[Επίσημο] iPad 2nd Gen @2010

Το κάλυμμα/βάση με τα μαγνητάκια είναι έπος του ind.design. τέλος!

Αληθεύει αυτό που μου ειπε τηλεφωνικά φίλος απο Ιταλία σήμερα το πρωί, ότι μόλις κυκλοφορήσει το καινούργιο (προς τα τέλη Μαρτίου) οι εκδόσεις του θα έχουν ίδια τιμή με το πρώτης γενιάς, ενω τα παλιά για όσο θα κυκλοφορούν θα πωλούνται όλα 100 ευρώ πιο χαμηλά;
Αν ναι, μαλλον καλά έκανα και περίμενα μέχρι τώρα....(για όσους early adopters έχουν 32αρι ή 64αρι 3G και θελήσουν να το δωσουν σε σωστή τιμή συγκριτικά και με αυτές που θα διαμορφωθούν για τα καινούργια πρώτης γενιάς...δηλώνω παρών!)

Tους πηρε τα σωβρακα!!!
Ουτε εγω δε περιμενα τετοιο ipad !
Ναι, φανταζομαι....δεν ειναι λίγοι αυτοί που θα έκαναν ουρες εξω από το AppStores στις σκηνες ακόμα κι αν το ipad 2 είχε μόνο ως νεο feature το κάλυμα / σουπλα....

Πλακα μας κανεις ρε Γιάννη, τι λιγότερο δλδ περίμενες;

Ως συνήθως έδωσε ότι λιγότερο μπορούσε να δώσει και πάθατε σοκ χαράς;

....

ειδα ομως και εσυ επιπεδο.Απο την απογοητευση σου αμεσως εβαλες αγγελια πωλησης του ipad 1 για να παρεις ... xoom ? :p :p :p

Εγω ειδα ακριβως οτι περιμενα (εξαιρουμενου του σουπλα).

Απο εκει και περα η τακτική μου στις αγοραπωλησίες ειναι γνωστή (that can make me an idiot but not blind) :p

Αφου διαβασες τα μυνηματα μου ρε Συριε ΠΡΙΝ βγει το 2.
Ελεγα οτι δε περιμενω πολλα (το εξηγησα παραπανω αυτο - και τι ακριβως περιμενα , οπως και οι περισσοτεροι που ασχολουνται με το αθλημα).

Φυσικα και περιμενα λιγοτερα, ετσι κι αλλιως δεν ειχε προβληματα το πρωτο.
Η αναβολη αγορας του εγινε επειδη αργησε να ερθειο στην Ελλαδα , και ηταν ανωφελο να το παρω λιγο πριν το 2.

Τυχαινει και διαβαζω πολλα φορουμ στο εξωτερικο , και ολοι περιμεναν λιγοτερα , και ειδικα σε αυτη τη τιιμη.

Ξερω ρε Γιάννη αλλά είπα, το να περιμένεις ακόμα λιγότερα από αυτα που έδωσε είναι πλέον η απόλυτη κατάντια και εξαθλίωση του καταναλωτή....

Περιμενα λιγοτερα, γιατι ετσι κι αλλιως το ipad ηταν πολυ καλο προιον , και πουλουσε σα τρελλο.
Δεν ειχε ιδιαιτερο ανταγωνισμο (μαλλον ανυπαρκτο) και δημιουργησε απο μονο του μια νεα κατηγορια προιοντων ...

Φυσικα και θελω περισσοτερα, αλλα αυτα που δινει ΤΩΡΑ η Apple , δεν τα προσφερει ακομη ο ανταγωνισμος.

Καμία διαφωνία Γιάννη...

Ο όρος ''περιμένα'' έχει απλώς πολλά περιθώρια εξήγησης....

:)

Απο μικρος , εχω μαθει να περιμενω λιγα ... και να χαιρομαι με τα πολλα !!!

Αλλοι τα περιμενουν ολα ετοιμα ....και γκρινιαζουν διαρκως!!!-bye-

Και πολύ καλά κάνεις.

