[Επίσημο] iPad @2012

Re: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

για να δείτε διάφορα σε γραμματοσειρα στον safari πρέπει και η ιστοσελίδα να ειναι σχεδιασμένη με pixel based font, για να μπορέσει να καθίσει ακριβως στα pixel και να Μπορει να διαβάζεται σε πολυ μικρο μέγεθος. βέβαια αυτο δεν το γνωρίζουν ολοι όσοι σχεδιάζουν ιστοσελίδες οπότε πέρα απο τους περιορισμούς του iOS, ως προς την εκμετάλλευση της μεγαλύτερης ανάλυσης, τιθεται και αυτός ο παραγοντας..οπότε δεν νομιζω να εχει ουσιαστική διάφορα απο το ipad 2 στο browsing.

στα Βιντεο trailer και φωτογραφίες ειναι άλλο θέμα.

Last edited:

@Συριος , Αυτο που λες ειναι λαθος... τουλαχιστον για μενα...

Δεν πρεπει να μικρυνουν τα γραμματα για να δεις περισσοτερα.
Απλα να τα δεις καθαροτερα , αυτο ειναι το νοημα...τουλαχιστον στις ταμπλετες.

Δεν ειναι υπολογιστης, το εχουμε ξαναπει. Προτεραιοτητα ειναι η καλυτερη αποδοση, με σταθερο μεγεθος (εχουμε και καποια ηλικια ...)!

Για του λογου το αληθες, θα σου προτεινα να δεις εφαρμογες πχ After effects στον imac 27 , με αναλογη αναλυση .
Αν βγαλεις ακρη με τα ενσωματωμενα menu του.... παιρνεις δωρο ενα ipad 3!!!
Kακιστη εργονομια , σου βγαινουν τα ματια για να κανεις τη δουλεια σου σε τετοιες αναλυσεις, να μου λειπει τετοια σχεδιαση .

Εγω τη ταμπλετα τη θελω απλη , γρηγορη και ευχρηστη.... αν ηθελα υπολογιστη εχω τον MBP.

Απάντηση: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Ας τρέξουμε για αναβαθμιση,,, ασχετα αν δε βλεπουμε την διαφορα μεταξυ ιpad2 και new .... :ears:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν έχει να λέει κάτι αυτό.Ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει απλά πράγματα!
Έχω παράδειγμα ο οποίος ισχυριζόταν ότι το dvd δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το blu ray αν έχεις καλή τηλεόραση....

Δεν έχει να λέει κάτι αυτό.Ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει απλά πράγματα!
Έχω παράδειγμα ο οποίος ισχυριζόταν ότι το dvd δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το blu ray αν έχεις καλή τηλεόραση....
ολα ειναι σχετικα..αν πχ ο φιλος/γνωστος σου, καθεται στα 6 μετρα και εχει 42'' tv τοτε ναι, δεν εχει διαφορα το bluray απο το dvd...

Απάντηση: Re: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Αυτό ξαναπέστο. Είδικά το κοινό του iPhone/iPad από τους δέκα, οι πέντε το παίρνουν από γκλαμουριά-lifestyle κάνοντας μόνο τα βσικά, οι 4 κάνουν καμιά δουλειά παραπάνω και ο ένας ξέρει να το "ξεκοκαλίζει" με ssh κλπ. Απειρα παραδείγματα και πείτε μου ότι θέλετε.

Οσο για την διαφορά dvd- bluray μου χει τύχει να μου το πει και νέος άνθρωπος κιόλας και να επιμένει και από πάνω. Εκεί όντως αισθάνθηκα εξωγήϊνος.

Πάντως για την τεράστια ανάλυση σε 9.7" ιντσούλες, προσωπικά ούτε στο monitor σε 24" δεν μπορώ να αντέξω το 1920Χ1200 πόσο μάλλον παραπάνω. Θέλω να πω ότι έτσι και το έφτιαχναν με 1:1 pixel θα έπρεπε να έδιναν μαζί όχι μεγεθυντικό φακό αλλά μικροσκόπιο.

