[ Επίσημο ] Apple Watch Series 3

Ωραίο το κλιπ με τον τύπο που κάνει serf και κτυπά το ρολόι , αλλά είναι κλιπ.. 🤣🤣
επίσης πρέπει να έχεις και τα AirPods...αλλιώς πως;; ....άλλα λεφτά εκεί...νάχουμε, να χώνουμε...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τρεις ερωτήσεις, για όποιον μπορεί να βοηθήσει:

1. Πως γίνεται να σταματήσω το χειριστήριο της μουσικής να βγαίνει στην οθόνη όταν ακούω κάτι; Είμαι πχ στο αμάξι και ακούω μέσω bluetooth, ή ακόμα και με τα ακουστικά στο γυμναστήριο, και κάθε φορά που κοιτάζω το ρολόι, αντί το face που έχω επιλέξει, βλέπω τα τεράστια κουμπιά play/stop, τα οποία ΠΟΤΕ δε θα χρησιμοποιήσω. Οπότε εκεί πρέπει να πατήσω το crown για να ξαναγυρίσει στο ρολόι. Εργονομικός εφιάλτης, για κάτι που δε θα χρειαστώ ποτέ: στ'αμαξι χειρίζομαι τη μουσική από το σύστημα το δικό του, και στο γυμναστήριο απ'τα ακουστικά μου. Έχω απενεργοποιήσει καθε σχετικό με Μusic notification από το Watch app αλλά συνεχίζει να βγαίνει. Τι μπορώ να κάνω;

2. Στο chronograph face, μερικές φορές το χρονομετράκι πάνω δεξιά εμφανίζεται μπλε, άλλες γκρι. Ποια είναι η διαφορά;

3. Δεν υπάρχουν customized faces; Εννοώ πέραν των φωτογραφιών, μιλάω για κάτι σαν αυτό:

most-downloaded-round-faces-today-page-1-facerepo.png

Last edited:
Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple Watch Series 3

....νομίζω ότι είναι κατανοητό ότι Watch 2 = Watch 3 προφανώς...

Όχι ακριβώς, υπάρχουν διάφορες μικροδιαφορές. Φυσικά, στο επίπεδο το αν αξίζει η αναβάθμιση από 2 σε 3, συμφωνώ πως δεν αξίζει, αλλά όχι, δεν είναι ακριβώς τα ίδια.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple Watch Series 3

1. Πως γίνεται να σταματήσω το χειριστήριο της μουσικής να βγαίνει στην οθόνη όταν ακούω κάτι; Είμαι πχ στο αμάξι και ακούω μέσω bluetooth, ή ακόμα και με τα ακουστικά στο γυμναστήριο, και κάθε φορά που κοιτάζω το ρολόι, αντί το face που έχω επιλέξει, βλέπω τα τεράστια κουμπιά play/stop, τα οποία ΠΟΤΕ δε θα χρησιμοποιήσω. Οπότε εκεί πρέπει να πατήσω το crown για να ξαναγυρίσει στο ρολόι. Εργονομικός εφιάλτης, για κάτι που δε θα χρειαστώ ποτέ: στ'αμαξι χειρίζομαι τη μουσική από το σύστημα το δικό του, και στο γυμναστήριο απ'τα ακουστικά μου. Έχω απενεργοποιήσει καθε σχετικό με Μusic notification από το Watch app αλλά συνεχίζει να βγαίνει. Τι μπορώ να κάνω;

2. Στο chronograph face, μερικές φορές το χρονομετράκι πάνω δεξιά εμφανίζεται μπλε, άλλες γκρι. Ποια είναι η διαφορά;

3. Δεν υπάρχουν customized faces; Εννοώ πέραν των φωτογραφιών, μιλάω για κάτι σαν αυτό:

most-downloaded-round-faces-today-page-1-facerepo.png

1. https://9to5mac.com/2017/09/27/how-to-stop-now-playing-auto-launching-watch/

2. Νομίζω αν είναι μπλε, τρέχει από πίσω αλλά δεν είμαι σίγουρος
3.Δεν υπάρχουν, πέραν αυτών που δίνει γ Apple.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple Watch Series 3

Όχι ακριβώς, υπάρχουν διάφορες μικροδιαφορές. Φυσικά, στο επίπεδο το αν αξίζει η αναβάθμιση από 2 σε 3, συμφωνώ πως δεν αξίζει, αλλά όχι, δεν είναι ακριβώς τα ίδια.

Καλημέρα φίλτατε...

δεν το διατύπωσα σωστά...εννοούσα ότι είναι ίδια στο χειρισμό τους (στη καθημερινότητα μου τουλάχιστον..)...έχουν μικροδιαφορές προφανώς....

1. Πως γίνεται να σταματήσω το χειριστήριο της μουσικής να βγαίνει στην οθόνη όταν ακούω κάτι; Είμαι πχ στο αμάξι και ακούω μέσω bluetooth, ή ακόμα και με τα ακουστικά στο γυμναστήριο, και κάθε φορά που κοιτάζω το ρολόι, αντί το face που έχω επιλέξει, βλέπω τα τεράστια κουμπιά play/stop, τα οποία ΠΟΤΕ δε θα χρησιμοποιήσω. Οπότε εκεί πρέπει να πατήσω το crown για να ξαναγυρίσει στο ρολόι. Εργονομικός εφιάλτης, για κάτι που δε θα χρειαστώ ποτέ: στ'αμαξι χειρίζομαι τη μουσική από το σύστημα το δικό του, και στο γυμναστήριο απ'τα ακουστικά μου. Έχω απενεργοποιήσει καθε σχετικό με Μusic notification από το Watch app αλλά συνεχίζει να βγαίνει. Τι μπορώ να κάνω;]

Από το iPhone app πας General->Wake Screen->Auto-Launch Audio Apps->OFF

Ευχαριστώ παίδες, όντως έτσι γίνεται, επιτέλους!!!

Πάντως σημαντικότατο φάουλ αυτό με τα faces. Ναι, προφανώς είναι καρακιτσαριό και ξεφτίλα να βάλεις face "Rolex", αλλά θα ήταν πολύ ωραίο να μπορείς μόνος σου να φτιάξεις custom.

Λοιπόν, ας γράψω εντυπώσεις μετά από κοντά ενάμιση μήνα χρήσης. Spoiler alert, όχι μόνο δεν το επέστρεψα τελικά, αλλά πήρα κι ένα για τη γυναίκα μου ( :D ).

Θετικά:

1. Σε βάζει στο τρυπάκι να κινείσαι. ΤΕΡΑΣΤΙΟ συν αυτό, αφού τελικά φτάνεις λίγο σε "ψυχαναγκαστικό" βαθμό να κυνηγάς ευκαιρίες να γεμίσεις τα activity rings. Πχ, στη δουλειά μοιράζομαι το χρόνο μου σε δυο γραφεία σε 1ο και 3ο όροφο. Ε, από τότε που το πήρα, δε χρησιμοποίησα ποτέ το ασανσέρ για τις 5-10 φορές τη μέρα που μετακινούμαι απ'το ένα στο άλλο. Αποτέλεσμα, σε αυτό το διάστημα έχασα τα κιλά που πάλευα να χάσω 6 μήνες πριν. Τα workouts δε είναι επίσης καλά (αν υποθέσουμε ότι μετράει με ακρίβεια παλμούς κλπ, όπως φαίνεται).
  2. Τα notifications προφανώς είναι βολικά, απ'την άλλη μάλλον προσθέτει στρες στην καθημερινότητά σου αφού "you cannot take a break", τα emails σου σφυράνε ακόμα κι όταν βγεις να πάρεις λίγο αέρα.
  3. Το αυτόματο ξεκλείδωμα του Macbook, όλα τα λεφτά!
  4. Το Sport loop black λουράκι που αγόρασα εκ των υστέρων είναι φανταστικό. Απίστευτα άνετο, δε νιώθεις ότι φοράς ρολόι, ειλικρινά. Έφτασα στο σημείο να έχω κοιμηθεί με το ρολόι 3-4 φορές επειδή απλά το ξέχασα πάνω μου.

Αρνητικά:

1. Design. Παρωχημένο πλέον, με τα αλουμινένια να δείχνουν πάρα πολύ φτηνιάρικα σε σχέση με τα steel. Επίσης, ειδικά στο silver, το αχρείαστο μαύρο bezel στην οθόνη είναι epic fail! Το space gray δεν είναι καθόλου άσχημο στην aluminum εκδοχή, ωστόσο πάλι έκαναν το θαύμα τους και 9 στα 10 λουράκια (από τα επίσημα πάντα) δεν ταιριάζουν καθόλου. Oύτε καν το black loop που πήρα δεν ταιριάζει όσο θα'θελα. Κάτι περίεργο πίνουν εκεί στην Apple.
  2. Η ποικιλία των faces είναι τραγική, και το αδιανόητο, δεν υπάρχουν third party.
  3. Kλειδώματα κλπ: Ε, για το ότι δε μπορείς να ακούσεις μουσική εκτός κι αν είτε πληρώνεις Apple Music είτε μπορείς να την παλέψεις με το παρανοϊκό σύστημα αρχειοθέτησης του iTunes, τα'χουμε χιλιογράψει.
  4. Βugs! Αυτό δεν το περίμενα, αλλά γίνεται της κακομοίρας από μικροδυσλειτουργίες. Όχι κάνα deal breaker, απλά διάφορα σπαστικά. Πολλές φορές που πάω να δουλέψω Siri μου γράφει Hang on, ή κάτι τέτοιο, και περιμένω επ'απειρον, είτε κατευθείαν μου βγάζει I cannot help you right now. To Mickey Mouse face μου έβγαλε την πίστη μέχρι να αποφασίσει να αρχίσει να μιλάει, αφού έπρεπε να "κατεβάσει τις φωνές" (αν είναι δυνατόν!!!), κάτι που γίνεται από μόνο του κάποια στιγμή όοοοταν το αποφασίσει (εμένα έγινε μετά από 3-4 μέρες, της γυναίκας μου μετά από 2). Στο Wifi της δουλειάς συνδέεται κατά βούληση, άλλες φορές που κατεβαίνω δυο ορόφους μακριά απ'το κινητό έχω notifications μέσω wifi, άλλες απλά μου βγάζει την κόκκινη ένδειξη ότι δεν έχει συνδεση. Στης γυναίκας μου για να περάσει το τελευταίο update χρειάστηκε 2 ώρες (χωρίς υπερβολή), τη στιγμή που στο δικό μου χρειάστηκε 15'. Ό,τι να'ναι... Το Converse (μεταφραστικό πρόγραμμα που μάλιστα βγήκε app of the year ή κάτι τέτοιο), δουλεύει χωρίς πλάκα τις μισές φορές, τις υπόλοιπες απλά φορτώνει επ'απειρον. To weather app το είχα απεγκαταστήσει απ'το κινητό κι αποφάσισα να το ξαναβάλω για να έχω το complication με τη θερμοκρασία στο ρολόι. Ε, ενώ στο iPhone έπαιζε άψογα, στο ρολόι έδειχνε ότι έχει κολλήσει η εγκατάσταση για μέρες. Δε λύθηκε ποτέ παρά μόνο όταν έκανα hard reset τα πάντα και επανεγκατάσταση όλο το ρολόι. Και πολλά άλλα.
  5. Τελευταίο αλλά ουκ αμελητέο, καμια φορά φοράω το κανονικό μου ρολόι (μηχανικό) και νιώθω νοσταλγία για το πόσο όμορφο και διαχρονικό είναι. Kαι δε μιλάω για κάνα κόσμημα, για ένα Citizen των 300 ευρώ μιλάω. Και αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο είναι να κάνουν έναν συνδυασμό; (μηχανικό ρολόι με ψηφιακό module για notifications - activity). Το'χουν κάνει ήδη άλλες εταιρίες, κοτζάμ Apple θα μπορούσε να το προχωρήσει σε επόμενο επίπεδο (με έξτρα layer οθόνης πχ)

Last edited:
Όπως θα παρατηρήσατε, τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά, ωστόσο το γκατζετάκι "κόλλησε" πάνω μου και δεν ξεκολλάει, παρ'ολα τα στραβά του, αφού μου γέννησε ανάγκες που δεν είχα πιο πριν, ενώ, καλώς ή κακώς, για κάποιον εντός Apple οικοσυστήματος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Οπότε έμεινε, και όπως είπα, απέκτησε και ένα 38άρι silver αδερφάκι, της καλής μου (αυτό σε full price... :bang: )

Majestro αφού αδυνάτησες, την έκανε τη δουλειά του.. :))
επίσης έχει τεσταριστεί: μετρά με πολύ μεγάλα ακρίβεια τους παλμούς...

Μετα το update σε 4.2.2 to watch κανει καποιες κουτσουκελες δευτερη μερα συνεχομενη. Χτες δεν ελαμβανε μυνηματα και διορθωσε μετα απο restart. Σημερα ακουγα μουσικη αλλα η αντιστοιχη αυτοματης εναρξης ελεγχου της μουσικης δεν κατεστη δυνατη παρα μονο μετα απο restart. Μεχρι το update λειτουργουσε υποδειγμτικα. Επισης ανοιγμα κλεισιμο του BT απο το κινητο δεν βοηθησε. Τουλαχιστο η συνδεσιμοτητα επιβεβαιωθηκε καθολη τη διαρκεια των δοκιμων πριν το restart.

Ιασωνα - Νάσο (ή οποιος ξερει), μπορείτε να τσεκαρετε ποιο ειναι το οριο (GB ή / και αριθμός τραγουδιων) για μουσικη που μπορεις να εχεις local στο ρολοι / συγχρονισεις μεσω itunes (δεν μιλαω για streaming μεσω τηλ) ;

Ο λογος της ερωτησης ειναι οτι σκεφτομαι να το δοκιμασω σχεσον αποκλειστικα για αντικαταση του ipod nano για τρεξιμο χωρις να εχω το iPhone μαζι μου (μαλλον σε συνδυασμό με τα AirPods)

Το προβλημα που βλεπω οτι οτι παλιότερα υπηρχε ενα οριο 2Gb / 250 τραγουδια (το οποιο μαλιστα ηταν ρυθμιζόμενο (προς τα κατω) μεσω του watch app στο iphone).

Πλεον στο watch OS 4 διαβαζω οτι αυτη η ρυθμιση δεν υπαρχει και δεν ειναι σαφες το οριο των τραγουδιων που μπορεις να εχεις locally στο watch.

Καποιοι αναφερουν ενα οριο 8GB αλλα δεν ειναι επιβεβαιωμενο.

Σκεφτομαι να παρω το LTE μονο και μονο επειδη εχει 16 GB σε σχεση με τα 8 του WiFi.

Αν το οριο ειναι οντως 8, οντως με το 16αρι θα εχεις λιγα παραπανω τραγουδια (μιας και το OS απο μονο του διαβαζω οτι τρωει με το καλημερα περιπου 3 GB).

Ιασωνα / Νασο: Αν εχετε το GPS, μπορείτε πχ να δοκιμασετε αν μπορειτε να συγχονισετε πχ λιγο πανω απο 4 GB τραγουδιων;

thx

@spcav δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με μουσική στο ρολόι, και δεν έχω πλέον καν το know-how του πως να το κάνω! (Έχω να ανοίξω iTunes απ'το 2012, ενώ πλέον δεν έχω καν MP3, είμαι παιδί του Spotify). Όταν με το καλό η Apple αποφασίσει να υποστηρίξει 3rd party, θα δω, ίσως αναβαθμιστώ σε airpods.

Για μένα πάντως ένας σοβαρός λόγος για να ΜΗΝ πας στο LTE είναι αυτή η "διακριτική" κόκκινη βούλα στο crown (που ειλικρινά δεν ξέρω τι σκέφτονταν όταν την έβαλαν). Η πιο ρεαλιστική ερμηνεία που έχω ακούσει είναι αυτή του iPhonedo, ότι "μόνο έτσι θα ξέρει ο υπάλληλος στα Starbucks ότι έχεις το "ακριβό".:flipout::flipout::flipout:

Εκτός μουσικής πάντως, τα 8GB είναι "χαώδη" για τις ανάγκες του ρολογιού.

Δε με χαλάει η βουλίτσα (εξάλλου δεν μου αρεσει γενικά και σκοπεύω να το εχω μόνο για τρέξιμο)

Για το iTunes σε νοιώθω (για μουσική και μονο παντως, το εχω συνηθίσει)

Το ένα θέμα είναι, πότε και άν το LTE έρθει Ελλάδα. Χλωμό το βλέπω για φέτος. Υπάρχει σιγή ιχθύος και απο τις εταιρίες κινητής που έχουν τον πρώτο λόγο.
Το άλλο θέμα - για μένα - είναι κατά πόσο θα είναι εκτεθειμένο το χέρι->κορμί στα μικρο-κύματα της κινητής ακτινοβολίας..
Επίσης δεν με χαλάει καθόλου η κόκκινη βούλα και επειδή έχω συνδρομή apple music, με το LTE θα έχεις τα πάντα στον καρπό σου!

Last edited:
Επίσημα αν και όταν έρθει, θα έχει βγει μάλλον 4.

Για την ακτινοβολία επίσης, την τρώμε τόσα χρόνια στη μάπα με χειρότερους μάλλον τρόπους (αν και ποτέ δεν ξέρεις...)

Anyway, εγώ το κοιτάω μόνο λόγω χωρητικότητας.

Καλησπέρα και από μένα...
έχω φορτώσει λίστες εδώ και μήνες και κυριολεκτικά δεν θυμάμαι τίποτα....
δώσε μου λίγο χρόνο να τσεκάρω τι παίζει...και θα σου πω...
ΥΓ: τους τελευταίους μήνες τρέχω μαζί με το iPhone και από κει στριμάρω Apple Music