[Επίσημο] Apple TV 4K @2017

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο που ίσως βοηθήσει την τσέπη μου/μας. Έχω το Shield πάνω σε έναν Yamaha RX-V475 o οποίος τροφοδοτεί την full HD TV μου καθώς και τα 5.1 ηχεία. Θέλω να μεταβώ σε Apple TV με MrMC και μια OLED 4K HDR. Αυτό σημαίνει αλλαγή τηλεόρασης καθώς και ενισχυτή για το 4K σήμα. Και εδώ έρχεται το Apple TV. Θεωρώ de facto την διαπίστωση του NiKa για την καλύτερη ποιότητας εικόνας και κίνησης, ξέρω από πρώτο χέρι την επιμονή του ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια. Με τον ήχο όμως τι γίνεται; Το Apple TV ξέρουμε ότι δεν κάνει και ούτε πρόκειται ποτέ, passthrough αλλά αποφασίζει να κάνει το ίδιο (ή το MrMC) το decoding του ήχου, στην παρούσα φάση μέχρι DD True HD και DTS HD Master και μελλοντικά Atmos, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ηχητική ποιότητα (κάνει καλύτερο decoding ο Α10Χ από έναν Marantz πχ; ).

Έστω λοιπόν, πως θέλω να αλλάξω την TV αλλά όχι τον ενισχυτή. Θα συνδέσω το Apple TV 4K απευθείας στην τηλεόραση αλλά υπάρχει τρόπος η τηλεόραση να κάνει passthrough τον ήχο του Apple TV στον ενισχυτή, ακόμα και το PCM που στέλνει το μηχάνημα; Δεν μιλάω για passthrough μέσω οπτικής ίνας που φτάνει μόνο μέχρι απλό Dolby Digital και DTS αλλά για κάποιο τρόπο που το PCM decoding ενός πχ DD TrueHD stream που θα κάνει το Apple TV να φτάσει ως έχει στον ενισχυτή χωρίς κάποιο περαιτέρω downgrade στον ήχο... Mε αυτό τον τρόπο, αν γίνεται φυσικά, μπορεί κάποιος που είναι ευχαριστημένος με τον ενισχυτή του, να κάνει την αναβάθμιση σε 4Κ τηλεόραση χωρίς την ανάγκη νέου ενισχυτή για την εικόνα τουλάχιστον αλλά ο ήχος παραμένει ένα ερώτημα τι θα απογίνει.

Μην θεωρείς και πολύ defacto την καλύτερη ποιότητα εικόνας και κίνησης του Apple TV. Άλλωστε δεν είναι όλα θέμα CPU αλλά και του software αναλαμβάνει τη θέαση.

Δες εδώ ένα συγκριτικό του γνωστού Sledgehamma που έχει κάνει αξιόλογα tests στο AVS Forum με patterns και με τεχνικές λεπτομέριες. Κάνει σύγκριση PCH, Infuse, MrMC, Plex με patterns.

https://firecore.com/forum/topic/20116

Επίσης ο ίδιος αναφέρει ρητά ότι:
"ATV does not support 24.000 output. It will send 23.976 which result in stutter every ~42 seconds.
Deinterlacing with infuse is bad. They are likely to improve on that in the feature.
No HD audio bitstream. Therefore, no DTS:X or Dolby Atmos.
No 3D.
"
αν και στο τέλος λέει "I'm using the ATV/Infuse combo as a daily driver"

Στο θέμα εικόνα που δεν με καίει και πολύ στην παρούρα φάση να είμαι ειλικρινής, σε 1080p ότι δοκιμές είχαμε κάνει με τον NikA με το Shield ενάντια στο Nuc που έχει με LiberElec, δεν είδαμε καμία διαφορά στην Β7 του, αλλά σε 4Κ και δεδομένων των γνωστών προβλημάτων του Shield σε 4Κ ελέω Android, δεν έχω λόγο να τον αμφισβητώ, ξέρω πως αν είχε το παραμικρό θέμα, το ATV θα είχε ήδη βγει προς πώληση :P Γενικά, επειδή είναι ψείρας με την εικόνα και έχουν περάσει από τα χέρια πολλά μηχανάκια, αν μου λέει ότι το ATV έχει τέλεια εικόνα, το δέχομαι.

Στο θέμα του ήχου τώρα που με ενδιαφέρει και του combo ΤV-Ενισχυτής εφόσον το ARC/eARC δεν μας βοηθάει. Με το passthrough ναι υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, πρώτα θα παγώσει η κόλαση και μετά θα το αλλάξει η Apple (το γιατί δεν το ξέρω ούτε το καταλαβαίνω είναι απλά ηλίθιο αυτό που κάνουν). Atmos, DTS:X δεν με ενδιαφέρει, δεν έχω καν τα ηχεία, άσχετα αν τα υποστηρίξουν μελλοντικά με update του tvOS...

Αλλά: Στο forum του infuse αναφέρουν πως το decoding του ήχου, είτε γίνει στο ATV ή στον ενισχυτή είναι το ίδιο και το αυτό χωρίς καμία απολύτως αλλαγής στην ποιότητα, απλά ο ενισχυτής γράφει στην οθόνη LPCM πχ αντί για Dolby TrueHD. Αυτό ισχύει ή είναι απλά marketing; Το ρωτάω γιατί αν μας λένε πως ένα TV box των 200 κάνει την ίδια δουλειά ηχητικά στο decoding με έναν ενισχυτή των 600 , τότε σε περίπτωση αγοράς 4Κ τηλεόρασης, δεν υπάρχει λόγος να επενδύσουμε ένα μηνιάτικο σε καλό ενισχυτή. Το 4Κ από το ATV θα γινεται passthrough από τον ενισχυτή, η αποκωδικοποίηση του ήχου θα γίνεται στο ATV και απλά ο ενισχυτής θα μοιράζει τον ήχο στα κανάλια, οπότε θεωρητικά και ένας φθηνός καλός 4K ενισχυτής, θα κάνει την δουλειά. Με τα λίγα που ξέρω, αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον... 'Ολα τα παραπάνω, δεδομένου πως θα πάω σε λύση ATV όσο αναμένουμε την Android O αναβάθμιση του Shield με ότι αυτή φέρει στον οπτικό τομέα.

