[ Επίσημο ] Apple Watch Series 1

Re: Απάντηση: iWatch

Μερικες πρωτες εντυπωσεις μετα απο λιγες μερες χρησης:

Οπως ολα τα προιοντα της apple, το watch προσφερει σε ενα μεγαλο ποσοστο «απολαυση χρησης».
It’s the little things που λενε και οι αγγλοσαξωνες.
Πχ ήμουν προχθες στο αεροδρομιο και για την επικυρωση του boarding pass απλα ακουμπησα το ρολοι στο τερματικο της Aegean μπροστα στα εκπληκτα ματια της αεροσυνοδου. Η το οτι ξεκλειδωνω το mac κανοντας ενα tap στο watch οταν ειμαι κοντα του μεσω της εφαρμογης Mac ID. Το οτι μπορω να χρησιμοποιησω το watch σαν viewfinder για την camera του iphone, οταν θελω να τραβηξω φωτο εξ αποστασεως. Το οτι μπορω να το χρησιμοποιησω σαν remote control του apple tv ή της μουσικης βιβλιοθηκης του mac. Το οτι μπορω να αναψω και να σβησω τα φωτα του σπιτιου μου οπου και αν ειμαι μεσω του Philips hue app. Οτι μπορω να το χρησιμοποιησω σαν ipod για το γυμναστηριο ή σαν remote control του ipod app του iphone το οποιο εχω κλειδωμενο στο locker, χρησιμοποιώντας το digital crown ως sound volume knob. Οτι αν το τηλεφωνο ειναι μακρια (πχ φορτιζει) ή χωμενο σε μια τσαντα, μπορω να απαντησω σε εισερχομενη κληση μεσω του watch. Οτι μπορω να εχω οδηγιες πλοηγησης μεσω ελαφρων taps οταν περπατω στην πολη χωρις να χρειαζεται να κοιτω το iphone. Οτι με παροτρύνει στο να κινουμαι περισσοτερο δινοντας μου αμεσα στατιστικα υγειας. Οτι παρακολουθω αμεσα την καρδιακη μου δραστηριοτητα . Οτι στο αμεσο (ευχομαι) μελλον θα μπορω να ψωνιζω στο supermarket ή να βαζω βενζινη χωρις να εχω μαζι μου την πιστωτικη παρα μονο το watch.

Και ολα αυτα χωρις να εχω αναφερει τον μπαναλ τομεα οπου το watch λαμπει:
Στα notifications, οπου αντι να αναβει και τιτιβιζει η οθονη του iphone, το watch σου χτυπα διακριτικα τον καρπο και εσυ με μια ματια βλεπεις αν ειναι κατι σημαντικο ή οχι. Αν ειναι και δεν μπορεις να απαντησεις μονολεκτικα μεσω των περιορισμενων canned responses του watch, μπορεις να μεταφερεις το πχ email αυτοματα στο iphone μεσω του continuity. Για την δουλεια μου, οπου ειναι απαραιτητο το να μπορω να εχω αμεση πληροφορηση πανω σε επειγοντα emails, ειναι παρα πολυ χρησιμο και σιγουρα λιγοτερο ενοχλητικο απο το να τσεκαρω διαρκως το κινητο μηπως εχασα καποιο email, μήνυμα ή κληση.
Στα θετικα το οτι συνεργαζεται αψογα και απροβληματιστα με το iphone χωρις απωλειες συνδεσης, κρεμασματα, glitches κλπ. Ειδικα οι native εφαρμογες της apple λειτουργουν πολυ καλα.
Επισης, η διαρκεια της μπαταριας ειναι πολυ υψηλοτερη απο οτι περιμενα.
Η ημερα βγαινει ανετα ακομα και αν το σκαλιζεις συνεχεια. Πχ την πρωτη ημερα μετα την πληρη φορτιση οπου επαιζα συνεχεια μαζι του, πηγα γυμναστηριο μια ωρα χρησιμοποιώντας το ως ipod, heart & fitness tracker, βαζοντας το να μου δινει gps οδηγιες, χρησιμοποιωντας το για κλησεις κλπ, τελειωσα την μερα με 24% μπαταρια. Χθες που δεν το πολυσκαλιζα και ειχα μια normal χρηση με notifications, μουσικη κλπ , στις 11:00 το βραδυ ειχα 50% υπολοιπο μπαταριας.
Και δεν με ενοχλει το να το φορτιζω καθε βραδυ, ισως γιατι εχω συνηθισει απο το smartphone. Οταν δε, θα εχω και το night stand που εχω παραγγειλει για iphone/watch, τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο απλα.