Έναν λόγο έχω να δω το νέο ipad.
Ως κάτοχος του 2 και ταυτόχρονα πρεσβύωψ, συχνά είμαι αναγκασμένος να φορώ γυαλιά για να διαβάζω τις γραμματοσειρές στο ipad2. Αν μεγεθύνω την οθόνη, τότε πρέπει να κάνω και οριζόντιο σκρολάρισμα, γεγονός που δεν το θέλω. Βάζοντας γυαλιά λοιπόν βλέπω το screen door effect, κοτετσόσυρμα δηλαδή από πίξελ. Αυτό μου είναι απλά ανυπόφορο. Αν στο νέο ipad μπορώ είτε να μη χρησιμοποιώ γυαλιά πρεσβυωπίας, είτε να μη βλέπω το κοτετσόσυρμα με τα γυαλιά, τότε θα έχω έναν καλό λόγο να πουλήσω το 2 και να πάρω το νέο.

Έναν λόγο έχω να δω το νέο ipad.
Ως κάτοχος του 2 και ταυτόχρονα πρεσβύωψ, συχνά είμαι αναγκασμένος να φορώ γυαλιά για να διαβάζω τις γραμματοσειρές στο ipad2. Αν μεγεθύνω την οθόνη, τότε πρέπει να κάνω και οριζόντιο σκρολάρισμα, γεγονός που δεν το θέλω. Βάζοντας γυαλιά λοιπόν βλέπω το screen door effect, κοτετσόσυρμα δηλαδή από πίξελ. Αυτό μου είναι απλά ανυπόφορο. Αν στο νέο ipad μπορώ είτε να μη χρησιμοποιώ γυαλιά πρεσβυωπίας, είτε να μη βλέπω το κοτετσόσυρμα με τα γυαλιά, τότε θα έχω έναν καλό λόγο να πουλήσω το 2 και να πάρω το νέο.
Αχιλλέα άμα δεν μπορέσεις να παίξεις μαζί του , ελα από το σπίτι να δοκιμάσεις το δικό μου

Μόλις έπεσε στα χέρια μου... Περισσότερες λεπτομέρειες το μεσημεράκι... :)

Είναι λίγο ποιό "γεμάτο" αλλά σε καμμία περίπτωση δεν ενοχλεί, σε σχέση δηλ. με το iPad 2.

H διαφορά της οθόνης είναι όπως μεταξύ iPhone 3Gs και iPhone 4.

IMG_0536.jpgIMG_0538.jpgIMG_0539.jpg

Καλησπέρα και από μένα.

Τελικά αύριο θα είναι στα καταστήματα? Stock θα υπάρχει ή το βλέπετε να εξαφανίζεται?

Νίκο σε παρακαλώ ενημέρωσε μας πως τα πάει στο light bleeding αλλά και στη ταχύτητα του browsing...

Αύριο θα είναι η επίσημη μέρα κυκλοφορίας, απλά από stock τυχεροί όσοι έκαναν προπαραγγελίες. Αλλιώς δύσκολα.
Για light bleeding είναι νωρίς να μιλήσουμε. Θα φανεί στην πορεία.

@Συριος , Αυτο που λες ειναι λαθος... τουλαχιστον για μενα...

Δεν πρεπει να μικρυνουν τα γραμματα για να δεις περισσοτερα.
Απλα να τα δεις καθαροτερα , αυτο ειναι το νοημα...τουλαχιστον στις ταμπλετες.

Δεν ειναι υπολογιστης, το εχουμε ξαναπει. Προτεραιοτητα ειναι η καλυτερη αποδοση, με σταθερο μεγεθος (εχουμε και καποια ηλικια ...)!
Εγω παλι πιστευω οτι χρειαζεται να μικρυνουν, λιγο εστω - δεν σου λέω να πάμε σε ''1:1 pixel'', για να χωρεσουν περισσότερα στις 9,7''.