Last edited:
Οσοι ακομα δεν κανατε update στην TVOS11.3 καλυετρα να μην το κανετε ακομα...

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Μην θεωρείς και πολύ defacto την καλύτερη ποιότητα εικόνας και κίνησης του Apple TV. Άλλωστε δεν είναι όλα θέμα CPU αλλά και του software αναλαμβάνει τη θέαση.

Δες εδώ ένα συγκριτικό του γνωστού Sledgehamma που έχει κάνει αξιόλογα tests στο AVS Forum με patterns και με τεχνικές λεπτομέριες. Κάνει σύγκριση PCH, Infuse, MrMC, Plex με patterns.

https://firecore.com/forum/topic/20116

Επίσης ο ίδιος αναφέρει ρητά ότι:
"ATV does not support 24.000 output. It will send 23.976 which result in stutter every ~42 seconds.
Deinterlacing with infuse is bad. They are likely to improve on that in the feature.
No HD audio bitstream. Therefore, no DTS:X or Dolby Atmos.
No 3D.
"
αν και στο τέλος λέει "I'm using the ATV/Infuse combo as a daily driver"

Ναι το Apple TV έχει μειονεκτήματα...έχει και περιορισμούς..

Αλλά σε θέμα εικόνας - κίνησης - ταχύτητας... ειλικρινά είναι άψογο.... (Αναμένω την αναβάθμιση 8 στο Shield για να επαναλάβω τις θεάσεις )....

Αν δεν κάνω λάθος επέτρεπαν απλό DTS και ac3 passthrough και το αφαίρεσαν και αυτό. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο κατάλαβα...

AN ισχυει θα ειναι μεγαλη αθετηση υποσχεσης (Dolby Atmos & οχι μονο..) και σημαντικο ντιζαβανταζ για καποιους (λιγους?) χρηστες .. :angry:
Κριμα (γιατι καποια πραγματα τα κανει πραγματικα καλα & αποτελεσματικα..) η apple με ενα εξαιρετικο μηχανακι να πυροβολει ετσι τα ποδια της... :tdown:

"Apple confirmed that there is (no more) passthrough support on iOS/tvOS."

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

AN ισχυει θα ειναι μεγαλη αθετηση υποσχεσης (Dolby Atmos & οχι μονο..) και σημαντικο ντιζαβανταζ για καποιους (λιγους?) χρηστες .. :angry:
Κριμα (γιατι καποια πραγματα τα κανει πραγματικα καλα & αποτελεσματικα..) η apple με ενα εξαιρετικο μηχανακι να πυροβολει ετσι τα ποδια της... :tdown:

"Apple confirmed that there is (no more) passthrough support on iOS/tvOS."

Ε, αναμενόμενο.
Δεν είχα δει βασικά και κάποια επίσημη ανακοίνωση από την apple για atmos update.

ε καλά....η apple είναι γνωστό ότι είναι στον κοσμο της και γράφει στα παλιά της παπούτσια ότι θέλει...δεν εκπλήσσομαι..

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάντα η Apple έκανε αυτά που ήθελε χωρίς να σκεφτεί τους χρήστες :)...

Δυστυχώς οι managers αποφασίζουν για το τι μέλει γενέσθαι ανάλογα με τα προσδοκώμενα έσοδα από κίνηση που θα γίνει.

Ανεξάρτητα από αυτά είναι ένα εξαιρετικό μηχανάκι...

Επειδή βλέπω πολλούς και ασχολούνται με το Atmos support για το Apple TV και τους ενδιαφέρει πάρα πολύ, δεν νομίζω η Apple να το αφήσει έτσι.

Το μηχάνημα υποστηρίζει Dolby Digital Plus οπότε θα μπορούσε να υποστηρίξει άνετα και το Atmos.

Θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη αν είχε Atmos support από τώρα, αλλά θα περιμένω λίγο ακόμα.

Η επιλογή μου πάντως είναι για το 4K περιεχόμενο. Έχει μπόλικο πράγμα το iTunes Movies είναι η αλήθεια σε 4K που σε φυσική μορφή δεν μπορώ να τα βρω για αγορά εγώ (με ελληνικούς υπότιτλους εννοώ).

Και εγώ θα το αγόραζα... Αλλά όταν από τα δύο κύρια φόρμα σε ηχο και εικόνα ( 4Κ και Dolby Atmos ) δεν υποστηρίζει το ένα τότε τρώει άκυρο αμέσως... Ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι η apple ποτέ δεν έχει προτιμήσει την ικανοποίηση των πελατών της από το οικονομικό όφελος της... ( Τύπου.. Σε όποιον αρέσουμε.. Για τους άλλους δε θα μπορέσουμε...) Αν το αλλάξει γίνεται σίγουρα killer product

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειναι παραλογο.
Τουλάχιστον σέβομαι την πολιτική της. Ακολουθούν ενα πλάνο...

Δεκτόν, αλλά δεν μπορώ πλέον να δεχτώ την λογική τους, "σου δίνουμε Ferrari αλλά με κόφτη στα 120". Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον... Αν το Oreo update στο SHIELD διορθώσει και τα θέματα που έχει με 4Κ κτλ, δεν νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης πλέον.