Ειναι ολα ροδινα λοιπον; Οχι βεβαια, υπαρχουν τομεις που χρηζουν βελτιωσης.
Πρωτα απο ολα οι 3rd party εφαρμογες οπου καποιες απο αυτες αργουν αρκετα δευτερα μεχρι να τραβηξουν data απο το iphone. Ισως να φταίει το οτι δεν ειναι πραγματικα apps (οπως τα αντιστοιχα watch apps της apple) αλλα extensions εφαρμογων του iphone. Φανταζομαι οταν ανοιξει και αλλο τα api η apple θα δουμε βελτιωση στον τομεα αυτο. Παντως καποιες απο αυτες δουλευουν ικανοποιητικα οπως αυτες που προανεφερα (mac id, Philips hue).
Επισης, το user interface, αν και λειτουργικο και εξυπνο αν το κατανοησεις, χρειαζεται ενα learning curve. Δεν ειναι τοσο απλο σαν το iphone, αλλα σιγουρα οχι τοσο μπερδεψουάρ οπως το android. Πχ. πολυς κοσμος νομιζει πως το folder με τις εφαρμογες ειναι το home screen του watch οπως στο iphone. Δεν ειναι. Αυτο ειναι το watch face που απο εκει εχεις direct access σε καποιες προκαθορισμενες εφαρμογες που χρησιμοποιεις πιο πολυ (οπως πχ καιρος, ημερολογιο, fitness tracker ) και απο εκει και περα οριζεις τα glances που βαζεις τις αλλες εφαρμογες που χρησιμοποιεις πολυ και τις βλεπεις με ενα swipe down.
Για να καταλαβεις ομως πληρως την λογικη του, καλο ειναι να διαβασεις το manual ή να δεις εστω αυτα μικρα video που εφτιαξε η apple. Δεν ειναι παντως πυρηνικη φυσικη, απλα εχει λιγο διαφορετικη λογικη απο του IOS.
Τελος, υπαρχουν καποιες εφαρμογες οπως του iphoto στο watch που πραγματικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης τους. Τι φωτο να δεις σε μια τοσο μικρη οθονη;!
Μιλωντας για οθονη, εχει πολυ ικανοποιητικη αποδοση με sharp εικονα, εντονα χρωματα και εξαιρετικο μαυρο. Οταν ομως ειναι κοντρα στον ηλιο δυσκολεύεσαι να διαβασεις οπως ειναι λογικο...

Αυτα για την ωρα. Οπως καταλαβαινετε ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το watch το οποιο βρηκα εξαιρετικα polished για first gen προιον. Ισως βεβαια αυτο οφειλεται στο οτι ξεκινησα με χαμηλες προσδοκιες αφου δεν ειχα ποτε την απαιτηση αυτο να υποκαταστησει το iphone μου απλα να παιξει τον ρολο ενος supercharged κομψου ρολογιου χειρος. Αυτο περιμενα, αυτο ελαβα και με το παραπανω...

Με απλά λογια κάνει οτι κάνει και ένα smartphone.

Re: iWatch

Μιας και εδω εχουμε (τουλαχιστον) 2 χρηστες smartwatches, ηθελα απλα να ρωτησω (ανεξαρτητου πλατφορμας και σε τιμη 250-350 ευρω) αν βλεπετε να "πιανει" σαν κατηγορια προϊοντος; Σιγουρα το αγοραστικο κοινο ειναι πιο περιορισμενο απο αυτο των smartphones, μιας και μιλαμε για ενα κοστος που παει προσθετα πανω στην αγορα ενος κινητου. Το βλεπετε ομως σαν βιωσιμη κατηγορια, που θα τη συζηταμε μετα απο 5 χρονια. Ρωταω κιολας με αφορμη του plateau που εχει χτυπησει η αγορα tablets και η σταδιακη αντικατασταση τους απο κινητα τα οποια μεγαλωνουν συνεχεια (σε μεριδιο αγορας αλλα και σε φυσικο μεγεθος).

