If we take a few (or an order of magnitude) more steps closer to the display and put it under the microscope we can get an even better appreciation for exactly
what Samsung (and Apple's other display vendors) have done with the creation of this panel. Below are shots at 50x magnification of the display from the iPad 2,
new iPad, ASUS TF Prime and iPhone 4S, organized from lowest to highest DPI:
Την προηγούμενη εβδομάδα από το Media Markt στο ΜόναχοΠότε το πήρες ρε θηρίο;
Την προηγούμενη εβδομάδα από το Media Markt στο Μόναχο
Ευχαριστώ αλλά άλλη το χαίρεται . Ούτε που με αφήνει να πλησιάσω οπότε καταλαβαίνεις.Anyway πλάκα κάνουμε είναι πολύ ωραίο και τα apps που έχω βάλει κάνουν άψογα τη δουλειά τους .Του έμαθα και να ξεγελάει το itunes με την ip και βλέπει και hd video οπότε ολα οκ.Θα περιμένω τώρα αν βγάλει τίποτα καλούδια μόνοΚαλορίζικο!
Ευχαριστώ αλλά άλλη το χαίρεται . Ούτε που με αφήνει να πλησιάσω οπότε καταλαβαίνεις.Anyway πλάκα κάνουμε είναι πολύ ωραίο και τα apps που έχω βάλει κάνουν άψογα τη δουλειά τους .Του έμαθα και να ξεγελάει το itunes με την ip και βλέπει και hd video οπότε ολα οκ.Θα περιμένω τώρα αν βγάλει τίποτα καλούδια μόνο
Κι εμενα η δικια μου , δεν μ αφηνε να το πιασω στα χερια μου.
Τωρα το εδωσα και μ εχει φαει γιατι το εδωσα ... ισως παρω το καινουργιο αυριο .
μολις εμαθα οτι ολα τα νεα ipad ειναι μονο με προπαραγγελιες και οτι το τελευταιο νεο ipad το εκλεισε ο ΦΡΑ.ΠΕ...Κι εμενα η δικια μου , δεν μ αφηνε να το πιασω στα χερια μου.
Τωρα το εδωσα και μ εχει φαει γιατι το εδωσα ... ισως παρω το καινουργιο αυριο .
οχι δεν ισχυει αυτο..το scale των vector-outline-based δεν παιζει κανενα ρολο μιας και το προβλημα ειναι στα pixel που εχουν οι οθονες.Γραμματοσειρές τύπου bitmap έχουν πάψει ουσιαστικά να υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια.. ευτυχώς....
Από TrueType και πέρα όλες οι γραμματοσειρές είναι outline-based και μπορούν πανεύκολα να γίνουν scale σε οποιοδήποτε μέγεθος.
οχι δεν ισχυει αυτο..το scale των vector-outline-based δεν παιζει κανενα ρολο μιας και το προβλημα ειναι στα pixel που εχουν οι οθονες.
αυτο που αναφερεις ειναι η διαφορα vector και bitmap το οποιο ειναι σωστο αλλα ισχυει για τα print media.
το τοπιο ακομα ειναι θολο. ειδικα στις ελληνικες γραμματοσειρες..
αυτο που γινεται ειναι μια επεξεργασια στις ηδη υπαρχουσες γραμματοσειρες για να ειναι ευαναγνωστες στο web και ονομαζονται web fonts.
πχ αν θελεις την Gill, απευθύνεσαι στο web foundry που εχει τα δικαιώματα της και σου νοικιαζουν το web font της Gill το οποιο ειναι τροποποιημένο για web.
με τις ελληνικες υπαρχει προβλημα γιατι δεν υπαρχουν καλες ή απλα δεν υπαρχει η αντίστοιχη web font..παντως ακομα και αυτες που ειναι web font δεν ειναι οτι καλυτερο. ακομα δεν εχει λυθει το προβλημα της απεικόνισης των γραμματοσειρών σε οθονες..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.