Λοιπόν διάβασα την παρουσίαση του Χρήστου... Ειλικρινά εξαιρετική...
Αγόρασα το Apple TV και έχω τις εξής εντυπώσεις...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ..
Χρησιμοποίηση το MrMc (βασίζεται στο Kodi ... αλλά δεν έχει πολλά skins και δεν έχει addons (λόγω αδειών Apple) - αλλά σε επόμενη έκδοση αναφέρουν ότι ήρθαν σε συμφωνία με την Apple προκειμένου να υποστηρίξουν python και άρα περισσότερα skins.
Να πούμε ότι η ομάδα του MrMc απαρτίζεται από πρώην προγραμματιστές του Κοδι και χθες εντάχθηκε στις δυνάμεις του ο προγραμματιστής του SPMC του οποίου σταματάει την εξέλιξη και θα ασχοληθεί με το MrMc σε Android)...
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
α) Ταχύτατο... ξεχάστε ότι έχετε δεί... πολύ πιο γρήγορο από το Nuc Ι3 με Libreelec (του 2013) ... πολύ ταχύτερο από Shield (σε περιβάλλον Kodi πάντα)
β) Ποιότητα εικόνας 1080p και 4Κ HDR - κίνηση: MKV αρχεία αποθηκευμένα σε server ...
Ειλικρινά υπέροχη εικόνα... στα 1080p ελαφρώς ανώτερη από Nuc και Shield ...
Σε περιεχόμενο 4Κ HDR ... σε σχέση με το Shield ... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ... (τα προβλήματα του Shield σε 4κ υλικό αναφέρουν ότι θα διορθωθούν στο Android 8)
γ) Εφαρμογές - Παιχνίδια:
Δυστυχώς έχει μόνο τις εφαρμογές που πήραν το οκ για Apple TV. Ειλικρινά αν είχε όλα τα παιχνίδια του App Store θα μιλούσαμε για μια εξαιρετική παιχνιδομηχανή (με το ανάλογο χειριστήριο φυσικά)
δ) Χειριστήριο:Μου άρεσε πολύ... Παρότι στο δίκτυο υπάρχουν γκρίνιες ... Ειλικρινά μετά από αυτό όταν ξαναέβαλα το Logitech αισθάνθηκα ότι γυρίζω στη δεκαετία του 80

...
Με το χειριστήριο μπορείς να ελέγχεις (με τα κουμπιά του ήχου και τον ενισχυτή) καθώς και την τηλεόρασή σου αν υποστηρίζει CEC.
ε) Ήχος: το MrMC (και το apple tv) εξάγουν ασυμπίεστο PCM ήχο και το στέλνουν στον ενισχυτή... Δεν υποστηρίζει προς το παρόν Atmos - DTSX (δεν σημαίνει δεν παίζει, παίζει απλά δεν βγαίνει ως Ατμος).
Δεν διαπίστωσα απώλεια ήχου... Απλά στον ενισχυτή φαίνεται ως PCM και όχι ως DTSHD.
Σας είπα για την ταχύτητά του και την υπέροχη εικόνα του? ...
Το Mrmc κοστίζει 9$ ... έχει περιορισμούς σίγουρα... αλλά..
Μπορείτε να βάλετε και πλήρες Kodi αλλά κοστίζει 2.5 ευρώ το μήνα (κάντε μια αναζήτηση στο google και θα το βρείτε πρώτο πρώτο).
Αν το πάρετε πάρτε την 64gb έκδοση (η διαφορά τιμής με την 32 αρα είναι πραγματικά αστεία)..
Το Shield σίγουρα προσφέρει αρκετά παραπάνω πράγματα όπως πχ Steam Link, Geforce Now...
αλλά και στο Kodi του έχεις όλα τα addons (για streaming)
Αλλά κατά την άποψη μου σε ποιότητα ως συσκευή αναπαραγωγής mkv αρχείων (μέσω δικτύου), netflix, amazon prime .. το Apple TV 4K μαμάει....
και για να σας ξενερώσω ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ USB... είμαστε Apple για να μην ξεχνιόμαστε...
( τα αρχεία που έπαιξα είναι αρχεία μεγέθους 80gb 4k hdr μέσω δικτύου και NFS όπως πάντα....)
Αν είσαι Androidakias μην το πυροβολήσεις πριν το δουλέψεις... :SFGSFGSF:
Έχει τρελούς περιορισμούς σίγουρα... αλλά για εμένα είναι αυτό που ήθελα για αναπαραγωγή 4Κ (δεν θα πω ψέματα για 1080p εχω το Nuc γιατί έχω φτιάξει τελείως ένα Aeon Nox Silvo skin ... μόλις όμως στο Mrmc βάλουν python support .. το Nuc θα πάει στο γραφείο)...