[ Επίσημο ] Apple Watch Series 1

iWatch

Καλησπέρα φίλοι μου!!!
σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!!! :))
Πραγματικά είναι πανέμορφο...είναι ελαφρύ, κομψότατο, και το λουράκι είναι απίθανο, η αίσθηση στο χέρι σου είναι-πραγματικά-μοναδική!!
Το ερωτεύτηκε και η σύζυγος και αυτό τα λέει όλα!!!
Ήρθε με το Watch OS 1.0 και έκανα φυσικά την αναβάθμιση σε 1.0.1.
Να του δουλέψω λίγο και θα σας πω αναλυτικά τις εντυπώσεις μου ζώντας μαζί του... :))

e5e4b22c04d2870d705edf6408c48f68.jpg

Απάντηση: iWatch

Όπως αναμενόταν στην χθεσινή WWDC ανακοινώθηκε το νέο Watch OS το οποιο μεταξύ άλλων επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν native watch Apps οποτε αναμένουμε ωραίες νέες εφαρμογές αλλα και σημαντική αύξηση στην ταχύτητα των third party apps.
Επίσης είδαμε έξυπνες νέες λειτουργιες όπως "time travel" με την χρήση του digital crown (το πας μπροστά στον χρόνο και αυτόματα αλλάζουν οι πληροφορίες του watch face σ σχέση με τα ραντεβού σου, τον καιρο κλπ). Επίσης θα έχουμε νέα watch faces που θα δέχονται complications (πληροφορίες) όχι μονο από την apple αλλα και από τριτες εφαρμογές (πχ FB, Twitter, home automation) , photo watch faces, ακόμα και timelapse photo watch faces.

Last edited:
iWatch

Καλημέρα σε όλους....
Χθες παρέλαβα το 42mm Black Leather Loop-Medium Strap....
Εξαιρετική ποιότητα λουριού, αλλά"φωτιά και λάβρα" όπως γράψαμε...
Δείτε όμως πόσο όμορφα δένει με το Space Grey Aluminium
Υπέροχο αποτέλεσμα!!!

e82919e773a098034db91ef9daee2d75.jpg

3b8aa0e15e9eff322e6934d697a8ed51.jpg

ΥΓ: χθες το πρωί καθώς περπατούσα για τη δουλειά μου κοντά στην οδό Φραγκοκκλησιάς στο Μαρούσι ( για όσους ξέρουν...) ακούω μια φωνή δίπλα μου : "Καλορίζικο το ρολόι"!!! ...γυρνώ έκπληκτος και βλέπω το Μιχάλη Κορ.
Ωραίος!!!....όμορφη έκπληξη!!!
Γειά σου Μιχάλη και από δω, και να χαίρεσαι το καταπληκτικό πλατώ σου!!!

Last edited:

Καλημέρα σε όλους....
Χθες παρέλαβα το 42mm Black Leather Loop-Medium Strap....
Εξαιρετική ποιότητα λουριού, αλλά"φωτιά και λάβρα" όπως γράψαμε...
Δείτε όμως πόσο όμορφα δένει με το Space Grey Aluminium
Υπέροχο αποτέλεσμα!!!

3b8aa0e15e9eff322e6934d697a8ed51.jpg

Χα, μόλις συνειδητοποίησα πως έχουμε το ίδιο watch face, με το κολπάκι μάλιστα με το μηλαράκι :p

Attachments

• IMG_1032.jpg
    IMG_1032.jpg
    73.8 KB · Views: 203

Χαχα...εσύ με ενέπνευσες!!!
Ξαναδιάβαζα το θέμα χθες και βλέποντας τις φωτό που ανέβασες είδα το μηλαράκι και είπα: "ώπα πως τόκανε αυτό;; "...το έψαξα και....βουαλά!!!

Καλημέρα σε όλους....

Λοιπόν....μετά από μέρες χρήσης ας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το νέο μας απόκτημα :

Πριν γράψω οτιδήποτε ξαναδιάβασα τις εντυπώσεις του Τάκη.....δεν θέλω να σας κουράσω : προσυπογράφω οτιδήποτε έγραψε ο Τάκης...

Πράγματι προσφέρει "απόλαυση χρήσης".'Ολους αυτούς τους αυτοματισμούς που περιέγραψε ο Τάκης εγώ δεν τους έχω δουλέψει, αλλά το χρησιμοποιώ πχ. σαν remote control για την μουσική βιβλιοθήκη μου στα mac μου και την εφαρμογή iPeng για να χειρίζομαι το Logitech Squeezbox Touch από κάθε χώρο του σπιτιού..αλλάζω λίστες, ιντερνετικά ραδιόφωνα,χειρίζομαι το Spotify κλπ....πάρα πολύ ωραία....

Εκεί που λάμπει επίσης είναι στα βιομετρικά και επειδή είμαι δρομέας έχω "βρει την υγειά μου".... :firstprize:

Χειρίζομαι δύο trackers ταυτόχρονα (Runkeeper και Nike Running) ,βλέπω την καρδιακή μου δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο...και με τα Jaybird X ακούω την μουσική μου,αλλάζω λίστες κλπ...

Τα notifications δουλεύουν άψογα (να μην τα ξαναλέμε...) και έχω ξεχάσει πολλές φορές το iPhone μου στη τσέπη μου με αποτέλεσμα να κερδίζω από την διάρκεια της μπαταρίας του...

Μιλώντας για μπαταρία: στο ρολόι τερματίζω την ημέρα μου με 30%-40% της μπαταρίας του....κανένα πρόβλημα λοιπόν όταν μιλάμε για αυτονομία του Apple Watch (για τη χρήση που του κάνω...και είναι αρκετή...)...μια φορά το άφησα να ξεφορτιστεί και μου κράτησε μιάμιση μέρα !!!! :))

Επίσης να τονίσω την εμβέλεια του bluetooth...ξεχάστηκα και κάποια στιγμή η απόσταση του ρολογιού με το iPhone ήταν δύο όροφοι και δούλευε το "ρημάδι"...εντυπωσιακό!!! :guitarist:

Μάλιστα....ας πάμε τώρα στις γκρίνιες που έχουν ενδιαφέρον:

α) σας περιγράφω το δρώμενο: έχω φορτώσει στο ρολόι μια μουσική μου λίστα και έχω κουμπώσει τα Jaybird (μέσω bluetooth φυσικά) στο ρολόι απευθείας...τρέχω ,έχω ανοίξει τους δύο tracker και όλα πάνε καλά....ακούω μουσική, λαμβάνω mail, sms κλπ...no problem...κάποια στιγμή δέχομαι κλίση...και συμβαίνει το εξής : σταματά η μουσική (λογικό...) και πατώ τα Jaybird για να μιλήσω στην κλίση μέσω bluetooth....αμ δε!!!!....νεκρώνουν τα Jaybird και μου ανοίγει ανοικτή ακρόαση!!!....εννοείται μιλώ με ανοικτή ακρόαση,αλλά όπως ήταν φυσικό "θορυβήθηκα"!!!
Τι λάθος έκανα??? (η Apple ΔΕΝ κάνει ποτέ λάθος!!! :antlers:).....περίμενα ότι θα μιλούσα μέσω των ακουστικών και όταν θα ολοκληρωνόταν η συνομιλία θα ξαναξεκίναγε η μουσική, όπως συμβαίνει όταν έχω κουμπώσει τα ακουστικά με το iPhone απευθείας...τσεκαρισμένο....
Γυρνώ σπίτι,γκουγκλάρω το δρώμενο και μου αποκαλύπτεται η αλήθεια "με τη μία"!!!...δεν γίνεται!!!...δεν μπορείς να μιλήσεις μέσω των bleutooth airphones αν τα έχεις κουμπώσει απευθείας στο ρολόι....η γκρίνια πέφτει σύννεφο,να μην σας παραθέσω λινκς από τις συζητήσεις και στο site της Apple και γύρω -γύρω (βαριέμαι...)
Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό??

β) το ρολόι εμφανίζει το εξής θέμα: όταν θέλεις να απαντήσεις σε ένα sms ( ή iMessage) υπαγορεύοντας στα ελληνικά, άλλες φορές ακούει τα ελληνικά (και τα σημεία στίξης) και άλλες φορές όχι....ενεργοποίησα την Siri (στα αγγλικά εννοείται) στο iPhone ,αλλά υπάρχει δυσλειτουργία...να επισημάνω ότι αυτό λειτουργεί τυχαία: μπορεί στην ίδια επαφή να δέχεται υπαγόρευση και κάποια άλλη στιγμή (πάλι στην ίδια επαφή ) να μην δέχεται...και όλα αυτά όταν του μιλάς ελληνικά...αν μιλάς αγγλικά no problem....παρότι στο iPhone δεν χρησιμοποίησα ποτέ αυτή τη λειτουργία για να γράφω μηνύματα (το θεωρούσα και θεωρώ χαζό.....αν θέλω μπορώ να πάρω τηλ. τον άλλο) στο ρολόι το βρήκα χρήσιμο (πχ.οδηγώ και μούρχεται μήνυμα και απαντώ χωρίς να σταματήσω την οδήγηση μέσω υπαγόρευσης)....υπάρχει θέμα....
Τέρμα με τις γκρίνιες όμως...

Εν κατακλείδι το ρολόι είναι πολύ καλό, με μεγάλη αυτονομία, πολύ όμορφο-κομψό (υποκειμενικό αυτό φυσικά...) και εξαιρετικά λειτουργικό στην καθημερινότητά μου (αν εξαιρέσεις τις γκρίνιες μου που πιστεύω ότι θα λυθούν στο μέλλον)...πραγματικά με εξυπηρετεί....φυσικά δε τολμώ να πω ότι είναι κάτι απαραίτητο ...αλοίμονο!!!

Είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο-όμορφο ποιοτικό και ακριβό gudget (gudget= όμορφα αντικείμενα που είναι άχρηστα...χαχα..) ...όσοι πιστοί προσέλθεται!!! -bye-

Ωραιος Νασο, χαίρομαι που το ευχαριστιέσαι εξίσου με εμενα ;)

ΥΓ. Αυτο που λες με το bluetooth το παρατήρησα και εγώ εν καιρώ και ξέχασα να το αναφέρω. Φανταζομαι θα το λύσουν με το upcoming watchOS 2.
Με την υπαγόρευση δεν ασχολήθηκα καθόλου γιατί θεώρησα πως δεν θα λειτουργούσε μιας που τα Ελληνικα δεν υποστηρίζονται ακόμα επισήμως στο watch. Εντυπωση μου κάνει που δουλεύει κιόλας.

...ναιιιιι Τάκη...είναι θαυμάσιο εργαλείο!!!....απολαυστικό!!!!

...για το Bluetooth ,όταν μου συνέβη ξαφνιάστηκα, γιατί-αυτόματα-ακυρώνει την αυτονομία του στη συγκεκριμένη λειτουργία (τι νόημα έχει εντείλει να φορτώνεις λίστες με μουσική στο ρολόι αν πρέπει να μιλάς από το iPhone???)...λογικά κάτι θα κάνουν...

όσον αφορά την υπαγόρευση : ήταν τυχαίο...ενεργοποίησα το μικρόφωνο στα sms (iMessages) και υπαγόρευσα ελληνικά να δω τι θα γίνει και έβγαζε "αλαμπουρνέζικα"...διάβασα το manual και ενεργοποίησα τη Siri...και δούλεψε!!!...αλλά "μισή χαρά' τελικά...γιατί άλλες φορές δουλεύει και άλλες όχι....προφανώς δεν υποστηρίζονται-ακόμα-τα ελληνικά....

Πολύ ωραίο μηχάνημα!! :a0210:

Re: iWatch

Μια ερώτηση , έστω οτι ψήθηκα να το πάρω (λέμε τώρα ... ) , δεδομένου οτι είμαι εδώ Ελλάδα that is , μπορώ ;
Αν ναι πώς , και βασικό πόσο ;
Όποιος γνωρίζει , βοηθάει .
Ευχαριστώ.

Απο το λίγο που το έψαξα πουλάνε εδώ το Watch sport 42mm με μεγάλο καπέλο στα 800 περίπου ευρώ.

ξεχάστε το....είναι κλέφτες!!!έτσι είναι όπως τα λέει ο Γιάννης παραπάνω...
όμως είμαστε στο 2015 και υπάρχει τρόπος να σουρθει σπίτι σου...εγώ μένω Αθήνα και το αγόρασα από το Αγγλικό AppStore ... Μου στοίχισε φυςικά όσο κάνει στο αγγλικό AppStore (339 λίρες= 475 ευρώ)συν 40 λίρες τα μεταφορικά από Αγγλία-Ελλάδα με DHL EXPRESS Σε μια μέρα....όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ΠΜ να του εξηγήσω για να μην χαλάσουμε το θέμα...