[Επίσημο] iPad @2012

Απάντηση: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

The new iPad: Retina Display Analysis

44986.png

safarism.jpg

musicsm.jpg

44981.png

44982.png

44983.png

ipad2:

iPad2-CIE_575px.png

ipad3:

iPad3-CIE_575px.png

Going Into the Pixel: Retina Display Under a Microscope

If we take a few (or an order of magnitude) more steps closer to the display and put it under the microscope we can get an even better appreciation for exactly
what Samsung (and Apple's other display vendors) have done with the creation of this panel. Below are shots at 50x magnification of the display from the iPad 2,
new iPad, ASUS TF Prime and iPhone 4S, organized from lowest to highest DPI:

Apple iPad 2, 1024 x 768, 9.7-inches

Final-Apple-iPad-2sm.jpg

ASUS Eee Pad Transformer Prime, 1280 x 800, 10.1-inches

Final-ASUS-TF-Primesm.jpg

Apple iPad Retina Display (2012), 2048 x 1536, 9.7-inches

Final-Apple-iPad-3sm.jpg

Apple iPhone 4S, 960 x 640, 3.7-inches

Final-Apple-iPhone-4Ssm.jpg

Last edited:
Re: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Μια λεπτομέρεια:

Εχει βγει νεα έκδοση A/V adapter (κάνει και στα παλιά iPad) που έχει locking mechanism (δεν νομίζω να προσφέρει τπτ αλλο επι της ουσίας).

Καλορίζικο!
Ευχαριστώ αλλά άλλη το χαίρεται . Ούτε που με αφήνει να πλησιάσω οπότε καταλαβαίνεις.Anyway πλάκα κάνουμε είναι πολύ ωραίο και τα apps που έχω βάλει κάνουν άψογα τη δουλειά τους .Του έμαθα και να ξεγελάει το itunes με την ip και βλέπει και hd video οπότε ολα οκ.Θα περιμένω τώρα αν βγάλει τίποτα καλούδια μόνο

Ότι extra και να προσφέρουν οι υπόλοιποι browsers o safari παραμένει ο πιο γρήγορος και ο καλύτερα integrated browser στο ipad.

Σωστο αυτό.. Επιλογες υπάρχουν, δοξα τω Θεω.. Τον icab τον έχω δουλέψει και είναι όντως πολύ καλος, αλλα από συνήθεια χρησιμοποιώ τον safari. Αλλωστε δεν καίγομαι όπως ο Συριος για γράμματα 'ψειρες' (το αντίθετο)..

Ευχαριστώ αλλά άλλη το χαίρεται . Ούτε που με αφήνει να πλησιάσω οπότε καταλαβαίνεις.Anyway πλάκα κάνουμε είναι πολύ ωραίο και τα apps που έχω βάλει κάνουν άψογα τη δουλειά τους .Του έμαθα και να ξεγελάει το itunes με την ip και βλέπει και hd video οπότε ολα οκ.Θα περιμένω τώρα αν βγάλει τίποτα καλούδια μόνο

Ασε και εμενα η γυναικα μου τα ιδια.. Της δάνεισα το παλιο (ipad 2) να το πάρει μαζι της Ιταλια για παρουσιάσεις και με το που γύρισε μου είπε "λοιπόν, αυτό είναι δικό μου τώρα που θα πάρεις εσύ το νέο"! :p

Κι εμενα η δικια μου , δεν μ αφηνε να το πιασω στα χερια μου.
Τωρα το εδωσα και μ εχει φαει γιατι το εδωσα ... ισως παρω το καινουργιο αυριο .

Τωρα το εδωσα και μ εχει φαει γιατι το εδωσα ... ισως παρω το καινουργιο αυριο .

Kαι μένα το ίδιο. Εκτός από τα κλασσικά "Τι το θες το 3, μια χαρά δεν είναι και το 2"? :ears:

μολις εμαθα οτι ολα τα νεα ipad ειναι μονο με προπαραγγελιες και οτι το τελευταιο νεο ipad το εκλεισε ο ΦΡΑ.ΠΕ...:flipout:

ισως πετυχεις κανενα στην επομενη πατριδα (τελη Απριλιου)..ισως και πιο μετα..

Γραμματοσειρές τύπου bitmap έχουν πάψει ουσιαστικά να υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια.. ευτυχώς....

Από TrueType και πέρα όλες οι γραμματοσειρές είναι outline-based και μπορούν πανεύκολα να γίνουν scale σε οποιοδήποτε μέγεθος.
οχι δεν ισχυει αυτο..το scale των vector-outline-based δεν παιζει κανενα ρολο μιας και το προβλημα ειναι στα pixel που εχουν οι οθονες.

αυτο που αναφερεις ειναι η διαφορα vector και bitmap το οποιο ειναι σωστο αλλα ισχυει για τα print media.

το τοπιο ακομα ειναι θολο. ειδικα στις ελληνικες γραμματοσειρες..

αυτο που γινεται ειναι μια επεξεργασια στις ηδη υπαρχουσες γραμματοσειρες για να ειναι ευαναγνωστες στο web και ονομαζονται web fonts.
πχ αν θελεις την Gill, απευθύνεσαι στο web foundry που εχει τα δικαιώματα της και σου νοικιαζουν το web font της Gill το οποιο ειναι τροποποιημένο για web.
με τις ελληνικες υπαρχει προβλημα γιατι δεν υπαρχουν καλες ή απλα δεν υπαρχει η αντίστοιχη web font..παντως ακομα και αυτες που ειναι web font δεν ειναι οτι καλυτερο. ακομα δεν εχει λυθει το προβλημα της απεικόνισης των γραμματοσειρών σε οθονες..

Last edited:

οχι δεν ισχυει αυτο..το scale των vector-outline-based δεν παιζει κανενα ρολο μιας και το προβλημα ειναι στα pixel που εχουν οι οθονες.

αυτο που αναφερεις ειναι η διαφορα vector και bitmap το οποιο ειναι σωστο αλλα ισχυει για τα print media.

το τοπιο ακομα ειναι θολο. ειδικα στις ελληνικες γραμματοσειρες..

Ναι, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα software houses δεν έχουν καταλήξει σε πρότυπα. Η τεχνολογία υπάρχει. Απλά δεν έχει καθίσει κανείς να φτιάξει ένα standard το οποίο να ορίζει το correlation μεταξύ ppi οθόνης και μεγέθους γραμματοσειράς.

Απλό είναι, ειδικά για μια εταιρεία σαν την Apple η οποία έχει απόλυτο έλεγχο στο hardware και στο software.

αυτο που γινεται ειναι μια επεξεργασια στις ηδη υπαρχουσες γραμματοσειρες για να ειναι ευαναγνωστες στο web και ονομαζονται web fonts.
πχ αν θελεις την Gill, απευθύνεσαι στο web foundry που εχει τα δικαιώματα της και σου νοικιαζουν το web font της Gill το οποιο ειναι τροποποιημένο για web.
με τις ελληνικες υπαρχει προβλημα γιατι δεν υπαρχουν καλες ή απλα δεν υπαρχει η αντίστοιχη web font..παντως ακομα και αυτες που ειναι web font δεν ειναι οτι καλυτερο. ακομα δεν εχει λυθει το προβλημα της απεικόνισης των γραμματοσειρών σε οθονες..

To web όντως είναι (ακόμα..) ειδική περίπτωση. Τώρα σιγά σιγά ωριμάζει όσο αφορά τα fonts.

Καλό μεσημέρι!!!
στάθηκε...τυχερή η αδελφή μου και εδώ και λίγη ώρα το newiPad βρίσκεται στα χέρια της....χθες το προπαράγγειλε στο The Mall....αν δεν το χεις προπαραγγείλει δεν...τα κομμάτια έχουν κρατηθεί....
το βράδυ τα νεώτερα....

Δε χρειαζεται τύχη, γενικά κομμάτια υπάρχουν και χωρις προκρατηση (στα 64αρια υπαρχει θεματακι μόνο).

Καλορίζικο

(κριμα που θα πέσει και θα σπάσει κι αυτό όπως το παλιο :p)

Σκ@τοψυχε, εύχομαι να σου έρθει το δικό σου σε 6 μήνες!
:p