κανεις δε μπορεί να πει με βεβαιότητα...
Τα tablets τα συζητάμε ακόμα , δεν έφυγαν από το προσκήνιο, απλα μειώνεται το μερίδιο αγορας λόγω μεγάλων κινητών.
Δεν είναι το ίδιο όμως , ακόμα κι εγώ που έχω iphone 6+ 5.5' , δεν είναι αρκετό για άνετο σερφάρισμα και εφαρμογές , ειδικά όταν είσαι σπίτι σου.
Σαφώς και θέλουν κάποια αναβάθμιση δυνατοτήτων και αυτό ίσως φέρει το νέο ipad pro (ή όπως αλλιώς θα λέγεται).

Για τα ρολόγια τώρα, σίγουρα δεν είναι αναγκαία , αλλα αν αποκτήσουν κι άλλες δυνατότητες στο μέλλον, ίσως γινουν....

Έχοντας δοκιμάσει το moto 360, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό αλλα σαφώς και μου λείπει κάτι τώρα που το αποχωρίστηκα.
Λίγο η αίσθηση του ρολογιού που είχα ξεχάσει, λίγο η ευκολία ναβλεπεις τα notifications , η ευκολία να χειρίζεσαι κάποιες εφαρμογές χωρίς να χρειάζεσαι το κινητό (ειδικά ένα τόσο μεγάλο κινητό που δύσκολα το χειρίζεσαι με το ένα χέρι) .... με κάνει να θέλω ν αποκτήσω και πάλι ένα smart watch.
αν βάλεις και την ευκολία του apple watch να μπορείς ν απαντάς και να μιλάς σε κλήσεις και το ότι δε χάνεται η σύνδεση αν είσαι σε wifi (Kati poy erxetai kai sta android wear) , σίγουρα επεκτείνουν τις δυνατότητες του.

το 5s είναι ιδανικό για χρήση με το ένα χέρι.... αυτό δεν αλλάζει!
Κατέληξα στο 6+ επειδή δεν έχω πια ipad (έχω μονο της γυναικας μου που δεν μου το δίνει όμως :smash:) και με βολεύει για σερφάρισμα κλπ.
Είχα και το Oneplus One kai to Note 4 και τα συνήθισα πια τα μεγάλα ... απλα το χειρίζομαι διαφορετικά.

κανεις δε μπορεί να πει με βεβαιότητα...
Τα tablets τα συζητάμε ακόμα , δεν έφυγαν από το προσκήνιο, απλα μειώνεται το μερίδιο αγορας λόγω μεγάλων κινητών.

Νομίζω υπάρχουν και άλλοι λόγοι
Οι περισσότεροι δεν αντικαθιστούν την ταμπλέτα όσο συχνά το κινητό
Μια ταμπλέτα έχει άνετα 5 χρόνια ζωής
Συν το ότι σήμερα πια είναι πολύ εύκολο και φθηνό να προμηθευτείς ταμπλέτα

Τα ρολόγια θα δούμε ποσό θα αντέξουν στο χρόνο. ΙΜΗΟ λιγότερο από ταμπλέτες, αποκλείω να βγάλει κανείς 5 χρόνια με το πρώτο του smart watch. Και δε νομίζω να έχουν και καμιά μεταπολιτική αξία μετά 3 χρόνια.

6+ = phablet ! :p

Μπα.... ανετα χρήση με το ένα χέρι και πάντα τσέπη πλέον. 1 μέρα κράτησε το σοκ της μετάβασης από 5s, τώρα περιμένω πως και πως 6+ ίντσες! :p

Αυτά, και όταν με το καλό βγει κανα ρολόι με φυσιολογική μπαταρία, μπορεί να κάνω και κανα ontopic post. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: iWatch

Με απλά λογια κάνει οτι κάνει και ένα smartphone.

