baspav
AVClub Addicted Member
- 21 January 2010
- 1,805
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο που ίσως βοηθήσει την τσέπη μου/μας. Έχω το Shield πάνω σε έναν Yamaha RX-V475 o οποίος τροφοδοτεί την full HD TV μου καθώς και τα 5.1 ηχεία. Θέλω να μεταβώ σε Apple TV με MrMC και μια OLED 4K HDR. Αυτό σημαίνει αλλαγή τηλεόρασης καθώς και ενισχυτή για το 4K σήμα. Και εδώ έρχεται το Apple TV. Θεωρώ de facto την διαπίστωση του NiKa για την καλύτερη ποιότητας εικόνας και κίνησης, ξέρω από πρώτο χέρι την επιμονή του ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια. Με τον ήχο όμως τι γίνεται; Το Apple TV ξέρουμε ότι δεν κάνει και ούτε πρόκειται ποτέ, passthrough αλλά αποφασίζει να κάνει το ίδιο (ή το MrMC) το decoding του ήχου, στην παρούσα φάση μέχρι DD True HD και DTS HD Master και μελλοντικά Atmos, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ηχητική ποιότητα (κάνει καλύτερο decoding ο Α10Χ από έναν Marantz πχ; ).
Έστω λοιπόν, πως θέλω να αλλάξω την TV αλλά όχι τον ενισχυτή. Θα συνδέσω το Apple TV 4K απευθείας στην τηλεόραση αλλά υπάρχει τρόπος η τηλεόραση να κάνει passthrough τον ήχο του Apple TV στον ενισχυτή, ακόμα και το PCM που στέλνει το μηχάνημα; Δεν μιλάω για passthrough μέσω οπτικής ίνας που φτάνει μόνο μέχρι απλό Dolby Digital και DTS αλλά για κάποιο τρόπο που το PCM decoding ενός πχ DD TrueHD stream που θα κάνει το Apple TV να φτάσει ως έχει στον ενισχυτή χωρίς κάποιο περαιτέρω downgrade στον ήχο... Mε αυτό τον τρόπο, αν γίνεται φυσικά, μπορεί κάποιος που είναι ευχαριστημένος με τον ενισχυτή του, να κάνει την αναβάθμιση σε 4Κ τηλεόραση χωρίς την ανάγκη νέου ενισχυτή για την εικόνα τουλάχιστον αλλά ο ήχος παραμένει ένα ερώτημα τι θα απογίνει.
Μην θεωρείς και πολύ defacto την καλύτερη ποιότητα εικόνας και κίνησης του Apple TV. Άλλωστε δεν είναι όλα θέμα CPU αλλά και του software αναλαμβάνει τη θέαση.
Δες εδώ ένα συγκριτικό του γνωστού Sledgehamma που έχει κάνει αξιόλογα tests στο AVS Forum με patterns και με τεχνικές λεπτομέριες. Κάνει σύγκριση PCH, Infuse, MrMC, Plex με patterns.
https://firecore.com/forum/topic/20116
Επίσης ο ίδιος αναφέρει ρητά ότι:
"ATV does not support 24.000 output. It will send 23.976 which result in stutter every ~42 seconds.
Deinterlacing with infuse is bad. They are likely to improve on that in the feature.
No HD audio bitstream. Therefore, no DTS:X or Dolby Atmos.
No 3D."
αν και στο τέλος λέει "I'm using the ATV/Infuse combo as a daily driver"