Προχθές ήρθε ο φίλος με τα γυαλιά για να μου δείξει κάτι νέο.
Εχει βγάλει η Disney+ για το Apple Vision Pro immersivie environments με διάφορα θέματα π.χ. Aliens, Ironman, Tatoine κλπ
Παιδιά είναι ΑΡΡΩΣΤΟ.
Δεν μπορώ να σας βάλω screenshot αλλά δείτε βιντεάκια για να καταλάβετε περίπου το σκηνικό.
Το περιβάλλον είναι φτιαγμένο 360 μοίρες. Κοιτάς γύρω γύρω βλέπεις τα πάντα με μεγάλη λεπτομέρεια σε σημείο που θες να κάνεις βόλτες στον χώρο και να πιάσεις τα αντικείμενα.
Α Ρ Ρ Ω Σ Τ Ο . Τρελή αληθοφάνεια. Οχι κινούμενα σχέδια ψεύτικα. Αληθινά. Τι 3D γυαλιά και πράσινα άλογα.
Σηκώθηκα από το κάθισμα για να κάνω βόλτες στον χώρο. Δεν παίζει.....Με το που απομακρύνθηκα 1 μέτρο από την καρέκλα αρχίζει και "σβήνει" το περιβάλλον και βλέπεις το πραγματικό.
Αρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά κάθεσαι και παρατηρείς. Από μια μεριά κάνει κάλα κάνει, αλλιώς θα έσπαγε μύτες ο κόσμος στους τοίχους του σπιτιού
Και θα μου πει κάποιος: so what; Σε 2-3 λεπτά θα το έχεις βαρεθεί. Σωστά. Είναι απλά μια απεικόνιση.
Αν όμως, λέω ΑΝ , έφτιαχναν κανονικές ταινίες έτσι, ΔΗΛΩΝΩ και με χαρτόσημο, ότι θα φωνάξω τον μεγάλο κάδο απορριμάτων και θα τα πετάξω όλα μεσα, οθόνες, προτζέκτορες κλπ.
Φανταστείτε σε alien ταινία, να πέρναγαν από δίπλα σου alien,, να γύρναγες κεφάλι και να έβλεπες τους στρατιώτες με τα όπλα, βασικά ακριβώς σαν να βρίσκεσαι μέσα στο πλατό.
Οχι στην καρέκλα σκηνοθέτη. Σε πλατό και μάλιστα ΧΩΡΙΣ green screen.
Υ.Γ. μου λέει ο φίλος ότι υπάρχει κι ένα app που αλλάζει το περιβάλλον του σπιτιού σου. Οχι απλά φωτογραφία. αλλά βλέπεις τα έπιπλα του σπιτιού σου μεταμορφωμένα σε ότι θέλεις. π.χ. saloon, ή διαστημικό σπίτι κλπ.