Αν αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενα μου, μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής...

Τα smartwatches δεν κάνουν ότι κάνουν τα smartphones. Είναι απλα πολύ χρήσιμα αξεσουάρ ενός smartphone εάν και εφόσον έχουν υλοποιηθεί σωστά όπως το apple watch.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νομίζω υπάρχουν και άλλοι λόγοι
Οι περισσότεροι δεν αντικαθιστούν την ταμπλέτα όσο συχνά το κινητό
Μια ταμπλέτα έχει άνετα 5 χρόνια ζωής
Συν το ότι σήμερα πια είναι πολύ εύκολο και φθηνό να προμηθευτείς ταμπλέτα

Τα ρολόγια θα δούμε ποσό θα αντέξουν στο χρόνο. ΙΜΗΟ λιγότερο από ταμπλέτες, αποκλείω να βγάλει κανείς 5 χρόνια με το πρώτο του smart watch. Και δε νομίζω να έχουν και καμιά μεταπολιτική αξία μετά 3 χρόνια.

Συμφωνώ για τα tablets δεδομένου πως οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν για light, casual χρήση που δεν απαιτεί υψηλη επεξεργαστική ισχύ.
Τώρα για τα smartwatches μάλλον δεν συμφωνώ απολύτως. Και αυτό διότι όπως και με τα tablet δεν απαιτείται δα να έχουν μεγάλη ισχύ για αυτά που κάνουν. Αν λοιπόν συμβιβαστούμε με το φόρτισμα κάθε βράδυ όπως και με τα κινητά, δεν βρίσκω τον λόγο να μην μείνει κάποιος αρκετό καιρο με το apple watch του, ειδικά αν δεν ανήκει στην κατηγορια των γκατζετακηδων όπως η αφεντιά μου :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εντυπώσεις από το νέο firmware ?

Σαν να έγινε ένα κλικ πιο γρηγορο το λειτουργικό και αρκετά πιο γρήγορες οι εφαρμογές τρίτων.

Απάντηση: iWatch

Όχι, αλλα αλλάζει αν το πας σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο από ότι διάβασα.

Περιμενω με ενδιαφερον και αλλες εντυπωσεις οπως θα τις περιγραψουν οι χρηστες. Το πιο ενδιαφερον χαρακτηριστικο τους για εμενα παραμενουν τα notifications, τα υπολοιπα τα βλεπω ψιλοδευτερευοντα. Για καποιον που παει συστηματικα γυμναστηριο ή για τρεξιμο μπορω να καταλαβω και τη χρησιμοτητα σαν τηλεχειρισμο της μουσικης του, αλλα δεν ειναι κατι που προσωπικα με αφορα. Αρκετα ενδιαφερουσα εφαρμογη ειναι οντως και η πλοηγηση (για περπατημα παντα, μιας και για οδηγηση θα ηταν φοβερα επικινδυνο). Μεγαλυτερο μειονεκτημα αυτη τη στιγμη θεωρω οτι ειναι η διαρκεια της μπαταριας (με εξαιρεση τα pebble που λογω οθονης, τα παλια τουλαχιστον, κραταει αρκετα παραπανω).

Σιγουρα ομως εχει ενδιαφερον σαν κατηγορια και να δουμε τι θα σκαρφιστουν οι developers για εφαρμογες, οπως επισης τι αλλο θα αλλαξουν οι κατασκευαστες στις επομενες γενεες των προϊοντων. Τα android διανυουν θεωρητικα τη 2η γενια τους τωρα, ενω pebble και apple την 1η.

Είδα πριν από λίγο το apple watch και από κοντα είναι πιο ωραιο απ ότι φαίνεται στις φωτό!
Μου άρεσε πολύ το milanese loop , αλλα και το sport λουράκι ήταν αποκλαλυψη ... ελαφρύ, πολύ ωραιο σε αίσθηση στο χέρι, μονο που το κούμπωμα θέλει να το συνηθίσεις.
Το milanese κούμπωνε πολύ εύκολα και ερχόταν γάντι στο χέρι.
Η οθόνη πολύ καλη, το μαυρο... μαυρο , σαφώς καλύτερη από του moto 360 που είχα.

Θέλει λίγο εξάσκηση στην αρχή για να μάθεις τα βασικά, αλλα μετά είναι παιχνιδάκι.

Τα faces είναι ωραια και δείχνουν ότι η apple έδωσε βάση στην οικονομία της μπαταριας, δημιουργοντας faces με μαυρο κυρίως background.
Στο μεελον ίσως ανοίξει τα ΑPI για 3rd party faces.
Μου άρεσε το chronograph και το simple-utility κυριως.

Η συνεργασία άψογη με το iphone, κι έχει τα 2 βασικά πράγματα που μ ενδιεφερεαν πολύ.

Δεν αποσυνδέεται εύκολα, ούτε όταν φτυγεις μακριά από την εμβέλεια του ΒΤ , αρκεί να είσαι στο ίδιο wifi.
Αυτό για μένα είναι ΠΟΛΥ βασικό, και και με το moto 360 είχα συνεχεις αποσυνδέσεις μόλις έφευγα λίγο πιο μακριά και δε με βόλεψε (απ ότι μαθαίνω θα δωθει στο επόμενο update του Android wear αυτή η δυνατότητα, ευτυχώς).

Το δεύτερο σημαντικό για μένα , είναι ότι μπορείς και απαντάς-μιλάς από το ρολο, σου λύνει τα χερια σε πολλές περιπτώσεις που δεν έχεις κοντα το κινητό .

Τα υπόλοιπα μοιάζουν πολύ με του android wear, notifications kip

Τα glances έχουν κι αυτά την αξια τους και μπορείς να ορίσεις εσύ ποιες εφαρμογές θέλεις να υπάρχουν σ αυτά.

Μερικές εφαρμογές φαίνονται πολύ καλυ υλοποιημένες (πχ HUE, Wunderlist, calendar, remote, photo camera remote κλπ), ενώ κάποιες τρίτων devs, επειδή τραβάνε πολύ πληροφορία από το κινητό θέλουν ακοmα δουλεια (flipboard , κλπ).

Με το siri δεν παίξαμε πολύ για να έχω γνώμη ακόμα.....

Ωραία και η εφαρμογή fitness , απλή και πρακτική, σε κάνει να θέλεις να "ασκηθείς" περισσότερο!

Η μπαταρια είναι ευχάριστη έκπληξη επίσης, απ ότι φαίνεται βγάζει άνετα τη μερα , ακόμα και με σκληρή χρήση και μάλιστα με αρκετό υπόλοιπο.
Στην ουσία θα μπορούσε να βγάλει 2 μέρες με νορμάλ χρήση....

Σε γενικές γραμμές με αφησε ικανοποιημένο, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Αν και πρωτη έκδοση , φαίνεται να έχουν λύσει τα περισσότερα προβλήματα και φυσικά έρχονται κι άλλες αναβαθμίσεις σύντομα.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ το μονο που λείπει από αυτή τη πρωτη έκδοση είναι τα faces... και μια μικρή αύξηση ταχύτητας συνεργασίας με 3rd party Apps.

Προς το παρόν, επειδή δεν υπάρχει Ελλάδα και είχα και κάποια αλλα έξοδα, θα περιμένω το φθινόπωρο μήπως καταφέρω και το πάρω από Αμερική.

Τhanks Takis για την εμπειρία !!! :ernaehrung004:

Untitled by John Spirou, on Flickr

Untitled by John Spirou, on Flickr

Απάντηση: iWatch

IMG_2729.jpgIMG_2728.jpg

πριν από λίγο μου ήρθε αυτό.....

έλα...να οργανωνόμαστε σιγά-σιγά λέμε..... :))

ΥΓ: thanks Γιάννη για τις εντυπώσεις σου....το sport λουράκι σου άρεσε πολύ....μια χαρά λοιπόν!!!