Σε web browsing το θεωρώ απαραίτητο.

Γλιτώνεις απειρο scrolling και έχεις ''εποπτική'' εικόνα μιας σελίδας.
Για του λογου το αληθες, θα σου προτεινα να δεις εφαρμογες πχ After effects στον imac 27 , με αναλογη αναλυση .
Αν βγαλεις ακρη με τα ενσωματωμενα menu του.... παιρνεις δωρο ενα ipad 3!!!
Kακιστη εργονομια , σου βγαινουν τα ματια για να κανεις τη δουλεια σου σε τετοιες αναλυσεις, να μου λειπει τετοια σχεδιαση .

Εγω τη ταμπλετα τη θελω απλη , γρηγορη και ευχρηστη.... αν ηθελα υπολογιστη εχω τον MBP.
Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες αλλα ειμαι λάτρης των ''ψειρων'' menu (οποτε πακεταρε asap το δώρο μου please) :p

για να δείτε διάφορα σε γραμματοσειρα στον safari πρέπει και η ιστοσελίδα να ειναι σχεδιασμένη με pixel based font, για να μπορέσει να καθίσει ακριβως στα pixel και να Μπορει να διαβάζεται σε πολυ μικρο μέγεθος. βέβαια αυτο δεν το γνωρίζουν ολοι όσοι σχεδιάζουν ιστοσελίδες οπότε πέρα απο τους περιορισμούς του iOS, ως προς την εκμετάλλευση της μεγαλύτερης ανάλυσης, τιθεται και αυτός ο παραγοντας..οπότε δεν νομιζω να εχει ουσιαστική διάφορα απο το ipad 2 στο browsing.

στα Βιντεο trailer και φωτογραφίες ειναι άλλο θέμα.
Ενδιαφέρον αλλά, αν και τεχνικά δεν το κατεχω, αν ηταν έτσι, το ιδιο προβλημα θα υπήρχε με ολους τους browsers / λειτουργικά, σωστά;

Δεν θυμάμαι όμως καμία σελίδα που, στα 1920*1200/1080 (που δουλευω) να μην μπορείς να πας σε 1:1 pixel (με ότι αυτό σημαίνει φυσικά για το μέγεθος)

Γραμματοσειρές τύπου bitmap έχουν πάψει ουσιαστικά να υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια.. ευτυχώς....

Από TrueType και πέρα όλες οι γραμματοσειρές είναι outline-based και μπορούν πανεύκολα να γίνουν scale σε οποιοδήποτε μέγεθος.

Αρα, αν καταλαβα καλά, αυτό που λες Δημήτρη, ειναι ότι ειναι θεμα λειτουργικού / εφαρμογής το μέγεθος των fonts, σωστα (αυτό έχω καταλάβει κι εγω σε πρακτικό επίπεδο) ;

Αρα ειναι θεμα εφαρμογής (Safari) ή (και ; ) λειτουργικού(iOS) ;

Re: Απάντηση: Re: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Αυτό ξαναπέστο. Είδικά το κοινό του iPhone/iPad από τους δέκα, οι πέντε το παίρνουν από γκλαμουριά-lifestyle κάνοντας μόνο τα βσικά, οι 4 κάνουν καμιά δουλειά παραπάνω και ο ένας ξέρει να το "ξεκοκαλίζει" με ssh κλπ. Απειρα παραδείγματα και πείτε μου ότι θέλετε.

To ssh δεν το θεωρώ κάποιο ιδιαίτερο ξεκοκάλισμα. είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι που κάνουν Jailbreak για αυτό το λόγο, ένα 90% θα έλεγα, δεν αλλάζουν ούτε το password της πρόσβασης, πράγμα που δείχνει πόση γνώση επί του θέματος έχουν. Άσε που χρειάζεσαι jailbreak όπως είπα.