spcav
AVClub Fanatic
- 18 August 2006
- 17,353
Δεν ειναι ετσι, εκτός αν αμφισβητείς τα γραφόμενα μου οπότε και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την κουβέντα μας. Ειδικα το mrmc ηταν καργα κουτσουρεμενο σε trial (δεν επαιζε ταινια απο μενου αν θυμαμαι καλα και εμφανιζε μονο τα 6 πρωτα η random folders!). Οι paid εκδόσεις παιζουν αλλιως, πως να το κανουμε τωρα...
Το airplay επαιζε σωστά στο συστημα σου (youtube) με εξαιρεση τη συγκεκριμένη εφαρμογή (κατι με αθλητικά δεν ηταν?). Αν επισης θυμασαι καλά, εκανε παρεμβολή ο marantz και επαιζε μονο τον ηχο χωρίς την εικονα (η κολλαγε).
Αν δοκιμαζαμε απευθειας στο μέσο προβολής (μαλλον) θα ηταν διαφορετικά τα πράγματα. Γράφω μάλλον μονο και μονο επειδη δεν ξερω, δεν εχω και δεν δοκιμασα την εφαρμογή αυτη. Μονο Youtube και κατι βιντέκια απο τα iphone/ipad της συζύγου μου.
Το κομμάτι του βίντεο το διαχειρίζεται αριστα, οπως και καθε γνωστή streaming υπηρεσία. H απουσία του Spotify δεν βαραίνει την Apple.
Το κομμάτι του ηχου παραμενει οπως ξέραμε ηδη. Δεν υπάρχει bitstream, παρα μονο lpcm (και dolby digital) και η φήμη οτι το Infuse Pro την δινει σε ιδια ποιοτητα.
Ολα αυτα παντως σε συνδιασμό με το remote και το user interface και τα streaming services (κυριως για video), δεν τα βρισκεις σε tv box του 100αρικου. Μονο στο NVidia Shield που κοστίζει περιπου τα ιδια.
Εννοείται οτι ο καθένας αγοράζει οτι του ταιριάζει.
4Κ με HDR πάντως σε σχετικα οικονομικό HTPC δεν παιζει παντως (ασχέτως παντα ευκολίας χρήσης και user interface). Γιαυτο ο καθένας κανει τις επιλογές του.
ΥΓ.Αν ξερεις τι κανουν τα ολοκαινουργια NUC με 4Κ+HDR να μας πεις.
Τι να αμφισβητώ βρε συ;
Μόνος σου λες ότι δεν βγάζει bitstream (μετά από 10 χρόνια που θεωρείται δεδομένο) και καθόμαστε και συζητάμε ακόμα;
Όσον αφορά το AirPlay, προφανώς πρέπει να παίζει παντού και πάντα (αλίμονο αν πρέπει να βγάζουμε από τη μέση τον ενισχυτή και να παίζουμε στέρεο της πλάκας με την TV για να πάρουμε εικόνα ή να ψάχνουμε με ποιο app δουλεύει και με ποιο όχι / btw Eurosport είχαμε δοκιμάσει)
Από συσκευή της Apple απαιτείς τουλάχιστον τα βασικα (AirPlay) να παίζουν άμεσα και χωρίς πολλά πολλά.
ΥΓ Η αναφορά στα PC, άσχετη. Δεν έθεσα θέμα σύγκρισης, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι