Απάντηση: hTC HD 2, γιατι εχθρός του καλού ειναι το καλύτερο
Αφού τρώτε τα γένια σας, να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά. Πήρα το τηλεφωνάκι χθες. Πρώτη εντύπωση κακή. Γιατί HTC βγάζεις συσκευασία iphone σε άσπρομπεζ χρώμα? Η συσκευασία του HD ήτανε κορυφαία, δεν χρειάζεται απομιμήσεις. Μετά την άνοιξα. Το τηλέφωνο είναι απλά τεράστιο. Θεική οθόνη με τζάμι. Τα ελάχιστα υπερυψωμένα κουμπιά μπροστά τα πρωτιμάω από τα touch του HD. Δυστυχώς όμως η κάμερα πίσω είναι αρκετά πιο υπερυψωμένη σε σημείο να με χαλάει όταν την ακουμπάω. Κατασκευή απλά φοβερή. Το HD και το iphone είναι πλαστικούρες μπροστά του. Μια χαρά λεπτό και όχι βαρύ.
Η συσκευασία τα κλασικά, φορτιστή, καλώδιο, θήκη προστασίας, ακουστικά. Το καλώδιο είναι το νέο micro usb που έχουνε τα καινούρια τηλέφωνα και καποιοι εξωτερικοί δίσκοι.
Βγάζω το μεταλλικό καπάκι, βάζω την 16gb micro sd και την sim. Βγάζω την ζελατίνα από την προεγκατεστημένη μπαταρία και το τηλέφωνο ξεκινάει.
Ευκρίνεια οθόνης και χρώματα απίστευτα.
Ξεκινάει και μετά από μερικές ερωτήσεις setup (συνδέθηκε ακόμα και στο wireless αυτόματα) ανοίγει στην today screen. Αρχίζω να παίζω και η αίσθηση και η ταχύτητα απίστευτη.
Δυστυχώς όντως σε μερικά σημεία φαίνονται οι αδυναμίες του WM6.5, οι οποίες είμαι σίγουρος θα χαθούνε στην πρώτη cooked rom ή με τα WM7.
Σύνδεση με pc και συνγχροσνισμός άμεσος με outlook. Και όχι δεν χρειάστηκε να ανοίξω account και να δώσω πιστωτική κάρτα και να ενεργοποιήσω το τηλέφωνο και και και (βλέπε iphone).
Ακόμα καλύτερα πάτησα στο activesync το κουμπί explore και απλά άρχισα να περνάω τα αρχεία μου στο τηλέφωνο (μουσική, βίντεο, ήχους, βιβλία).
Μετά εγκατάσταση των προγραμμάτων μου απλώς με διπλό κλικ επάνω τους.
Α και μην ξεχάσω συγχρονισμό με το Lotus Notes της δουλειάς.
GPS άμεσο και με πληθώρα προγραμμάτων και χαρτών και πάνω από όλα GPS χωρίς ίντερνετ.
Τι είπατε? Δεν έχω appstore? Marketplace το όνομα του και θα πάρει και αυτό τα επάνω του.
Πιστέψτε με, έχουνε περάσει από τα χέρια μου σχεδόν όλα τα WM κινητά, όλα τα symbian communicator και όλα τα iphone. Το HD2 είναι εργαλείο δουλειάς, και hi-end. Το iphone είναι ένα πολύ καλό παιχνιδάκι και trendy και με καταπληκτικό μενού αλλά σε καμμιά περίπτωση bussines phone.
Σύγκριση δεν υπάρχει. Το HD2 είναι καλύτερο σε όλα εκτός από την ευχριστία του iphone. Αυτό όμως εμένα δεν μου αρκεί για να προτιμήσω ένα τηλέφωνο που εκτός από κλειδωμένο από παντού (και μην μου μιλάτε για jailbrake διάφορα) και για να κάνεις το αυτονόητο πρέπει να πάρεις άδεια.
Για να τελειώνω, ναι το λογισμικό του HD2 δεν είναι έτοιμο, αλλά δεν θα αργήσει. Και όταν έρθει αυτή η ώρα μόνο το Xperia X10 με android 2 βλέπω να μπορεί να το ανταγωνιστεί.