough??

Ήδη μου λείπουν πολλά...

Πώς γίνεται να κάνει τοσο ντόρο η apple όταν προστεθεί κατι μετά από τόσο καιρό που οι άλλοι το έχουν από χέρι... Με ξεπερνάει...

Ωπ μισό...

To Apple TV 4K παίζει 4Κ mkv (το μόνο που έχει άψογο frame switching)... ΤΕΛΕΙΑ.. με ΤΕΛΕΙΑ ποιοότητα εικόνας και κίνηση..

Από ήχο... Δεν κάνει passthrough αλλά αποσυμπιέζει τον ήχο και τον στέλνει απευθείας στον ενισχυτή.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΗΧΟΥ... (και σε DTS HD - TrueHD)

ΑΤΜΟΣ: στην παρούσα φάση δεν υποστηρίζει ΑΤΜΟΣ δηλαδή κατά την αποσυμπίεση δεν στέλνει τα κανάλια χώρου στον ενισχυτή... μόνο αν έχεις ηχοσύστημα ΑΤΜΟΣ θα καταλάβεις διαφορά... (δηλαδή ηχεία στο ταβάνι) αν έχεις 5.1 σύστημα δεν θα καταλάβεις διαφορά....

Επίσης είναι ΤΑΧΥΤΑΤΟ... μακράν το πιο γρήγορο στην αγορά... και ΔΕΝ κολλάει...

και ξαναλέω ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ...
Βάλτο δίπλα στο Shiled και θα καταλάβεις

Τι δεν έχει:
- Το Kodi που έχει (MrMC) δεν παίρνει άλλα addons - skins εκτός από αυτά που είναι ήδη εγκατεστημένα, άρα δεν μπορείς πχ να έχεις addons που κάνουν streaming.

Οπότε αν θες ευκολία χρήσης, ταχύτητα, κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου (εκτός ΑΤΜΟΣ) και έχει τα χρήματα ... πας σε AppleTV

Αν θες σύστημα συμβατό με Android, δεν σε απασχολεί να βλέπεις "σκ@τί" τα πρόσωπα στις ταινίες, δε θες 4Κ, θες πιο ανοικτό σύστημα χωρίς περιορισμούς, θες ΑΤΜΟΣ, θες game streaming (προς το παρόν δεν το έχει το AppleTV) πας σε Shield...

Αν από την άλλη δεν χωνεύεις την Apple, πήγαινε κατευθείαν σε Shield και μη διαβάσεις τίποτε άλλο :worshippy:

Κυρίαρχην μου ξεκαθάρισες κάποια πράγματα που δεν ήξερα και σε ευχαριστώ. Θα ήθελα πολύ να έχω το apple λόγω ποιότητας εικόνας που όλοι λένε ότι υπερέχει αλλά δεν έχω την δυνατότητα προσωπικά να διαπιστώσω αλλά δεν έχω 4k προβολέα, έχω Atmos σύστημα και θέλω να έχω την ευχέρεια να αλλάζω κάποια πράγματα στο Kodi όπως και να βλέπω αναμμένη την ένδειξη Atmos στον ενισχυτή μου. Δεν έχω προσωπικά με την apple για να μην την χωνεύω. Αλλά φτιάχνεις ένα μηχάνημα που γααααμ..ι... Γιατί του πατάς φρένο;; Παρεμπιπτόντως το shield σε ταχύτητα τα σπάει...

Α... Και θέλω απαραιτήτως και usb..2... Αν γίνεται η μία να βγάζει και ήχο...;)...

Α... Και θέλω απαραιτήτως και usb..2... Αν γίνεται η μία να βγάζει και ήχο...;)...

Αυτό ΔΕΝ παίζει.... ;)

Χαχα...το ξέρω.. το shield δίνει ήχο από την usb για να ταισεις dac. Πολύ θα ήθελα το apple να τα κάνει αυτά. Έχω μάλιστα macmini που τρέχει και Kodi και jriver. Δεν μπορώ να πω ότι έχει καμία σημαντική διαφορά στην εικόνα. Σε 1080 πάντα. Στον ήχο είναι αξεπέραστο. Οκ. Απλα το shield κάνει πολλά πράγματα πολυ και κυρίως πάρα πολύ γρήγορα... Όταν η apple μου δώσει ότι και οι άλλοι τότε θα το αγοράσω..!! Αυτό είναι ο ανταγωνισμός.

Ωπ μισό...

To Apple TV 4K παίζει 4Κ mkv (το μόνο που έχει άψογο frame switching)... ΤΕΛΕΙΑ.. με ΤΕΛΕΙΑ ποιοότητα εικόνας και κίνηση..

Από ήχο... Δεν κάνει passthrough αλλά αποσυμπιέζει τον ήχο και τον στέλνει απευθείας στον ενισχυτή.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΗΧΟΥ... (και σε DTS HD - TrueHD)

ΑΤΜΟΣ: στην παρούσα φάση δεν υποστηρίζει ΑΤΜΟΣ δηλαδή κατά την αποσυμπίεση δεν στέλνει τα κανάλια χώρου στον ενισχυτή... μόνο αν έχεις ηχοσύστημα ΑΤΜΟΣ θα καταλάβεις διαφορά... (δηλαδή ηχεία στο ταβάνι) αν έχεις 5.1 σύστημα δεν θα καταλάβεις διαφορά....

Τι δεν έχει:
- Το Kodi που έχει (MrMC) δεν παίρνει άλλα addons - skins εκτός από αυτά που είναι ήδη εγκατεστημένα, άρα δεν μπορείς πχ να έχεις addons που κάνουν streaming.

Οπότε αν θες ευκολία χρήσης, ταχύτητα, κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου (εκτός ΑΤΜΟΣ) και έχει τα χρήματα ... πας σε AppleTV

Αν θες σύστημα συμβατό με Android, δεν σε απασχολεί να βλέπεις "σκ@τί" τα πρόσωπα στις ταινίες, δε θες 4Κ, θες πιο ανοικτό σύστημα χωρίς περιορισμούς, θες ΑΤΜΟΣ, θες game streaming (προς το παρόν δεν το έχει το AppleTV) πας σε Shield...

Αν από την άλλη δεν χωνεύεις την Apple, πήγαινε κατευθείαν σε Shield και μη διαβάσεις τίποτε άλλο :worshippy:
Σίγουρα τα πρόσωπα τα δείχνει σκ@τι...χαχα
9c91b1fb673840bec4455fee189ef941.jpg

Σίγουρα τα πρόσωπα τα δείχνει σκ@τι...χαχα
9c91b1fb673840bec4455fee189ef941.jpg

Ναι ρε κοκκινομάλης είναι ο άνθρωπος :award:

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Ωπ μισό...

Τι δεν έχει:

Το ειδα σε φιλο μου φανατικο φιλο της apple..
Eχει το καινουρι οτο 4K.
AN συνηθησεις το remote πραγματικα ειναι πολυ καλο...:award: