[Επίσημο] iPad @2012

Απάντηση: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

άρα, για πάμε ένα μικρό versus:

ipad 2 vs ipad 3

+retina display
+LTE (δεν μας αφορά ακόμα!)
+GPU

-βάρος
-πάχος
-μικρότερη φωτεινότητα οθόνης
-μικρότερες γωνίες θέασης
-7 ώρες για πλήρη φόρτιση (έναντι 3 του ipad2)
-θερμοκρασίες

έχω την αίσθηση οτι "πιέστηκε" πολύ το μηχάνημα από την retina και μάλλον και όσοι αναζητούν ένα πιο λεπτό και ελαφρύ tablet μάλλον θα πρέπει να περιμένουν το 4!

....δεν ξέρω αν θα το αγοράσω ή όχι....έχω ήδη το 2 (και δεν πρόκειται να το πουλήσω γιατί τόχει "κατάσχει" η σύζυγος και δεν το συζητά)....αλλά από αυτά που βλέπω και διαβάζω η Retina είναι όλα τα λεφτά!!!..όλα τ´άλλα (αυτονομίες..πάχος...) είναι για να συζητάμε....

κοντός ψαλμός αλληλούια....

Re: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Οι διαφορες παχους / βαρους ειναι αμελητέες.

Για φωτεινότητα / γωνία οθόνης, μενει να δουμε αν υπαρχουν ουσιαστικές διαφορες (ψιλοαμφιβαλλω....)

Temps κλπ ειναι μπούρδες υποψιαζομαι.

Ο χρονος φορτισης ειναι ενα θεματακι που δεν ειχα σκεφτει. Δεν πεθαινουμε όμως κιόλας.

BTW Καπου διαβασα οτι το panel ειναι Samsung....LOL (?)

Εγω εβαζα παντα το ipad να φορτιζει το βραδυ... δεν αλλαζει κατι.
Με τετοια μπαταρια , δε γινεται αλλιως.... οταν εξελιχτουν κι αλλο οι μπαταριες θα δουμε αρκετες βελτιωσεις.

Απάντηση: Re: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Για τη φωτεινότητα δεν είδα πρόβλημα . Μάλιστα τη νύχτα χαμήλωνε μόνο του και πήγε στο μισό και δεν το κατάλαβε η γυναίκα μου και της λέω για αυξησέ το και το έχει περίπου στο 75% και είναι πολύ οκ. Στο 100% που δοκίμασα εγώ απλά τα σπάει .Σορρυ αλλά δεν είδα πρόβλημα με την φωτεινότητα .Επίσης με τη γωνία οθόνης πάλι δεν είδα κανένα πρόβλημα .
Για τη φόρτιση θα σας ενημερώσω μόλις γίνει πόσο πήρε .

...ναι..είναι Samsung...σε ένα review το διαβάσαμε προφανώς(τα πρώτα πάνελ)...μετά θάναι και LG και Sharp....
κατά τ´άλλα τρώγονται στα δικαστήρια....

οι αυξημένη θερμοκρασία όντως υφίσταται, το νέο iPad είναι κατα 10 ολόκληρους βαθμούς πιο ζεστό!
http://www.engadget.com/2012/03/19/new-ipad-10-degrees-hotter/

όσον αφορά την οθόνη, μάλλον έλεγε μπούρδες το τυπάκι στο pocketnow διότι το displaymate που είναι μακράν πιο αξιόπιστο site για μετρήσεις οθονών, γωνίες και φωτεινότητα τα έβγαλε ίδια με το iPad 2, με περισσότερες όμως αντανακλάσεις. Οπως αναφέρει, στον τομέα τον αντανακλάσεων εχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει.

To 10 βαθμους ειναι σε Fahrenheit
H διαφορα ειναι 5.3Celsius

any way, εχουμε να ακουσουμε πολλα ακομα :)

Last edited:

avclub1pinakasplaisio.png

It's no iPhone 5, but the Apple iPad 3 (which Apple is calling the new iPad) is an evolutionary bump from the iPad 2. Available now, it offers an Apple A5X processor with quad-core graphics, a 9.7-inch Retina Display with 2048x1536 pixels, a 5-megapixel iSight camera with 1080p HD video recording, a front-facing camera for FaceTime, and 4G LTE connectivity on Verizon or AT&T. Apple continues to do a great job in the tablet department, but given the growth of Android and other competing platforms, is the evolutionary update enough?

Part 1:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Part 2

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πηγή : http://www.phonedog.com

Απ' ότι βλεπω παντως, όπως φοβόμουν, η super αναλυση δεν εκμεταλλευται (παρα ελαχιστα ισως).

Πχ σε web browsing παλι η γραμματοσειρα ειναι πολυ μεγαλου μεγεθους.

Δυστυχως, οπως καπου λεει και το review, το iOS δεν βοηθαει καθολου στην εκμεταλλευση / αναδειξη της νεας οθόνης.

ΥΓ Στις φωτο προφανως θα εχει διαφορα αλλα δεν θα ειναι ''χρηστικου'' χαρακτήρα.

Μακαρι τα apps να την εκμεταλλευονται καλυτερα...

Αλλα οταν βλεπεις οτι ο Safari ''δεν'' (εκεί δλδ που θα εχει περισσότερο ''χρηστικό'' νόημα - να ''βλεπεις'' παραπανω χωρο, χωρις scroll / zoom κλπ) απογοητευεσαι...

Τεσπα, θα το δουμε και απο κοντα φυσικα αλλα δεν μου αρεσει η ιστορία....

Τί υπομονη;

Αυτό ειναι θεμα σχεδιασμού (του iOS), δεν θα ''ωριμάσει'' (τουλαχιστον όχι στις "default'' εφαρμογές (Safari κλπ))

Το να εχεις την τετραπλασια αναλυση και να κρατάς το ίδιο (ή παρεμφερές) μέγεθος - αναλογικά με τις διαστασεις της οθόνης πάντα - fonts ειναι απλώς βλακώδες (το λιγότερο).

Τεσπα, ειμαι πραγματικά πολύ περιεργος να το δω απο κοντα, να καταλαβω πόσο ακριβώς (πατάτα :p) έχουν κάνει (απο τα video παντως φαινεται αξιοπρεπεστατου μεγεθους :p)

Απο τα video κρινω Τακη (όπου ειναι σαφες το ''προβλημα'').

Περιμενω απλως να δω μια (''γεμάτη'') web σελίδα που πραγματικά ''ξερω'' για να καταλάβω ποια ειναι η ''αξιοποιησιμη'' αναλυση του νεου iPad (στον Safari καταρχην - που ειναι το βασικότερο εργαλείο).

Και επιπρόσθετα, θα ηταν ενδιαφερον να γνωρίζαμε αν αυτή η νεα αναλυση ειναι πλήρως αξιοποιήσιμη απ όλους τους προγραμματιστές (αν δλδ το iOS εγγενώς έχει περιορισμούς όσον αφορα το μέγεθος των fonts).

Να το πω ''χυμα'': Αν θα μπορεσει δλδ κάποιος προγραμματιστής να φτιάξει εναν web browser που ταν γραμματα θα ηταν ''ψειρες'' (και οχι τα χοντρουλα που αρέσουν στην Apple :p) με αποτέλεσμα να βλεπεις πχ μια web σελίδα σχεδιασμένη σε υψηλή ανάλυση σε όλο της το ''φαρδος'' (χωρις scroll κλπ).