Ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς είχα και εγώ αλλά χθες ξυνόμουν λιγο παραπάνω και την έκανα την αγορά (64gb)..
Για τη σύνδεση σε non 4K: δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα, το σύνδεσα μόλις με μια full hd (όχι μέσω ενισχυτή αλλά απευθείας με hdmi και δίκτυο μέσω ethernet). Για την ανάλυση τη ρυθμίζει μόνο του με βάση τις πληροφορίες που παίρνει το hdmi από την TV (σε εμένα 1080p SDR 60Hz)
Netflix, Youtube δουλεύουν μια χαρά (το netflix ήταν για μένα ένας βασικός λόγος αγοράς καθώς δεν έχω smart tv τελευταίας γενιάς).
Με εξωτερικό σκληρό δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας, streamαρει κατά βάση είτε από airplay, ειτε από cloud είτε από τις εφαρμογές (δεν γνωρίζω αν συνδέεται μέσω δικτύου με σκληρό, θα το ψάξω το επόμενο διάστημα).
Αρχεία από υπολογιστή παίζει είτε μέσω iTunes είτε μέσω άλλων εφαρμογών (π.χ. air media center που προσπάθησα) αλλά πρέπει να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής.
Γενικά η αίσθηση είναι πολύ καλή, κάνει αυτόματο setup μέσω του κινητού, έχει ταχύτατα menu. Όντως το χειριστήριο είναι μικρό και σίγουρα βοηθά και το κινητό στην πληκτρολόγηση.
Για τη χωρητικότητα, προτίμησα τα 64gb καθώς η διαφορά τιμής δεν ήταν σημαντική αλλά αν δεν κατεβάζεις παιχνίδια νομίζω τα 32gb θα είναι αρκετά.
Εκτός συστήματος Apple προφανώς και δεν αξίζει μόνο για να βλέπεις netflix ειδικά για τα λεφτά που κάνει. Όμως προσωπικά έχοντας ήδη συσκευές apple κινήθηκα προς εκεί λόγω airplay, cloud, homekit.