Μπράβο σου που χαίρεσαι και ασχολείσαι με ότι εργαλείο έχεις στα χέρια σου. Αυτό ειλικρινά το θαυμάζω.

Άλλο όμως αυτό και άλλο οι απαιτήσεις που οφείλουμε, κατά τη γνώμη μου πάντα, να έχουμε ως υγιείς καταναλωτές.

ΥΓ Όπως εχουμε ξαναπει, η Apple σαν εταιρια, καλά κανει οτι κάνει. Μαγκιά της και μπράβο της (προφανως).

Αυτό όμως δεν συνάδει πάντα με το δικό μας συμφέρον ως καταναλωτές.

Γιατί δεν είναι μόνο ο ανταγωνισμός που κάνει τη διαφορά αλλά και η συνείδηση των πελατων / καταναλωτών.

http://www.emea.gr/article/105695/
Πως η Apple κερδίζει τον ανταγωνισμό του iPad

Το iPad της Apple Computer, που ελέγχει περίπου τα τρία τέταρτα της αγοράς των υπολογιστών tablet, έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του, λόγω των πηγών των στοιχείων του και του τρόπου πώλησης της συσκευής, όπως αναφέρει μια έκθεση, που επικαλείται το Bloomberg.

Πολλοί παράγοντες δίνουν στο iPad της Apple ένα πλεονέκτημα κόστους της τάξης του 9,75% έναντι των ανταγωνιστών, αναφέρει ο αναλυτής της Sanford C. Bernstein, Toni Sacconaghi. Η εταιρεία τιμολογεί επίσης το iPad πιο επιθετικά από ό, τι τα άλλα προϊόντα της, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους αντιπάλους της να δώσουν χαμηλότερες τιμές.

"Τα προϊόντα της Apple έχουν παραδοσιακά ένα σημαντικό υπερτίμημα στην αγορά", σύμφωνα με τον Sacconaghi. Σήμερα, η καλιφορνέζικη εταιρεία Cupertino, εισήγαγε το iPad 2, ανανεώνοντας τη γραμμή παραγωγής με μια δεύτερη έκδοση της συσκευής που πυροδότησε εγρήγορση από τους ανταγωνιστές.

Το iPad, που σε λιγότερο από ένα χρόνο επισκίασε το iPod της Apple είχε μερίδιο 75% των παγκόσμιων αποστολών το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με την Strategy Analytics της Βοστώνης.

Η Apple πληρώνει λιγότερο στην προμήθεια των εμπόρων λιανικής πώλησης, διότι το ένα τρίτο των iPads πωλούνται μέσω των ιδίων των καταστημάτων της ή μέσω διαδικτύου, αναφέρει ο Sacconaghi. Την ίδια στιγμή, η Apple χρησιμοποιεί τα μετρητά της για να αγοράσει μεγαλύτερο αριθμό εξαρτημάτων φθηνότερα από τους ανταγωνιστές της.

Έτσι διαπιστώνονται ελλείψεις στην αγορά σε βασικά συστατικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πάνελ αφής, με αποτέλεσμα οι ανταγωνιστές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να φέρουν ένα προϊόν στην αγορά, πόσο μάλλον σε ανταγωνιστικές τιμές.

Με το δικό της σχεδιασμό επεξεργαστή, η Apple δημιουργεί πρόσθετη εξοικονόμηση, με περιθώριο περίπου 200 μονάδες βάσης, ή 2%. Σε συνδυασμό, αυτό δίνει στο iPad πλεονέκτημα από 750 μονάδες βάσης στις 975 μονάδες βάσης στο μικτό περιθώριο, εξηγεί ο Sacconaghi.

Όχι, ειναι 100% σίγουρο!
Υπάρχει μάλιστα περιπτωση να μπορέσουμε να το αγοράσουμε από την Πεπμτη 24/3 το απογευμα(λόγω αργίας στις 25/3)